21. April 2017 06.00-06.59

Vil ha regionhovedstad i Skien

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid i Telemark krever at hele administrasjonen plasseres i Skien dersom Stortinget vedtar å slå sammen Telemark og Vestfold til n ny region. Løkslid mener det vil gi en bedre balanse mellom offentlige arbeidsplasser i de to fylkene.

Highasakite med ny Stargate-singel

Fredag slipper Highasakite singelen «5 Million Miles produsert av stjerneduoen Stargate.
Rovviltnemda i gang igjen
Rovviltnemda i Hedmark vil ta opp igjen vervene sine, når Stortinget nå rydder opp i de juridiske konfliktene rundt ulvejakta. Hele nemda la ned vervene i protest da klimaminister Vidar Helgesen satte en stopper for den planlagte ulvejakta i fjor vinter.
Analytiker spår prisfall for laks
Lavere lakseproduksjon førte til høyere priser i fjor. Den situasjonen er i ferd med å snu, ifølge en analytiker som mener lakseprisen skal ned.

Nyboligsalget i Oslo faller 35 prosent

Det bygges mer enn på lenge, men salget faller.
Les mer om Oslo.
Mourinho bekymret etter Zlatan-skade: - Det kan komme negative nyheter
Her er bildene ingen vil se. Zlatan Ibrahimovic måtte av banen med det som kan være en alvorlig korsbåndsskade.
Les mer om Zlatan-skade.
Denne uken måtte han gi den tøffe beskjeden: - Det er en avgjørelse jeg ikke kommer til å angre på
Norsk OL-håp prioriterer kjæreste, familie og venner foran egne sportslige ambisjoner.
Høyre er digitale sinker i skolen
Digital kompetanse er for viktig til at vi kan overlate det til tilfeldighetene.
n million er rammet av pollen: Her er de beste rådene
Pollensesongen er i anmarsj. Her er noen råd for hvordan du kan takle det best mulig.
Yrkessjåfører med ny bompengeaksjon i Bergen
Håndverkere og yrkessjåfører vil onsdag gjennomføre en ny aksjon i protest mot rushtidsavgift i Bergen.
Les mer om Bergen.
Tunnelbrannar kostar samfunnet store summar
Dei siste åra har fleire kraftige brannar herja i lange tunnelar på Vestlandet. Prisen på oppryddinga er mykje høgare enn på vanlege trafikkulukker.
Les mer om Vestlandet.
Kommunestyret delt på midten
Kommunestyret i Hamar er delt på midten i synet på hvor et nytt hovedsjukehus bør ligge. Det viser en oversikt Hamar Arbeiderblad har gjort. 19 medlemmer av kommunestyret vil ha sjukehus ved Mjøsbrua, 17 vil ha det i Hamar og tre har ikke bestemt seg. Rådmannen i Hamar mener et nytt hovedsjukehus må ligge i Hamar.
Rangers tok ledelsen i sluttspillet
Rangers vant 3-2 etter forlengning i Bell Centre, og Mats Zuccarellos lag leder dermed i sluttspillet mot Montreal Canadiens. Best-av-sju-oppgjøret kan dermed avgjøres ved neste kamp når sluttspill-stillingen nå står 3-2 til New York-laget.
Kommentar: Ledighetsfallet viser ikke et sterkt arbeidsmarked
Arbeidsledigheten i Norge faller. Men fallet er ikke nødvendigvis positivt.
Les mer om Norge.
Moss stasjon stengt
En feil med signalene gjør at Moss stasjon er stengt fredag morgen. Bane Nor får ikke gitt grønt signal. Selskapet jobber med å finne feilen, men de ikke vet hvor lang tid det vil ta å rette opp problemet. De henviser til skjermene på stasjonen og egne nettsider for oppdatert informasjon om avgangene. NSB sier de reisende må regne med forsinkelser og innstillinger.
Moss stasjon åpen igjen
Trafikken går som normalt igjen ved Moss stasjon etter en tidligere feil som hindret grønt lys for togene. Reisende må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, melder Bane Nor.
Les mer om Bane Nor.
LO mot SIAN i Larvik
Politiet vil følge med når den islamkritiske organisasjonen SIAN og LO begge skal ha markeringer på torget i Larvik. LO skal ha støttemarkering for mennesker på flukt, mens Siam skal ha markering mot islam. De to arrangementene holdes med n times mellomrom i morgen.
Les mer om Larvik og Siam.
Tap for Eik Tønsberg i cupen
Eik Tønsberg tapte i går 0–3 mot Lyn i 1. runde av fotballcupen for kvinner. Onsdag vant Larvik-laget Nanset 3–2 over Sarpsborg.
Flesberg med overskudd
Flesberg kommune gikk i fjor med 2,6 millioner kroner i overskudd, skriver Laagendalsposten. Skatteinntektene har vært høyere enn anslått, og det gir rom for at kommunen kan finansiere bygging av ny skole, sier ordfører Oddvar Garaas.
Les mer om Laagendalsposten.
16 åring dømt for vold og trusler
En 16 år gammel asylsøker truet med å stikke en ansatt ved et mottak i Tvedestrand med kniv, og skal ha slått kvinnen i panna noen dager senere. Retten mener hans unge alder gjør at han ikke skal sone i fengsel, men dømmes til 45 dager ubetinget.
