17. Juli 2017 05.00-05.59

Kina slår til med solid vekst

På ett år har Kina skapt en økonomi på størrelse med den norske og thailandske – til sammen takket være en høy vekst. Gjeldsoppbyggingen i statlige selskaper er en bekymring for president Xi Jinping.
Les mer om Kina og Xi Jinping.

Zombiesjangerens far er død

George A. Romero, mannen bak kultklassikeren «Night of the Living Dead, er død, 77 år gammel.
Les mer om Living Dead og Night.
Oppdal er en av Norges aller beste kommuner
Oppdal er Norges sjuende beste kommune, ifølge årets kommunebarometer. – Vi er gode på å utnytte ressursene våre, sier rådmannen.
Frøya kan også være et godt sted å bo
Kommunebarometeret viser at Oppdal er blant de aller beste kommunene i Norge, mens Frøya ikke er langt unna bunnen. Er det virkelig så mye verre å bo på Frøya? Neppe.
Les mer om Frøya, Norge og Oppdal.

Håper å kunne redde vipa

Vipa er i ferd med å forsvinne, både fra Norge og andre deler av verden. I flere fylker er det de siste årene satt i gang prosjekter for å snu trenden.
Les mer om Norge.
Avis: Emiratene sto bak hackingen av qatarsk nyhetsnettsted
De forente arabiske emirater hevdes å stå bak den falske nyheten som kan ha bidratt til den diplomatiske krisen mellom Qatar og nabolandene.
Les mer om Qatar.
Flere serveringssteder i Oslo mangler brannsikkerhet
Oslo brann- og redningsetat har sjekket brannsikkerheten ved 345 serveringssteder i Oslo. n av tre som har frityr, har store mangler.
Les mer om Oslo.
Vil redde vipa
I agderfylkene har man i vår merket alle oppdagede vipereir i samarbeid med bøndene, slik at egg og unger ikke skal bli drept av maskiner på jordene. Mange reir er derfor blitt reddet, men sesongen har likevel vært vanskelig for den rødlista fuglen. Les mer her.
To mister førerkortet
To personer fikk sent i går kveld førerkortet beslaglagt under en fartskontroll i Sørdalstunnelen utenfor Bodø. 16 personer fikk også bot i kontrollen. Den høyeste målte hastigheten var 124 kilometer i timen.
Les mer om Bodø og Sørdalstunnelen.
Slaget om Vestlandet: Jonas starter valgkampen i Bergen
Ap-leder Jonas Gahr Støre innrømmer at Ap brukte for lite tid på Vestlandet før valgsmellen i 2013.
Les mer om Bergen og Vestlandet.
Større leteaksjon etter savnet mann i Koppang
Politiet satte i gang en større leteaksjon etter en 75 år gammel mann som ikke kom hjem etter en fisketur søndag ettermiddag.
Les mer om Koppang.
Brenner fortsatt på Sky
Det brenner fortsatt på barkfyllinga på Sky i Larvik. Brannmannskapet har kontroll på stedet, og de skal senere i dag ta en ny vurdering om hva de gjør videre, informerer vaktleder ved Vestviken 110-sentralen, Bjørn Henriksen. Det skal fortsatt være mye røyk på stedet.
Savnet person, Koppang
Politiet søker etter en person som i natt ikke kom tilbake fra en fisketur på Koppang. Politiet har lett med hund på bakken, samt med politihelikopter. Personen som er savnet er en 75-år gammel slank mann, 180 cm høy, iført blå dongeribukse og brune gummistøvler, og har med seg en mørk herresykkel.
Les mer om Koppang.
Savnet person, Sognefjellshytta
På sognefjellshytta søker politiet etter en mann som ikke har kommet tilbake til avtalt tid. Der søker politiet med mannskaper på bakken. Mannen som er savnet er 68 år, iført sorte klær, og har en sort sekk med grønt trekk. Politiet ønsker tips på telefon 02800.
Les mer om Sognefjellshytta.
Avis hevder Emiratene sto bak hackingen av qatarsk nyhetsnettsted
De forente arabiske emirater hevdes å stå bak den falske nyheten som kan ha bidratt til den diplomatiske krisen mellom Qatar og nabolandene.
Les mer om Emiratene og Qatar.
Sør-Korea vil innlede forhandlinger med Nord-Korea
Sør-Korea vil innlede militære forhandlinger med Nord-Korea 21. juli for å stanse konflikten på grensen mellom de to landene.
Les mer om Nord-Korea.
Minst ni døde i flom i Arizona
Minst ni personer er døde etter at et populært badeområde i Arizona i USA ble rammet av kraftig nedbør og tordenvær lørdag.
Les mer om Arizona og USA.
Sør-Korea vil innlede forhandlinger med Nord-Korea
Sør-Korea vil innlede militære forhandlinger med Nord-Korea 21. juli for å stanse konflikten på grensen mellom de to landene.
Les mer om Nord-Korea.