22. September 2017 05.00-05.59

Stiller ut bibler i Hemsedal

En av de første biblene som er trykket i Norge vises fram i Hemsedal. Rundt 100 bibler stilles ut på Hemsedal bibliotek. Bibler tilbake til 1800-tallet vises fram på utstillingen.
Les mer om Hemsedal og Norge.

Ønsker 12.500 kroner for død hund

Et par fra Sørlandet går til retten etter at valpen deres døde to dager etter kjøpsdato. Oppdretteren Wenche Haave, som tidligere har blitt anmeldt for lignende, nekter å betale tilbake halve kjøpssummen. Hun mener det er eiernes feil, ifølge Telen.
Les mer om Sørlandet og Telen.
Facebook overleverer russiske annonser til Kongressen
Facebook-sjef Mark Zuckerberg sier han skal overlevere alle de rundt 3.000 potensielt ulovlige annonsene Russland kjøpte under valgkampen i USA, til Kongressen.
Les mer om Kongressen, Russland og USA.
Kim om Trump: En kjeltring og gangster – uegnet til å styre
Nordkoreanske aviser har ryddet førstesidene for å la Kim Jong-un kritisere Donald Trump. – Han er uegnet til å styre et land, han er en kjeltring og en gangster som liker å leke med ild, sier Kim Jong-un.

Klassekampen sier opp avtalen med Ny Tid

Klassekampen sier opp distribusjonsavtalen med Ny Tid. – En slik avtale er pressefaglig komplisert, sier redaktør Bjørgulv Braanen.
Les mer om Bjørgulv Braanen og Ny Tid.
Glemte panne på kokeplate
Nødetatene rykket ut etter melding om røykutvikling i en bolig i Nansens gate i Sarpsborg ved halv fem-tiden i natt. Røyken kom fra en stekepanne som var glemt på en varm kokeplate. Ingen personer ble skadet i hendelsen.
Les mer om Sarpsborg.
Ønsker 12500 kroner for død hund
Et par fra Sørlandet går til retten etter at valpen deres døde to dager etter kjøpsdato. Oppdretteren Wenche Haave, som tidligere har blitt anmeldt for lignende, nekter å betale tilbake halve kjøpssummen. Hun mener det er eiernes feil, ifølge Telen.
Les mer om Sørlandet og Telen.
Buss-sjåførar får sparken fordi dei kan for lite norsk
Tre utanlandske bussjåførar på Nord-Jæren har mista jobben, etter å ha stroke på norsk-testen. LO tar oppseiingane til retten.
Les mer om Nord-Jæren.
Slossing i natt
En ansatt og en gjest på et utested i Lillehammer begynte å slåss i natt. Gjesten ble bortvist, men begge parter vurderer anmeldelse. Også i Kongsvinger var det slagsmål på et utested i natt, mens på Gjøvik måtte politiet rykke hjem til en bolig der eieren ville bli kvitt en gjest som slåss.
Feilen som tok livet av Djabrail er kjent og advart mot
Djabrail (6) fikk feil medisin sprøytet inn i hjernen og døde. Samme feil er gjort minst 55 ganger rundt om i verden, de fleste ganger med fatalt utfall.
Les mer om Djabrail.
Hatet mot islam
Det er uakseptabelt at muslimer må tåle hat og hets når de ytrer seg offentlig.
Lang dags ferd mot fjord
Hva får en ung jente som aldri har gjort noe galt til å risikere fengsel for en fjord?
NATO oppfordrer Russland til åpenhet om Ukraina
NATO-sjef Jens Stoltenberg møtte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i New York for å snakke om blant annet mer åpenhet rundt situasjonen i Ukraina.
Antall Nav-klager doblet siden 2015
Så langt i år har det kommet dobbelt så mange klager på servicen hos Nav som i 2015. – Må gjøre mer for mindre, svarer Nav.
Les mer om Nav.
Vil reversere Viken
Stortinget må omgjøre vedtaket om å slå sammen Buskerud, Østfold og Akershus mener seks representanter fra Arbeiderpartiet. De mener blant annet at det ikke lenger er flertall på Stortinget for å gjennomføre tvangssammenslåing av de tre fylkeskommunene.
Innbruddsbølge i Lier
Politiet ber nå folk i Lier om å være ekstra årvåkne, etter en serie med boliginnbrudd i det siste. Ifølge lensmannskontoret er trolig tyvene rundt på dagen og sjekker. Derfor ønsker politiet tips dersom noen ser noe mistenkelig i sitt eget nabolag.
Les mer om Lier.
Parkerte på E18
En 38 år gammel mann har fått førerkortet beslaglagt etter at han parkerte bilen sin syd for Hemtunnelen på E18 i Tønsberg i natt. Ifølge politiet parkerte mannen i veikanten før han la seg til å sove. Forholdet blir anmeldt.
Les mer om E18, Hemtunnelen og Tønsberg.
Går for dobbel bomring
Høyre i Drammen er på linje med Miljøpartiet De Grønne og åpner for to bomringer som det beste for byen, skriver Dagsavisen Fremtiden. En ring rundt sentrum og en lengre ute i bydelene. Videre veiutbygging i Drammen må betales med bompenger mener Høyre.
Fortsetter søket klokken ti
Søket etter en savnet kvinne (59) i Lindesnes i Vest-Agder fortsetter med sonarutstyr fredag klokken ti. Kvinnen skal sist ha blitt sett tirsdag kveld.
Les mer om Vest-Agder.
Oppførte seg skremmende
En mann ble i natt bortvist fra Tønsberg sentrum. Ifølge politiet oppførte mannen seg skremmende og plagsomt.
Les mer om Tønsberg.
Klar-selgere kan miste jobben
Rusmisbrukere som selger gatemagasinet Klar i Kristiansand, frykter for selgerjobben. Magasinet sliter økonomisk, og julenummeret kan bli det siste.
Les mer om Klar og Kristiansand.
Kan være slutten for gatemagasinet
Rusmisbrukere som selger gatemagasinet Klar i Kristiansand, frykter for selgerjobben. Klar-redaktør Oddmund Harsvik fortviler fordi magasinet sliter økonomisk, og julenummeret kan bli det siste. Les mer.
Les mer om Klar og Kristiansand.
– Frykta for nedlagte fødeavdelingar var overdriven
Reidun Smørdal Hjelle er blant dei som har måtte føde på vegen – men fem år etter at tilboda på Nordfjordeid og Lærdal vart nedlagt meiner jordmødrene at det går langt betre enn frykta.
Les mer om Frykta, Lærdal og Nordfjordeid.