12. Oktober 2017 07.00-07.59

- Hun er en av årsakene til bruddet

Rachel Bilson skal ha reagert umiddelbart, da hun oppdaget tekstmeldingene på kjærestens mobil.

Trafikkuhell på E18

Det har vært en trafikkuhell på E18 ved avkjøringen til Kjellstad i Lier. To biler er involvert, men ingen personer er skadet. Politiet er på stedet.
Les mer om E18, Kjellstad og Lier.
Kritisk til bok om Baneheia-saken
Redaktør i avisa Lindesnes, Fridtjof Nygaard, er kritisk til en ny bok om drapssaken i Baneheia som lanseres i dag. Forfatter Bjørn Olav Jahr mener drapsdømte Viggo Kristiansen er uskyldig dømt. Nygaard dekket saken for 17 år siden og mener dommen er helt klar.
Sol og fint vær i dag igjen
Vi får mye fint vær på Sørlandet i dag, men enkelte byger i vest. Det blir ganske mye vind fra nordvest. På fredag kveld blir det mer regn, men lørdagen ser ut til å bli bedre igjen.
Les mer om Sørlandet.

I dag må Siv Jensen kutte denne skatten igjen

Spørsmålet er hvordan finansministeren finansierer skattekuttet hun har lovet i Stortinget.
Les mer om Siv Jensen og Stortinget.
Vipps nede igjen
Pengeoverføringstjenesten Vipps er nok en gang nede. Ifølge DNB jobbes det for fullt med å få tjenesten i gang, men den har vært ute av funksjon i flere timer.
IAAF-presidenten vil ha friidrettsrevolusjon
IAAF-president Sebastian Coe vil ha en radikal gjennomgang av friidretten for å sikre at den overlever som publikumssport.
Klippet av den rasende eksperten tar av på nett: – Dette er fullstendig pinlig!
Tidligere landslagsspiller med syv minutters tirade på direkten.
Ikke ødelegg for barna nå som Martin Ødegaard er blitt voksen
Martin og lagkameratene hans på U-21 er enda et eksempel på at det brede, sosiale barnearbeidet såvisst ikke er den sportslige utfordringen for norsk fotball.
Les mer om Martin Ødegaard.
Solbakken: – Ødegaards jålete dansetrinn er i ferd med å bli effektive
FC Københavns norske suksessjef Ståle Solbakken mener Martin Ødegaard var briljant mot Tyskland – men sier til TV 2 Sporten at han forstår at unggutten ikke har vært med i A-landslagstroppen.
Setter samarbeid på vent
Islamsk Råd Norge tar pause fra arbeidet med Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn i et halvt år. Samarbeidsrådet ønsker beslutningen velkommen og mener det er konstruktivt at Islamsk Råd tar grep. Denne uken mistet organisasjonen statsstøtten.
Må ha penger til planlegging
Utbyggingen av dobbeltsporet jernbane kan bli forsinket gjennom Østfold hvis det ikke kommer nye penger til planleggingsarbeidet i statsbudsjettet. Det sier leder i samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Moe (KrF).
Les mer om Olav Moe og Østfold.
Du risikerer 10 000 kroner i bot
Å la bilen stå på tomgang kan bli dyrt. Hvis den blir stjålet, kan du selv bli sittende igjen med hele regningen.
Vipps er nede
DNBs pengeoverføringstjeneste Vipps er nede, skriver VG. Tjenesten har vært nede siden 04.45 natt til torsdag. Pressevakt i DNB, Kristin Iversen, sier til VG at de jobber for å få feilen rettet, og håper å kunne være i gang igjen om kort tid.
Les mer om DNB og Kristin Iversen.
DNBs betalingstjeneste Vipps er nede
Vipps har ikke fungert siden i natt. DNB jobber på spreng for å rette feilen.
Nå kan du spille PlayStation 3-spill i 4K-oppløsning
Emulatoren RPCS3 har fått en kraftig oppdatering.
