19. Mai 2017 05.00-05.59

Lærere i Oslo rapporterer inn dobbelt så mye vold

I fjor ble det meldt inn 1.940 tilfeller av vold mot lærere i Oslo, mot 900 voldsepisoder i 2015.
Les mer om Oslo.

Fant post som tilhørte naboene

Politiet har pågrepet en kvinne på Åssiden i Drammen i natt. Hjemme hos henne fant de en god del post som kvinnen skal ha forsynt seg av fra naboenes postkasser.
Les mer om Drammen og Åssiden.
Flere bruker setebelte i buss
Antall passasjerer som bruker setebelte i buss i Buskerud er doblet siden 2014, viser en ny undersøkelse blant 1400 passasjerer. Leder av trafikksikkerhetsutvalget, Olav Skinnes, sier det viser at bruken har økt fra 35 % til over 70 % siden 2014.
Les mer om Buskerud.
I dag får han føle bondesinnet
Bøndene i fylket skal både blokkere og konfrontere.

Hindrer utkjøring

Fra i dag klokken 06.00 vil bøndene hindre utkjøring av varer fra matkjedenes grossistlagre. I Nordland vil ASKO-lageret i Bodø og Rema 1000 i Narvik bli blokkert. Årsaken er at det tirsdag ble brudd i jordbruksforhandlingene.
Les mer om Bodø, Narvik og Rema.
Hester i veien
Politiet har fått melding om fire løse hester i Klavenesveien i Sandefjord.
Les mer om Klavenesveien og Sandefjord.
– Skal vi sende sivile inn som militære mål
Lederen i Norges Offisersforbund er ikke sikker på om forsvarsledelsen er klar over hva de gjør når de nå inngår kontrakter med sivile helikopterselskap.
Les mer om Skal.
Skole stengt
Deset oppvekstsenter i Åmot holder stengt i dag på grunn av flom. Det skriver kommunen på sine nettsider. Kommunen oppfordrer folk til å holde avstand til vannmassene, og være forsiktige i de flomrammede områdene.
Les mer om Åmot.
Bilbrann i Halden
Ingen personer ble skadet i en bilbrann i rundkjøringen ved Svinesundparken i Halden i natt, men kjøretøyet er helt utbrent, melder politiet på Twitter.
Til sykehus etter knivstikking
En mann ble sent i går kveld kjørt til Sykehuset i Vestfold med moderate skader etter å ha blitt stukket i armen med kniv i Stavern. Kona hans ble pågrepet og kjørt til arresten etter hendelsen, ifølge politiet. Knivstikkingen skal ha skjedd i forbindelse med en krangel mellom de to.
Les mer om Stavern, Sykehuset og Vestfold.
Flere tatt i fartskontroll
En 53 år gammel mann ble stanset av utrykningspolitiet og er anmeldt etter å ha kjørt i 117 km/t i 70-sonen på Goderstadsletta i Tvedestrand sent torsdag kveld. Åtte bilister fikk forenklede forelegg i fartskontrollen, opplyser politiet.
Trump avviser å ha bedt Comey avslutte Flynn-gransking
President Donald Trump avviser at han ba daværende FBI-sjef James Comey om å avslutte granskingen av USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn.
Kreftforeningens ansatte ut i streik fra mandag
19 sykepleiere i Kreftforeningen går mandag ut i streik etter at NHO og Kreftforeningen ble ikke enige med Norsk Sykepleierforbund (NSF) om en tariffavtale.
Utvider kampen mot stillehavsøsters
I sommer vil miljømyndighetene utvide kampen mot stillehavsøstersen. Den skal fjernes fra flere attraktive friluftsområder langs sørlandskysten.
Utvider kampen mot stillehavsøsters
Kampen for å bli kvitt stillehavsøstersen fra attraktive områder skal i sommer utvides til å gjelde Lillesand og Kristiansand. Les mer her.
Les mer om Kristiansand og Lillesand.
Tre personer skadd av maskerte personer på Bryne
Tre personer er lettere skadd etter at de ble angrepet med elektrosjokkvåpen ved Møllehagen restaurant på Bryne i Rogaland.
Les mer om Bryne, Møllehagen og Rogaland.
Rykket ut til adresse med feststøy
En person fikk tilsnakk og pålegg om å dempe musikken fra politiet i Mosjøen. Det var rett over midnatt at politiet fikk klage på feststøy. Vedkommende fikk også beskjed om at han ville bli anmeldt hvis det ble flere klager.
Les mer om Mosjøen.
19 fikk bot
19 bilister fikk forenklet forelegg for høy fart under politiet i laserkontroll i 40-sonen på Ytteren natt til i dag. Politiet på Helgeland opplyser om at høyeste fart var 57 km/t.
Les mer om Helgeland og Ytteren.
Brann i garasje
Nødetater rykket ut til en garasjebrann på Ankenes ved Narvik. Rundt klokken 03.00 fikk politiet i Midtre Hålogaland melding om at brannen var slukket.
Les mer om Midtre Hålogaland og Narvik.
Tru det eller ei, vi toppar symjestatistikken
Desse jentene er, saman med resten av sesjonsungdomen i Sogn og Fjordane, best i landet på symjing.
Les mer om Fjordane og Sogn.
Enige om nye samtaler i Syria
Ifølge FN.
Les mer om Syria.
Rekordlav Venstre-oppslutning i ANB-måling
Venstre har aldri fått lavere oppslutning enn de 2,9 prosentene som støtter partiet i ANBs partimåling for mai. Rødt har sjeldent gjort det bedre.
Trump: Venezuela-krisen er en skam for menneskeheten
USAs president Donald Trump sier krisen i Venezuela er en skam for menneskeheten og ulikt alt annet han har sett på lang tid.
Les mer om Donald Trump og Venezuela.
Veier stengt
Fylkesvei 611 mellom Nordre Osen og Bekken er stengt på grunn av oversvømmelse. Det er også fylkesvei 581 mellom Engerneset og Myrvang, fylkesvei 610 fra Nordre Osen til Dambua og fylkesvei 607 ved Deset bru.
Alkoholikeren som ble hotellets oppfinner og ass. husøkonom
Jan Ketil Kristiansen (33) var rusmisbruker, hadde sosial angst og var livredd folk. Men livet snudde da han fikk prøve seg som renholder på Scandic Hell. Etter et halvt år satt han i avdelingens ledergruppe og fikk prøve seg som assisterende husøkonom.
Les mer om Scandic Hell.