12. Oktober 2017 17.00-17.59

Varsler finvær i Sør-Norge

Sør-Østlandet blir den store vinneren i helgen.
Les mer om Sør-Norge.

Norge forlenger grensekontroll med seks nye måneder

Norge forlenger grensekontrollen på ferjekaier med seks måneder til 11. mai 2018, opplyser justisminister Per-Willy Amundsen (Frp). Begrunnelsen er terrorfare.
Les mer om Per-Willy Amundsen.
Jobb nummer en
Forslaget til statsbudsjett inneholder gode anslag, men regjeringen burde gjøre mer for å få flere i arbeid.
Svenskene hoverer over alpinlandslagets nye sponsor
Norges Skiforbund offentliggjorde torsdag at alpinlandslaget har inngått en sponsoravtale med Coca-Cola. Det koser svenskene seg med.
Les mer om Coca-Cola.

Mener regjeringen raserer norsk natur

Regjeringen kutter miljøpenger.- Skuffende når vi har mistet halvparten av verdens dyreliv siden 1970, sier Ingrid Lomelde, miljøpolitisk leder i WWF.
Les mer om Ingrid Lomelde og WWF.
Trump truer med å kutte hjelpen til Puerto Rico
USAs president vurderer å kutte hjelpearbeidet i orkanrammede Puerto Rico. – Elektrisiteten og infrastrukturen var en katastrofe før orkanene, skriver han på Twitter.
Les mer om Puerto Rico og Twitter.
Frykter signaleffekten av «Tesla-avgiften
Elbilforeningen kaller det håpløst at regjeringen vil innføre en ekstra avgift på tunge elbiler.
Les mer om Tesla-avgiften.
«Glee-stjernen avbryter skilsmisseplanene
TV-stjernen Naya Rivera og ektemannen skal ha funnet tilbake til hverandre ti måneder etter separasjonen.
Forlenger grensekontrollen
Norge forlenger den indre grensekontrollen på ferjekaier med seks måneder til 11. mai 2018, opplyser justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp). Kontrollen gjelder ferjer som kommer til Norge fra Danmark, Sverige og Tyskland.
To personer er funnet – en fortsatt savnet i Seljordsvatnet
SELJORD (NRK): To personer er fløyet med luftambulanse til Rikshospitalet. En er fortsatt savnet etter at en båt kantret ved Vesleøy i Seljordsvatnet i Seljord
Trafikkuhell på Varoddbrua
Politiet melder at det har skjedd et trafikkuhell i østgående retning på Varoddbrua i Kristiansand. En bil og en motorsykkel er involvert. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Det er kø på stedet.
Les mer om Kristiansand og Varoddbrua.
Trump truer med å kutte hjelp til orkanrammede Puerto Rico
USAs president Donald Trump antyder at det er på tide å avslutte hjelpearbeidet i Puerto Rico, som ble hardt rammet av orkanen Maria for få uker siden.
Siv Jensen kutter over 600 millioner på dagpenger og tiltak for ledige
Mindre til arbeidsledige gir mer støy.
Til retten for en flaske whisky
SOLA: Flere handler tax-freekvoten uten å fortolle. Det er ulovlig om du ikke har hatt opphold i utlandet i minst 24 timer.
Unnlatelsessynden
Filmet sex med 14-åring, og la ut på Snapchat
En 16 år gammel gutt fra Larvik innrømmer delvis straffskyld for å ha filmet mens han hadde sex med sin to år yngre kjæreste.
Les mer om Larvik og Snapchat.
Bilbrann på E18
Ingen personer ble skadd i bilbrannen på E18 ved Fokserød. – Kjøretøyet er utbrent, og veien blir stengt noe til. Omkjøring er skiltet, opplyser politiet.
Les mer om E18 og Fokserød.
Se gjennomslaget i Bodøtunnelen her
