14. September 2017 05.00-05.59

Vil ha flere rushtidsbommer

Ruter vil ha fem nye rushtidsbommer i Asker og Bærum. Årsaken er lange bilkøer som hindrer bussene, skriver Budstikka. I flere år har Ruter klaget på at bussene forsinkes av køer på lokalveinettet. I dag er det 14 rushtidsbommer på småveier i Bærum.
Les mer om Asker, Budstikka, Bærum og Ruter.

Påmelding for hummerfiske

Fiskeriminister Per Sandberg freder all stor hummer langs Skagerrak-kysten og innfører obligatorisk registrering av alle fiskere i håp om at det vil styrke den hardt pressede hummerbestanden. – Det er viktig å få innhentet bedre kunnskap om bestandsstørrelse og beskatningstrykk i hummerfisket, og jeg oppfatter at det er bred enighet om de nye tiltakene, sier Sandberg.
Les mer om Sandberg og Skagerrak-kysten.
SAS-streiken er avblåst
Norsk Flygerforbund og Parat har oppnådd enighet med om en ny tariffavtale med NHO Luftfart og SAS og avblåser den varslede storstreiken.
Les mer om Parat.
Klimaministeren bekymret for raskere forsuring i Norskehavet
Forsuringen i deler av Norskehavet skjer raskere enn tidligere målinger har vist, ifølge en ny rapport. Det er dårlig nytt for kaldtvannskorallrev langs kysten.
Les mer om Norskehavet.

Denne tekstmeldingen burde kommunen aldri sendt

Bergen kommune sendte to ulike SMS-er til ulike bydeler for å forske på retorikk. Det burde de ikke gjort.
Kalde høstvinder for kinesisk økonomi
Veksten i den kinesiske økonomien har sannsynligvis vært lavere i sommermånedene enn i første halvår. Bankene har fått beskjed om å stramme inn.
Til sykehus etter vold i Oslo
Til sykehus etter vold i Oslo
Les mer om Oslo.
70 mister jobben
Det statlige selskapet Investinor må ta et tap på over 320 millioner kroner etter at Oceansaver er konkurs. Oceansaver har hovedkontor på Drammen havn og har gått med store underskudd i flere år, skriver Drammens Tidende. Firmaet har jobbet med løsninger på rensing av ballastvann på store tankskip.
Les mer om Drammen, Investinor og Oceansaver.
Vil ha mer lokal tilknytning
Brageteatret bør få enda sterkere lokal tilknytning, også i oppsetninger. Det sier den nye teatersjefen Nils Petter Mørland.Han vil ta hele fylket i bruk både for å finne nye spillesteder, og for å lage forestillinger som har røtter i Buskerud.
Les mer om Buskerud.
Anmeldt for skadeverk
En person ble i natt pågrepet og anmeldt for skadeverk på en bygning i Mandal i natt. Mannen skal ha knust ei rute.
Les mer om Mandal.
SAS-streiken er avblåst
Norsk Flygerforbund og Parat har oppnådd enighet med NHO Luftfart/SAS om en ny tariffavtale. Resultatet er godt nok til å avblåse streiken, opplyser Parat.
Les mer om Parat.
SAS-streiken er avblåst
Norsk Flygerforbund og Parat har oppnådd enighet med om en ny tariffavtale med NHO Luftfart og SAS og avblåser den varslede storstreiken.
Les mer om Parat.
Andreas startet med å investere 250.000 kroner i bergenske Monobank. Nå sitter han på verdier for 15 millioner kroner.
Monobank har spesialisert seg på kunder som trenger rask kreditt. Økningen i forbrukslån har vært på hele 17 prosent siste året.
Les mer om Monobank.
Nytt helikopter vil komme raskere fram til pasientene
Luftambulansetjenesten i Arendal, som er den nærmeste helikopterbasen til Telemark, vil neste år få et nytt helikopter. Det vil være både raskere, større og ha mer avansert utstyr.
Les mer om Arendal og Telemark.
Kjørte uten lappen
En mann i 20-årene er anmeldt for å ha kjørt bil i Mo i Rana uten gyldig førerkort, melder politiet.
Les mer om Rana.
SAS-streik avblåst
Det blir ingen streik i SAS. Det blir opplyst utenfor riksmeklerens kontor like etter klokken 04.00 i natt. Forhandlingsleder i Parat, Jan Levi Skogvang er fornøyd med at en storkonflikt i SAS er avverget. Han tror flyene vil gå som normalt igjen i ettermiddag.
Les mer om Jan Levi Skogvang og Parat.
SAS-streiken er avblåst
Etter å ha sittet sammen i 14 timer ble Norsk Flygerforbund og Parat enige med NHO Luftfart/SAS om en ny tariffavtale. Mens det er glede i SAS er ikke pilotene helt fornøyde.
Les mer om Norsk Flygerforbund og Parat.
Det hvite hus oppfordrer til straffeforfølgelse av Comey
Det hvite hus oppfordrer justisdepartementet til å vurdere straffeforfølgelse av den sparkede FBI-sjefen James Comey.
Les mer om Comey.
Ny luftambulanse i Arendal
Luftambulansen i Arendal får nytt helikopter 1. juni neste år. – Det nye helikopteret får økt rekkevidde, bedre løftekapasitet og dermed økt pasientsikkerhet, sier medisinsk leder for luftambulansen i Arendal, Lars Jacobsen.
Les mer om Arendal.
Eitt fylke – to stortingsbenkar
Sogn og Fjordane og Hordaland skal bli eitt storfylke, men får velja sine eigne stortingspolitikarar kvar for seg. I det minste fram til 2025.
Les mer om Fjordane og Hordaland.
SAS-streiken er avblåst
Norsk Flygerforbund og Parat har oppnådd enighet med NHO Luftfart/SAS om en ny tariffavtale. Resultatet er godt nok til å avblåse streiken, opplyser Parat.
Les mer om Parat.