22. November 2017 06.00-06.59

7-åring funnet omkommet

Den sju år gamle gutten som ble meldt savnet i Askim i Østfold tirsdag ettermiddag, ble funnet død like etter midnatt. Pårørende er varslet, opplyser politiet. Gutten ble funnet i en dam i Askim folkepark av dykkere.
Les mer om Askim og Østfold.

Høyner beredskapen på Sørlandsbanen

Det er meldt om kraftig vind på Sørlandsbanen, og Bane NOR høyner beredskapen mellom Kristiansand-Neslandsvatn.
To biler har kjørt av veien i Rissa
Rundt klokka 06.30 meldte politiet om to separate utforkjøringer i Rissa. Først en i Skaugdalen, og like etter en ved Kringsvatnet. I den siste ulykken skal bilen ha kjørt ut og ligger på taket.
Les mer om Kringsvatnet, Rissa og Skaugdalen.
Savnet sjuåring funnet død i Askim
Den sju år gamle gutten som var savnet i Askim tirsdag kveld, er funnet død, opplyser politiet.
Les mer om Askim.

Solskjær: – Må beholde de fleste spillerne om vi skal ta opp kampen med Rosenborg i 2018

24 poeng bak Rosenborg var Molde i 2016. Nå er forspranget kuttet til åtte poeng, så 16 poeng er tatt inn. Ole Gunnar Solskjær vet at det er mulig å ta inn resten også.
Les mer om Molde og Rosenborg.
FN: Her bryter Nord-Korea våpenhvilen
I det de nordkoreanske grensevaktene skyter mot sin egen kollega, lander skuddene i Sør-Korea.
Les mer om Nord-Korea og Sør-Korea.
Frp-kilder: Kan koble Nobel-kamp med riksrevisorvalg
Dersom KrF lanserer en ny kandidat til Nobelkomiteen, kan Frp komme til å utfordre partiet når det skal velges ny riksrevisor, ifølge Frp-kilder på Stortinget.
Krever svar fra Solvik-Olsen: – Hvorfor i alle dager har de ikke klart å endre på en 60 år gammel avtale
Bare SAS, ikke Norwegian, får fly over Sibir til Asia. Nå krever Ap en forklaring fra samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.
Nedbør og vind gir vanskelige kjøreforhold
Kraftig snø, regn og vind fører til vanskelige kjøreforhold i store deler av landet onsdag. Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene.
Går saktere i trafikken
Det er ikke meldt om hendelser som skaper trøbbel, men det går sakte på hovedveiene, melder veitrafikksentralen. Alt av brøytemannskap er ute, ifølge Statens vegvesen. På Sørlandet er det fare for vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og sluddbyger.
Bil stjålet i Gjøvik
En grønn VW Passat ble stjålet fra Gjøvik sentrum i dag tidlig. Ifølge politiet skjedde tyveriet imellom 05.25 og 06.25. Politiet ønsker tips om bilen med kjennetegn JD 19209.
Les mer om Gjøvik.
Mållaust for Kamaras Crew
Verken Ola Kamara eller hans lag Columbus Crew makta å score mot Toronto i første conference-finale i MLS-ligaen i natt. Kampen enda 0-0, og Kamara spela heile kampen. Returkampen går i Toronto 29. november, og vinnaren går til MLS-finale 9. desember.
Les mer om Kamara og Toronto.
Vågsgata i Sandnes er stengt
Natt til onsdag ble Vågsgata i Sandnes stengt på grunn av glass i veibanen.
Les mer om Vågsgata.
Kan bli årets supporter
Truls Waaktaar Schøne fra Strømsgodsets supportergruppe GodsetUnionen er en av fire nominerte til årets supporter under Fotballfesten 2017. Fotballfesten 2017 er et direktesendt prisutdelingsshow for eliteserien og 1. divisjon.
Bloomberg: Tesla vil gå tom for penger neste sommer
Tesla har brukt 3,94 mill. hver eneste time i ett år.
Halverer lønnen som pensjonist
Unge offentlig ansatte kan se langt etter 66 prosent pensjon. Forsker Monica Solberg (33) vil få halvert inntekten når hun blir pensjonist.
Kraftig snø, regn og vind i store deler av landet
Nedbør og vind gir vanskelige kjøreforhold.
Amerikansk magasin: Weinstein betalte for modells taushet
Harvey Weinstein betalte for å bringe en italiensk modell til taushet etter at påtalemyndigheten unnlot å tiltale ham, ifølge The New Yorker.
Les mer om The New Yorker.
Mange tusen boliger kan bli stoppet
Byutviklingen i Akershus kan bli forsinket eller stanset, varsler fylkeskommunen. De har ansvar for veiene, men har ikke råd.
Kontaktlinser ser ut som mat for fiskene
Kontaktlinser som kastes feil ender i sjøen og blir fiskemat, hevder Naturvernforbundet. Fagmiljøet er overrasket over at folk kaster kontaktlinsene sine feil.
Les mer om Naturvernforbundet.
Fare for vanskelige kjøreforhold
På store deler av Sør- og Østlandet er det fare for vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og sluddbyger. Det er ikke meldt om hendelser som fører til problemer for trafikken, men det går saktere enn normalt på hovedvegene.
