14. November 2017 05.00-05.59

Vintervær gir glatte veier i øst og vest

Årets første skikkelige snøfall kan gi store trafikale problemer.

Skyteepisode i Oslo – antatt gjerningsmann ringte politiet selv

En mann i 30-årene er sendt til sykehus i Oslo med skuddskader i beinet. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.
Les mer om Oslo.
Ingen oversikt over båtvrak
På to dager har fire dykkerklubber hentet opp 16 båter fra to områder langs sørlandskysten. Båtvrak kan gjøre stor skade, men ingen vet hvor mange gamle båter som ligger slengt rundt på land og i havdypet, ifølge Miljødirektoratet. Les mer.
Les mer om Miljødirektoratet.
Advarer om glatte veier
Politipatruljer i Agder melder om delvis glatte veier innenfor kysten. Nedbør, som delvis kommer som snø, legger seg. Politiet oppfordrer folk til å kjøre forsiktig og etter forholdene.
Les mer om Agder.

Møllebyen i Moss er solgt

Møllebyen i Moss solgt til en investorgruppe, satt sammen av meglerhuset Carnegie, og vil videreføre driften fremover. Det er Fredriksborg AS som vil ivareta daglig drift. Møllebyen er et gammelt industribygg, oppført mellom 1850 og 1930. Det fungerer i dag som et kulturhus, og huser blant annet Moss kino.
Les mer om Carnegie.
Ikke god nok beredskap
Sirdal får kritikk av Fylkesmannen fordi kommunen ikke har en god nok beredskapsplan. Kommunens risikoanalyse fra 2012 ikke er oppdatert og det er ikke avklart hvem som skal lede en evakuering av innbyggerne. Rådmannen sier forholdene nå rettes opp.
Les mer om Fylkesmannen.
Republikanere vil kaste republikansk kandidat
Fem kvinner beskylder den republikanske senatorkandidaten Roy Moore for å ha begått seksuelle overgrep mot dem når de var tenåringer. – En heksejakt, tordner 70-åringen, som har mistet støtte hos partikolleger.
Les mer om Roy Moore.
Aftenposten: Norsk skatteflukt på 23 milliarder
Norske privatpersoner og selskaper krymper skatten sin med 23 milliarder kroner i året, ifølge beregninger gjort av Aftenposten i kjølvannet av Paradise Papers.
Les mer om Aftenposten.
Mann til sykehus med mulige skuddskader
En mann i 30-årene er sendt til sykehus i Oslo – den antatte gjerningsmannen er pågrepet.
Les mer om Oslo.
Person med mulige skuddskader
En person er funnet utendørs ved Grefsen i Oslo, melder politiet like før klokken 02.00. Vedkommende er kjørt til sykehus, med mulige skuddskader i et ben. Politiet har pågrepet en antatt gjerningsmann, og funnet et skytevåpen.
Les mer om Grefsen og Oslo.
Henter opp gamle synder
Ingen vet hvor mange gamle båtvrak som ligger slengt rundt på land og i havdypet. På Sørlandet har fire dykkerklubber gått sammen og henter nå opp gamle miljøsynder fra dypet.
Har venta i årevis på å få bu i Norge
NORDFJORDEID (NRK): Dei fann kjærleiken i Teheran, men får ikkje flytte til Norge.
Les mer om Norge og Teheran.
Ruspåvirket kjøring
En person er mistenkt for ruspåvirket kjøring i Bodø. Politiet nå oppretter sak.
Les mer om Bodø.
Tidsskrift: WikiLeaks kontaktet Trump jr.
USAs presidents sønn, Donald Trump jr., ble kontaktet av WikiLeaks under farens valgkamp og ble oppfordret til å gi dem dokumenter, ifølge The Atlantic.
Kjørte uten førerkort
En mann i 20-åra blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort etter at han ble stoppet av politiet på E18 i Sandefjord i natt.
Les mer om E18 og Sandefjord.