Les mer om Tvedestrand.
– Nordområdesatsinga må dreie seg mer om folk
I dag legger statsminister Erna Solberg fram regjeringa sin nye nordområdestrategi. – Nå må det fokuseres på hvordan landsdelen skal unngå utflytting og tiltrekke seg flere folk, sier forsker Erlend Bullvåg.
Fortsatt skredfare i Nordland
Det er fortsatt betydelig fare for skred på Svartisen og i Salten, skriver varsom.no. Nettstedet ber folk unngå bratte terreng, og opplyser om at naturlige skred kan forekomme. Lofoten, Ofoten og Vesterålen har moderat fare, men nettstedet ber folk være forsiktig i høyden og indre strøk likevel.
Fly forbanna på Statoils krisemaksimering
Statoil krisemaksimerer når de truer med at utbyggingen av gigantprosjektet Johan Sverdrup kan bli utsatt, mener tillitsvalgt Per Steinar Stamnes i oljeselskapet.
Les mer om Johan Sverdrup.
ONS 2018 satser på innovasjon
Med slagordet «Innovate ønsker ONS 2018 både å sette dagsorden og å presentere nye tanker, metoder og teknologi for en mer klimavennlig energibransje.
Les mer om Innovate.
Nederlandsk ekspert: Derfor vrakes Ødegaard i Heerenveen
Martin Ødegaard (18) har blitt benket i Heerenveens fem siste kamper Nederlandsk ekspert forklarer årsakene bak vrakingen.
Spraymalte ferge i vind
Mellom 30 og 50 biler i Lysekil er gulprikkete av maling etter at en ferge ble spraymalt ved et verft sentralt i den svenske vestkyst-byen. Flere hus har også fått spor av den karakteristiske gulfargen som brukes på svenske bilferger. Det er resultatet i to boligstrøk etter spraymaling i vinden.
Les mer om Lysekil.
Uvær stenger fjelloverganger
Flere fjelloverganger er stengt på grunn av uvær fredag morgen.
Skanska halverer i Stavanger
Halvparten av de ansatte må gå når entreprenørselskapet Skanska kutter i sitt avdelingskontor i Stavanger.
Les mer om Skanska og Stavanger.
Politikilder: Paris-skytter var mistenkt i terrorsak
Mannen som drepte en politimann på Champs-lyses skal ha blitt dømt for vold mot politiet og ble terroretterforsket. IS hevder de står bak angrepet.
Vurderer du en detox-kur før sommeren? Dropp det.
Det er ikke noe nytt at vi mennesker ofte søker til raske og lettvinte løsninger om det er noe vi ønsker å forandre, helst i form av en pille.
Uvær stenger veier
Riksvei 7 over Hardangervidda, riksvei 13 over Vikafjellet og fylkesvei 50 Hol-Aurland stengt på grunn av uvær. Alle meldingene fra Statens vegvesen gjelder inntil videre. Det er ikke anslått noe tidspunkt for når de kan åpen igjen.
Laksen skal reddes
Det planlegges en gigantisk redningsaksjon for laksen i Drammenselva. En fryktet parasitt truer med å legge laksefisket i Drammenselva brakk de neste årene. Derfor skal 120.000 lakseyngel slepes ut i Oslofjorden der saltvannet dreper parasitten.
Les mer om Drammenselva og Oslofjorden.
RYKTE: Intel fremskynder sine neste prosessorlanseringer
Føler prosessorgiganten presset fra AMD?
Les mer om AMD.
Politikilder: Paris-skytter var mistenkt i terrorsak
Mannen som drepte en politimann på Champs-lyses skal ha blitt dømt for vold mot politiet og ble terroretterforsket. IS hevder de står bak angrepet.
AFP: Paris-mistenkt (39) tidligere dømt for drapsforsøk mot politiet
Ifølge franske medier er den 39 år gamle mannen tidligere dømt for drapsforsøk mot to politifolk.
– Jeg vil være en pappa som stiller opp
HOF (NRK): Stian får ikke vært med på fødselen, men gleder seg til å bli pappa. I Hof fengsel lærer han og andre innsatte å bli bedre pappaer.
Les mer om Jeg.
Byrådet i Bergen vil gjøre SFO-tilbudet bedre
På nesten halvparten av skolene i Bergen er foreldre mindre fornøyd enn før med skolefritidsordningen. – Ikke godt nok, erkjenner byrådet som nå lanserer en plan for å bli bedre.
Les mer om Bergen.
Ruskjører stoppet i Malvik
Bilfører og passasjer stanset i Malvik etter mistanke om kjøring i narkorus.
Les mer om Malvik.
Sovnet bak rattet og havnet i grøfta
Ung mann kom uskadet fra utforkjøring i Steinkjer.
Les mer om Steinkjer.
Analytiker spår prisfall for laks
Lavere lakseproduksjon førte til høyere priser i fjor. Den situasjonen er i ferd med å snu, ifølge en analytiker som mener lakseprisen skal ned.
Godt forslag fra Støre
Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre, som i går åpnet partiets landsmøte, vil doble fagforeningsfradraget om han kommer til makten til høsten.
Les mer om Støre.