14. Desember 2017 05.00-05.59

Fortsatt trangt på akuttmottaket

Det er ingen snarlig løsning på plassproblemene ved akuttmottaket på Sykehuset Østfold. Den planlagte utvidelsen er ifølge forprosjektrapporten først ferdig om to år. Trange forhold i dag gir tidvis både korridorpasienter og lang ventetid.
Les mer om Sykehuset Østfold.

Trehusene skal rives

Trehusene på Vestsiden i Kongsberg blir revet for å gi plass til skolegård ved den nye ungdomsskolen og studentboliger. Det har et knapt flertall i kommunestyret bestemt, skriver Laagendalsposten.
«Mission Accomplished
Vladimir Putin seier at Russland skal trekkje tilbake troppane sine frå Syria – igjen. Oppdraget som er utført, er noko heilt anna enn det han seier høgt.
Les mer om Russland og Syria.
Bitcoin-utfordrer fordoblet i verdi på 48 timer: – Et internettøyeblikk for finanssektoren
Mens bitcoinkursen har satt nye rekorder i høst, har en utfordrer inngått avtaler med noen av verdens største finansinstitusjoner. – Et internettøyeblikk for finanssektoren mener Ripples Europa-direktør.

– Jeg ble slått, tvunget til å spise oppkast og utsatt for seksuelle overgrep

EDINBURGH/LANARK (NRK): Nøkkelvitnet Theresa Tolmie-McGrane (55) fra Fredrikstad ga et rystende vitnemål da hun forrige uke var tilbake i Skottland for å vitne mot nonnene som drev barnehjemmet der hun vokste opp.
Les mer om Fredrikstad, Jeg og Skottland.
Svenske tiltalt for råkjøring
En mann bosatt i Gøteborg må møte i Fredrikstad tingrett i dag, tiltalt for ha å kjørt i 200 kilometer i timen på E6 mellom Halden og Fredrikstad. Mannen i 30-åra risikerer ubetinget fengsel i Norge for kjøringen som skjedde i juni 2016. Selv hevder han at han bare hadde kjørt i 160 km/t.
Mistet lappen for alltid
En kvinne i slutten av 30-årene er i Sarpsborg tingrett dømt til fengsel i 60 dager, etter at hun kjørte bil ruset på medikamenter i fjor sommer. Kvinnen er også dømt for vold mot en politibetjent og trusler mot en lege i forbindelse med at det ble tatt prøver av henne. Hun mistet retten til å kjøre bil for alltid.
Les mer om Sarpsborg.
Kjørte ut med promille
En mannlig fører i 50-åra kjørte ut på E18 ved Hillestadtunnellen i totiden i natt. Mannen virket ikke edru og ble tatt med til Horten politistasjon der utåndingsprøve viste over lovlig verdi av alkohol i blodet. Mannen anmeldes og førerkortet er beslaglagt.
Les mer om E18, Hillestadtunnellen og Horten.
Plages av hodepine
Nesten en av tre ungdommer som overlevde terroren plages av jevnlig hodepine viser en ny studie. Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene er positiv til man studerer de fysiske senvirkningene av terroren.
Norge utklasset Russland: – Det er et monster. Alle gruer seg til å møte Norge.
MAGDEBURG/OSLO (NRK): Katrine Lunde sto som en levende vegg da Norge banket Russland i VM-kvartfinalen. Norge leverte en majestetisk kvartfinale mot Russland og vant 34–17.
Ajer vant med Celtic
Tidligere Start-spiller Kristoffer Ajer spilte onsdag kveld hele kampen da Celtic foran 53.883 tilskuere slo Hamilton 3-1 og forsvarte sin fem poengs luke på tabelltopp i skotsk eliteserie.
Les mer om Celtic og Hamilton.
Slik skal nye Kleppestø bli
Varaordføreren ble innvalgt på motstand mot utbyggingen. Men nå er han med å legge frem en ny plan for hvordan Kleppestø skal bygges ut til et sentrum.
Les mer om Kleppestø.
Varsel om ny oljekrise
Noreg kan få ei ny krise i oljeindustrien allereie om 2–3 år. Det bør bli ein politisk vekkar.
Putin holder sin årlige pressekonferanse
Russlands president Vladimir Putin holder pressekonferanse torsdag. Det er den første etter at han kunngjorde sitt kandidatur til presidentvalget i mars 2018.
Les mer om Vladimir Putin.
Endringer i Arbeiderpartiet
Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng varsler endringer i partistrukturen og ny politikk på flere felt.
Fly med 25 mennesker styrtet i Canada
