13. Oktober 2017 06.00-06.59

– Bygg ny Majorstuen stasjon nå

Ny Majorstuen stasjon må bygges så fort som overhodet mulig, ifølge Ruter. Å vente er dårligere for kundene, dårlige for naboene og betyr store penger ut av vinduet.
Les mer om Bygg, Majorstuen og Ruter.

Brann i enebolig

Det har vært brann i enebolig på Myre i Øksnes i natt. Brannvesenet skal nå ha fått kontroll på brannen, men boligen er totalskadd. Årsaken er ukjent, men politiet skal etterforsker saken videre.
Les mer om Myre.
USAs OL-komit vil handle nå
Lederen for USAs OL-komit, Scott Blackmun, oppfordrer sine internasjonale kollegaer til å ta tak i påstanden om russisk doping, fire måneder før OL. Blackmun sier det er frustrerende at det ikke er gjort noe med den 15 måneder gamle McLaren-rapporten.
Barca-stjerne gir seg på landslaget
Den 33 år gamle Argentina-veteranen Javier Mascherano avslutter landslagskarrieren etter neste års VM. Barcelona-stjernen med sine 139 landskamper er kun fire kamper unna Javier Zanettis rekord. Den rekorden vil nok være hans etter neste års VM.

Trump fjerner støtte til helseforsikringsselskaper

USAs president Donald Trump stopper statlige subsidier til helseforsikringsselskaper i kampen om å fjerne helsereformen Obamacare.
Les mer om Donald Trump og Obamacare.
Ronny Deila overrasket Vålerenga-spillerne med nakenstunt
OSLO (VG) (Vålerenga - Haugesund 3-0) Vålerenga-trener Ronny Deila tar til utradisjonelle metoder for å berge plassen i Eliteserien.
Varsler «verdidestruerende konkurs i Norske Skog
Den største usikrede kreditoren i Norske Skog avviser den «siste redningsplanen i det kriserammede papirkonsernet og varsler en «verdidestruerende konkurs.
Les mer om Norske Skog.
Samsung-topper gir seg
Styrelederen i Samsung Electronics og en av selskapets tre administrerende direktører, Kwon Oh-hyun, sier han trekker seg fra selskapet i mars.
Les mer om Kwon Oh-hyun.
Leteaksjon pågår: – Stort område å lete i
Letemannskaper har lett i hele natt etter ei savnet kvinne i 50 årene ved Gruvfjellet i Skorovatn. Letemannskaper forteller at det har sluddet i natt, men at været er blitt bedre.
Les mer om Gruvfjellet og Skorovatn.
Fem arrestert i Markens gate
Fem personer er arrestert av politiet etter ordensforstyrrelse i Markens gate i Kristiansand. De fem skal også ha forulempet og hindret politiet i deres arbeid, opplyser politiet.
Les mer om Kristiansand.
Til sykehus etter påkjørsel
En person er frakta til sykehuset i Sandnessjøen etter å ha blitt påkjørt i et gangfelt i Brønnøysund. Skadeomfanget er ikke kjent, fiølge politiet.
Eksplosjon i boligblokk i Malmö
Svensk politi rykket ut etter meldinger om eksplosjon i en trappeoppgang i en boligblokk i Malmö i Sverige natt til fredag.
Les mer om Malmö og Sverige.
Samsung-sjef gir seg
Styrelederen i Samsung Electronics og en av selskapets tre administrerende direktører, Kwon Oh-hyun, sier han trekker seg fra selskapet i mars.
Les mer om Kwon Oh-hyun.
Røyk i leilegheit
Naudetatane rykka i natt ut til røykutvikling i ei leilegheit i Drammen. Det viste seg at nattleg matlaging var årsaka, men ein person hadde fått i seg røyk og vart sett til av ambulansepersonell.
Les mer om Drammen.
Passkontoravklaring utsett
Det er enno ikkje kome noko avklaring på om passkontoret i Kongsberg kjem til å bli nedlagt. Politidirektoratet fortalde Laagendalsposten at avklaringa skulle kome i samband med framlegginga av nasjonalbudsjettet i går. Men det skjedde ikkje. Dersom passkontoret blir lagt ned betyr det at folk i Numedal og Kongsberg må reise til Drammen eller Notodden for å få seg nytt pass.
Sikta for ruskjøring
To bilførere er sikta for ruskjøring etter en kontroll i Leknes sentrum i går kveld. Det er gjort beslag i førerkort, melder politiet.
Kjørte for fort i -60-sone
En ung bilfører har msita førerkortet etter å ha blitt målt til 93 km/t i en 60-sone i Saltstraumen i Bodø. I samme kontroll ble seks bilførere bøtelagt på stedet fordi de kjørte for fort.
Les mer om Bodø og Saltstraumen.
Vifte falt ned og traff bil – tunnelen umiddelbart stengt etter nye undersøkelser
