20. Oktober 2017 07.00-07.59

Bil totalskadd i brann

Bilen som av uviss årsak begynte å brenne på Rustadbrygga i Horten i dag, er fullstendig utbrent, opplyser politiet. Brannvesenet har slukket brannen. Ingen personer ble skadd.
Les mer om Horten og Rustadbrygga.

Stoppet av politiet – sa han øvelseskjørte med seg selv

– En helt ny vri, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt.
Stjålet grusbil i grøfta
En stjålet grusbil kjørte av vegen i Hunndalen like før klokka 03 i natt. Grusbilen ble stjålet fra et pukkverk. Sjåføren, det vil si tyven, stakk av og politiet leter etter vedkommende.
Les mer om Hunndalen.
Stjernesigneringens måltørke skaper debatt
Javier «Chicharito Hernndez (29) skulle bli mannen som leverte scoringer på løpende bånd for West Ham. Nå stilles det spørsmål ved hvorfor han ikke har slått til.
Les mer om West Ham.

Klatrer savnet etter fallulykke i Lofoten

En klatrer i er savnet etter en fallulykke sør for Svolvær i Lofoten.
Les mer om Lofoten og Svolvær.
Sjokkrapport: Hvert tredje sekund dør noen som følge av forurensning
De fattigste blir rammet hardest av forurensning. En fersk forskningsrapport knytter ni millioner dødsfall til forurensning,
RBK får snaut 23 millioner for gull. Tøff kamp om gigantsummer
Det står om kjempebeløp i innspurten av Eliteserien fotball for menn. Forskjellen på tredje- og sjuendeplass kan være hele 10 millioner kroner.
Les mer om Eliteserien.
Kane klarte ikke å velge et svar på TV 2s spørsmål
– Åh, det var et veldig godt spørsmål, sa Tottenhams stjernespiss Harry Kane.
Les mer om Harry Kane.
Bilbrann i Tvedestrand
Brannvesenet jobber med å slukke en bilbrann på Nesheia i Tvedestrand.
Les mer om Nesheia og Tvedestrand.
Det blir en våt helg
Det vil regne jevnt og trutt på Sørlandet de neste dagene og totalt sett kan det komme 170mm nedbør i helgen. Flom og jordskredfaren ligger på nivå 2.
Les mer om Sørlandet.
Sykkelulykke i Bodø
En person skal være skadet etter en sykkelulykke i Bodø sentrum, melder vitner. Ulykken skal ha skjedd like ved Herredshuset. Skadeomfang er så langt ikke kjent. Nødetatene er på stedet.
Les mer om Bodø og Herredshuset.
Funcom flytter på Conan Exiles-lanseringen
Utsetter spillet for å levere en mer polert opplevelse.
Atea fosser framover
Siste kvartalsrapport viser stor vekst for Atea. Norge, Sverige og Finland står for brorparten av framgangen.
Les mer om Atea, Finland og Sverige.
Hun har vært covergirl på Playboy og ledet «Big Brother – Nå vil hun bli president
ST. PETERSBURG (VG) Vladimir Putin gråt i begravelsen til faren hennes. Nå vil Ksenija Sobtsjak (35) bli russisk president.
- Får gode råd av mamma
Katrine Moholts datter Evelina trives i rampelyset.
Les mer om Evelina.
Follo FK lever videre
Follo FK blir likevel ikke lagt ned etter årets sesong, skriver Østlandets Blad. Styret sa på et sponsormøte i går kveld at de vil gi klubben mer tid til å forbedre økonomien. Follo forhandler nå med andre klubber om et samarbeid om en elitesatsing.
Må betale ny asfalt
En huseier i Halden er dømt til å betale kommunens utgifter til asfaltering, etter at mannen skar et hull i asfalten utenfor sin egen eiendom. Han forklarte at han lagde hullet fordi mange kjører på venstre side av veien forbi eiendommen hans.
Les mer om Halden.
Storkontroll i Fredrikstad
I en felles kontroll med politiet, UP, Vegvesenet og Tollvesenet torsdag ble det skrevet ut 37 mangellapper, 5 bilister ble anmeldt og 18 fikk bot. 211 kjøretøy ble kontrollert. Ni av disse ble avskiltet på grunn av begjæringer eller teknisk feil.
Fant mange trafikkfarlige feil
Det står dårlig til med tilhengerparken, og bilførere må bli flinkere til å kontrollere at billys virker som de skal. Det sier Ola Evensen, fagansvarlig trafikk i politiet i Østfold, etter storkontrollen i Fredrikstad i går kveld.
Vil stoppe seismikkskyting
