13. September 2017 05.00-05.59

Vestfjordforbindelsen lagt død

Valgresultatet til nye Færder kommune har lagt Vestfjordforbindelsen død og arbeidet med en fastlandsforbindelse nord-sør fortsetter. Det sier Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang og ordfører Petter Berg i Tønsberg til Tønsbergs Blad. Tilhengerne av fastlandsforbindelse fra Nøtterøy over Vestfjorden til Sandefjord mobiliserte før valget, men partiene som støttet dette alternativet fikk ikke nok stemmer til å skaffe seg innflytelse over prosessen.

SiV får kritikk av Helsetilsynet

Helsetilsynet er ikke fornøyd med rutinene til Sykehuset i Vestfold ved blodoverføring til pasienter. Under et tilsyn kom det frem at identiteten til pasienter som skal motta blod, ikke alltid blir kontrollert godt nok. – Konsekvensene kan være pasientskade eller død dersom det blir overført feil blod, forteller Tone Blørstad ved undersøkelsesenheten i Helsetilsynet. Sykehuset i Vestfold tar avvikene i rapporten på alvor og lover å forbedre seg.
«Bygge-boom i Noreg
Bygg – og anleggsbransjen aukar kraftig i omsetning i heile landet, og mest av alt i Buskerud.
Les mer om Buskerud og Noreg.
Innbrudd i bolig i Lier
Det har vært et innbrudd i en bolig i Kirkestien i Lier. Politiet har vært på stedet, men foreløpig er det uklart hva som er stjålet. Ifølge politiet, er det rotet mye rundt i huset.
Les mer om Kirkestien og Lier.