Etter skrekkopplevelsen i forrige uke forsikret Vegvesenet at det var trygt å kjøre i norske tunneler. Men etter å ha sjekket de andre viftene i Lyderhorntunnelen, tør de ikke la bilister ferdes der lenger.
Samsung-toppsjef går av: – Jeg klarer det ikke lenger
Styreleder i Samsung slutter i selskapet på tross av knallresultater.
Les mer om Samsung.
Politisk supporterkultur
Høgresida vant valet, men må passe seg. Forvandlinga som skjer burde uroe dei som kallar seg moderate.
Vill oppgang for bitcoin - nesten 20 prosent høyere på n dag
For et knapt døgn siden passerte kursen på den digitale valutaen bitcoin 5000 dollar. Nå nærmer den seg 6000 dollar – drevet av rykter og vill spekulasjon på asiatiske markeder.
Trump fjerner støtte til helseforsikringsselskaper
USAs president Donald Trump stopper statlige subsidier til helseforsikringsselskaper i kampen om å fjerne helsereformen Obamacare.
Les mer om Donald Trump og Obamacare.
Marcussen tviler på stinn brakke i Champions League-debuten: - Skuffende
– Dette er som om Start skulle møtt Manchester United eller Real Madrid, sier Terje Marcussen.
Politivakt for 34 meter lang spesialtransport
Finneid Sveis kjørte onsdag for 10. gang fra Finneid til Kobbelv med en 34 meter lang last.
Les mer om Finneid og Kobbelv.
Yoga er ukas høydepunkt i fengselet
Hver fredag møtes innsatte til yogatime i Hof fengsel. – Dette er mer slitsomt enn vi trodde, men gir oss ro i sjela, forteller deltakerne.
Les mer om Hof.
Dømt for vold og skadeverk
En 30 år gammel mann er i Larvik tingrett dømt til seks måneders fengsel for flere voldsepisoder, skadeverk, bruk og kjøp av narkotika og tyveri. Ifølge dommen hevet han en kniv mot n politibetjent, og skallet en annen i pannen da han ble pågrepet i for å ha knust butikkvinduer i Larvik.
Les mer om Larvik.
– Hvis barnet ditt har appen, slett den
Mange ungdommer har i løpet av de siste ukene sendt anonyme meldinger med appen Sarahah. – Problematisk. Foreldre må få øynene opp for det som skjer her, advarer politiet.
Les mer om Sarahah.
Nå kommer trolig også Game Boy i ny utgave
Nintendos gamle håndholdte gjenoppstår, tyder nye opplysninger på.
Les mer om Game Boy.
Et verdig punktum for Highasakite
Er dette slutten på Highasakite slik vi kjenner dem?
Les mer om Highasakite.
Brannvesenet brøt seg inn og vekket pizza-makeren
Mannen satte pizzaen i oven. Deretter sovnet han på sofaen.
To alvorlig skadd i skyting i Sverige
Fire menn er brakt til sykehus etter at det ble løsnet flere skudd i Trelleborg helt sør i Sverige. Hendelsen etterforskes som drapsforsøk.
Les mer om Sverige og Trelleborg.
Spent på støttepartiene
Regjeringens støttepartier har en jobb å gjøre når det gjelder flypassasjeravgiften. Det mener Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås. Flere partier har sagt at avgiften skal bort, men i forslaget til statsbudsjettet er avgiften økt med en krone. – Nå skal vi følge nøye med på hva Venstre og KrF gjør i regjeringsforhandlingene, sier Lauvås.
Les mer om KrF og Venstre.
Vet motivet for drapet på 17-åring
Politiet mener de vet hvorfor en 15 år gammel jente knivdrepte en 17-åring på Sørlandssenteret i Kristiansand i sommer. Det sier påtaleleder Cecilie Pedersen Hille. 15-åringen gjennomgår nå en rettspsykiatrisk vurdering og sitter fengslet i Bergen.
Folk i jobb er statsbudsjettets viktigste oppgave
Regjeringens forslag til statsbudsjett er strammere og mer økonomisk edruelig enn det har vært de siste årene. Det er bra.
Søreide bekrefter: Kjøper nytt artilleri
Regjeringens satsing på Telemark Bataljon, kan gå ut over Forsvarets ønske om om flere soldater i Finnmark. Men nå avklarer forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) at hun vil kjøpe nytt artilleri til Hæren.
Mann knivstukket i Oslo
Politiet har pågrepet to menn for knivstikking ved Nationaltheatret T-banestasjon i natt.
Her er budsjettflokene Erna, Siv, Knut Arild og Trine må løse
Knut Arild Hareide advarte mot å provosere KrF i budsjettet. Regjeringen svarer med å fjerne skatteklasse to og presse partiet i familiepolitikken.
Les mer om Erna, Knut Arild, KrF, Siv og Trine.
Ambassade-ansatte i Cuba ble syke av mystisk lyd - nå er den lekket
Beskrives som gresshopper.
Les mer om Cuba.