19. Mai 2017 09.00-09.59

Stjal bil og drepte seksåring

Seks år gamle Kingston Frazier satt i baksetet på morens bil da bilen ble stjålet i Mississippi. Ni timer senere ble bilen funnet. Kingston satt død i bilen, skutt i hodet.

«Alle stoler på DN

Venstresiden stoler på DN, høyresiden har lav tillit til Klassekampen, viser funn fra undersøkelsen Norsk Medborgerpanel.
– Som normalt kl. 14.30
Vestfoldbanen kan trolig åpne fredag ettermiddag. Strekningen Tønsberg-Holmestrand er stengt etter at et tog rev ned en kjøreledning fredag morgen. Bane Nor regner med at togene går som normalt fra klokken 14.30.
Les mer om Som.
Tåke-problemer på Torp
På grunn av tett tåke har få fly klart å lande på Torp Sandefjord lufthavn i dag. Markedssjef Tine Kleive-Mathisen sier de er fortvilet over situasjonen. – Det ser bedre ut nå, men tåken kommer og går, sier hun. Kleive-Mathisen oppfordrer reisende til å møte opp til avtalt tid, og holde seg oppdatert på flyplassens nettside.
Les mer om Torp Sandefjord og Torp.

Havnaa mener navnet demper sponsorinteressen

Bokseren Kai Robin Havnaa (28) sliter på sponsorfronten. Han mener mye skyldes at hans Nokas-dømte onkel Erling Havnå er med i støtteapparatet.
Vil ha opprør mot nye regler
Flere ordførere i Telemark ønsker strenge lokale regler for vannscooterkjøring og håper kystkommuner i Aust-Agder innfører de samme reglene. Det sier ordfører i Kragerø Jone Blikra. Regjeringen har bestemt at vannskutere er likestilt med småbåter i det nasjonale regelverket. Les mer her.
Slik blir været
Været byr på litt tåke og endel sol
Halvparten av norske kommuner mangler jordmødre
Følgetjenesten for kvinner som skal føde fungerer ikke, og det må myndighetene snarest opp i, mener Jordmorforbundet.
Les mer om Jordmorforbundet.
Industri 4.0 vs Sikkerhet & Sårbarhet
Etter at tysk industri tok i bruk ordet industri 4.0 i 2011, har det blitt et viktig og positivt ladet begrep for en hel industriverden. Men også denne medaljen har en bakside, og der lurer sårbarhetene.
Les mer om Sikkerhet og Sårbarhet.
Art Deco i Buvika: – Sparte nærmere en million på å lede husbyggingen selv
Da May Britt Markussen Bjørnevaag skulle bygge hus, så hun for seg et art deco-aktig, hvitt hus, litt Miami Beach. Sånn ble det.
Les mer om Buvika og Miami Beach.
Jøss, Pogo Pops er jo bedre enn noen gang!
Popsnekringen er bare blitt bedre med åra.
Kinesiske industrigiganter med oppkjøpsraid mot utenlandske spillselskaper
Selskapet bak et spill som handler om en snakkende katt ble kjøpt for 8,5 milliarder kroner av et kinesisk kjemiselskap. Anslagsvis 70 prosent av alle oppkjøp i bransjen har siden 2015 blitt gjennomført av kinesere.
Røyk fra vogntog
Vogntoget som fikk motorstopp på E6, lekker kjøleveske. Noe som fører til mye røyk, ifølge politiet. De snevrer inn høyre felt og ber bilistene å vise hensyn.
Vestfold vil ha fylkesmannen
Fylkestinget i Vestfold gikk torsdag kveld enstemmig inn for at fylkesmannsembetet bør bli i Vestfold ved en sammenslåing med Telemark.
Les mer om Telemark og Vestfold.
Bakke sin mai-statistikk er dårleg nytt for Brann
På 15 mai-kampar i serien har Sogndal-trenar Eirik Bakke framleis til å gode å tape.
Olje og gass
Over 300 ansatte i oljeservicebedrifter tas ut i streik etter at meklingen mellom fagforeningene Industri Energi og Norsk olje og gass ikke førte frem.
Les mer om Industri Energi og Norsk.
Pasientene betaler prisen for reformen ingen vil ha!
DEBATT: La fylkene beholde ansvaret for tannhelse. De vil, og de har vist at de kan organisere gode tannhelsetjenester for innbyggerne.
Stor bredde i Macrons regjering
Halvparten av Macrons ministre er kvinner. Flere er hentet utenfor den politiske sfære. Erfarne sosialister og borgerlige er med.
