26. September 2017 06.00-06.59

Men vi for dumme til å forstå Thelma og Faldbakkens storhet, dessverre.

En bruksanvisning for en søndag i Oslo by.
Les mer om Oslo og Thelma.

Den som undervurderer Angela Merkel har tapt

Fjerde runde for Merkel.
Les mer om Angela Merkel og Merkel.
Dette er bilklassen som vokser mest akkurat nå
Her er fem ting du bør vite om disse bilene.
Helsekomitlederen: – Vil ha kortene på bordet om topptunge helseforetak
Helse Nord er i toppen i antall helsedirektører. Nå mener en av landets fremste helsepolitikere at de fire regionale helseforetakene må gjøre rede for hvordan toppledelsen er sammensatt.

Oslo kommune åpner for ny dieselavgift

Oslo kommune bør innføre forurensningsavgift for lette dieselbiler, dersom man skal klare å bedre luften i hovedstaden innen 2020.
Bønder må selge eller slakte dyr på grunn av frmangel
En våt vestlandssommer har ført til frmangel blant mange bønder. Det fører til at de enten må selge unna dyr eller slakte dem.
Krass kritikk mot Oslo-politiet
Politibetjent Lill-Karine Nielsen varslet om et mulig justismord. Nå får hun støtte av PwC som på oppdrag av Oslo-politiet har gransket saken.
Les mer om Oslo-politiet og PwC.
Oslo kommune åpner for ny dieselavgift
Oslo kommune bør innføre forurensningsavgift for lette dieselbiler, dersom man skal klare å bedre luften i hovedstaden innen 2020.
Skuffende Iphone-lansering for Apple
Etterspørselen etter Apples nye Iphone-modeller er sannsynligvis lavere enn forventet. Selskapets asiatiske underleverandører har fått mindre ordrer enn de ble forespeilet i sommer.
Les mer om Apple og Iphone-modeller.
– Tror ny dieselavgift vil redusere køene i Oslo
Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, sier at en ekstra dieselavgift vil redusere køene, bedre luftkvaliteten og bidra til bedre kollektivtilbud.
Les mer om Oslo, Raymond Johansen og Tror.
USAs nye stjerneskudd skulle ryste mot Magnus Carlsen. Da ga nordmannen ham en leksjon
Stor oppmerksomhet rundt duellen mellom junior- og seniorverdensmesteren.
Solberg: – Vi har god tid
Onsdag fortsetter samtalene mellom de borgerlige partiene.
Nekter for voldtekt
En 41 år gammel polakk nekter fortsatt for at han voldtok en kvinne i 70-årene som var på skogstur i Bærum i oktober i fjor. I tingretten ble mannen dømt til fem års fengsel for overfallsvoldtekten. I dag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett.
Les mer om Borgarting og Bærum.
Ropstad åpner for nye løsninger
KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad er åpen for forslag for å få ned midlertidigheten for asylbarns opphold, uten å fjerne ordningen totalt. Han sier et alternativ er sårbarhet- eller rimelighetsvilkår som vil sikre flere mindreårige en trygg hverdag.
Mot et dårlig kornår
Det går mot et dårlig kornår i Innlandet. 62 000 tonn korn på Hedmarken og i Sør-Østerdal, eller halvparten av alt kornarealet, er fortsatt ikke tresket. Dette representerer en verdi av rundt 150 millioner kroner, melder Hamar Arbeiderblad
Gareth Barry slo Giggs' PL-rekord
West Bromwichs midtbanemann Gareth Barry (36) spilte mandag sin kamp nummer 633 i Premier League. Med det satte han ny rekord i antall spilte kamper i ligaen. Barry tok seg forbi Manchester United-legenden Ryan Giggs. Arsenal vant kampen 2-0.
Rowan i samtaler om å kjøpe borevirksomheten til Mærsk
Kan bli verdsatt til rundt fire milliarder dollar.
Les mer om Mærsk.
Færre dropper belte i buss
56 busspassasjerer i Østfold måtte i forrige uke ut med 1500 kroner i gebyr for at de ikke brukte sikkerhetsbelte. 166 busser ble kontrollert i Østfold da Statens vegvesen hadde en landsomfattende aksjonsuke for å sjekke beltebruken.
Les mer om Østfold.
Gjorde makabert funn
Søndagsturen ble en utrivelig opplevelse for May-Monica Fevang og venninnen, da de fant flere døde fugler inne i noen krabbeteiner på Tjøme
Les mer om May-Monica Fevang og Tjøme.
Sørkoreansk nyhetsbyrå: Nord-Korea styrker forsvaret
Nord-Korea har flyttet på fly og styrket forsvaret på østkysten etter at USA fløy nær landet med et bombeflyet, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.
Les mer om USA og Yonhap.