Kjørte for fort med vogntog

En mann i 20-årene mistet førerkortet etter å ha kjørt for fort med vogntog. Vogntoget ble stanset av UP på E18 ved Kjellstad i Lier i går kveld. Hastigheten ble målt til 121 km/timen. Vogntoget hadde ikke lov til å kjøre fortere enn 80 km/timen.
Les mer om E18, Kjellstad og Lier.
Elsykkelen fikk fart på Irene (86) igjen: «Jeg har fått en ny start
Hun har benskjørhet og dårlig følelse i beina, og folk hadde ikke sett henne ute av huset på flere måneder. Så fikk 86 år gamle Irene elsykkel.
Les mer om Irene.
Ap får stort sett støtte fra grasrota – men det er ett lokallag som skiller seg ut
Til tross for krisevalg for Arbeiderpartiet, får grasrota til Støre og Skjæran stort sett støtte, viser en ringerunde NRK har gjort. Med ett unntak.
Fant 70 prosent småkrabber
Et nylig avsluttet forskningstokt fant mye snøkrabbe på norsk sokkel i Barentshavet. 70 prosent var småkrabber som om et par år blir fangstbare, sier toktleder Børge Holte til Fiskeribladet Fiskaren.
Bakeri legges ned på Dombås
Ni ansatte på Dombås mister jobben når bakeriet Goman legger ned ved nytt år. Det skriver GD. Daglig leder Morten Eirik Bakke sier til avisa at bakeriet ble for lite i en hardt presset bransje.
Les mer om Goman og Morten Eirik Bakke.
Vendela Kirsebom misbrukt på nett
Vendela Kirsebom (50) er opprørt over å bli brukt som lokkemiddel for «vidundermiddel.
Ap-kilder om nederlaget: Utpeker Giske til syndebukk
Sentrale Arbeiderparti-kilder mener nestleder Trond Giske har hovedansvaret for partiets elendige valgresultat fordi han var partiets valgkampsjef. Men Giske avviser at han hadde den jobben.
Les mer om Trond Giske.
Ap og de blåblå kan åpne for konsekvensutredning utenfor Lofoten
Arbeiderpartiet står klar til å samarbeide med regjeringen om oljeboring utenfor Lofoten, dersom Venstre og KrF ikke lykkes i å binde Høyre og Frp til masta.
Les mer om Frp, Høyre, KrF, Lofoten og Venstre.
250 dyr ble satt i fengsel under Irma
Et fengsel i Florida måtte ta imot hundrevis av hårete, illeluktende og slimete nye fanger.
Les mer om Florida og Irma.
Lastebil kjørte inn i bensinpumper
En lastebil med henger, lastet med kalk, har kjørt inn i bensinpumpene på en bensinstasjon i Bergenhuskrysset i Rakkestad. Det er verken meldt om personskader eller lekkasjer. Føreren blir ifølge politiet anmeldt for uaktsomhet.
Nekter for gullsmedran
Mannen i 30-åra fra Litauen som ble pågrepet og siktet for å stå bak ranet av en gullsmedforretning i Trysil i fjor, nekter fortsatt straffskyld. Han ble pågrepet av dansk politiet og utlevert til Norge i forrige uke.
Les mer om Litauen, Norge og Trysil.
Nektet å forlate pub
En berusa mann nektet å forlate en pub i Hamar sentrum i natt. Politiet ble tilkalt og tok med seg mannen i arresten. Han blir nå anmeldt for sin oppførsel.
Les mer om Hamar.
Sandberg skuffet over EUs holdning til norsk hvalfangst
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er skuffet over at EU-parlamentet oppfordrer Norge til å stanse hvalfangsten.
Les mer om EU-parlamentet og Norge.
Påstigningsproblemer i Audnedal
Det kan bli en ny løsning med den lave plattformen ved togstasjonen i Audnedal. Plattformen er for lav for dagens tog, noe som fører til utfordringer når passasjerer skal ombord. Bane Nord opplyser at de skal presentere et forslag på et møte i oktober. Les mer
Les mer om Audnedal.
Trur KrF kan forsvinna frå rikspolitikken
– Stortingsvalet var ei «nær døden-oppleving for KrF, seier redaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisa Dagen. Han er redd partiet vil bli utradert dersom neste stortingsval blir like nedslåande.
Les mer om Dagen, KrF og Vebjørn Selbekk.
Historisk flom etter orkanen Irma: Her har ikke vannstanden vært høyere siden 1846
356 personer, som ikke hadde fulgt evakueringsordren, måtte reddes ut.
Les mer om Irma.
Nord-Korea vil «fordoble innsatsen etter FN-sanksjoner
Nord-Korea stempler de nye FN-sanksjonene mot landet som ondskapsfulle og lover fordobling av eget forsvar og en historisk hevn over USA.
– Ren svindel. Ansatte som handler bitcoin får sparken
Toppsjefen for USAs største finansinstitusjon advarer ansatte og kunder om å investere i den digitale valutaen bitcoin. – Dette vil ikke ende bra. Det vil kollapse, spår Jamie Dimon hos J.P. Morgan Chase https://twitter.com/share?url=http%3a%2f%2fwww.dn.no%2fnyheter%2f2017%2f09%2f13%2f0514%2fUtenriks%2f-ren-svindel-ansatte-som-handler-bitcoin-far-sparkensize=largetext=+Toppsjefen+for+USAs+st%c3%b8rste+finansinstitusjon+advarer+ansatte+og+kunder+om+%c3%a5+investere+i+den+digitale+valutaen+bitcoin.+%e2%80%93+Dette+vil+ikke+ende+bra.+Det+vil+kollapse%2c+sp%c3%a5r+Jamie+Dimon+hos+J.P.+Morgan+Chase+%26amp%3b+Co. title=Del på Twitter target=_blank>
Les mer om J.P, Jamie Dimon, Ren og Twitter.
Håper på løsning innen oktober
Det kan bli en ny løsning på den lave plattformen ved togstasjonen i Audnedal. Plattformen er for lav for dagens tog, noe som fører til utfordringer når passasjerer skal stige om bord i toget.
Les mer om Audnedal.
Høyesterett opprettholder Trumps innreiseforbud
Høyesterett i USA lar Trump-administrasjonen opprettholde det strenge innreiseforbudet etter at en lavere rettsinstans opphevet det.
Ny bilbrann i Oslo
Brannvesenet slukket natt til onsdag en bilbrann på Stovner i Oslo. Ingen ble skadd i brannen som spredte seg til ytterligere en bil.
Les mer om Oslo og Stovner.
Nord-Korea lover opptrapping
Nord-Korea stempler de nye FN-sanksjonene mot landet som ondskapsfulle og lover fordobling av eget forsvar og en historisk hevn over USA. Les alt om saken på TV2.no
Les mer om FN-sanksjonene og USA.
– Forstår ikke hva han har gjort
Enkemannen etter Tone Ilebekk, Morten Andersen, tror ikke den drapstiltalte 16-åringen forstår hva han har gjort. I går startet ankesaken i dobbeltdrapssaken i Kristiansand. Andersen venter fortsatt på en beklagelse fra 16-åringen.
Ho er ei av mange fleire som ikkje et kjøt
FØRDE (NRK): Dei siste 20 åra har talet på nordmenn som ikkje et kjøt, meir enn dobla seg. Først no når utvalet har betra seg i butikkane, har Terese Aasen Savland teke steget til å bli veganar.
Seadrill søker konkursbeskyttelse i USA – varsler redningsplan
Riggselskapet Seadrill har lagt frem den lenge avventede planen for restrukturering av selskapet.
Les mer om USA.
Seadrill bekrefter ny omfattende redningsplan
Seadrill kunngjorde midnatt at en ny restruktureringsplan er på plass som omfatter over 97 prosent av selskapets banklångivere.