Partene i Syria enige om nye samtaler
De stridende partene i Syria er enige om å opprette ekspertkomiteer for å diskutere «konstitusjonelle spørsmål, opplyser FN.
Les mer om Syria.
Stanset aksjon
Norges Bondelag stanset alle protestaksjonene mot landbruksoppgjøret fredag klokken 09.00. Det opplyser kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen til NRK. Aksjonene startet klokken 06.00.
Les mer om Lise Boeck Jakobsen og NRK.
Ønsker søppelsortering i sentrum
Ordfører Robert C. Nordli (Ap) vil undersøke om Arendal sentrum kan få søppelkasser med flere rom, slik at avfallet kan resirkuleres. Kristoffer A. Lyngvi-Østerhus og Kai Olav Fredriksen fra Høyre mener det er uholdbart at alt søppel blir restavfall. De tok saken opp i bystyret i dag.
Avsluttet aksjonen
Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret fredag morgen ble avsluttet klokken 9. – Vi har oppnådd det vi ønsket, sier Bondelagets leder Lars Petter Bartnes. – Vi har fått oppmerksomhet om at norskprodusert mat i butikkene ikke er noen selvfølge, sier Bartnes til NTB.
Les mer om NTB.
Bøndene avlyste aksjonen etter tre timer
Fra klokken seks i morges sperret bønder og traktorer alle de store matvarelagrene. Men Arnstein Røyneberg tok i mot en kalv i fjøset først.
Her endte 17-mai-ballongene
Torleif Tyssebotn var ute for å fiske da han oppdaget denne klasen med gassballonger.
Bokseren har sin Nokas-dømte onkel i støtteapparatet. Det gir trøbbel på sponsormarkedet.
- De er redde for å stille seg bak Havnaa-navnet så lenge han er synlig, sier Kai Robin Havnaa om sin onkel Erling.
Kostnad for hull i setetrekk: 11 000 kroner
Bilbutikken krevde 11 000 kroner for å reparere dette lille hullet i setetrekket på siden av førersetet. – Altfor mye, mener både NAF og et firma som reparerer leasingbiler. – Vi forbrukere blir bondefanget av leasingbransjen, sier billeaser Gro Østby.
Les mer om Gro Østby og NAF.
Jøss, Pogo Pops er tilbake, bedre enn noen gang
Popsnekringen er bare blitt bedre med åra.
– Han står øverst på Manchester Uniteds liste over de Gea-erstattere
Og Liverpool skal ha fått avslått et bud på Monacos brennhete stjerneskudd.
Les mer om Gea-erstattere og Han.
Bønder stanset utkjøring av mat
Bønder over hele landet protester mot statens tilbud i jordbruksforhandlingene ved å blokkere de store matvarekjedenes grossistlagre.
Høy vannstand i Numedalslågen
Det er høy vannstand i Lågen etter all nedbøren i det siste, men det er ingen krise, skriver Kongsberg kommune på Facebook. Gangveien fra Nybrua og fra Kølabånn er stengt fordi vannet flommer over her, skriver Laagendalsposten.
Nordland veks på innvandring
I 1. kvartal i 2017 hadde Nordland gått ned i folketal hadde det ikkje vore for innvandring, syner ferske tal frå SSB. Nettoinnflyttinga innanlands var -1,47, medan den frå utlandet var 3,06.
Les mer om Nordland og SSB.
Bondeaksjonen avblåst
Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret fredag morgen ble avsluttet klokken 9. - Vi har oppnådd det vi ønsket, sier bondelagets leder Lars Petter Bartnes. Aksjonen ble startet på 25 steder landet rundt fredag morgen.
Fersk analyse: Opec-enighet vil ikke gi kronerally
Analytikerne i Danske Bank ser lite rom for kraftig kronehopp selv om Opec forlenger kuttavtalen. Kronens krumspring kan ikke forklares med oljeprisen, mener sjeføkonom.
Les mer om Danske Bank og Opec.
– Mer givende å jobbe på sykehjem enn i typiske mannsyrker
Før var de servicetekniker, fisker, lagerarbeider, ingeniør, geolog, tømrer, økonom. Så ble de ledige. Nå har de fått prøve seg på sykehjem, og kan ikke tenke seg en mer givende jobb.
Les mer om Mer.
