25. September 2017 05.00-05.59

«En ny sentralbanksjef eller en ny regjering. Det blir den samme «duete politikken

Mens det tyske valgresultatet raskt ble klart på søndag, kan det gå flere uker før det blir klart hvem som får danne regjering på New Zealand.
Les mer om New Zealand.

– En helt fantastisk situasjon

Kostnadspress i byggebransjen og et stort overskudd av tomter gjør det like økonomisk attraktivt å bygge hytte selv som å kjøpe brukt, ifølge Prognosesenteret.
Les mer om Prognosesenteret.
En person knivstukket etter å ha filmet krangel i Oslo
En mann tidlig i 20-årene ble knivstukket i overkroppen for å ha filmet en tilfeldig krangel i Brugata i Oslo. To menn på samme alder er pågrepet.
Les mer om Brugata og Oslo.
Forsinkelser på T-banen
Problemer med skiltingen på togsettene vil føre til forsinkelser på opptil 20 minutter på enkelte avganger i Oslo, melder Sporveien.
Les mer om Oslo, Sporveien og T-banen.

–Trenger ikke bekymre seg

Over 50.000 jegere er i skogen når elgjakta starter i dag. Mange turgåere er bekymret for å bevege seg ut i jaktområdene, men det trenger de ikke være, ifølge Norges jeger- og fiskerforbund. Jegerne er erfarne og vet hva de skyter på sier informasjonssjef Espen Farstad.
Les mer om Espen Farstad.
Tester klor på laks
Forskere fortsetter denne uka å teste ut klorbehandling som metode for å bekjempe lakseparasitten gyrodactylus salaris i Lieerelva. Parasitten er ansett som en stor trussel mot laks. Laboratorieforsøk har vist at klor er effektivt.
Les mer om Lieerelva.
Hvorfor døde Leidi?
Tvisten om hvem som er skyld i at Pomeranian-valpen Leidi døde to dager etter salget havner nå i Aust-Telemark tingrett.
Helse Nord vil lønne ni direktører
Helse Nord skal snart ansette kommunikasjonsdirektør med en lønn på rundt 1,5 millioner kroner. Når den nye direktøren er på plass vil Helse Nord lønne til sammen ni direktører, mens Helse Vest til sammenligning lønner seks direktører.
Les mer om Helse Nord og Helse Vest.
Ti personer involvert i masseslagsmål
Politiet meldte i natt at de rykket ut til slagsmål mellom flere personer i Innherredsveien.
Les mer om Innherredsveien.
Overfalt i sentrum
En person skal nå på morgenkvisten ha blitt overfalt i sentrum.
Kraftig fall i salget av nye boliger
Salget av nye boliger i Trondheim har sunket med 42 prosent det siste året.
Les mer om Trondheim.
Trump stenger ute reisende fra åtte land
USAs president Donald Trump har undertegnet et nytt innreiseforbud til USA.
Les mer om Donald Trump og USA.
KrF går tilbake i 145 av de 149 minste kommunene
Sammen med Ap har KrF mistet flere av velgerne sine til Senterpartiet, mener valgforsker. Partiet går tilbake i 145 av 149 distriktskommuner.
Les mer om KrF og Senterpartiet.
Snusprodusent saksøker Staten
Den norske lovendringen som førte til at alle tobakks- og snusprodukter må ha en nøytral innpakning fra 1. juli i år, skal nå prøves i retten.
Les mer om Staten.
Beslagla førerkort etter uhell
En mann i tenårene fikk førerkortet beslaglagt etter et trafikkuhell i Larvik søndag kveld. Mannen skal ha kjørt ut av veien ved Gon, opplyser politiet.
Les mer om Gon og Larvik.
Elgjakta starter i dag
I dag startet elgjakta i de kommunene som har åpnet for jakt på elg og rådyr. Jakta varer til og med 23. desember. Under forrige jakt ble det felt over 30.000 elg i Norge. Og det var en nedgang fra året før.
Les mer om Norge.
Stormen mot DAB har stilna
Tre månader etter at NRK-kanalane vart tekne vekk frå FM i Sogn og Fjordane ser det ut til at dei fleste radiolyttarane har forsona seg med DAB.
Les mer om DAB, Fjordane og Sogn.
Kvinne skadd i Nord-Odal ulykke
En kvinne fikk skader i nakk og rygg etter en utforkjøring søndag kveld på fylkesvei 263 ved Mo i Nord-Odal. Et barn og en mann som satt i bilen ble ikke skadd.
Les mer om Nord-Odal.
Tog kjørte på gassflaske
Gjøvikbanen er stengt mellom Oslo S og Grefsen fordi et tog har kjørt på en gassflaske som lå i sporet. Brannvesen og politi undersøker er på stedet.
Les mer om Grefsen.
Reddet båt som drev
En gammel og sliten båt som drev nedover Drammenselva ble natt til mandag hentet av brannvesenet. Den gamle cabin cruiseren ble fortøyd ved Muusøya.
Les mer om Drammenselva og Muusøya.
Hjem-jobb-hjem blir utvidet med billån
I løpet av høsten utvides hjem-jobb-hjem-ordningen til også å gjelde lån av bil. Siden ordningen ble lansert i Sør-Rogaland har 35.000 ansatte fått månedskort for tog, buss og elsykkel til 500 kroner.
Les mer om Sør-Rogaland.