17. Februar 2017 08.00-08.59

– Fraværende foreldre kan i ytterste konsekvens prege barnets psykiske utvikling

Ett av tre førskolebarn savner tid med mamma og pappa.
Les mer om Fraværende.

Foreslår dynamisk bompengesystem

Et bompengesystem i Oslo kan aldri bli rettferdig fordi noen alltid vil rammes ekstra hardt. Det mener Opplysningsrådet for Veitrafikken. De vil i stedet ha satellittbasert veiprising, der alle bilister betaler nøyaktig for den veien de kjører på.
To felt på E18 vestover er stengt
E18 vestover ut fra Oslo er høyrefeltet og kollektivfeltet er stengt mellom kryss 6 ved Hjortnes og kryss 7 ved Bygdøy. Årsaken er at et vogntog har problemer. Det har dannet seg en del kø i retning Drammen.
Les mer om Bygdøy, Drammen, E18 og Oslo.
Folkefest og finnjaging
n dag feirer man sitt urfolk i nasjonale former, og neste dag raserer man deres reinbeiter. Norsk samepolitikk er langt fra renhårig i jubileumsåret 2017.

Bil kjørte av veien og krasjet i tre

Skadeomfanget er ukjent.
Åsleik Engmark bisettes torsdag
Åsleik Engmark bisettes i Grefsen kirke torsdag 23. februar kl 13.
Les mer om Grefsen.
Frp og Høyre: E-tjenesten kan få overvåke alle data på grensen
BRUSSEL (VG) Begge regjeringspartiene i Stortinget vil gi E-tjenesten grønt lys til å bygge et digitalt grenseforsvar, og gi dem lov til å lese av all digital trafikk til og fra Norge.
Mourinho ut mot useriøse United-spillere
– For bråkete, for tullete og for avslappet.
Les mer om United-spillere.
Forsinkelser inn til Oslo Lufthavn
På Oslo Lufthavn er det en del tåke, og en del fly inn mot flyplassen er forsinket. Dette vil etter hvert forplante seg til avgangene, sier SAS og Norwegian, men foreløpig er flyene ut fra Oslo Lufthavn stort sett i rute.
Les mer om Norwegian og Oslo Lufthavn.
Fengsel for narkotikamisbruk
En 20 år gammel Fredrikstad-mann må sone sju måneder i fengsel for befatning med flere typer narkotika. Da saken var oppe for tingretten i Fredrikstad i forrige uke innrømmet han at han hadde hatt betydelige mengder ecstasy, kokain, hasj og marihuana i fjor vinter. Mannen er også dømt for trusler og voldsbruk mot polititjenestemenn.
Mann tiltalt for grov vanskjøtsel av hester
En hesteeier i Sande er tiltalt for grov og langvarig vanskjøtsel av fem hester. Forholdet ble avdekket i mars i fjor.
Les mer om Sande.
Nordtrønder tiltalt for rasisme
En mann i 40-årene må fredag møte i Namdal tingrett tiltalt for rasisme mot en somalisk mann i 30-årene.
Les mer om Namdal.
Kaller inn 1000 bruktbiler
Statens vegvesen vil kalle inn rundt tusen biler fra konkursrammede Olsen Bil AS i Grimstad, skriver Agderposten. Bruktbilforhandlerens forsvarer, Bjørn Rener-Larsen, sier til avisen at han ikke er kjent med dette, og har ingen ytterligere kommentar.
Storm på vei mot Vesterålen
Det er ventet fra liten til full storm og kraftige snøbyger i Vesterålen og Troms fredag kveld. Meteorologisk institutt melder at det er en mulighet for at et polart lavtrykk kan treffe land. Den sterkeste vinden ventes å komme fra mellom vest og nordøst, med vindstyrke liten storm 22 til full storm 25 meter per sekund.
Les mer om Vesterålen.
– De prøver å true Helse Nord til å ta en annen beslutning
Fylkesrådsleder Tomas Norvoll mener det er provoserende og skuffende at styremedlemmene i Helse Nord nærmest blir truet til å stemme mot innstillingen fra direktøren i PCI-saken.
Les mer om Helse Nord.
Historisk konkurs for tidligere shippinggigant
«Forliset er et faktum – Hanjin Shipping har offisielt kullseilt og gått under.
Les mer om Hanjin Shipping.
Watch Dogs 2 får tre nye historier i spillets neste utvidelse
Human Conditions kommer til PlayStation 4 neste uke, PC og Xbox One i mars.
Les mer om PlayStation og Xbox One.
- Plastposer er mer miljøvennlig enn papirposer
Skuespiller og Ap-politiker Kristoffer Joner vil forby plastposer. Men papirposer er faktisk ikke så miljøvennlige som vi kanskje tror.
Nå er han nummer n i verden
Sist Aftenbladet skrev om Navtor, var selskapet nummer tre i verden. Nå ber egersunderne om hjelp til å finne dyktige programerere.
Les mer om Navtor.
Fylkesordfører liker ikke at nordmøringer vil bli trøndere
Fylkesordfører i Møre og Romsdal Jon Aasen (Ap), reagerer på at fem kommuner på Nordmøre skal utrede om de skal slås sammen med Trøndelag.
Personbil kjørte inn i vogntog
Trafikkulykke ved Vadaneset.
Les mer om Vadaneset.
Europas libyske mareritt
EU vil med en diplomatisk offensiv overfor Russland trekke feltmarskalk Khalifa Haftar i Libya inn i en prosess som kan sikre kontroll over flyktningstrømmen over Middelhavet, minske terrorfaren og bremse en ny internasjonal russisk triumf.
