19. Mai 2017 06.00-06.59

Som normalt på Vestfoldbanen

Ødelagt kjøreledning skapte problemer i flere timer fredag.
Les mer om Vestfoldbanen.

Bøndenes protestaksjon ved varelagre i gang

Fredag morgen var bøndene i full gang med protestaksjonen mot landbruksoppgjøret. På Kalbakken i Oslo slapp ingen av ASKOs lastebiler forbi traktorene.
Les mer om Oslo.
Oljeprisen på vei opp
Oljeprisen stiger på forventning om at oljekartellet Opec neste uke skal fortsette med kutt i produksjonen. Petroleumsprofessor Klaus Mohn tror effekten kan bli kortvarig.
Les mer om Opec.
Matblokaden er i gang
Bønder sperrer tre grossistlagre i Trondheim.
Les mer om Trondheim.

Nå blokkerer bøndene utkjøring av matvarer til butikkene i Bergen

Fra fredag klokken 06 vil 200-300 bønder blokkere utkjøringen av varer fra de tre største matkjedenes grossistlagre over store deler av landet.
Les mer om Bergen.
Generalsekretærjakten i NIF: Finnes det en kvinne?
Navneleken er i full gang rett før fristen til å søke generalsekretær-jobben går ut. Men hva skal egentlig til for å være en «slik som idretten vil ha?
Les mer om NIF.
Laengen med ny god plassering da Kristoff slet
Vegard Stake Laengen ble nummer elleve på den 5. etappen av Tour of California.
Les mer om California, Kristoff og Tour.
Eks-verdensmester i koma: – Ekstremt kritisk og alvorlig hjerneskade
Den tidligere verdensmesteren i roadracing, Nicky Hayden (35), ligger i koma etter at han, på en sykkeltur i Italia, ble påkjørt av en bil.
Les mer om Italia og Nicky Hayden.
Nå skal de produsere luksus-SUVen i India
Målet er å doble salget.
Les mer om India.
Bønder stenger matvareutkjøring
Bønder fra Follo-området stengte utkjørselen til matvaregrossisten Asko med traktorer klokka 06.00 i morges. Det har begynt å samle seg lastebiler med matvarer bak sperringene. Aksjonene i dag er mot landbruksoppgjøret.
Les mer om Asko og Follo-området.
Elg i veibanen
I nærheten av Mundarvolltunnelen på fv.17 er det en elg som går i veibanen. Politiet i Salten ber bilister være oppmerksom. Viltnemnda er varslet.
Les mer om Mundarvolltunnelen og Salten.
Laengen på 11.-plass i California
Vegard Stake Laengen ble nummer 11 på den 5. etappen av Tour of California. Amerikanske Andrew Talansky sørget for hjemmetriumf etter spurtduell mot Rafal Majka fra Polen. Truls Korseth ble nummer 76. Alexander Kristoff trillet inn som nummer 116.
Les mer om California, Polen, Rafal Majka og Tour.
Nesten 200 milliarder kroner i oljeskatt er borte
På det meste utgjorde skatt fra oljebransjen over 30 prosent av alle skatteinnbetalinger i Norge. Nå utgjør den 6,5 prosent. – Oljenæringen er blitt mindre viktig for Norge, sier petroleumsprofessor Klaus Mohn.
Les mer om Norge.
Bondelaget vil blokkere utkjøring av matvarer til butikkene
Fra fredag klokken 6 vil mellom 200 og 300 bønder blokkere utkjøringen av varer fra de tre største matkjedenes grossistlagre over store deler av landet.
WADA sier ja til nytt testorgan - men vil la nasjoner nekte å bruke det
– Det er ikke juridisk mulig å pålegge dem det.
Nora og William populært i Bærum
Nora og William var de mest populære navnene på barn som ble døpt i Bærumskirker i fjor. Elleve jenter og gutter fikk navnene. I fjor ble 622 barn døpt i de ti kirkene i Bærum. Det er 46 prosent av alle barn som ble født i kommunen.