NRK Nordland sender direkte video fra gjennomslaget i Bodøtunnelen. Ønsker du å se direktesendingen fra gjennomslaget kan du følge sendingen på vår Facebook-side her.
Farenivået økt for Veslemannen igjen
Relativt store bevegelser og været som er ventet, gjør at NVE igjen varsler oransje farenivå for fjellpartiet Veslemannen i Romsdalen.
Les mer om NVE, Romsdalen og Veslemannen.
Barnevernsmillionær mister jobben etter VG-avsløring
Barnevernsvakten i Follo sier opp Helge Alne på grunn av hans eierinteresser i det private barnevernselskapet Ditt Tiltak.
Sandnes Ulf-treneren: – Fordel å møte lag med kniven på strupen
I tur og orden treffer midtbanedirigent Remi Johansen og Sandnes Ulf de fire svakeste lagene i førstedivisjon. Treneren tror på null feilskjær.
Les mer om Remi Johansen.
Slik bør du vaske frukt og grønt
Frukt og grønt bør vaskes før man spiser det, ifølge Mattilsynet. Matkontrollen har funnet ut hvilken vaskemetode som virker aller best.
Les mer om Mattilsynet.
Bremsesvikt og overlast
Bremsesvikt, overlast og underlaget var årsakene til ulykken der en gutt (5) omkom etter å ha blitt truffet av en mobilkran i Kristiansand, ifølge Vegvesenet.
Les mer om Kristiansand og Vegvesenet.
– Betalte over 170 personer for live-overgrep mot barn
Mannen fra Hordaland (46) er siktet for grov menneskehandel med filippinske barn. Selv hevder han ingen overgrep er begått. – Det var mer fantasier, sier forsvareren.
Les mer om Betalte og Hordaland.
Avgiftssjokk for nye Tesla-eiere
Regjeringen vil ta bort fritaket for engangsavgift for de tyngste elbilene, de over to tonn, og ha en egen avgift for elbiler. Dette rammer Tesla-eiere. Elbiler under to tonn vil fortsatt være fritatt for engangsavgift.
Les mer om Tesla-eiere.
«Nu går alt så meget bedre for Siv og Erna
Etter flere år med lav vekst, tror finansminister Siv Jensen (Frp) at norsk økonomi går fra god til enda bedre.
Les mer om Erna, Siv og Siv Jensen.
Disse trønderske veiprosjektene får budsjettmillioner
Både E6-prosjektet mellom Tiller og Melhus og E6-prosjektet i Soknedal kan fortsette som planlagt dersom regjeringens forslag til statsbudsjett blir vedtatt.
Les mer om E6-prosjektet, Soknedal og Tiller.
Islands «enhjørning unnslipper døden for andre gang
«Einhyrningur ble født med sammenvokste horn for ett og et halvt år siden, og har blitt kjent også utenfor Islands grenser.
Tror ikke det er slutt på bensin- og dieselmotoren riktig ennå
– De fleste steder er ikke buss og trikk noe tema.
Hylles etter å ha reddet hai med bare hendene
Melissa Hatheier fra Sydney har fått heltestatus etter videoen av henne gikk viralt.
Les mer om Sydney.
Meldinger om brann på E18
Politiet rykket i dag ut etter flere meldinger om brann under et kjøretøy i sørgående retning på E18 ved Fokserød. Veien er stengt i begge retninger i forbindelse med slukking av brannen.
Les mer om E18 og Fokserød.
Kritisk til sommerdekk på buss
Bussen som kjørte av rv7 ved Haugastøl i går, hadde sommerdekk på slapsete føre. Det mener Norsk Lastebileierforbund er uansvarlig. De mener turistnæringen bør ta en del av ansvaret. NHO reiseliv sier i en kommentar til NRK at de ikke har muligheten til å kommentere saken i dag.
Dekk stjålet fra garasje
Politiet har fått melding om at tolv dekk er stjålet fra en garasje i Kjekstadveien i Røyken.
