11. Desember 2017 05.00-05.59

Ber om fokus på sikkerhet

Kristiansand kommune har evaluert tre festivaler som får kommunal støtte, og ingen av disse festivalene har skriftlige sikkerhetsrutiner. Kulturdirektør Stein Tore Sorthe ber nå alle festivalarrangører om å ha et økt fokus på sikkerhet og beredskap.

Bitcoin debuterte på børs

Bitcoin debuterte på en futuresbørs i Chicago søndag, og åpningskursen var satt til 15.000 amerikanske dollar. Etter noen få minutter var den oppe i 16.000.
Les mer om Chicago.
Fant plast i fire av fem norske blåskjell
Spiser du blåskjell? Da får du mest sannsynlig i deg plast også, og det bekymrer forskerne.
Full overtenning i hus i Stavanger
Boligen ligger midt i trehusbebyggelsen på Storhaug. Nødetatene evakuerte nabohus i frykt for brannspredning.
Les mer om Stavanger og Storhaug.

Kjørte feil retning på E18

En mann i 60-årene kjørt i feil kjøreretning på E18 ved Slependen natt til mandag. Det var en politipatrulje som oppdaget mannen i 02-tiden. Politiet beslagla mannens førerkort, men har ingen mistanke om at han var beruset.
Les mer om E18 og Slependen.
Kan bli privat, videregående skole
Det planlegges privat, videregående skole i Lillehammer, skriver GD. Fylkesutvalget sa nei til å opprette linje for musikk og dans på Lillehammer videregående skole. Nå kan det komme privat videregående skole med disse tilbudene. [Varighet: 0'00]
Les mer om Lillehammer.
Ikke nok å lokke med høye lønninger
Sondre Aasen vil få rundt 550.000 i begynnerlønn når han er ferdig med fagbrev. Likevel har betongfaget langt flere lærlingplasser enn lærlinger.
Stjal fra taxfree
To menn på 27 og 32 år fra Litauen ble søndag kveld pågrepet for tyverier fra taxfree-butikken på Torp.
Les mer om Litauen og Torp.
Mener Bibelen har blitt oversatt feil
Bibeloversettelsen fra 2011 er ikke oversatt ord for ord fra grunnteksten, hevder Morten Klepp Beckmann. Han har skrevet doktorgradsavhandling om emnet på Universitetet i Agder.
– Forklarer teksten for leseren
Bibeloversettelsen fra 2011 er ikke blitt den ord for ord-oversettelsen den var markedsført som, hevder Morten Klepp Beckmann i sin nylig forsvarte doktoravhandling på Universitetet i Agder. Les mer.
Let seg ikkje skremme av prisfall i storbyane
Prisveksten på selde bustader i Sogn og Fjordane har flata ut. Men nedgangen er minimal og langt unna den kraftige prisnedgangen huseigarar i storbyane opplever for tida.
Les mer om Fjordane og Sogn.
Alvorlig frykt
Så lenge norske jøder ikke tør å vise sin religiøse tilhørighet, er antisemittisme et problem.
Ny skogbrann truer flere byer i California
Søndag herjet enda en voldsom brann California. Ødeleggende skogbranner på vinteren kan bli vanlig på grunn av klimaendringene, frykter delstatens guvernør.
Les mer om California.
Bitcoin-rush krasjet opsjonsbørs
Opsjonsbørsen Chicago Board Options Exchange (CBOE) har hatt store problemer med å håndtere trafikken etter det ble igangsatt handel med bitcoin-futures i natt. Bitcoin-kursen har satt en ny rekord.
USA, Sør-Korea, Japan starter missiløvelse
USA, Sør-Korea, Japan satte i gang en felles øvelse i å spore missiler fra Nord-Korea som følge av landets siste missiltest, opplyser sørkoreanske myndigheter.
Les mer om Japan, Nord-Korea og Sør-Korea.
Norske jøder redde etter synagogeangrep i Sverige
Norske jøder frykter for sin egen sikkerhet, etter at flere maskerte menn kastet brannbomber mot synagogen i Göteborg. – Det er viktig at vi ikke er naive, sier Ervin Kohn.
Les mer om Ervin Kohn, Göteborg og Sverige.
Bilfører tatt i Brumunddal
En bilfører i 30-åra ble anmeldt for bruk av narkotika og kjøring uten førerkort, da politiet stanset han i Brumunddal ved 20.00-tida i går kveld. Mannen hadde også med seg mindre mengder narkotika.
Les mer om Brumunddal.
USAs FN-ambassadør: Kvinnene som anklager Trump for trakassering, bør bli hørt
Kvinnene som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, bør bli hørt, sier USAs FN-ambassadør Nikki Haley.
Les mer om Donald Trump og Trump.