13. Desember 2017 06.00-06.59

Orkla mener økt sukkeravgift er EØS-stridig

Orkla mener Stortingets vedtak om å øke sukkeravgiften med 83 prosent er i strid med EØS-avtalen. Det avviser Finansdepartementet.

Innstilte tog på Vestfoldbanen

Det er forsinkelser og innstillinger på Vestfoldbanen mellom Sandefjord og Stokke på grunn av en hendelse ved sporet, melder Bane Nor.
Stengte mathus
Politiet er bekymra for at det kan ha foregått salg av narkotika på Mathuset Bakkehaugen i Brumunddal. Ifølge HA er en person tilknytta driften pågrepet og sikta for bruk og besittelse. Mattilsynet har også stengt stedet på grunn av dårlig renhold.
Moore tapte senatorkamp i Alabama
Demokraten Doug Jones blir Alabamas nye senator, etter å ha vunnet over den omstridte og erkekonservative republikaneren Roy Moore tirsdag.
Les mer om Alabama og Roy Moore.

Christopher fikk et scoop – oppdaget mystisk testbil

Dette bilmerket har du kanskje ikke hørt om.
– Useriøst, uforsvarlig og desperat
– Høyre går fra tjue års styring til useriøs opposisjon på tjue måneder, sier Oslos finansbyråd Robert Steen (Ap).
Les mer om Robert Steen og Useriøst.
Forskningsrapport: Arbeidsgivere skyr folk som har hatt arbeidstrening via Nav
Arbeidsgivere vil heller ansette folk som har gått arbeidsledige, enn folk som har hatt arbeidstrening på en arbeidsplass via Nav, viser en forskningsrapport fra Nova.
Les mer om Nav og Nova.
Oljefondet taper milliarder på aktiv forvaltning
Oljefondets aktive aksjeforvaltere prøver å gjøre det bedre enn markedet, men taper i snitt ti milliarder kroner hvert år, ifølge en ny analyse.
Ultimatum fra eksen fikk Kenneth (48) til å bli rusfri
GLÅMDAL TINGRETT, KONGSVINGER (TV 2): Etter å ha vært på avrusning etter 25 års rusmisbruk, ble Kenneth Nerby sendt hjem med en resept på antidepressiva. Nerby saksøker staten for behandlingen han har fått i helsevesenet.
Les mer om Kenneth og Kenneth Nerby.
Ryan (6) har tjent over 90 millioner på ett år
På ett år har seks år gamle Ryan tjent 92 millioner kroner på å anmelde leker på YouTube. – Skummelt, mener Dennis Vareide fra Prebz og Dennis.
Les mer om Prebz, Ryan og YouTube.
Orkla mener økt sukkeravgift er EØS-stridig
Orkla mener Stortingets vedtak om å øke sukkeravgiften med 83 prosent er i strid med EØS-avtalen. Det avviser Finansdepartementet.
Sør-Koreas president har ankommet Kina
Sør-Koreas president Moon Jae-in ankom Kina onsdag. Den spente stemningen på Koreahalvøya står på dagsordenen for det fire dager lange statsbesøket.
En seier for #metoo
Demokraten Doug Jones antatte seier i senatorvalget i Alabama i natt, er den foreløpig største politiske seieren for #metoo-bevegelsen så langt. Og et knusende nederlag for Trump.
Les mer om Alabama og Trump.
Ikke bra nok
Sykefraværet i Norge er rekordhøyt. Og avtalen som skal få folk i jobb, virker ikke som den skal.
Les mer om Norge.
De er søskenbarn og rivaler - nå er begge klar for landslagssamling
Bryan (14) og Sebastian (15) gjør det mest sammen, bort sett fra å spille på lag. Nå skal de to søskenbarna forsøke å vise seg verdig en plass på landslaget.
Les mer om Sebastian.
Lillestrøm får ny skatepark
Kommunestyret bevilger 14 millioner kroner til anlegget som skal ligge i Rådhusparken. I dag drar skaterne til Oslo, Lørenskog eller Jessheim, skriver Romerikes Blad. Tilbudet skal være gratis og det skal bli mulig å låne rullebrett.
Pass på lokkingen på Facebook
– Det er flere innlegg på Facebook der det lokkes med usannsynlige premier som skal deles ut, da bør man ha et kritisk blikk med seg, mener fagansvarlig for digitale medier ved Universitetet i Agder, Øivind Eskedal.
Gasseksplosjon gir strømpris-sjokk: – Det verst tenkelige tidspunktet