Les mer om Kjekstadveien og Røyken.
Selger brukte sokker
Folk fra Kristiansand betaler dyrt for å kjøpe skitne sokker. Det sier Sarah (23). Hun lever av å selge sokkene sine. – En nordmann betalte over fem tusen kroner for et par svette løpesokker, sko og tights, sier hun. Les mer.
Les mer om Kristiansand og Sarah.
94 km/t i 60-sone
En bilfører mistet førerkortet da han ble tatt i fartskontroll i Ringsaker i ettermiddag: Bilen ble målt til 94 km/t i 60-sonen på fylkesveg 212, Nesvegen, melder politiet.
Les mer om Nesvegen og Ringsaker.
Strachan ferdig som Skottland-sjef
Gordon Strachan er ferdig som skotsk landslagssjef i fotball etter at nasjonen feilet i VM-kvalifiseringen, melder BBC. Strachan var Skottland-sjef i snaut fem år.
Grei start for Tutta
Suzann Pettersen åpnet med en 70-runde og er på delt 16.-plass etter første dag av LPGA-turneringen i golf i sørkoreanske Incheon, skriver NTB. «Tutta har vunnet turneringen i Incheon to ganger, forrige gang i 2012.
Les mer om Incheon, NTB og Tutta.
Enslig forsørger om statsbudsjettet: – Jeg har blitt redd
Regjeringen gjør for lite i neste års statsbudsjett for enslige forsørgere, mener alenemoren Kristine Kleppo. Satsene for barnetrygd, særfradrag for enslige forsørgere og foreldrefradrag er på stedet hvil, mens barnehageprisen økes.
Les mer om Kristine Kleppo.
To av tre savnede funnet etter båtvelt i Seljordsvannet
To av de tre som var savnet etter at en åpen båt med fem elever og en lærer kantret i Seljordsvannet torsdag ettermiddag, er funnet. Tilstanden er ikke kjent.
Les mer om Seljordsvannet.
Giske: Jeg hører lyden av fire borgerlige partier som blir enige
Arbeiderpartiets nye finanspolitiske talsmann Trond Giske tviler på at det blir budsjettkrise i høst. KrF og Venstre sier seg enige.
Les mer om Trond Giske og Venstre.
Stortalentet Johannes (18) må spille med en skrue i foten resten av livet
Forrige sesong var han svært sentral for Tromsøs elitelag i basketball. Nå har et brudd i foten ødelagt hele høsten for Johannes Rydningen Lange.
Fri etter Taliban-fangenskap
En amerikansk kvinne, hennes kanadiske ektemann og deres tre barn ble løslatt onsdag etter fem år som fanger av det Taliban-tilknyttede Haqqani-nettverket i Afghanistan.
Politiet gjenopptar 13 år gammel Weinstein-etterforskning
Politiet i New York har gjenopptatt en etterforskning av filmprodusenten Harvey Weinstein for et seksuelt overgrep som ble anmeldt 2004.
Slik vil regjeringen bruke veimilliardene
Regjeringen vil øke veipengebruken. Sjekk hva som gjøres i ditt fylke.
E39 ved Opsal-krysset i Lyngdal åpnes igjen fredag
Arbeidet med å bygge en midlertidig omkjøringsveg ved Opsal-krysset i Lyngdal har gått fortere enn først antatt, melder Statens vegvesen i en pressemelding.
Les mer om Lyngdal og Opsal-krysset.
Båt kantret i innsjø i Telemark - to av tre savnede er nå funnet
En båt med til sammen seks personer om bord har kantret i Seljordvatn i Telemark. Tre personer har kommet seg i land, to er funnet og n er fremdeles savnet.
Les mer om Seljordvatn og Telemark.
Nå slipper Meling å få kjeft på butikken: – Det var noen frustrerende måneder
Det hagler det med ros for landslagsbacken om dagen. Kanskje får han ikke med seg alt, for han er ikke så glad i rampelyset.
Les mer om Meling.