WWF ber regjeringen om å stoppe all seismikkskyting i nordområdene på grunn av mangelfull kartlegging. Klima- og miljødirektoratet sier at de i likhet med WWF er bekymret over at mer støy i havområdene kan påvirke dyrelivet, men at de ikke ser behov for nye reguleringer.
Les mer om WWF.
Separatister oppfordrer folk til å tømme bankene i Catalonia
To separatistorganisasjoner i Spania oppfordrer innbyggerne i Catalonia til å tømme bankene i regionen for kontanter.
Les mer om Catalonia og Spania.
Står Iran bak den kurdiske krisen?
Står Iran bak det kurdiske nederlaget i Kirkuk? Har prestestyret avslørt president Donald Trump? Må kurderne gi opp drømmen om Kurdistan?
Les mer om Donald Trump, Kirkuk og Kurdistan.
Aker Solutions vant milliard-kontrakt med «hemmelig selskap
Oljeserviceselskapet Aker Solutions har sikret seg en kontrakt med verdi på 1,6 milliarder kroner. Selskapets resultat tredje kvartal er også bedre enn ventet.
Barnelege fikk bot og advarsel for journalsnoking
En lege som var ansatt ved Sørlandet sykehus, har fått en bot fra politiet og en advarsel fra Helsetilsynet etter ulovlig snoking i pasientjournaler.
Les mer om Helsetilsynet og Sørlandet.
Klatrer savnet etter fallulykke i Lofoten
En klatrer i slutten av 20-årene er savnet etter en fallulykke i fjellet Vågakallen like sør for Svolvær i Lofoten.
Les mer om Lofoten, Svolvær og Vågakallen.
Barnelege fikk bot og advarsel for journalsnoking
En lege som var ansatt ved Sørlandet sykehus, har fått en bot fra politiet og en advarsel fra Helsetilsynet etter ulovlig snoking i pasientjournaler.
Les mer om Helsetilsynet og Sørlandet.
Nytt tap tross Zucca-scoring
Mats Zuccarello endte måltørken og sto for ett av målene da New York Rangers møtte og tapte mot rivalen fra samme by, New York Islanders. Stillingen ble 3-4.
Les mer om Zucca-scoring.
Milliardkontrakt til Aker Solutions
Oljeserviceselskapet Aker Solutions leverer sterkere resultater enn ventet i tredje kvartal. Samtidig melder selskapet om en ny kontrakt verdt 1,6 milliarder kroner.
Viken-hovedsete nær Oslo
Hovedadministrasjonen i Viken bør ligge vest for Oslo, på Lysaker eller i Sandvika. Men 25 prosent av administrasjonen bør lokaliseres i Nedre Glomma-området i Østfold. Dette går fram av et forslag som fylkesordførerne i Østfold, Akershus og Buskerud legger fram på et felles fylkestingsmøte i dag.
Bilbrann i Horten
En bil begynte å brenne på Rustadbrygga i dag. Nødetatene ble varslet klokken 06.40, og politiet opplyser at det ikke er noen personer i bilen, og heller ingen fare for at brannen skal spre seg.
Les mer om Horten og Rustadbrygga.
Sa han øvelseskjørte med seg selv
Politiet har tatt bilnøkkelen fra en sjåfør som ble stanset i Hokksund. Bilføreren snakket dårlig norsk, men fortalte at han øvelseskjørte med seg selv, skriver politiet på Twitter. Nå er han anmeldt for bilkjøring uten gyldig førerkort.
Les mer om Hokksund og Twitter.
Sumaya (19) går med voldsalarm
Sylvi Listhaug møtte torsdag kveld en av sine største kritikere, Sumaya Jirde Ali fra Bodø, til debatt om hatefulle ytringer og hets.
Les mer om Bodø og Sumaya Jirde Ali.
Sterkere fra Aker Solutions
Aker Solutions leverer et større overskud enn ventet i tredje kvartal, men inntektene falt. Samtidig som selskapet offentliggjør de siste regnskapstallene varsler de også om en milliardkontrakt på undervanns styrekabler.
Bil i autovern på fylkesvei 44
En personbil har kjørt inn i autovernet.
Forskere advarer om at insekter forsvinner
Tyske forskere advarer om det de kaller et alarmerende fall i antall flygende insekter. Det kan få konsekvenser både for økosystemer og matproduksjon.
Ett år og har debutert digitalt
Ettåringene Mari og Benjamin utforsker verden med fingertuppene. Ipad er en del av barnehagelivet fra første dag i Stubban barnehage.
Les mer om Benjamin og Stubban.
Sterkere enn ventet fra Aker Solutions