Tyskere og briter får rådyr vinterstrøm i fanget etter gasseksplosjonen. Nedbørsvarsel i Norden skåner oss fra prissjokk her hjemme – foreløpig.
Les mer om Norden.
Det blir idrettspark på Drengsrud
Mot to stemmer vedtok Asker kommunestyre i går kveld områdeplanen for Drengsrud idrettspark, urnelund og boligfelt, skriver Budstikka. Sp og SV stemte imot planen, og foreslo i stedet å regulere området til grøntområde.
Les mer om Asker, Budstikka og Drengsrud.
Vestbypasienter til Østfold
Sykehuset Østfold blir nytt lokalsykehus for innbyggerne i Vestby kommune fra mai neste år, skriver sykehuset på sine nettsider. Kommunen samarbeider allerede med andre kommuner i Mosseregionen om blant annet legevakt og helsehus.
Les mer om Mosseregionen, Vestby og Østfold.
Snart kan du forhåndsbestille den nye Atari-konsollen
Ataribox er tilsynelatende rett rundt hjørnet.
Les mer om Atari-konsollen.
Statoil på verstingliste for klimagassutslipp
En gruppe investorer har plassert Statoil som eneste norske selskap på en verstingliste for klimagassutslipp.
Les mer om Statoil.
Moore tapte senatorkamp i Alabama
Demokraten Doug Jones blir Alabamas nye senator, etter å ha vunnet over den omstridte og erkekonservative republikaneren Roy Moore tirsdag.
Les mer om Alabama og Roy Moore.
Krangel om byggehøyde gir oss kjedelige hus
Rådmannen anbefaler politikerne å si nei til åtte etasjer, men tillate at sju etasjer blir bygget på det nye Trondheim stasjonssenter. Slik bygningene er tegnet, er det en anbefaling vi støtter.
Les mer om Trondheim.
Permafrosten smelter fortere enn noen gang før
Permafrosten i Arktis smelter fortere enn noen gang tidligere, viser en ny rapport fra USAs føderale etat for hav- og atmosfæreforskning.
Løslatt etter skyteepisode
De to mennene som ble pågrepet etter skyteepisoden på et utested i Askim i forgårs er løslatt etter avhør, den ene med meldeplikt, opplyser politiet til Smaalenenes Avis. En person ble slått med en biljardkø under hendelsen. Politiet har funnet tomhylser på åstedet men ingen prosjektiler.
Les mer om Askim.
150 000 til Tour of Norway
Sykkelrittet Tour of Norway får 150.000 kroner av Sarpsborg kommune til neste års ritt. I utgangspunktet ba arrangøren om 500.000 kroner, men formannskapet bevilget kun 150.000. Praktisk bistand til gjennomføring av prosjektet fører til overtidsbetaling, skriver kommunen på sine hjemmesider.
Les mer om Norway, Sarpsborg og Tour.
Statoil på verstingliste for klimagassutslipp
En gruppe investorer har plassert Statoil som eneste norske selskap på en verstingliste for klimagassutslipp.
Les mer om Statoil.
PCI-saken avgjøres i dag
I dag skal den omstridte PCI-saken avgjøres i styremøte i Helse Nord. Og det er fremdeles steile fronter i saken som har splitta en hel landsdel. En kartlegging NRK har gjort tyder på at direktør Lars Vorland denne gang får flertall for å opprette et tilbud for avansert hjerteinfarktbehandling i Bodø.
Les mer om Bodø, Helse Nord og NRK.
Åtte av ni fylkesdirektørar i Hordaland er menn: – Heilt uakseptabelt
BERGEN (NRK): Kristeleg Folkeparti og SV vil ha slutt på «gubbeveldet i fylkeskommunen, og krev endringar i leiarkabalen.
Les mer om Hordaland.
Rakel (7) får besøk fra sykehuset på skolen(pluss)
Nå kommer sykehuset på besøk hos Rakel Ulstein (7), i stedet for at hun kommer til sykehuset.
Les mer om Rakel Ulstein.
Hemmelig møte: Edvartsen tilbudt dømming i 2. divisjon
Toppdommer Svein-Erik Edvartsen (38) skal under et hemmelig møte med Norges Fotballforbund ha blitt tilbudt å dømme i 2. divisjon neste sesong.
Historisk valgnederlag for Trumps parti
Den erkekonservative republikaneren Roy Moore tapte senatsvalget i Alabama.
Les mer om Alabama og Roy Moore.