25. September 2017 08.00-08.59

– Vi har nok skiløpere som går for å bli nummer fire. Det vil ikke jeg være

BERGEN (NRK): Ryktet om at Petter Northugs tid er forbi er vesentlig overdrevet, ifølge Petter Northug. Nå vil han ha tilbake ankeretappen i OL-stafetten.

Mann (51) innelåst i lekehytte

En 51 år gammel mann ble tatt på fersken idet han gjorde innbrudd i en lekehytte i Stavanger.
Les mer om Stavanger.
Ferjekaien på Hjelmeland stenger
Tirsdag klokka 19 går siste bilferje fra Hjelmeland. Neste ferje går onsdag morgen klokka 06.45. I mellomtida går hurtigbåten.
Les mer om Hjelmeland.
Trumps svigersønn brukte privat e-post i Det hvite hus
Donald Trumps svigersønn og nære rådgiver Jared Kushner har brukt en privat epostkonto til å kommunisere med kolleger i Det hvite hus.
Les mer om Det og Jared Kushner.

I helga ble seks skadd i nok et syreangrep i London. Nesten alle angrepene skjer i samme bydel. Ingen skjønner hvorfor

- Vi har i øyeblikket ingen kunnskaper om hvorfor det er flere tilfeller øst i London, sier politiførstebetjent Mike West i London-politiet til Dagbladet.
Dette betyr regjeringsskiftet i Tyskland
Angela Merkel vant valget i Tyskland, men en ny koalisjon vil styre landet fremover. Analytikerne venter usikkerhet, skattekutt og mer motstand mot europeisk integrasjon.
Les mer om Tyskland.
E6 fortsatt stengt etter ulykke
E6 er fortsatt stengt etter frontkollisjon i Korgfjelltunnelen på Helgeland. Det blir nå jobbet med å rydde ulykkesstedet. Ifølge politiet var de fire som var involvert ved bevissthet og våkne, men flere skal ha fått bruddskader. Omkjøring går over Korgfjellet.
Risikoen ved norske sykehus er heldigvis liten
Aldri før har medisinen vært i stand til å redde flere liv og øke livskvalitet enn i dag, likevel er fallhøyden stor.
Norsk oberstløytnant om den livsfarlige ordkrigen: - Nye varianter i et spill som har pågått i flere tiår
Ordkrigen mellom Donald Trump og Kim Jong-un er et dårlig utgangspunkt for et militært angrep, mener norsk oberstløytnant.
Les mer om Donald Trump og Kim Jong-un.
Det vakre høstværet fortsetter i nord - men ikke indian summer
Ikke indian summer. – Men en fin varm høstdag, sier statsmeteorolog Ida Fossli. Hun antyder opp mot 17 grader på innlandet i dag – og i morgen.
Les mer om Ida Fossli.
Tåregass-trøbbel for Elabdellaoui og Olympiakos
Kampen mellom Omar Elabdellaouis Olympiakos og AEK Aten måtte avbrytes i 15 minutter søndag som følge av politiets bruk av tåregass.
Les mer om Elabdellaoui.
Innstilt fly på Kjevik
Widerøe-flyet som skulle gå 07.00 fra Kjevik til Bergen ble innstilt grunnet sykdom blant flybesetningen. SAS-flyet som skulle gå 08.50 er også litt forsinket, men SAS og Widerøe talsperson sier at tross dette ikke har problemer på Kjevik i dag.
Les mer om Bergen, Kjevik og Widerøe.
Det vakre høstvære fortsetter i nord - men ikke indian summer
Ikke indian summer. – Men en fin varm høstdag, sier statsmeteorolog Ida Fossli. Hun antyder opp mot 17 grader på innlandet i dag – og i morgen.
Les mer om Ida Fossli.
Toppene mest strøket
Arbeiderpartiets toppkandidat Anette Trættebergstuen ble strøket mest under stortingsvalget i Hedmark. Hun fikk 666 strykninger. En oversikt i Østledningen viser at toppkandidatene på de fleste listene var mest utsatte for strykninger.
Tåregass-trøbbel for Elabdellaoui
Kampen mellom Omar Elabdellaouis Olympiakos og AEK Aten måtte avbrytes i 15 minutter søndag som følge av politiets bruk av tåregass. Tåregassen var rettet mot AEK Atens supportere. Elabdellaoui spilte hele kampen som endte med 3–2-seier for AEK Aten.
Les mer om Elabdellaoui.
Kushner brukte privat epost i Det hvite hus
