07. Desember 2017 14.00-14.59

Håndballandslaget til Bærum

Nadderud Arena blir arrangør for den neste hjemmekampen til kvinnenes håndballandslag. Søndag 25. mars er Kroatia motstander i EM-kvalifiseringen. Det er første gang kvinnelandslaget skal fylle arenaen på Bekkestua.

Mistenkes for mordbrannforsøk

Politiet i Moss mistenker en mann for å ha prøvd å starte en mordbrann i et hus i Sigvat Skalds vei. Natt til mandag tok det fyr under verandaen på et bolighus, men brannvesenet slukket branntilløpet raskt. Mannen har status som mistenkt, men nekter all skyld, sier politiet til Moss Avis.
Skrudde av TACO-skiltene da han kjørte til Tyskland
Siden juni har Vegard Myhre kjørt med TACO-skilt på bilen både i Norge og Sverige, men han har alltid de gamle skiltene liggende i bagasjerommet.
Snakket om vold
Elevrådsledere ved alle de videregående skolene i Kristiansand var i dag samlet for å drøfte vold blant ungdom. Malene Isaksen ved Tangen videregående skole sier flere tiltak er satt inn for å snu utviklingen.
Les mer om Kristiansand og Tangen.

Lastebiler står fast

Det er glatt på vegene, og trailere står fast i bakkene på fv 114 ved Fall i Søndre Land og på fv 51 ved Randsverk i Vågå. To trailere står fast på rv 25 ved Bjønnbekkmora i Trysil. Trafikken kan komme forbi, melder politiet.
Alvorlig ulykke på Ula-feltet i Nordsjøen
En person er hentet opp av sjøen, og en annen person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor rett før klokken 12 torsdag.
3000 skal se «Kristiansands og Sørlandets gladgutter The Mods i Oslo
MUSIKK: Rundt 3000 menn og kvinner skal se den som kan være den siste Mods-konserten i historien.
Les mer om Mods-konserten og Oslo.
Trafikkulykke på E39 ved Auglend
Politiet melder om trafikkulykke E39 ved Auglend.
Les mer om Auglend og E39.
Alvorlig ulykke i tilknytning til Ula-feltet
En person er hentet opp av sjøen og en person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor på Tambar-feltet i formiddag.
– De evakuerte er slitne og frustrerte
Evakuerte naboer samlet seg på skole. Geologen mener det er fare for større ras i nabolaget.
Brattvåg henter spiller med Allsvenskan-erfaring
Han har erfaring fra svenske Gais i Allsvenskan. Nå er Mirza Mujcic klar for Brattvåg.
Aldri før har nordmenn kjøpt så mange verstingbiler
Mercedes har firedoblet salget av AMG-modeller på to år.
Hagen mener Frp kan kreve avstemning over hans kandidatur
Frp-nestor Carl I. Hagen mener det er tilstrekkelig at n stortingsrepresentant krever at Stortinget skal stemme over hans kandidatur til Nobelkomiteen.
Les mer om Frp, Nobelkomiteen og Stortinget.
Trolig mindre personskader
Det er trolig snakk om mindre personskader etter ulykken på E18. En lastebil og en bil er involvert i ulykken i Bringåkertunnelen i Holmestrand, og E18 er stengt i begge retninger. Ifølge brannvesenet må begge kjøretøyene fjernes med bergingsbil.
Følg været her: Varsler heftig uvær på Vestlandet
Stormsenter nærmer seg Vestlandet. I sørfylket er flere veier stengt.
Les mer om Vestlandet.
TEST: Kygo A9/600
Kygo er tilbake med en ny serie hodetelefoner.
Titusenvis av katalanere demonstrerer i Brussel under fanen «Våkn opp Europa!
BRUSSEL (VG): Titusenvis av katalanske demonstranter har møtt opp i Belgias hovedstad for å kreve at de blir hørt, og vise sin støtte til den avsatte regionpresidenten Carles Puigdemont.
Les mer om Brussel, Europa og Våkn.
Vil unngå ny VM-smell: – Det er skummelt
STUTTGART (VG) Håndball-VM så langt har vært en ren parademarsj for Norge. Det var det også i gruppespillet i 2013. Da sa det stopp allerede i kvartfinalen.
Les mer om Norge og VM-smell.
Idrettsungdommer boikotter landsmøte etter 18-årsgrense
Ungdomsutvalget i Møre og Romsdal idrettskrets reagerer kraftig på at det er satt 18 års aldersgrense under landsmøtet i januar.
