26. September 2017 08.00-08.59

Ice Group utsetter børsnotering

Planen om å børsnotere mobilselskapet Ice Group kommer ikke til å skje i 2017 som planlagt.
Les mer om Ice Group.

Gjermund Cappelen anker

Gjermund Cappelen (50) mener han skal ha mer i strafferabatt for å avsløre politimannen Eirik Jensen. Han anker derfor straffeutmålingen til lagmannsretten, melder VG.
Les mer om Eirik Jensen.
Mobilselskapet Ice utsetter børsnoteringen – vil låne 1,4 mrd. til
Mobilselskapet Ice ville egentlig børs denne høsten, men nå er planene lagt på is. Samtidig vil selskapet hente penger i obligasjonsmarkedet.
Mattilsynet neddynget av klager fra oppdrettsselskap
Lerøy Midt ble ilagt rekordbot for å la 25 000 laks dø i et anlegg ved Hitra. Nesten ti måneder etterpå er det fortsatt uavklart om selskapet må betale.
Les mer om Hitra.

Stans i trafikken på Helsfyr

Stans i trafikken på Helsfyr
Les mer om Helsfyr.
Mobbesaker blir henlagt
Nesten 100 mobbesaker er anmeldt til politiet de siste fem årene. Et stort flertall av sakene blir henlagt. De tre siste årene er det anmeldt mer enn 20 mobbesaker årlig. Så langt i år er tallet 10, viser tall Aftenposten har innhentet.
Les mer om Aftenposten.
– Mer bråk i Arendal sentrum
Folk i Arendal mener det er mer bråk i byen etter at politiet flyttet vekk fra bysentrum. Arendals Tidende skriver at flere ønsker mer synlig politi i sentrum. Politiet på sin side sier deres statistikk ikke støtter folkets påstand om bråk.
Les mer om Arendal og Mer.
Bil mot MC på Lade
Politiet meldte klokka 08.32 om en trafikkulykke i Haakon VIIs gate.
Les mer om Lade.
Gjermund Cappelen anker Jensen-dommen
Gjermund Cappelen (50) mener han skal ha mer i strafferabatt for å avsløre politimannen Eirik Jensen. Han anker derfor straffeutmålingen til lagmannsretten.
Zidane uenig i kritikken: – Jeg er ikke bekymret
Real Madrid-treneren har ståltro på spillestilen.
E18 stengt
Sørover på E18 ved Langangen bro er det nå stengt for alle kjøretøy, fordi et vogntog og en spesialtransport sperrer bakken ved Lanner. Tunge kjøretøy har ingen omkjøringsmulighet, mens personbiler kan ta av ved Sky og kjøre sørover på gamleveien.
Les mer om E18, Langangen, Lanner og Sky.
Storkommunen i Sogn – Leikanger ønsker ny omkamp
Leikanger Senterparti har ikkje gitt opp kampen om å få halda fram som eigen kommune. No håpar dei at Stortinget vil bryta opp samanslåing med Sogndal og Balestrand.
Bønder må selge eller slakte dyr på grunn av frmangel
En våt vestlandssommer har ført til frmangel blant mange bønder. Det fører til at de enten må selge unna dyr eller slakte dem.
Wenger raser mot Arsenal-råkjør
Arsenal-manager Arsène Wenger er forbannet over klubbens tette kampprogram. Tre kamper på sju dager er oppgaven som skal løses. – Jeg har en avgjørelse å ta. I øyeblikket vil jeg si at kampprogrammet vårt er ganske så ondskapsfullt, sier Wenger.
Les mer om Arsenal-råkjør og Wenger.
Pulis forbannet på Arsenal-stjerne
West Bromwich-manager Tony Pulis mener Alexis Sanches filmet etter at han falt svært lett i en duell med Craig Dawson. – Det mest skuffende er at Sanchez faller i forkant av det første frisparket. Det er juks, sa managerveteranen Pulis etter kampen.
Mobil-Marios lekeplass vokser seg større denne uken
Super Mario Run får nye brett og en ny figur.
Sats på Nord-Norge: Bildene som skaffer oss et nytt jubel-VM
Etter sykkelfesten i Bergen blir det lettere å samle Norge om store idrettsarrangemtenter.
Les mer om Bergen, Nord-Norge og Norge.
Trump: NFL-protesten har ikke noe med rasisme å gjøre
USAs president Donald Trump fortsetter sitt verbale korstog mot NFL-spillere som går ned på kne når nasjonalsangen spilles før kampene.
Les mer om Donald Trump.
Tufte oppgitt: – Vi må ta oss sammen
Olaf Tufte og makker Kjetil Borch feilberegnet tida og kom for seint til VM-start. Nå spøker det for en semifinaleplass.
Les mer om Kjetil Borch og VM-start.
Transocean skroter seks rigger etter oppkjøpet av Songa Offshore
Transocean tar en nedskriving på nesten 11 milliarder kroner i tredje kvartal.
Les mer om Songa Offshore.
– Har du bare ett bein å stå på, er det lett for å velte
– Noen leger som blir kritisert for feilbehandling, søker seg til deler av faget der de slipper å ta akutte avgjørelser, sier Øystein M. Christiansen.
Les mer om Har og Øystein M.
Leteaksjon etter kvinne (71): – Dukket aldri opp på pensjonisttreff i Dale
Kvinnen skulle på treff, men har nå vært sporløst borte i over et halvt døgn.
Les mer om Dale.
Redusert fremkommelighet
På E18 i Telemark er det kø fra Langanagen bru fordi et vogntog har problemer i bakkene ved Lanner. Personbiler kommer forbi, men det er trangt for store kjøretøy, opplyser Statens vegvesen.
Les mer om Langanagen, Lanner og Telemark.
Latterlig dårlig vær for tiden
Det blir fortsatt grått, mildt og vått vær på Sørlandet med økende vind fra øst. Det er så høstlig vær for tiden at statsmeteorologen finner det best å le av det. Regn og regnbyger i dag, men det blir enda dårligere om noen dager.
Les mer om Sørlandet.
Karakterer ved avsluttet grunnskole, 2017
Karakterer inngår i elevenes sluttvurdering og gir informasjon om kompetanse ved avslutningen av grunnskoleopplæringen. Formålet med statistikken er å gi en oversikt over karakternivå og karakterfordelinger i ulike fag og grupper av elever.
Familier og husholdninger, 1. januar 2017
Statistikken beskriver familier og husholdningers størrelse og sammensetning. I tillegg beskriver den familieforhold ut fra barnets synsvinkel, det vil si hvem barnet bor sammen med, slik som gifte, samboende eller enslige foreldre, og om det har søsken.
Færre unge straffet også i 2015
Det var 3 prosent færre straffereaksjoner i 2015 enn året før, med særlig stor nedgang i forenklede forelegg. Nedgangen fortsetter for de yngste aldersgruppene, men fremdeles er de straffede under 25 år overrepresentert i mange lovbruddstyper.
Straffereaksjoner, 2015
Statistikken inneholder de rettskraftige straffereaksjonene som er registrert i statistikkåret. Den gir opplysninger om type reaksjon, straffeutmåling, instans og lovbruddenes art – samt de straffedes alder, kjønn, bosted, statsborgerskap, antall reaksjoner og tidligere strafferegistrering.
Veksten i aleneboende avtar
I 38 prosent av husholdningene bor det bare n person, men i Oslo synker andelen som bor alene. Boligprisene kan være en årsak til det.
Les mer om Oslo.