Flere mennesker ble skadd da et propellfly med 25 personer om bord styrtet kort tid etter avgang fra flyplassen Fond-du-Lac i Canada onsdag kveld.
Les mer om Canada og Fond-du-Lac.
Nyhetsbyråer krever at Facebook betaler for artikler
Ni europeiske nyhetsbyråer krever at nettgiganter som Facebook, Twitter og Google betaler for retten til å publisere nyhetsartikler på plattformene sine.
Les mer om Facebook, Google og Twitter.
Tatt i ruskontroll
En bilfører påvirket av amfetamin, er fremstilt for legevakt etter en kontroll i Rosenkrantzgata i Drammen. I tillegg til å kjøre i ruset tilstand, hadde føreren heller ikke førerkort. Til sammen 42 biler ble stanset i kontrollen.
Les mer om Drammen og Rosenkrantzgata.
Start jobber for samarbeidsavtale med europeisk klubb
Start er i samtaler med en europeisk klubb om et formalisert samarbeid i løpet av 2018.
Mange fergepassasjerer
573.345 personer reiste med ferger fra Kristiansand til utlandet i årets tredje kvartal. Kun Oslo i Norge har flere passasjerer:
Les mer om Kristiansand og Norge.
Vant premie, men tar ikke telefonen
Onsdag kveld prikket en norsk kvinne fra Bodø inn seks rette med tallrekken 28 – 2 -37- 26 – 32 -9 i Vikinglotto. Dermed ble hun 2,6 millioner kroner rikere. Norsk Tipping har forsøkt å komme i kontakt med kvinnen på telefon, men har ikke lyktes. Kvinnen vant andrepremien.
Les mer om Bodø og Vikinglotto.
Flere påkjørsler
En elg ble påkjørt av toget ca. klokken 20:00 i går, øst for Naurstadhøgda i Bodø. Den ble påkjørt ca en kiliometer lengre vest enn der reinsflokken og elgen ble påkjørt på mandag 11.12. Sørgående nattog kjørte også på en elgku i området Svartlia i 21.20 tiden i kveld.
Les mer om Bodø, Naurstadhøgda og Svartlia.
- Kina samler inn DNA fra millioner i Xinjiang
Menneskerettsgruppen Human Rights Watch er bekymret fordi kinesiske myndigheter blant annet samler inn DNA fra millioner av mennesker i Xinjiang-regionen.
Fly med 25 mennesker styrtet i Canada
Flere mennesker ble skadd da et propellfly med 25 personer om bord styrtet kort tid etter avgang fra flyplassen Fond-du-Lac i Canada onsdag kveld.
Les mer om Canada og Fond-du-Lac.
Ap-Stenseng varsler endringer i partiet
Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng varsler endringer i partistrukturen og ny politikk på flere felt.
Les mer om Kjersti Stenseng.
Russland sender militær delegasjon til Nord-Korea
Landet vil ikke offentliggjøre hensikten med besøket.
Les mer om Nord-Korea.
Mann tok seg inn i leiligheter
En mann tok seg inn i to leiligheter i natt, hvor han så slo til en person i hver leilighet. Hendelsen skjedde ved Pilestredet park i Oslo. Mannen knuste også en rute i en av leilighetene. Politiet har pågrepet mannen.
Les mer om Oslo og Pilestredet.
Vil samarbeide med europeisk klubb
IK Start er i samtaler med en europeisk klubb om et formalisert samarbeid i løpet av 2018. Start og Jerv inngikk denne uka et formelt samarbeid. Klubbene skal blant annet utveksle spillere.
Les mer om Jerv.
Aina (25) er ein av få kvinner med ansvar for norsk natur
Ei ny undersøking syner at kvinner er i mindretal i norsk naturforvalting.
Ny Elverum seier i håndball
Elverum vant eliteseriekampen i håndball borte mot Halden 34-26. Dermed ligger Elverum på tredjeplass på tabellen men har tre kamper mindre spilt enn de to lagene foran.
Les mer om Elverum og Halden.
Røper hemmelighet bak russersjokket: - Det eneste vi snakket om
Nå venter Nederland i semifinale.
Les mer om Nederland.
Fly med 25 personer om bord styrtet i Canada
Flyet styrtet n kilometer fra flyplassen – flere skadd.
Les mer om Canada.
Taxisjåfør truet med kniv
En taxisjåfør ble på Godlia i Oslo truet av en mann med kniv. Sjåføren hadde legitimasjonen til mistenkte, noe som førte til at mistenkte ble pågrepet av politiet på bopel. Ingen er fysisk skadd i hendelsen.
Les mer om Godlia og Oslo.
Tillerson korrigert etter Nord-Korea-utspill
USAs utenriksminister fikk ros for å ha strukket ut en hånd til Nord-Korea. Men initiativet blir avvist av Det hvite hus.