Les mer om Møre og Romsdal.
Nå innføres treerfotball i Agder
– Vi er positive til å teste ut dette, sier Arne Marthinsen i NFF Agder.
Les mer om Agder og Arne Marthinsen.
Nå kommer uværet
Det kommer til å bli et vindfullt døgn i Indre Salten fram mot helga. E6 over Saltfjellet er allerede stengt.
Les mer om Indre Salten og Saltfjellet.
Alvorlig ulykke på Aker BP-rigg
En person er hentet opp av sjøen, og en annen person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor som jobber for Aker BP på Ula-feltet
Stortingspresidenten tror Hagen har tapt Nobel-slaget
Det er ingen grunn til å tro at Carl I. Hagen blir valgt til Nobelkomiteen, sier stortingspresident Olemic Thommessen (H).
Saltfjellet er stengt
Statens vegvesen melder at E6 over Saltfjellet er stengt inntil videre på grunn av uvær.
Les mer om Saltfjellet.
Slutt for «Moa
Mohammed Abdellaoue (32) legger opp. Han fikk operert kneet han har slitt med lenge, menlegen sa etterpå at kneet ikke holder til mer toppfotball. «Moa kom til VIF fra Skeid i 2008. Fra 2010 til 2015 spilte han i Tyskland.
Les mer om Moa, Skeid, Tyskland og VIF.
Sterke anklager mot Davy Wathne: - Min stil og sjargong passer visst ikke inn
TV 2 sier at flere har opplevd profilen som sexistisk og støtende.
Les mer om Davy Wathne.
Slik vet du om du skal velge kjøkkenvifte med eller uten kullfilter
Liten forskjell når det kommer til pris.
Alvorlig ulykke på Aker BP-rigg
En person er hentet opp av sjøen, og en annen person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor som jobber for Aker BP på Ula-feltet
Ber om tips etter voldtektsforsøk
Politiet i Halden ber om tips etter det de kaller et forsøk på en overfallsvoldtekt i Halden i går kveld. En kvinne ble overfalt på et friområde ved Rødsfjellet i 20-tiden av to menn. – Hun satte se til motverge slik at de to ga opp forsøket, og nå ber vi folk hjelpe oss slik at vi finner ut hvem det er, sier politiadvokat Bjørn Rudningen Thune. Kvinnen har beskrevet gjerningsmennene som mellom 20 og 40 år gamle, og at de snakket gebrokkent norsk.
Kanselleringer
Fjord Line kansellerer sin ferge fra Sandefjord til Strømstad klokken 15.20 i dag på grunn av værforholdene. Tidligere i dag meldte også Color Line at de innstilte flere avganger på grunn av vinden.
E18 stengt
Bringåkertunellen på E18 i Holmestrand er stengt i begge retninger på grunn av en trafikkulykke ved inngangen i tunnelen i nordgående løp.
Les mer om E18 og Holmestrand.
Trafikkulykke på E18
En lastebil og en personbil er involvert i en ulykke i Bringåkertunnelen på E18 i Holmestrand. Tunnelen er stengt i begge retninger. – Skadeomfanget er ukjent, opplyser politiet.
Bob-Zubkov: Salt i urinprøvene
Unormale mengder salt i urinprøvene og prøvene var hovudgrunnen til at bobkøyrar Alexander Zubkov blei fråteken to gull i Sotsji-OL, opplyser IOC. IOC meiner bevisa er sterke. Dei melder også at liknande bevis finst i sju andre dopingprøver frå russiske bobbkøyrarar. Zubkov var russisk flaggbærar i Sotsji.
Alvorlig ulykke på Ula-feltet i Nordsjøen
En person er hentet opp av sjøen, og en annen person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor rett før klokken 12 torsdag.
Alvorlig ulykke i tilknytning til Ula-feltet
En person er hentet opp av sjøen og en person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor på Tambar-feltet i formiddag.
Mister Tsjekkia-kampen
Emilie Hegh Arntzen er fortsatt ikke helt restituert etter magesjauen og mister også torsdagens kamp mot Tsjekkia i håndball-VM. Der kan Norge sette ny rekord.
Les mer om Norge og Tsjekkia.
Falsk alarm
De evakuerte kan nå gå inn i Nav-bygget i Sandefjord igjen. Bygget ble evakuert fordi brannalarmen ble utløst, men det var en falsk alarm, opplyser politiet.
Les mer om Nav-bygget og Sandefjord.
Venter kraftig vind utover kvelden