Bøndenes aksjon over hele landet avsluttet
Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret fredag morgen ble avsluttet klokken 9. - Vi har oppnådd det vi ønsket, sier bondelagets leder Lars Petter Bartnes.
Bokseren har sin Nokas-dømte onkel i trenerteamet. Det ødelegger sponsormulighetene.
- De er redde for å stille seg bak Havnaa-navnet så lenge han er synlig, sier Kai Robin Havnaa om sin onkel Erling.
Følesene rant over for Vipers-jentene: - Jeg klarer ikke si «farvel. Bare «på gjensyn
Vipers slo Larvik for andre gang på rad foran et stappfullt Aquarama. Det satte følelsene i sving.
Christina (28) får 50 prosent dyrere forsikring fordi moren døde av brystkreft
Selv om en gentest beviser at hun ikke har høyere sannsynlighet for å få brystkreft enn andre, må småbarnsmoren betale dyrere forsikring.
Sliter med å finne sponsorer
Bokseren Kai Robin Havnaa (28) sliter med å finne sponsorer. Han mener dette kan skyldes at hans Nokas-dømte onkel Erling Havnå er med i støtteapparatet, skriver VG.
Bøndenes aksjon over hele landet avsluttet
Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret fredag morgen ble avsluttet klokken 9. – Vi har oppnådd det vi ønsket, sier bondelagets leder Lars Petter Bartnes.
- Direktøren kom med kaffe til oss
Asko-sjefen i Trondheim serverte kaffe, men var slett ikke spesielt fornøyd med bøndenes blokade.
Les mer om Trondheim.
Kjemper om «Slaget om Narvik
CANNES (VG) Hollywood-regissør Tommy Wirkola har planlagt storslått film om de voldsomme kampene i Narvik under annen verdenskrig. Så kom «Kon-Tiki-produsent Aage Aaberge med et 200 millioners TV-prosjekt om de samme hendelsene.
Bondelaget avslutter aksjonen over hele landet
Tirsdag ble det brudd i landbruksforhandlingene. Over hele landet aksjonerte bønder i morgentimene. Klokka ni avslutter de aksjonen.
Politiet skulle avbryte matblokade - endte opp med å spise lefse med bøndene
Tirsdag ble det brudd i landbruksforhandlingene. Akkurat nå blokkerer bønder vareutkjøringa til butikker over store deler av landet.
Nordlandsbanen stengt etter funn av sprengstoff
Går buss mellom Rognan og Lønsdal.
Les mer om Lønsdal og Rognan.
Floppet i Norge - nå inntar de USA med vill prisdumping
I Danmark seiler Rema opp som en vinner.
Les mer om Norge, Rema og USA.
Et felt sperret på E6
Et vogntog har fått stans og står i nordgående felt på E6 på Kalnesletta, mellom kryss 7 og 8, melder politiet. Høyre felt er sperret. Politiet er på stedet
Les mer om Kalnesletta.
Søker etter savnet mann
Politiet melder at det er startet søk etter en savnet mann i 60-åra på Barkåker i Tønsberg. Mannen ble meldt savnet i går ettermiddag.
Les mer om Barkåker og Tønsberg.
Må kaste mat ved langvarig blokade
Matvaregrossisten Asko i Lillesand må kaste mat dersom bøndenes blokade av anlegget blir langvarig. Det sier distribusjonssjef i Asko Øyvind Moland. Bøndene stanser all utkjøring av matvarer i protest mot brudd i lønnsforhandlingene med staten.
Folkefest for Raet i august
Raet nasjonalpark i Grimstad, Arendal og Tvedestrand skal åpnes med en folkefest søndag 13. august. – Flere statsråder kommer for å delta på begivenheten, sier Robert C. Nordli, som er valgt til styreleder for nasjonalparken.
Oljebransjens utslipp minker
Produksjonen av olje og gass økte i 2016. Likevel gikk utslippene av klimagasser fra sokkelen ned.
Raser etter sveitsisk VM-exit: – Det er en skandale
(Sveits – Sverige 1–3) Sveitserne trodde de hadde redusert mot Sverige, men målet ble aldri godkjent.
Les mer om Sverige og VM-exit.
Mjåland tok grep etter det svake resultatet: - Det var et slag i trynet
Nå mener Trine Mjålands trener at treningsnivået til friidrettsutøveren er oppe med de beste i verden.