Les mer om Bærum, Bærumskirker og William.
Blokkerer utkjøring av mat
Bønder aksjonerer nå ved Asko i Vestby. De stengte utkjøringen fra matvarelageret klokken seks. Demonstrasjonen rammer også Østfold, fordi Askos lager i også leverer til Østfold.
Les mer om Asko, Vestby og Østfold.
Forsinkelser på Vestfoldbanen
Ødelagt kjøreledning skaper problemer.
Les mer om Vestfoldbanen.
Bønder stanser utkjøring av mat
Bønder over hele landet protesterer mot Statens tilbud i jordbruksforhandlingene ved å blokkere de store matvarekjedenes grossistlagre.
Bøndene blokkerte for matlagera – sjåfør køyrde ned sperringar
Mellom 200 og 300 bønder over heile landet sperra for matvarekjedene sine grossistlager. Etter tre timar er blokaden over.
Anaheim slo tilbake mot Nashville
Nate Thompson ble den store helten da Anaheim Ducks utlignet til 2-2 i kamper mot Nashville Predators i NHL-semifinalen. Drøyt ti minutter inn i forlengningen avgjorde Thompson kamp fire ved å sette inn 3-2-målet.
Les mer om Nashville og Thompson.
Hellas vedtok nye kutt
Det greske parlamentet har vedtatt en ny sparepakke i håp om å blidgjøre EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).
Les mer om Det.
Helse-Norge på femteplass i verden
Norge ligger i verdenstoppen på tilgjengelighet og kvalitet i helsevesenet, viser den nye oversikten for 195 land i The Lancet.
Les mer om The Lancet.
Skatteinntektene fra oljenæringen mindre viktige
I desember 2008 utgjorde petroleumsskatt 31,7 prosent av skatteinnbetalingene i Norge. I april i år var andelen nede i 6,5 prosent, ifølge Stavanger Aftenblad.
Les mer om Norge og Stavanger Aftenblad.
Australsk politi: Tenåring holdt som sexslave
En 17 år gammel jente fra Guinea har rømt fra et hus i Sydney hvor hun ble holdt som sexslave, opplyser politiet i Australia.
Les mer om Australia, Guinea og Sydney.
Volds-dobling i Osloskolen
I fjor ble det meldt inn 1 940 tilfeller av vold mot lærere i Oslo, mot 900 i 2015. Tallene er hentet fra Utdanningsetatens oversikt. Les mer.
Les mer om Oslo og Osloskolen.
Pågrepet for vold
En mann i 20-årene er pågrepet og anmeldt for mot en annen mann i Brugata ved fire-tida i natt. En mann i 40-årene er kjørt på legevakta med lettere skader.
Les mer om Brugata.
Foreslår å legge ned grendeskolene
Rådmannen i Eidsberg kommune anbefaler at de fire grendeskolene legges ned og erstattes av en helt ny barneskole i Mysen, skriver Smaalenenes Avis Planen er at ny skole skal stå ferdig i 2021.
Les mer om Eidsberg og Mysen.
Dømt for grov voldtekt
En mann fra Kongsberg er dømt til tre års fengsel for grov voldtekt, skriver Laagendalsposten. Voldtekten skal ha skjedd i en leilighet i Oslo høsten 2014. Kvinnen var svært beruset og skal ikke ha vært i stand til å motsette seg overgrepene.
Hver tredje helsesøster sluttet
I 2016 sluttet åtte helsesøstre i Drammen kommune. Det tilsvarer 30 prosent av hele staben.
Les mer om Drammen.
Norge på femteplass på helseranking
Norge har verdens femte beste helsevesen, går det frem av en større internasjonal undersøkelse som blir offentliggjort i dag.
Stanser utkjøringen av matvarer
Om lag 15 bønder aksjonerer utenfor Askos matvarelager i Lillesand og stanser all utkjøring av matvarer fra anlegget. Bøndene aksjonerer for å vise sin misnøye mot at jordbruksforhandlingene om lønn er brutt.
