13. Desember 2017 08.00-08.59

Uten strøm

2280 strømkunder i Sande er uten strøm, opplyser Skagerak Energi som jobber med å rette feilen.
Les mer om Sande og Skagerak Energi.

Leve som andre

Det å ha et eget hjem og helst å eie det selv, er en viktig verdi. Rett til å bo i eget hjem er lovfestet for personer med omfattende funksjonsnedsettelser, men bevisstheten om hva det betyr å ha et eget hjem, kan se ut til å være mangelfull.
Kan miste Thora Storms «største suksesshistorie(pluss)
Med et snitt på 4,2 i norsk skriftlig mener Thora Storm de har funnet suksessformelen for hvordan få minoritetsspråklige elever gjennom videregående skole.
Les mer om Thora Storm.
Chris Froome tatt med for høye verdier av astmamedisin - kan miste tittel og VM-medalje
Britiske Chris Froome er i hardt vær.
Les mer om VM-medalje.

Utforkjøring i Sigdal

En bil har kjørt av fylkesvei 131 i Sigdal. Politiet som er på stedet sier at føreren har forlatt bilen. Bilberging er rekvirert til der uhellet skjedde, ved Grenskogen.
Les mer om Grenskogen og Sigdal.
Kollisjon mellom kjøretøy
Det har skjedd en kollisjon mellom en lastebil og en personbil ved hundstadsenteret i Bodø. Veien er stengt i utgående felt i begge filene.
Les mer om Bodø.
Ekstreme iMac Pro slippes 14. desember
Men ikke tro du vil ha råd til den.
Les mer om Pro.
Vestlendingene lever lenger enn andre nordmenn
Vestlendingene lever tre år lenger enn folk i Finnmark. Høyere dødelighet av hjerte- og karsykdommer og luftveissykdommer forklarer mye av forskjellen.
Les mer om Finnmark.
Moore-støttespillere er i sjokk
Støttespillere tror republikaneren Roy Moore kan ha tapt på grunn av anklagene.
Les mer om Roy Moore.
282 døde av narkomisbruk i fjor
Nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Sliter med å skaffe busser
NSB opplyser at det er vanskelig å få tak i nok busser og drosjer til å kjøre reisende.
Vestfoldbanen åpnet igjen
Vestfoldbanen er nå åpnet igjen mellom Stokke og Larvik, melder NRK.
Les mer om Larvik, NRK og Stokke.
Varsler regn utover dagen
På hele Østlandet fra Vestfold til Østfold er det fremdeles fare for at regn kan fryse på bakken og gi glatte veier, opplyser Meteorologisk institutt i et varsel som gjelder fra klokka 8 til 15.
Pågrepet for innbrudd og tyveri
Ei dame er i Markens gate i Kristiansand pågrepet og arrestert for innbrudd i en restaurant og tyveri av noen flasker sprit.
Les mer om Kristiansand.
Bøkko om Allans (19) OL-sjanser: – Outsider til medalje
Landslagstreneren går langt i å love Allan Dahl Johansson (19) OL-plass og Håvard Bøkko (30) mener han kan overraske i Pyeongchang, men selv har unggutten ikke hørt noe om OL.
Froome kan miste tittel. Hadde for høye verdier av astmamedisin
Funn av unormale verdier hos syklisten.
Chris Froome leverte positiv dopingprøve - kan miste tittel og VM-medalje
Britiske Chris Froome er i hardt vær på grunn av bruk av astmamedisin.
Les mer om VM-medalje.
Fortsatt nei til skuterkjøring i Sulitjelma
På nytt skal politikerne avgjøre om Rørgata skal åpnes for skuterkjøring. Rådmannen innstiller igjen på et nei.
Les mer om Rørgata og Sulitjelma.
Misbrukte samfunnsstraff
En 19 år gammel Fredrikstad-mann er dømt til fengsel i fire måneder. I fjor høst ble mannen dømt til å utføre samfunnsstraff. Nå har Fredrikstad tingrett funnet ham skyldig i forsøk på å stjele innholdet i safen i gjenbruksbutikken der han avtjente samfunnsstraffen.
Vestfoldbanen stengt
