20. Mars 2017 05.00-05.59

Frykter stråling fra målerne

Stadig flere er skeptiske til de nye smarte strømmålerne som Agder Energi installerer i landsdelen nå. Mange frykter for overvåkning og egen helse som følge av stråling. Energiselskapet hevder stråleverdiene ligger godt under myndighetenes krav.
Les mer om Agder Energi.

– Tar samfunnsansvar

Flere bedrifter burde gjennomføre trafikksikkerhetskampanjer, mener 0-visjon i Lister. Bedriften Eramet i Kvinesdal kurset de unge ansatte i trafikksikkerhet tidligere i år. Kvinesdal har vært hardt rammet av dødsulykker i trafikken.
Les mer om Kvinesdal, Lister og Tar.
Lastebil kjørte i Hardangerfjorden
Føreren av en lastebil mistet kontrollen over bilen i en sving, og havnet i Hardangerfjorden. Føreren fremstår som uskadd, ifølge politiet.
Les mer om Hardangerfjorden.
Hurtigruter skiltes på kinesisk
Hurtigruten ansetter kinesisktalende guider og skilter to av sine skip på kinesisk i håp om flere turister fra Kina.
Les mer om Kina.

40 oppsigelser i Lillestrøm-bedrift

Bedriften NRC Rail AS i Lillestrøm sier opp 40 ansatte på grunn av intern omlegging, skriver Romerikes Blad. Selskapet har spesialisert seg på jernbanebygging i Norden. Selskapet utelukker ikke muligheter for nytt arbeid i bedriften for de oppsagte.
Kristenkonservativt nettverk
Prester og ledere i Den norske kirke vil danne et nytt konservativt nettverk. Kampen mot liberal teologi står i sentrum når de stifter nettverket ved navnet Frimodig kirke i misjonsorganisasjonen Normisjons lokaler i Oslo i dag, skriver Klassekampen.
Les mer om Den, Frimodig, Klassekampen og Oslo.
Ansetter kinesisktalende guider
Hurtigruten ansetter kinesisktalende guider og skilter to av sine skip på kinesisk i håp om flere turister fra Kina. – Asia, og spesielt Kina, er kjempespennende markeder som viser store potensial, sier kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten til Klassekampen.
Mindre miljøgifter
De siste 20 årene har det sakte, men sikkert vært en nedgang i nivået av miljøgifter i norske havområder. Det viser en fersk rapport fra Havforskningsinstituttet. For noen stoffgrupper holder nivået seg stabilt lavt. Undersøkelsene viser også at det er mindre miljøgifter i nord enn i sør.
– Trodde ikke det var mulig å ha så vondt i underlivet
Sex kan være utenkelig og stramme jeans gjør vondt for dem som har vestibulitt. Mellom 10–15 prosent av alle kvinner sliter med kroniske smerter i underlivet. n av dem er Karoline (18).
Les mer om Karoline og Trodde.
Telenor litt foran i kappløpet om 5G
Norges største mobiloperatører, Telenor og Telia, kjemper om å være først ute med å tilby neste generasjons mobilnett, 5G. Telenor demonstrerer 5G mandag.
Les mer om Telenor og Telia.
Kontroll på E18
18 bilførere ble kontrollert da politiet i natt hadde kontroll på E18 Bjørndalssletta i Kristiansand. Det ble ikke gitt noen reaksjoner, alt var OK, ifølge politiet.
Les mer om E18 og Kristiansand.
Sterke meiningar om sterkøl
FØRDE (NRK): Helsearbeidarar fryktar eit auka alkoholkonsum etter at Høgre går inn for å la butikkar selja sterkare øl. Men slett ikkje alle deler bekymringa.
Les mer om Høgre.
Morten deler identitet med en kriminell
Kun en tredjedel anmelder ID-tyveri. Manglende tillit til politiet kan være årsaken, viser undersøkelser. Morten Arntun opplevde at en fremmed brukte kortet hans til å kjøpe flybilletter og varer for 22.000 kroner. Politiet henla saken.
Les mer om ID-tyveri.