Les mer om PlayStation.
Vipps er nede
DNBs pengeoverføringstjeneste Vipps er nede.
Oslo-byråd veltet med el-bysykkel - fikk hjulet ned i trikkeskinnene
STORTORGET (VG) Oslo-byrådet er opptatt både av trikkeskinner og sykler. Men i kombinasjon kan det gå galt - slik det gjorde for finansbyråd Robert Steen (Ap) onsdag.
Les mer om Robert Steen.
Lege tar skylden for suspendert Serie A-kapteins clostebolbruk
Legen til italienske Benevento tar skylden for at lagets kaptein Fabio Lucioni avga positiv dopingprøve på clostebol – stoffet Therese Johaug er utestengt for.
Jensen om budsjettet: – Godt tilpasset en ny virkelighet
Regjeringen kommer med gode nyheter i statsbudsjettet for 2018, sa finansminister Siv Jensen (Frp) da hun møtte pressen tidlig torsdag morgen.
Les mer om Siv Jensen.
Så nesten hele bilskiltet
Rektor ved Askim ungdomsskole, Nikolai Aas, forventer at politiet følger opp og etterforsker fyrverkeriet som skremte niendeklassinger på overnattingstur natt til i går. Aas sier noen av lærerne fikk mesteparten av registreringsnummeret til en bil som kjørte fra området i full fart.
Les mer om Askim.
Håper flypassasjeravgiften fjernes
Dagens forslag til statsbudsjett bør legge opp til at flypassasjeravgiften fjernes, sier ordfører i Rygge, Inger-Lise Skartlien. En endring er nødvendig for at det skal bli ny sivil flytrafikk på Rygge, sier Skartlien.
Ishockey-tap
I førstedivisjon i ishockey for menn tapte Tønsberg 1-3 for Halse-Løren i går. Kampen ble spilt i Tønsberg
Les mer om Halse-Løren og Tønsberg.
Bil er fjernet
Veien er ryddet på Falkenstensveien ved Skåne i Horten der en bil kjørte ut i morges. Politiet har beslaglagt førerkortet til fører.
Isoporblokker på E18
Politiet har rykket ut etter melding om isoporblokker som har falt av en bil på E18 i nordgående løp ved Gulli i Tønsberg. Vegtrafikksentralen og politiet skal sikre og rydde veien.
Les mer om E18, Gulli og Tønsberg.
Jensen: – Gleder meg til å legge fram budsjettet
Regjeringen kommer med gode nyheter i statsbudsjettet for 2018, sa finansminister Siv Jensen da hun møtte pressen tidlig torsdag morgen.
Les mer om Siv Jensen.
Her er 20 lekkasjer fra neste års statsbudsjett
Det blir nytt sykehusbygg på Radiumhospitalet og mer penger til tidlig innsats. Her er det vi vet om neste års statsbudsjett.
Les mer om Radiumhospitalet.
Jensen med milliarder i veska: Utelukker ikke flere upopulære kutt
Finansministeren har Norges dyreste veske i dag: Over 1300 milliarder kroner bærer hun rundt på. Trolig kommer færre av dem fra olje enn i fjor.
Uklare vikepliktsregler
Kan syklister sykle over gangfeltet? Hvilke vikepliktsregler gjelder på gang- og sykkelveier? Reglene er for uklare, mener Syklistenes Landsforening.
Svært høy nordlysaktivitet
Det er meldt svært høy nordlysaktivitet i dag, melder TV 2 og andre nordlysobservatører. Nordlyset kan bli sett så langt sør som Nord-England.
Les mer om Nord-England.
Baker Hughes og Subsea 7 kan danne storfusjon
OLJESERVICE: Baker Hughes og Subsea 7 kan bli slått sammen og danne oljeservicegigant.
Les mer om Subsea.
Her er 20 lekkasjer fra neste års statsbudsjett
Det blir nytt sykehusbygg på Radiumhospitalet og mer penger til tidlig innsats. Her er det vi vet om neste års statsbudsjett.
Les mer om Radiumhospitalet.
Kjempehull i isen på sydpolen