Vestfoldbanen er stengt mellom Larvik og Stokke etter at en person ble påkjørt av toget i Sandefjord. Personen døde som følge av påkjørselen. Hendelsen fører til forsinkelser og innstillinger på Vestfoldbanen.
Sponsorkongens råd til idrettskvinnene: – Må bli tøffere i kjeften
Jacob Lund (65) er ikke overrasket over at norske toppidrettskvinner jevnt over tjener langt mindre enn sine mannlige kolleger.
Ruskjøring i Birkenes
Føreren av en personbil som var involvert i trafikkuhellet med to andre biler i Birkenes mistenkes for ruskjøring, opplyser politiet. Det ble også funnet tyvegods i bilen som antas å stamme fra kiosken i Birkenes som hadde innbrudd i natt.
SE DIREKTE: For tredje gang skal de prøve å avgjøre hjertestriden i Nord-Norge
Stor uenighet over lang tid har gitt steile fronter mellom legene i Nordland og Troms. Et omstridt forslag om behandling av hjertepasienter deler Nord-Norge i to.
Les mer om Nord-Norge og Nordland.
Froome tatt for dopingregelbrudd
Syklisten Chris Froome har avgitt dopingprøve som viser at han har altfor høy konsentrasjon av salbutamol. Det er et stoff som er vanlig i astmamedisin.
Gasseksplosjon gir strømpris-sjokk: – Det verst tenkelige tidspunktet
Tyskere og briter får rådyr vinterstrøm i fanget etter gasseksplosjonen. Nedbørsvarsel i Norden skåner oss fra prissjokk her hjemme – foreløpig.
Les mer om Norden.
Orkla mener økt sukkeravgift er EØS-stridig
Orkla mener Stortingets vedtak om å øke sukkeravgiften med 83 prosent er i strid med EØS-avtalen. Det avviser Finansdepartementet.
Sør-Koreas president har ankommet Kina
Sør-Koreas president Moon Jae-in ankom Kina onsdag. Den spente stemningen på Koreahalvøya står på dagsordenen for det fire dager lange statsbesøket.
Oljefondet taper milliarder på aktiv forvaltning
Oljefondets aktive aksjeforvaltere prøver å gjøre det bedre enn markedet, men taper i snitt ti milliarder kroner hvert år, ifølge en ny analyse.
Aker Solutions vant milliardkontrakt på denne riggen
Det norske oljeserviceselskapet Aker Solutions skal stå for modifisering av Mærsk Inspirer. Riggen skal så i aksjon på Yme-feltet.
Demokratene jubler over seier i Alabama
Demokratene er i ekstase etter sjokkseieren i sørstaten Alabama. Republikaneren Roy Moore vil ikke innrømme nederlag og krever omtelling.
Les mer om Alabama.
Ordkrig om nye sykehjem i Stavanger
ELDREOMSORG: Den 8. januar begynner innflyttingen i Lervig sykehjem. Striden om og når Stavanger skal bygge flere nye sykehjem, er allerede i gang.
Les mer om Lervig og Stavanger.
Lys opp mørket
Det eneste jeg ønsker meg til jul er at flere bruker refleks.
Jessica Chastain fryktet sextrakassering-prat ville skade karrieren
Hollywoodstjernen ble Golden Globe-nominert mandag, og hevder det overrasket henne fordi hun fryktet å bli fryst ut av filmindustrien etter å ha snakket ut om seksuell trakassering.
Bor du her? Da kan du regne med å leve lenger enn andre nordmenn
Vestlendingene lever tre år lenger enn folk i Finnmark. Høyere dødelighet av hjerte- og karsykdommer og luftveissykdommer forklarer mye av forskjellen.
Les mer om Finnmark.
Froome dopingtatt
Chris Froomes urinprøve viste for høy konsentrasjon av astmamedisin.
Denne handelstrenden gjør at Elkjøp vokser
Plutselig vil nordmenn igjen bruke penger på dyre telefoner og flatskjermer. Dermed gjør Elkjøp et rykk.
Les mer om Elkjøp.
Brann i søppelanlegg
Brannvesenet har rykket ut til et søppelanlegg i Aurskog-Høland etter melding om at det brenner i et trelastsorteringsanlegg. Romerike 110-sentral sier at røykdykkere har gått inn for å finne ut hva som brenner, men foreløpig har de ikke oversikt.
