21. August 2017 05.00-05.59

Kaos og trøbbel på alle kanter før Trumps tur til Arizona. - Veldig mye nervøsitet i Det hvite hus

Etter en katastrofal uke vil USAs president, Donald Trump, reise på valgkamparrangement til Arizona.
Les mer om Arizona, Det og Donald Trump.

– Kan skape forbigående angst

– I sju til åtteårsalderen får gjerne barnet en ny forståelse av verden, sier psykolog. Separasjonsangst inntreffer ofte når barnet skal begynne på skolen.
Les mer om Kan.
Stakk av fra kontroll
En 40 år gammel mann anmeldes for kjøring uten førerkort, mistanke om ruskjøring, kjøring av uregistrert bil, uforsvarlig kjøring og for å ikke stanset for kontroll. Mannen stakk av fra en kontroll i Lyngdal, men ble stoppet etter en biljakt.
Les mer om Lyngdal.
Fikk bil i hekken
En huseier på Nedenes i Arendal våknet i natt av at en førerløs bil trillet inn i hekken ved huset hans. Bileier vil gjøre opp for skadene på hekken, ifølge politiet.
Les mer om Arendal.

Ny måling: Erna Solberg er statsministerfavoritt

Norstat-måling viser at 43,4 prosent foretrekker Erna Solberg (H) som statsminister. Mens Jonas Gahr Støre (Ap) er førstevalget til 40,7 prosent av de spurte.
Les mer om Erna Solberg.
Teslas toppsjef advarer mot utvikling av robotvåpen
Tesla-sjef Elon Musk advarer mot drapsroboter. Han mener fremtidens krigsteknologi kan løpe fra oss, med mindre vi bremser den raske robotutviklingen.
Merkel kritiserer Tyrkia for misbruk av Interpol
Tysklands statsminister Angela Merkel kritiserer Tyrkias bruk av Interpol for å pågripe en tysk-tyrkisk forfatter i Spania.
Tatt for rus etter bussulukke
Ein person blei lettare skadd i ein kollisjon på Svelvikveien i Drammen i går kveld. Ein bil kom over i feil køyrebane og frontkolliderte med ein buss. Det er mistanke om at føraren av personbilen var sterkt alkoholpåverka. Politiets blåseprøve på staden viste nesten to i promille for bilføraren.
Les mer om Drammen og Svelvikveien.
Fartskontroll i Vegårshei
Ni bilister fikk forenklede forelegg for fart da UP hadde fartskontroll på Telemarksveien i Vegårshei søndag kveld. Høyeste hastighet som ble målt var 75 km/t i 50 sone.
Les mer om Telemarksveien og Vegårshei.
Fartskontroll i Lyngdal
To bilister fikk beslaglagt førerkortet og 23 fikk forenklede forelegg da UP hadde fartskontroll i 70-sona på Åtland i Lyngdal. Høyeste hastighet ble målt til 111 km/t. En bilist stakk av fra kontrollen, men ble stoppet etter bilforfølgelse.
Les mer om Lyngdal og Åtland.
Får Nav-støtte til å nå nye markeder
Martin Mykleby, Nils Martin Turøy og bedriften Gexcon har fått Nav-støtte til å omstille seg bort fra oljeaktivitet.
Les mer om Gexcon og Nav-støtte.
Vil vurdere å endre støtten til oljeindustrien
Marianne Marthinsen (Ap), mener det bør diskuteres hvor stor risiko staten skal ta for selskaper som leter etter olje uten å gå med overskudd.
Mæland vil øke fedrekvoten
Flere fedre nøyer seg med den fastsatte pappakvoten på ti uker etter regjeringens kutt. Næringsminister Monica Mæland (H) vil ha en ny gjennomgang av ordningen.
Arbeid i veien
Arbeid i veien
Gryte med olje tok fyr
En mann i 20-årene fra Stavern blei går kveld kjørt til sykehus med brannskader etter at en gryte med olje tok fyr i forbindelse med matlaging.
Les mer om Stavern.
Drapstruet jenta to måneder før drapsforsøket
Mandag starter rettssaken der en 18 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk etter å ha knivstukket en medelev på en kristen internatskole i Bygland.
Les mer om Bygland.
Fikk drapstrusler før knivstikking
I dag starter rettssaken der en 18 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk etter å ha knivstukket en medelev på en internatskole i Bygland. Ifølge tiltalen skal 18-åringen ha truet jenta med å ta livet av henne to måneder før drapet. Les mer.
Les mer om Bygland.
Dette skil skulesatsinga til Ap og Høgre i valkampen
Både Høgre og Ap vil styrka barnehagar og grunnskule for å hindre fråfall seinare i skuleløpet. Men der Ap vil auke talet på lærarar, vil Høgre spesialisere dei som alt er der.
Les mer om Høgre.
Brann på E6
Ingen personer ble skadet da det begynte å brenne i en henger på E6 ved Fauske, opplyser politiet.
Les mer om Fauske.
SV og Rødt bykser frem
I Sentios nye stortingsmåling for Oslo er SV tredje største parti, og Rødt har for første gang to stortingsrepresentanter fra hovedstaden.
Les mer om Oslo og Rødt.
Pågrepet mann etter væpnet aksjon
En mann er pågrepet etter en væpnet aksjon i Sinsenveien i Oslo. Mannen er straffedømt flere ganger tidligere. Selve pågripelsen gikk udramatisk for seg, opplyser politiet til NRK.
Les mer om NRK, Oslo og Sinsenveien.
Har brukt 1,5 milliardar på å lokke turistar
STRYN (NRK): Reiselivsrekordar står for fall over heile landet denne sesongen. Bak auken ligg ei stor satsing på marknadsføring.
Brann på Bjerka
Brannen i et lagerbygg på Bjerka er under kontroll. Brannvesenet jobber nå med etterslukking, opplyser politiet.
Les mer om Bjerka.
Brann i vaskerom
Ingen personer ble skadet da det begynte å brenne i et vaskerom i en enebolig på Kvam ved 2-tida i natt. Brannen ble raskt slukket og de som befant seg i huset ble sjekket av ambulansepersonell.
Les mer om Kvam.
Flere savnet etter sammenstøt mellom amerikansk krigsskip og handelsskip
Ti personer er savnet og fem er skadd etter at et amerikansk krigsskip krasjet med et handelsskip øst for Singapore, opplyser den amerikanske marinen.
Les mer om Singapore.
SV og Rødt bykser fram i ny Oslo-måling
I Sentios nye stortingsmåling for Oslo er SV tredje største parti, og Rødt har for første gang to stortingsrepresentanter fra hovedstaden.
Les mer om Oslo, Oslo-måling og Rødt.
Forsker: Stjålne vikinggjenstander vanskelig å selge
En «Game of Thrones-effekt har ført til økt popularitet for vikinggjenstander, men de kan ikke selges på det åpne markedet, sier forsker.
Les mer om Thrones-effekt.