Brasils president prøver å legge lokk på kjøttskandale
Brasils president Michel Temer forsøker å berolige verden med at brasiliansk kjøtt er trygt etter at en rekke produsenter har eksportert fordervet kjøtt.
Les mer om Michel Temer.
Kim Kardashian West om Paris-ranet: – Trodde de skulle voldta meg
Reality-stjernen forteller at hun fryktet for livet da væpnede ranere tok seg inn i luksusleiligheten i Paris i oktober i fjor.
Les mer om Paris-ranet.
Hurtigruter skiltes på kinesisk
Hurtigruten ansetter kinesisktalende guider og skilter to av sine skip på kinesisk i håp om flere turister fra Kina.
Les mer om Kina.
Finansminister vingeklippet av Trump før toppmøte
Verdens største økonomier ble ikke enige om frihandel og proteksjonisme under et toppmøte i helgen. USAs finansminister manglet mandat til å forhandle. Det er ny frykt for handelskriger.
Les mer om Trump.
Branntilløp i Andebu
Nødetatene rykket sent i går kveld ut til et branntilløp ved Andebu sykehjem. Brannen, som startet på en komfyr, ble slukket av personale, opplyser politiet.
Les mer om Andebu.
Savnet skiløper funnet
Den savnede mannen i 80-årene ble i natt funnet av letemannskaper etter en omfattende leteaksjon. Han ble transportert med Sea King-helikopter til sykehus i Oslo. Politiet har ikke detaljer om om mannens tilstand. Mannen ble sist sett i en skiløype ved Nystølkroken kafe på Nesbyen rundt klokka 14 i går.
Norsk kvinne skadd i bussulykke i Sverige
En norsk kvinne ble skadd da en minibuss kjørte av den snødekte veien i Härjedalen like ved grensa til Sør-Trøndelag. Hun er kjørt til Røros sykehus for behandling.
Må rydde opp
Politiet rykket like over midnatt ut til en leilighet i Kristiansand sentrum etter melding om at noen kastet flasker fra leiligheten. Leiligheten ble sjekket og eieren ble pålagt å kaste glasset sitt i søpla.
Les mer om Kristiansand.
Svindlet til seg snaue 4 millioner kroner
NAV har anmeldt 8 personer for Arbeidsmiljøkriminalitet, eller A-krim, i 2016 for tilsammen 3,7 millioner kroner. Svindelen starter ofte med svindel av sykepenger og derfor er det viktig å luke bort misbrukerne for å verne om sykelønnsordningen.
Kjørte ned skilt og busskur
Utforkjøring i Overhalla natt til mandag.
Les mer om Overhalla.
Dramatisk i Ulvik: Lastebil falt fem meter og havnet i sjøen i en glatt sving
Natt til mandag klarte lastebilsjåføren å komme seg på land ved egen hjelp etter å ha havnet i sjøen etter en utforkjøring i Ulvik.
Les mer om Ulvik.
Microsoft varslet Kripos – nå er 62-åring dømt for overgrepsbilder
62-åringen lastet opp to overgrepsbilder til sin Google Drive-skykonto. Det fanget Microsofts sikkerhetssystemer opp.
Den billigste spylevæsken er best
Vi kjørte 500 mil for å finne den beste spylervæsken.
Så lenge bør du stå på jobben hver dag
Her er enkle, gode råd for mer aktivitet - uten treningstøy.
Norsk kvinne skadd da minibuss kjørte av veien i Sverige
- Det er veldig dårlig vær nede i fjellkjeden.
Les mer om Sverige.
Trump faller i ny meningsmåling
USAs president Donald Trump gjør det dårlig i ny meningsmåling fra Gallup, og faller til 37 prosent blant de som synes han gjør en god jobb.
Les mer om Donald Trump og Gallup.
Jobb til en kvart milliard kroner uten anbud
Smiberget borettslag skal skifte bad og rør i alle sine 569 leiligheter. Styret vil ikke legge ut kjempejobben på anbud. Nå er det opprør i blokkene.
Venstre om på venstrekanten
SV forsøker seg på det umulige: Å stille ultimatum for å gå i regjering.