Les mer om Aurskog-Høland.
Omstridt losbåtbase
Den omstridte flyttingen av losbåthavna på Hvaler skal opp i et ekstraordinært formannskapsmøte i morgen. Selskapet Buksèr og Berging som har overtatt driften, ønsker en ny base på Vikerhavn for å spare drivstoff og kjøretid, men beboerne frykter støy fra båtene og økt bilkjøring til havna, skriver Fredriksstad Blad. Losbåtene ligger i dag på Skipstadsand.
Styrker sikkerheten etter snoking
NAV-direktøren i Aust-Agder, Hilde Høynes, iverksetter flere tiltak etter at flere ansatte og ledere har snoket i sensitive personopplysninger om kolleger i etaten. Opplæringen og sikkerheten styrkes og de vil ha hyppigere kontroller.
Les mer om Aust-Agder.
Aker Solutions vant milliardkontrakt på denne riggen
Det norske oljeserviceselskapet Aker Solutions skal stå for modifisering av Mærsk Inspirer.
Les mer om Mærsk Inspirer.
Antall selvmord redusert med en firedel på n generasjon
I 2016 tok 614 nordmenn sitt eget liv, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet. Antall selvmord er nå 12 per 100.000 innbyggere, mot 16,4 i 1990.
Dette er sykdommene vi dør av
Risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer her i landet er mer enn halvert på 20 år. For kreft er risikoen redusert med rundt 16 prosent.
Froome i astmatrøbbel: Leverte positiv dopingprøve
En av dopingprøvene Chris Froome (32) leverte under Spania rundt i september, viste for høy konsentrasjon av virkestoffet salbutamol, som er vanlig i astmamedisin.
Les mer om Spania.
OBS-varsler i sju fylker. Politiet advarer om speilblanke veier
Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig.
Froome kan miste tittel etter unormal doptest
Funn av unormale verdier hos syklisten.
Dette søkte vi mest på i år
Lothepus er Norges mest «googlede mann i 2017. Se hele listen over hva nordmenn har søkt etter.
17-åring dømt igjen
En 17 år gammel gutt er i dømt til fengsel i fem måneder. Fredrikstad tingrett fant 17-åringen skyldig i blant annet biltyveri og kjøring fra Fredrikstad til Sandnes uten førerkort, trusler mot ansatte i barnevernet, skadeverk mot barnevernets lokaler og oppbevaring og bruk av hasj. Gutten er domfelt flere ganger tidligere.
Les mer om Fredrikstad.
Førerkort beslaglagt
En bilfører i 40-årene ble anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt etter å ha blitt stoppet på Ryggeveien i natt. Politiet mistenker kjøring i påvirket tilstand og nødvendige blodprøver ble tatt.
Les mer om Ryggeveien.
Inntekts- og formuesstatistikk for husholdninger, 2016
Statistikken gir tall for husholdningenes inntektsnivå, -sammensetning, -utvikling og -fordeling. Den omfatter alle kontante inntekter, både skattepliktige og skattefrie, samt formue og gjeld. Statistikken viser generell inntekts- og formuesutvikling og fordelingen blant ulike husholdningstyper og grupper.
Finansielle sektorregnskaper, 3. kvartal 2017
Statistikken gir en avstemt oversikt over de institusjonelle sektorenes finansielle eiendeler og gjeld til hverandre, samt endringer i disse størrelsene dekomponert i transaksjoner og omvurderinger.
Villreinjakt, 2017
Statistikken viser omfanget av villreinjakt i Norge. Det blir gitt tall for antall felte dyr og antall tillatt felte dyr fordelt på alder, kjønn og villreinområder. Beregnet slaktevekt er også en del av statistikken.
Les mer om Norge.
Kveldens travtips: Stortalent i V76
Victorio er ubeseiret i begge sine starter hittil i karrieren. Waaler-traveren har røpet stort talent og kan vinne direkte etter pause.
Les mer om V76.