Les mer om Sørog Østlandet.
Stiller spørsmål i Stortinget
Stortingsrepresentant fra Buskerud SV Arne Nævra mener det er prinsipielt galt å sette ut tamender i norsk natur. Nå vil han ta opp saken i Stortinget og stille klima- og miljøministeren spørsmål om praksisen.I Telemark setter en godseier ut hundrevis av tamender i året som skytes under jakta om høsten.
Blir FIFA-dommer
Eliteseriedommer Rohit Saggi fra Drammen blir fotballdommer på internasjonalt nivå. Det betyr at han neste sesong skal dømme kamper mellom de store lagene i Europa, skriver fotball.no. Saggi, er en av de yngste eliteseriedommerne gjennom tidene.
Les mer om Drammen og Europa.
E 16 ved Bolstad blir stengt onsdag morgen
Det er fare for at stein kan rase ned fra taket i Nakkagjelstunnelen, melder politiet.
Det gamle OD hadde makt, dagens Ptil og OD har mindre innflytelse
KRONIKK: For oppsplittingen i 2003 hadde Oljedirektoratet fagkunnskap innen alle de områdene oljeselskapene dekket. Det ga oss tyngde, respekt og gjennomslagskraft.
Les mer om Oljedirektoratet og Ptil.
Ferjesambandet Lauvvik-Oanes er innstilt
Været fører til innstilte ferjer mellom Sandnes og Forsand.
Les mer om Forsand.
Amerikansk magasin: Weinstein betalte 1 million dollar for modells taushet
Harvey Weinstein betalte for å bringe en italiensk modell til taushet etter at påtalemyndigheten unnlot å tiltale ham, ifølge The New Yorker.
Les mer om The New Yorker.
Video viser soldatens dramatiske flukt fra Nord-Korea
Den nordkoreanske soldaten blir skutt minst fem ganger av sine egne, før han kollapser og blir dratt i sikkerhet av sørkoreanske soldater.
Les mer om Nord-Korea.
Forsvarer: Mener drapssiktet 21-åring er for syk til å møte i retten
Men politiet mener fengslingsmøtet må gå som planlagt.
Vil gi gode øyeblikk til demente
Nordlandsmuseet og det private helsetilbudet Gode Øyeblikk skal gi et nytt tilbud til demente på Fauske.
Les mer om Fauske og Gode Øyeblikk.
Forundret over at KrF plukker ut to kommuner
KrF sier ja til at to tvangssammenslåtte kommuner kan få fortsette alene, mens de andre blir sammenslått. Det forundrer Haram-ordfører Vebjørn Krogsæter (Sp).
Vanskelige kjøreforhold
Kraftig snø, regn og vind fører til vanskelige kjøreforhold i store deler av landet onsdag. Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene. – Det blir mye vind med kraftige vindkast i Nordland, forteller statsmeteorolog Ingrid Bentsen til Dagbladet.
Ingen nattlig budsjettløsning – nye forhandlinger onsdag
De fire borgerlige partiene kom ikke til enighet om en budsjettavtale etter langvarige samtaler natt til onsdag. Nye møter er varslet onsdag formiddag.
Hackere stjal fra titalls millioner av Uber-brukere
Uber opplyste tirsdag at kjøretjenesten er blitt hacket og at datatyvene fikk tilgang til personlig informasjon fra 57 millioner brukere og 600.000 sjåfører.
Les mer om Uber-brukere.
Tidligere OD-direktør: Petroleumstilsynet ikke tøffe nok
– Hadde Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet gjort jobben sin, ville aldri Goliat kommet ut i Barentshavet før den var ferdig, sier oljeveteran Rolf Wiborg.
Ingen nattlig budsjettløsning – nye forhandlinger onsdag
De fire borgerlige partiene kom ikke til enighet om en budsjettavtale etter langvarige samtaler natt til onsdag. Nye møter er varslet onsdag formiddag.
Bank-robot innvilget lån på to minutter
For første gang har DNB innvilget lån uten at en menneskelig rådgiver har sett på søknaden. Automatisert saksbehandling kan spare banken for milliarder.
Les mer om DNB.
Spørsmål om seksuell trakassering utelatt fra arbeidsmiljøundersøkelse
- En del arbeidsmiljøer er ikke modne for å diskutere seksuell trakassering, sier koordinator for undersøkelsen. – Feigt, mener NTNUs likestillingsrådgiver.
Værskifte
Det ventes nedbør i hele dag, først som snø og fra i ettermiddag som regn. I løpet av kvelden blir det mildere, og torsdag ventes det opp mot 8 varmegrader.
Gleditsch betaler for råd
Ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord betaler selv for råd fra medierådgiver Håkon Borud (bildet) fra First-House i varsler-saken. Borud har jobbet som redaktør i Tønsbergs Blad og nyhetsredaktør Aftenposten og kjenner mediebransjen godt, skriver Sandefjords Blad.
Denne GoPro-konkurrenten har fysisk stabilisering innebygget
Nye Revl Arc skal også gjøre redigeringen til en lek med smarte egenskaper.