17. August 2017 05.00-05.59

Tre dagers tilvenning kan gjøre ettåringene utrygge, mener forsker

I Lørenskog er foreldre i barnehagen sammen med ettåringene i fem dager for å gjøre overgangen lettere. – Anna blir tryggere, sier pappa Thomas Ohren Løvold.

Flere selskaper svartelistet

39 selskaper er svartelistet av Oslo kommune. Bedriftene er blitt nektet å levere anbud på varer og tjenester, skriver Aftenposten. Bare selskaper som gir skatteetaten fullmakt til utvidet innsyn, får oppdrag av Oslo kommune.
Les mer om Aftenposten og Oslo.
Avskiltet bil
Da politiet stoppet en mann like etter midnatt i Horten i natt, viste det seg at han ikke hadde gyldig førerkort. Bilen ble også avskiltet.
Les mer om Horten.
Politietterforskning av Buskerud-barnehage
Politiet i Buskerud har innledet etterforskning av en barnehage i fylket etter at en ansatt er anmeldt for vold mot barn.

Bortvist etter krangel

To menn er bortvist fra Odderøya i Kristiansand etter en krangel. Det var russ som hadde våkenatt og politiet avsluttet festen rett før klokken 0130.
Les mer om Kristiansand og Odderøya.
Tjener vanvittige summer på regnet
Når været er grått liker flere å handle innendørs. Det elendige sommerværet er god butikk for kjøpesentrene. – Det er helt rått, sier senterleder på Kvadrat Bent Hansen.
Adgangskontroll på Oslo-skole
Bjørnholt videregående skole har som den første av sitt slag blant Oslo-skolene innført adgangskontroll for elever og ansatte.
Les mer om Oslo-skole og Oslo-skolene.
39 selskaper svartelistet av Oslo kommune
I alt 39 selskaper er svartelistet av Oslo kommune etter aksjoner mot arbeidslivskriminalitet.
Les mer om Oslo.
Børsknøtt har tapt 17 millioner på tvistemål
Det har vært veldig kostbart for et lite selskap som oss, sier administrerende direktør Arvid Lindberg i Aqua Bio Technology om de 17 millionene som har rent ut de siste to årene.
Oslo-VGS innfører adgangskontroller
Bjørnholt videregående skole har som den første blant Oslo-skolene innført adgangskontroll for elever og ansatte, skriver Aftenposten. Innenfor hovedinngangen vil et portsystem kreve at elever og ansatte viser adgangskort for å komme inn.
Les mer om Aftenposten og Oslo-skolene.
Stoppet råkjører
Utrykningspolitiet stanset en mann som kjørte i 169 kilometer i gjennomsnittshastighet på E18 i tre kilometer mellom Vassbotn i Larvik og Langangen i Telemark i går kveld. Fartsgrensen på stedet er 110 kilometer.
Stoppet ruset fører
En bilfører ble stoppet på E18 ved Bommestad i går kveld fordi politiet mener han var ruset. Førerkortet hans ble beslaglagt og han måtte ta en blodprøve.
Les mer om Bommestad og E18.
Forsøkte å ta seg inn i bolig
Politiet fikk melding om en person som forsøkte å ta seg inn i en enebolig i Lier ved totiden i natt. Personen ble skremt bort av en som bor i huset. Politiet har vært på stedet for å lete etter gjerningsmannen.
Les mer om Lier.
Får karakterer i ungdomsskolefag
60 elever mellom 16 og 20 år med kort botid i Norge tok grunnskoleeksamen med karakterer ved Sam Eyde videregående skole i Arendal forrige skoleår. Les mer her.
Les mer om Arendal, Norge og Sam Eyde.
Sykehuskritikk opp i UNN-styret
Den skarpe kritikken mot Universitetssykehuset Nord-Norge blir behandlet på et ekstraordinært styremøte fredag.
Folk har mer tillit til Putin enn Trump
En undersøkelse viser at folk i flere av USAs allierte land har mer tiltro til at Vladimir Putin vil handle rett i internasjonal politikk, enn Donald Trump.
NAFTA-åpning bekrefter stor avstand
USA står langt fra Canada og Mexico i sine ønsker for en fornyet NAFTA-avtale. Det ble igjen klart da første forhandlingsrunde startet.
Les mer om Canada og Mexico.
Knust vindu
Politiet har søkt etter gjerningsmenn etter at tyverialarmen gikk på Sande videregående skole i natt. Et vindu er knust. Det er uvisst om noe er stjålet.
Les mer om Sande.
Ny utdannelse for brann- og redningsvesen
Regjeringen har besluttet å etablere en ny utdanningsmodell for brann- og redningspersonell.
Karakterer motiverer elever med kort botid i Norge
60 elever med kort botid i Norge tok grunnskoleeksamen med karakter ved Sam Eyde videregående skole i Arendal forrige skoleår.
Les mer om Arendal, Norge og Sam Eyde.
Han meiner Senterpartiet bidreg til bygdesplid
Full splitting i Jølster.
Les mer om Jølster og Senterpartiet.
Tatt i 40-sone
I Narvik har Utrykningspolitiet målt en mannlig bilist til 72 km/t i 40-sona. Førerkortet er midlertidig beslaglagt og sak er oppretta, melder politiet i Nordland.
Trumps nasjonalistiske sjefstrateg hevder alt går etter planen og langer ut mot egne kolleger
Plutselig ringte Trumps sjefstrateg, Steve Bannon, til et venstreorientert magasin og langet ut mot både høyreekstreme og kollegene sine.
Les mer om Steve Bannon.