Donald Trumps svigersønn og nære rådgiver Jared Kushner har brukt en privat epostkonto til å kommunisere med kolleger i Det hvite hus.
Les mer om Det og Jared Kushner.
Valgurnene i irakisk Kurdistan er åpnet
Valgurnene i den omstridte folkeavstemningen om Kurdistans løsrivelse fra Irak har åpnet.
Les mer om Irak og Kurdistan.
En av Trondheims rikeste borgere er død
25. september - Historien om Thomas Angell.
Les mer om Historien.
Folkeavstemning skaper frykt i Irak
Alle naboer til de irakiske kurderne vil gjerne ha seg frabedt at Kurdistan søker løsrivelse fra Irak ved en folkeavstemning i dag.
Les mer om Irak og Kurdistan.
Ole Paus: – Vi lager oss det hjerteløse samfunn
Sju av ti nordmenn mener innvandring er greit – samtidig vokser populismen.
Nøstvedttunnelen stengt i et felt
Nøstvedttunnelen stengt i et felt
Mener påstander er uriktige
Larvik kommune avviser påstander om at hjemmetjenesten har forlatt en kvinne som lå blødende og forslått på et gulv. I et Facebook-innlegg, som er sett av flere tusen personer i løpet av helgen, skriver pårørende at en 87 år gammel kvinne ble overlatt til seg selv etter at hun falt og brakk lårhalsen i omsorgsleiligheten sin.
Les mer om Facebook-innlegg.
Teknikere undersøker brannsted i Verdal
Teknikere fra politiet skal forsøke å undersøke brannruinene i Baglan borettslag i Verdal i dag. Det er fortsatt vakthold på stedet.
Les mer om Baglan og Verdal.
Fire skadde etter ulykke på E6
Fire skadde blir sendt til sykehus og legevakt etter en frontkollisjon på E6 inne i Korgfjelltunnelen. Redningsmannskaper jobber fortsatt stedet og det er omkjøring over Korgfjellet.
Tomme slagord fra Kjersti Toppe
Enhver trussel om sanksjoner eller tvang skaper barrierer mot å søke hjelp og gjør bruken farligere.
Les mer om Kjersti Toppe.
Fotballryktene: – Vil bytte til seg Dele Alli
Tottenham står i fare for å miste Dele Alli. Les dagens fotballrykter!
Les mer om Dele Alli.
Prøvde å smugle ett kilo gull i anus
Den 45 år gamle mannen ble avslørt av en «mistenksom gange.
Frontkollisjon i tunnel på E6
E6 er stengt etter en front mot front-kollisjon i Korgentunnelen Nordland mandag morgen. Fire personer ble skadd, men ingen livstruende, ifølge politiet.
Hjelpepleier dømt til fengsel
En mann er dømt til ett års fengsel etter å ha betalt for seksuelle tjenester med piller han fikk tak i jobben som hjelpepleier. Retten mener han misbrukte sin stilling til å utnytte en av beboerne, skriver Romerikes Blad.
Mopedvelt i Sande
Nødetatene har rykket ut til et trafikkuhell i Sande. Ifølge politiet har en moped veltet, men det er ikke meldt om større skader.
Les mer om Sande.
John Smits om mandagsværet:
Vi venter fortsatt overskyet vær, med litt yr i lufta i øst og nesten sol lengst i vest. Det er mildt for årstiden, særlig i indre strøk med over 10 grader der vi normalt kan forvente temperaturer ned mot null.
Hurtigruten nekter å dele på navnet: – Er verdt mer enn 1,7 milliarder kroner
Brygger det opp til navnestrid om Hurtigruten? Hva skjer egentlig dersom det ikke lenger kun er Hurtigruten AS som skal seile kystruten, også kjent som Hurtigruten? – En kinkig sak, mener transportforsker.
Les mer om Hurtigruten.
Korgfjelltunellen stengt
Ifølge politiet er E6 stengt ved Korgfjelltunellen etter en front mot frontkollisjon inne i tunellen. Redningsressurser er på vei mot stedet. Omkjøring over Korgfjellet.
ABB kjøper GE-enhet for 20 milliarder
Sveitsiske ABB overtar Industrial Solutions-enheten til General Electrics. Prisen er 2,6 milliarder dollar (20,2 milliarder norske kroner).
Hvordan utnytte store datamengder i KPI?
Hvilke fordeler og utfordringer gir strekkodedata når konsumprisindeksen skal beregnes?
Les mer om KPI.