Færre svensker vil jobbe i Norge
Det har blitt mindre attraktivt for unge svensker å søke jobb i Norge. Manpower har opplevd en nedgang på 60 prosent i jobbsøkende svensker fra 2014 til nå.
Les mer om Norge.
Underskriver samarbeidsavtale
Politimester Christine Fossen underskriver i dag en samarbeidsavtale mellom politiet og konfliktrådene i regionen. Hensikten er å forebygge gjentagende kriminalitet og redusere antallet saker som går videre til domstolene.
Min stemme ut - en suksess
Ytringsprosjektet som inviterer nye innvandrere til å delta i samfunnsdebatten har blitt en suksess. Prosjektet på Kongsgård skolesenter i Kristiansand, skal presenteres på en nordisk konferanse i København i mars, sier rektor Morten Hauger.
Vil utfordre Svalbardtraktaten i internasjonal domstol
Latvia og EU er i en krangel med Norge om retten til å fange snøkrabbe. Nå vurderer Latvia å ta Norge til retten.
Byggeareal, 2016
I 2016 ble det gitt igangsettingstillatelse til bygging av 36 200 boliger. Dette utgjør 16 prosent flere boliger enn i 2015. Ikke siden statistikken begynte å måle igangsettingstillatelser i 2000 har det vært registrert høyere tall.
Skogeiernes inntekt, 2015
I alt hadde 21 050 personlige skogeiere positiv næringsinntekt fra skogbruket i 2015. I gjennomsnitt var denne inntekta 41 000 kroner, det samme som året før.
Forskning og utvikling i næringslivet, 2015, endelige tall
Næringslivet utførte forskning og utvikling (FoU) for 27,8 milliarder kroner i 2015, en økning på 12 prosent fra 2014. Målt i faste priser er veksten på 9 prosent. Dette er klart større vekst enn i EU28 og de andre nordiske landene.
Karneval og oljestrid
Opptil 30 000 tilreisende fiskere og tusenvis av løsarbeidere skapte karnevalsstemning under Lofotfisket.
Les mer om Lofotfisket.
Lange linjer 2017
Lange linjer er en artikkelserie som henter frem historisk statistikk for å vise utviklingen gjennom mange år for utvalgte samfunnsområder. Artiklene i denne serien grubler, dveler og reflekterer over statistikken for å få tallene til å fortelle.
E6 stengt mellom Nordland og Nord-Trøndelag
Vogntog sperrer veien.
Les mer om Nord-Trøndelag og Nordland.
– Norsk skole er ikke lagd for gutter
Dobbelt så mange gutter som jenter får spesialundervisning i grunnskolen i år. Forskere gir skolen skylden for at guttene hengende etter.
Les mer om Norsk.
EPO-dømt og gullkandidat. Slik reagerer de norske skijentene: - Skjønner ikke hva som foregår
Petter Northug og langrennsherrene nekter Johannes Dürr å komme tilbake i skisporet etter EPO-dommen. Men Natalia Matveeva får herje fritt etter sin EPO-dom.
- 33 Viking-mål i fjor er for svakt
Ikke siden Viking flyttet inn på stadionet i 2004 har lagets toppscorer hatt færre fulltreffere enn i fjor. Mathias Bringaker erkjenner at de har en jobb å gjøre.
Les mer om Viking og Viking-mål.
Frykter tåke-trøbbel ved OSL
Tåke kan føre til forsinkelser i flytrafikken ved Oslo lufthavn fredag. Vinterferien fører til ekstra mange reisende, og flyselskapene ber alle om å beregne god tid.
Les mer om OSL og Oslo.
Støtte til Flekkefjord sykehus
Formannskapet i Arendal støtter Flekkefjord sykehus i kampen for å beholde akuttfunksjoner. Sykehusdirektøren foreslår å redusere akuttilbudet ved sykehuset. Formannskapet mener Sørlandet sykehus må sørge for en god akuttbehandling ved alle de tre sykehusene i landsdelen.
Venter forsinkelser på Gardermoen
Det er ventet at forsinkelser på Oslo Lufthavn utover dagen på grunn av tåke. Flyselskapene ber folk beregne ekstra tid siden det er ekstra mange reisende fordi vinterferien starter flere steder i dag.
Les mer om Gardermoen og Oslo Lufthavn.
- Å kjenne på erotiske følelser er skammelig
Lengsler og lidenskap er tema når skuespiller Liv Hege Nylund takker av som skuespiller ved Nord-Trøndelag Teater.
Kristoffersen om superduellen VM venter på: – Helt sykt fett
ST. MORITZ (VG) Gjennom de to siste sesongene har det bygd seg opp til et klimaks som toppes i VM: Slalåmkrigen mellom Henrik Kristoffersen (22) og Marcel Hirscher (27).
EPO-dømt og gullkandidat i Lahti-VM. Slik reagerer de norske skijentene: - Skjønner ikke hva som foregår
Petter Northug og langrennsherrene nekter Johannes Dürr å komme tilbake i skisporet etter EPO-dommen. Men Natalia Matveeva får herje fritt etter sin EPO-dom. De norske og svenske langrennsjentene er skeptiske.
Les mer om Lahti-VM.
Ungdoms-OL kritiseres i ny doktorgradstudie: - Hadde ingen plan
Idrettsforbundet lovet ungdomsløft. Men ifølge en ny doktorgrad hadde de ingen plan for ungdomsløftet.