I Agder, Telemark og Buskerud ventes det fra torsdag kveld økning til vestlig full storm og vindkast på 30 til 40 meter i sekundet. Uværet har fått navnet «Caroline.
Les mer om Buskerud, Caroline og Telemark.
Color Line kansellerer
Color Lines ferjeturer mellom Danmark og Sørlandet er avlyst i ettermiddag og kveld. Grunnen er værforholdene, ifølge ferjeselskapet.
Les mer om Danmark og Sørlandet.
Følg været her: Sauda er isolert
Stormsenter nærmer seg Vestlandet.
Les mer om Vestlandet.
Slutt for Moa
Mohammed Moa Abdellaoue (32) legger opp og har spilt sin siste kamp for Vålerenga, melder vif-fotball.no. Han fikk operert kneet han har slitt med lenge, og legen sa etterpå at kneet ikke ville holde til mer toppfotball. Moa kom til VIF fra Skeid i 2008. Fra 2010 tiol 2015 spilte han i Tyskland.
Les mer om Moa, Skeid, Tyskland, VIF og Vålerenga.
Nye beregninger: Svenskehandel koster Norge 12.000 jobber
I tillegg går vi glipp av 7,8 milliarder kroner i verdiskapning, ifølge tallknuserne. – Nå er virkelig grensen nådd, tordner Virke-topp.
Les mer om Norge og Virke-topp.
Store demonstrasjoner i palestinske byer: Møtes med tåregass og vannkanoner
Palestinske demonstranter er rasende etter at Trump har besluttet å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.
Les mer om Jerusalem og Trump.
Her kommer stormen
Det siste døgnet har det pøst ned. Nå minker nedbøren litt, mens vinden øker til storm.
Davy Wathne slutter i TV 2 etter anklager om «trakasserende adferd
TV 2-profil Davy Wathne takker for seg i en intern e-post til kollegene.
Les mer om Davy Wathne.
Bygg evakuert
Nav-bygget i Sandefjord ble evakuert etter at brannalarmen ble utløst. Nødetatene er på stedet, og politiet opplyser at det foreløpig ikke er tegn til brann på stedet.
Les mer om Sandefjord.
Skadeverk på plasthallen til Skrim
Noen har skåret hull i plasthallen på Skrimsletta i Kongsberg. Dette er en fotballhall, og idrettslaget Skrim har vært plaget av dette tidligere. Ifølge politiet, er skadeverket kostbart å reparere. Politiet vet ikke hvem som har gjort det.
Les mer om Kongsberg, Skrim og Skrimsletta.
Nei fra NVE
To planlagte kraftverk i Tovdalselva blir ikke bygget. Det har Norges vassdrags- og energidirektorat avgjort, melder Birkenesavisa. Kraftverkene var planlagt ved Herefoss i Birkenes og Hauglandsfossen i Froland.
Følg været her: Sauda er isolert
Veien mellom Sauda og Ropeid er åpnet for manuell dirigering.
Les mer om Ropeid og Sauda.
Davy Wathne slutter i TV 2
I en intern e-post til kollegene takker TV 2s Davy Wathne for seg. Flere ansatte skal ha opplevd ham som «sexistisk og «trakasserende.
Les mer om Davy Wathne.
Norges fremtidige filmskapere viser hva de kan
Som eksamensfilm er «Kometen god nok. Men har den noe på kino å gjøre?
Les mer om Kometen.
Ridder Hans Bjørn
Da Hans Bjørn Bakketeig fikk e-post fra slottet, trodde datteren at noen hadde dødd.
PS: Ape versus stril
Dagsturen til Gibraltar vart ikkje heilt som planlagt.
Les mer om Gibraltar.
Innbyggerne i Sauda er isolert
De 4.700 innbyggerne i Sauda kommune er nå sperret inne på grunn av flom.
Les mer om Sauda.
Davy Wathne ferdig i TV 2: - Min stil og sjargong passer visst ikke inn
TV 2 sier at flere har opplevd profilen som sexistisk og støtetene.
Misbrukte tre matchballer sist helg – nå har de tatt grep for å nå cupfinalen
Med tap i første kamp i cupsemifinalen mot Randaberg, samt tap i serie og europacup, har normalt seiersvante BK Tromsø tapt fire av de fem siste kampene.
Les mer om Randaberg.
Urke takket nei til nytt AaFK-tilbud
AaFK må ut på keeperjakt. Jan-Lennart Urke har takket nei til en ny avtale med klubben.
Les mer om AaFK-tilbud.
Rosenborg kan tjene fett på Bendtner i VM
Pengene renner inn hver dag for klubber med spillere i VM. Denne gangen er det ekstra mye.
Les mer om Bendtner.