Et massivt hull på 80 000 kvadratkilometer er funnet i sjøisen på Antarktis.
Kurdistan om Irak: Forbereder et storstilt angrep
Kurdistans regionale regjering (KRG) frykter at de føderale myndighetene i Irak planlegger et angrep på oljerike Kirkuk. DNO frykter ikke for sin oljeproduksjon i regionen.
Les mer om Irak og Kirkuk.
Kø på Falkenstenveien
På fylkesvei 310 i Horten er det kø i begge retninger etter at en bil kjørte ut og havnet på taket ved avkjøringen til Frebergsvik. Det er kø i begge retninger. Trafikken dirigeres på stedet.
Mangler nødnett: – Nekter å betale regninga
Brannmannskapene i Osen kommune har så store problemer med nødnettet at brannsjefen ikke har betalt nødnettabonnement de siste seks månedene.
Les mer om Osen.
Jensen om budsjettet: Det er gode nyheter vi kommer med
Finansminister Siv Jensen var sparsommelig med detaljene da hun møtte pressen torsdag morgen, men varsler et budsjett tilpasset bedre tider.
IAAF-presidenten vil forandre
IAAF-president Sebastian Coe vil ha en radikal gjennomgang av friidretten for å sikre at den overlever som publikumssport. Coe sier til AFP at han vurderer alt fra franchiselag som byr på utøvere til midlertidige baner i byer for å tiltrekke nye tilhengere.
Les mer om AFP.
Du må regne med å gå ned i lønn når du er syk
Er det ikke rimelig at vi får mindre betalt når vi ikke er på jobb?
Sykkel-VM ble advart mot valutasmell allerede i 2013
Men arrangørene sikret ingenting. – Jeg stusser veldig på hva de har holdt på med, sier BI-forsker.
Les mer om BI-forsker.
Skiforbundet opplever krisetall – for NFF er situasjonen langt verre
Norges Fotballforbund opplever omdømmekrise.
Les mer om NFF.
Kilder: Hamas og Fatah har inngått avtale
De rivaliserende palestinske bevegelsene Hamas og Fatah skal ha nådd en politisk forsoning, ifølge kilder som Reuters siterer.
Les mer om Fatah.
Bil kjørt av veien
En bil har kjørt av Falkenstensveien ved Skåne i Horten og havnet på taket. Politi og ambulanse er på stedet. Ingen personer skal være skadet. Det kan bli kø på stedet, opplyser politiet.
Tiltalt etter gullsmedran
En mann i 30-åra fra Litauen er tiltalt for grovt ran etter ranet av en gullsmedbutikk for 776 000 kroner i Trysil i fjor. To menn var etterlyst. Mannen som er tiltalt, ble tatt i september. Innehaveren ble slått og bundet med tape under ranet.
Les mer om Litauen og Trysil.
Masseslåssing på Torget i natt
To ble sendt til legevakt, n havnet i arresten og tre forsvant fra stedet etter en masseslåsskamp på Torget i Stavanger natt til torsdag.
Les mer om Stavanger og Torget.
Minst 37 omkom i flom og jordskred i Vietnam
Minst 37 personer er omkommet og 40 er savnet etter at flom og jordskred har rammet nordlige og sentrale deler av Vietnam, ifølge landets myndigheter.
Les mer om Vietnam.
Trump truer TV-kanaler
USAs president Donald Trump antyder at TV-selskapet NBC kan miste tillatelsene sine fordi NBC-kanalene publiserer «falske nyheter.
Kilder: Hamas og Fatah har inngått avtale
De rivaliserende palestinske bevegelsene Hamas og Fatah skal ha nådd en politisk forsoning, ifølge kilder som Reuters siterer.
Les mer om Fatah.
Kilder: Hamas og Fatah har inngått avtale
De rivaliserende palestinske bevegelsene Hamas og Fatah skal ha nådd en politisk forsoning, ifølge kilder som Reuters siterer.
Les mer om Fatah.