26. September 2017 05.00-05.59

Overveldende flertall for et uavhengig Kurdistan

Mer enn 90 prosent av velgerne støtter et uavhengig Kurdistan i Nord-Irak, ifølge de første resultatene fra valgstyret i regionhovedstaden Arbil.
Les mer om Arbil, Kurdistan og Nord-Irak.

Byrådspartiene og Rødt enige om å redusere eiendomsskatten i Oslo

På grunn av økte boligpriser i Oslo har byrådspartiene og Rødt blitt enige om å øke bunnfradraget for eiendomsskatt til 4,6 millioner kroner fra neste år.
Les mer om Oslo og Rødt.
Modums framtid på dagsorden
Modum og midt-fylkets framtid er tema under en konferanse i dag. Det er Modum Næringsråd og Modum kommune som arrangerer. Over 100 påmeldte skal diskutere hvordan Modum skal framstå om 10 år og hvordan midtfylket kan utvikle næringslivet.
Les mer om Modum og Modum Næringsråd.
Årets største brennevinbeslag
En bobil fra Lituaen som nylig ble stoppet på riksvei 2 på Magnormoen i Eidskog viste seg å innholde 504 liter brennevin. Dette representerer en avgiftsunndragelse på over 200 000 kroner og er det største brennevinsbeslaget i år, sier seksjonssjef i Tollvesenet, Morten Nystuen til Glåmdalen.

Blar opp 30 millioner til Oslo sør

Mortensrud, Holmlia og andre utsatte områder i Oslo sør skal være gode og trygge steder å vokse opp og bo i, mener byrådet og blar opp 30 millioner kroner.
Les mer om Holmlia og Oslo.
Brøt seg inn på byggeplass
To menn er pågrepet av politiet, mistenkt for innbrudd på en byggeplass i Lodalen i Oslo. Ifølge politiet er et gjerde brutt opp og de to ble funnet av en patrulje. Det er foreløpig uklart hva som er stjålet, men de vil bli avhørt senere i dag.
Les mer om Lodalen og Oslo.
Mulig stjålet moped i ulykke
Det har vært mopedutforkjørsel ved Langenesveien i Søgne i natt. En nittenårig mann ble kjørt til sykehus med kutt i ansiktet. Det etterforskes nå om mopeden var stjålet. Politiet skriver at to andre uskadde passasjerer innbringes for en sjekk.
Les mer om Langenesveien og Søgne.
– Næringslivet ser ikkje på grenser som eit hinder
Næringslivet i Nordfjord vurderar no korleis dei skal organisere seg framover. Kan næringslivet klare det politikarane ikkje klarte?
Les mer om Nordfjord og Næringslivet.
49-åring dømt for overgrep på 14-åring
En 49 år gammel mann er dømt til seks måneders fengsel for å ha forgrepet seg på en 14-åring. Han har også tatt kontakt med 150 mindreårige jenter på Facebook.
Les mer om Facebook.
Flomrettssak starter
I dag starter rettssaken der Nord-Fron kommune er stevnet for over sju millioner kroner etter flommen i Kvam, skriver GD. Stevninga gjelder et hus som ble skadet i flom i 2011 og ble gjennoppbygget på samme sted og rammet av en ny flom i 2013. Saksøker er Gjensidige Forsiking som mener det var uaktsomt tillatelse til å bygge et nytt hus på samme tomt.
Venstre-Trine: Åpner for å fortsette uten KrF
Trine Skei Grande (V) åpner for å fortsette samtalene med Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp), også om KrF-leder Knut Arild Hareide takker for seg.
Røde Kors må betale staten for å redde liv: – Politikerne må våkne!
VOLDA/ÅLESUND (TV 2): Marit Vidhammer ble reddet ned fra fjellet etter å ha brukket ankelen. Redningsutstyret som ble brukt, må Røde Kors fortsatt betale moms for.
Overveldende flertall for et uavhengig Kurdistan
Mer enn 90 prosent av velgerne støtter et uavhengig Kurdistan i Nord-Irak, ifølge de første resultatene fra valgstyret i regionhovedstaden Arbil.
Les mer om Arbil, Kurdistan og Nord-Irak.
Tyv måtte sy
En mann politiet mener hadde brutt seg inn i et tidligere kontorbygg i Tønsberg sentrum i går kveld, måtte sy i fingeren. Han skal ha knust et vindu for å ta seg inn i bygget.
Les mer om Tønsberg.
Styrker Sivilforsvaret kraftig på Sørlandet
Etter to års ventetid, blir nå en såkalt mobil forsterkningsenhet etablert i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand og Sørlandet.
Gode nyheter for Sivilforsvaret
Etter to års ventetid, blir nå en såkalt mobil forsterkningsenhet etablert i Kristiansand. – Det betyr at Sivilforsvaret vil stå svært mye bedre rusta ved store hendelser, sier fungerende distriktssjef i Vest-Agder Holger Hillesland. Les mer.
Collins kan ha senket Republikanernes siste forsøk på å fjerne Obamacare
Senator Susan Collins fra Maine kan ha stanset Republikanernes foreløpig siste forsøk på å fjerne Barack Obamas helsereform.
Les mer om Maine og Obamacare.