Oljeserviceselskapet Aker Solutions leverer sterkere resultater enn ventet i tredje kvartal. Samtidig melder selskapet om en ny kontrakt verdt 1,6 milliarder kroner.
Vil ha «hovedstad vest for Oslo
«Hovedstaden i nye Viken bør ligge på Lysaker eller i Sandvika. Det vil fylkesordførerne i Buskerud, Østfold og Akershus foreslå på et felles fylkesting i dag. 25 prosent av administrasjonen kan legges til Østfold. Etter forslaget skal Buskerud og Østfold sammen ha flere representanter enn Akershus i den nye fellesnemnda.
Trafikkdobling på ulovlig omkjøring
Etter stengingen av Nordbytunnelen har trafikken i Sundbyveien i Ås økt fra under 4000 passeringer i døgnet til over 8000, ifølge målinger på stedet. Veien brukes som omkjøring av mange, selv om gjennomkjøring her er forbudt, skriver Østlandets Blad.
Dodgers til World Series
Los Angeles Dodgers er klar for world series for første gang siden 1988 etter 11-1 mot Chicago Cubs. Med 4-1 sammenlagt i best av sju kamper-serien tok Dodgers seg til den store finalen. Der venter New York Yankees eller Houston Astros. World series innledes 24. oktober.
Sterkere fra Aker Solutions
Aker Solutions leverer sterkere enn ventet på bunnlinjen i tredje kvartal, og varsler samtidig om milliardkontrakt på undervanns styrekabler.
Bil og sykkel i trafikkuhell i Klæbuveien
Nødetatene på stedet
Les mer om Klæbuveien.
Nullmobbing.no er til for barna
Hensikten er å understreke for en 10-åring som ikke har det bra, at han har rett på hjelp fra skolen – mobbing eller ei.
Landtransport krev meir infrastruktur
Idar Mos elbuss-alternativ – og i det heile elektrifisering av bilparken – har store energi- og miljøkostnader.
Befolkningen må kreve et fastlegeløft
Hver enkelt av oss har i sum for mye å gjøre. Vi trenger flere fastleger og kortere lister.
Nytt Rangers-tap tross Zuccarello-scoring
(New York Rangers – New York Islanders 3–4) Mats Zucarello (30) scoret igjen, men Rangers' magre poengfangst fortsetter.
Les mer om Zuccarello-scoring.
Leverandører klager på manglende betaling: – Tydelig at VM-arrangøren ikke har styr på noe som helst
Det er snart en måned siden VM ble avsluttet, men arrangøren har ikke gjort opp for seg.
Les mer om VM-arrangøren.
Biff-bestselger veid og funnet for lett
Matkontrollen (TV 2): Får du det du betaler for når du kjøper biff? Matkontrollen har veid, og kan avsløre at en av produsentene skiller seg ut i negativ forstand.
Vil ikke gi penger til Saga Oseberg
Sertifisering av Saga Oseberg som passasjerskip koster 115 000 kroner. Stiftelsen Nytt Osebergskip ble i sommer nødt til å stase all aktivitet og tapte en halv million kroner på grunn av nye forskrifter fra Sjøfartsdirektoratet. Nå ber stiftelsen om penger fra fylkeskommunen for å dekke utgiftene til sertifisering, men fylkesadministrasjonen ser på driften av skipet som næringsvirksomhet og innstiller på at politikerne skal si nei til søknaden.
Forlater Start
Startspiller Gumundur Kristjnsson forlater klubben, skriver Fædrelandsvennen. Etter fem år på laget drar Kristjnsson tilbake til Island etter årets sesong.
Så snart kan Statoils vind konkurrere mot olje og gass
Fornybar-sjef Irene Rummelhoff har staket ut kursen. I løpet av ti års tid skal selskapets flytende vindkraft konkurrere med alle andre typer energi, inkludert olje og gass.
118 bilister kontrollert ved Brustadbua
Politiet gjennomførte trafikk-kontroll tidlig fredag morgen.
Les mer om Brustadbua.
21-åring arrestert for fyll og bråk
35-åring ble bortvist fra sentrum. 21-åring ble satt i arrest.
Dale: Utopi at traktorer fraktes på lastebiler
Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) mener det er en utopi at traktorer bør fraktes på lastebiler, som Vegvesenet har tatt til orde for.
Les mer om Vegvesenet.
Vi har fått nok nå Jagland
Thorbjørn Jagland går i krigen nok en gang. For seg selv. Han minner om en annen lettkrenket verdensleder.
Les mer om Jagland.