– Minst seks av Trumps rådgivere brukte private epostkontoer
Minst seks av president Donald Trumps nærmeste rådgivere i Det hvite hus har brukt sine private epostkontoer i embets medfør, ifølge flere amerikanske medier.
Les mer om Det og Minst.
Islamsk Råd i møte med Kulturdepartementet om statsstøtte
Tirsdag får trolig kontroversielle Islamsk Råd Norge (IRN) vite om det mister statsstøtten eller ikke.
Collins kan ha senket Republikanernes siste forsøk på å fjerne Obamacare
Senator Susan Collins fra Maine kan ha stanset Republikanernes foreløpig siste forsøk på å fjerne Barack Obamas helsereform.
Les mer om Maine og Obamacare.
NY Times: Flere Trump-rådgivere brukte private epostkontoer
Minst seks av president Donald Trumps nærmeste rådgivere i Det hvite hus har brukt sine private epostkontoer i embets medfør, ifølge flere amerikanske medier.
Les mer om Det.
Utsetter barnevernsgransking
Ny rapport kommer med krass kritikk av barnevernets kontrollrutiner. Samtidig ønsker flere bystyrepolitikere å gjennomføre gransking av enkeltsaker i barnevernet. Byrådet avventer.
Prins Harry og Meghan Markle viste seg frem
Prins Harry og hans kjæreste Meghan Markle har gjort sin første offentlige opptreden som et par, og hun kan endog ha hintet om bryllupsplaner.
Les mer om Meghan Markle.
Slik gikk det med spådommene om sykkel-VM
Mange fryktet mangt før VM. Hvordan gikk det?
Pernilla (40) trodde at det bare var en gammel puff som lå i grøfta
Pernilla Machancny (40) trodde nesten ikke sine egne øyne da hun skjønte at hun hadde kommet over en kjemperøyksopp på 9,6 kilo.
Sørkoreansk nyhetsbyrå: Nord-Korea styrker forsvaret
Nord-Korea har flyttet på fly og styrket forsvaret på østkysten etter at USA fløy nær landet med et bombeflyet, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.
Les mer om USA og Yonhap.
Forsatt ikke ren fjord
Etter mange år med tiltak og rensing er fortsatt ikke Drammensfjorden ren. Fortsatt er det alarmerende høye verdier av miljøgifter i enkelte områder, skriver Drammens Tidende. Det er en oversikt fra Fylkesmannen som viser at det fortsatt er et stykke igjen til fjorden er ren.
Ny avgift skal redusere kø
Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, sier at en ekstra dieselavgift vil redusere køene inn mot hovedstaden. Han viser til erfaringer fra Bergen der køene ble halvert da det ble innført rushtidsavgift. Økte avgifter skal brukes til å bedre kollektivtilbudet inn mot Oslo.
Les mer om Bergen, Oslo og Raymond Johansen.
Pågrepet for trusler på skole
En elev er siktet for trusler mot en annen elev og lærer på Kongsberg videregående skole. Truslene var muntlige, men både elever og lærere ble kraftig skremt ifølge skoleledelsen. Eleven ble pågrepet på skolen i går og skal avhøres i dag.
Les mer om Kongsberg.
Turid (61) får ikkje lesa offentlege brev
Den auka digitaliseringa av samfunnet skaper utfordringar for blinde og svaksynte, ifølge Blindeforbundet. Sterkt svaksynte Turid Tafjord (61) frå Stavanger må ha hjelp av venner og familie for å lesa brev frå Nav og Skatteetaten.
Knuser du baksiden av iPhone 8 kan det bli dyrt å reparere
iFixit har gitt sin dom over Apples nye flaggskip.
Bussreiser skattlegges, parkering ikke
35.000 arbeidstakere i Rogaland har skaffet seg Hjem-Jobb-Hjem-kort fra Kolumbus. Skattedirektoratet mener de skal skatte av fordelen.
Passasjerer: - Helt urimelig
Mener det er urettferdig at man må skatte for å ta buss, men ikke å parkere bilen på jobb.
Oslo kommune åpner for ny dieselavgift
Oslo kommune bør innføre forurensningsavgift for lette dieselbiler, dersom man skal klare å bedre luften i hovedstaden innen 2020.
Ap-veteran: Giske har posisjonert seg til å bli statsminister
Ap-veteran Grethe G. Fossum mener Trond Giske (Ap) har posisjonert seg i neste linje til å bli statsminister. – Og han er ikke mitt førstevalg, sier hun.
Les mer om Trond Giske.
Eit tysk skrømt
Det er mindre grunn til å frykte nasjonalismen i Tyskland enn i andre europeiske land, meiner UiB-professor Elisabeth Ivarsflaten.
Skreddersydd for TV 2
TV 2 har fått alt de har bedt om. Nå må de levere på løftet om å bli værende i Bergen.
Les mer om Bergen.