Les mer om Lillesand.
WSJ: Opec fridde til oljetradere i hemmelige møter. Nå har stemningen surnet
I hemmelige møter har Opec-topper prøvd å overtale oljetradere og hedgefond-sjefer om at produksjonskuttene vil dra opp oljeprisen. Det fungerte en stund.
Les mer om Opec-topper.
Her slipper svenskene billig unna: – Det er en skandale
Sveits-spillerne var rasende etter dommertabbe.
Bonde-aksjon ved matlager
Norges Bondelag stengte matvareutkjøringen utenfor Asko i Vestby klokka 06.00. Aksjonen er en protest mot landbruksoppgjøret. Politiet i Follo er på vei for å få et overblikk over situasjonen. Les mer.
Les mer om Asko, Follo og Vestby.
Bønder skal aksjonere
Bøndene har varslet at de vil blokkere utkjøring av mat fra Askos matvarelager i Lillesand og andre grossistanlegg rundt i landet fra klokken 06.00. Så langt har seks lastebiler med matvarer kjørt ut fra anlegget, og ingen bønder aksjonerer.
Les mer om Lillesand.
– Førstegangsfødende blir stresset dersom vi kommer uten jordmor i ambulansen
– Følgetjenesten for kvinner som skal føde fungerer ikke, og det må myndighetene snarest rydde opp i, krever lederen i Jordmorforbundet, Hanne Charlotte Schjelderup.
Helse-Norge på femteplass i verden
Norge ligger i verdenstoppen på tilgjengelighet og kvalitet i helsevesenet, viser den nye oversikten for 195 land i The Lancet. Helt i toppen ligger lille Andorra, fulgt av Island og Sveits. Så følger Sverige med samme poengsum, 90 av 100, som Norge., skriver NTB.
Bøndene aksjonerer
Flere steder i landet, deriblant på Asko i Brumunddal, stanser bønder nå utkjøring av matvarer til butikker og institusjoner. Bøndene er frustrerte etter at det ble brudd i jordbruksforehandlingene tirsdag.
Les mer om Asko og Brumunddal.
De mystiske kvantedatamaskinene har gjort et nytt, stort fremskritt
IBM har nå gjort kvanteprosessorene mye kraftigere.
Lærere i Oslo rapporterer inn dobbelt så mye vold
I fjor ble det meldt inn 1.940 tilfeller av vold mot lærere i Oslo, mot 900 voldsepisoder i 2015.
Les mer om Oslo.
Ødelagt kjøreledning
En ødelagt kjøreledning skaper problemer på Vestfoldbanen. Dagens første tog nordover fra Vestfold står nå i nærheten av Skoppum, sier pressevakt i Bane Nor, Olav Nordli. Han forteller at reisende må regne med forsinkelser utover dagen.
Hver tredje helsesøster sluttet
I 2016 sluttet åtte helsesøstre i Drammen kommune. Det tilsvarer 30 prosent av hele staben.
Les mer om Drammen.
Togstans fra i morgen
Fra i morgen blir det full togstans på strekningene mellom Kongsberg og Asker og mellom Drammen og Holmestrand. Bane Nor skal gjøre flere arbeider på strekningene, og de blir derfor stengt fra klokken 04.00 lørdag til klokken 03.20 mandag 22. mai.
Tidligere demokrat utpekes som FBI-favoritt
Donald Trump antyder at Joe Lieberman (75) er favoritt til å få jobben som FBI-sjef.
Les mer om Joe Lieberman.
Nå skal hun stenge bilene ute fra Oslo sentrum
Byråd Lan Marie Nguyen Berg skal virkeliggjøre De Grønnes våte drøm om et utslippsfritt byliv: De skal stenge bilene ute fra Oslo sentrum.
Les mer om Oslo.
Her kan det bli opp mot 20 grader i helgen
Etter flere dager med regn flere steder i landet, vil det bli opphold fra og med fredag.