14. Desember 2017 08.00-08.59

Fem kommuner på effektivitetsliste

Fem av de ti mest effektive kommunene ligger i Oslo og Akershus. Oslo og Bærum topper lista, men også Oppegård, Lørenskog og Skedsmo når høyt opp på topp ti. Kommunene er målt i effektivitet på områdene Barnehage, Grunnskole og Pleie- og omsorg.

Brann i bygning i Moss

Brannvesenet i Moss har rykket ut til Hans Nilsen Hauges vei etter melding om brann i en bygning.
Kan bli mer effektive
På lista over Norges mest effektive kommuner kommer Drammen på en tredje plass. Det er kommunaldepartementets nye kommunebarometer som sammenligner hvor effektivt kommuner som ligner hverandre utfører sine kommunale tjenester.
Les mer om Drammen.
Påkjørsel i Kristiansand
En fotgjenger er påkjørt i Tordenskjoldsgate i Kristiansand. Ambulanse og politi er på stedet. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent.

Sju siktet etter Dark Room-etterforskning

Politiet i Innlandet går gjennom store mengder datamateriale som viser grove overgrep mot barn. Sju er siktet til nå, og 12 saker er sendt til andre politidistrikt.
Skam deg
Drøset: Vi snakker så varmt om julen. Om verdier. Om kjærlighet og forståelse. Men i praksis? Jeg er ikke like overbevist.
Republikanerne frykter politisk «blodbad i 2018
- Dette er en kraftig vitamininnsprøytning for Demokratene, og en heftig brannalarm for Republikanerne.
Rentebeslutningen klokken 10.00: I dag kan Norges Bank snakke kronen sterkere
Norges Bank kommer til å signalisere raskere renteoppgang, venter flere meglerhus.
Trafikkulykke Andebuveien
Nødetater er på vei til en trafikkulykke i Andebuveien.
Les mer om Andebuveien.
Kåret til årets unge leder
Kjøkkensjefen på Sundeim i Nord-Fron, Espen Sætha, er av leserne og brukerne av Kommunal Rapport stemt fram som årets beste unge leder. Han ble nominert til prisen fordi han leder et kommunalt kjøkken som sprer matglede i praksis, skriver Kommunal Rapport.
E24s renteråd: Dette må du gjøre, Olsen
Selv om det er opplest og vedtatt at styringsrenten blir værende på stedet hvil denne gangen, mener flertallet i Renterådet at sentralbanksjef Øystein Olsen bør varsle tidligere rentehevinger enn før.
Putins maraton-pressekonferanse blir trolig startskuddet
Putins pressekonferanser har tidligere vart opp mot fem timer. Årets pressekonferanse blir trolig startskuddet for presidentens valgkamp.
Disse appene skal få deg til å spare mer
De prøver alle å gjøre det morsomt å spare penger. Her er det du bør vite om de forskjellige spareappene.
Nora Mørks forklaring på de urovekkende bildene
Nora Mørk (26) fikk en kjenning i leggen mot Russland, men forsikrer at hun er klar for semifinalen mot Nederland.
Les mer om Nederland og Russland.
Nåden er gratis, men ikke bønn for syke
Jeg ber Visjon Norge vise selvkritikk og ta et redelig oppgjør med den praksis som er blitt synlig i deres fjernsynssendinger.
Les mer om Visjon Norge.
Leger Uten Grenser: Minst 6 700 rohingyaer drept på en måned
Dødstallene kan være høyere.
Toppsyklist er rasende etter Froome-saken: – Dette er en skandale
Tony Martin liker svært dårlig at Chris Froome ikke er suspendert etter at storstjernen avla en prøve med for høye verdier av salbutamol.
Les mer om Froome-saken.
Avviser gjenåpning av Rygge
Høyre på Stortinget kaller Senterpartiet uansvarlige som vil ha omkamp om den tredje rullebanen. Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik fra Akershus mener Rygge bør tas i bruk fordi en tredje rullebane på Gardermoen kan bety at 500 hus må løses inn på grunn av flystøy. Høyres Tone W. Trøen sier Stortinget har vedtatt en tredje rullebane på Gardermoen.
Dette er versting-kommunen
– Jeg har ikke noen forklaring på det, sier kommunalsjefen for helse og velferd.
Her er Norges mest og minst effektive kommuner
Kommunene kan effektivisere inn 29 milliarder kroner. Det viser beregninger i kommunaldepartementets nye kommunebarometer.
Blant Norges mest effektive
Både Mandal og Kristiansand er på kommunaldepartementets liste over Norges mest effektive kommuner. Departementets effektivitetsbarometer måler hvor effektivt kommunene utfører sine kommunale tjenester.
Les mer om Kristiansand.
Fotgjenger påkjørt
En 18 år gammel jente er påkjørt ved innkjøringen til Liaveien i Arendal. Hun er kjørt til sykehus i ambulanse. Ifølge politiet er det foreløpig ikke kjent hvor alvorlige skader hun har fått.
Les mer om Arendal og Liaveien.
Hydro investerer ein milliard – gjenopnar stengd linje og doblar produksjonen
Aluminiumsproduksjonen skal doblast når Hydro lyser ut 90 nye stillingar. – Ein gledeleg dag, seier ordføraren i Kvinnherad.
Les mer om Hydro og Kvinnherad.
Forgiftningssaken for retten
I dag kommer den såkalte forgiftningssaken ved Nansenskolen i Lillehammer opp for retten. En 23-åring kan få opptil seks års fengsel etter å ha prøvd å forgifte en medelev ved skolen. Den tiltalte skal ha gjort dette som et ledd i et sjalusidrama.
Les mer om Lillehammer og Nansenskolen.
To kollisjoner i Stange og Åsnes
To biler har kollidert på riksvei 2 ved Flisa bru i Åsnes. Ingen personer skal være skadet. På E 6 i Stange skal en personbil ha kjørt inn i brøytebil. Også her ble det bare materielle skader. Kollisjonene skaper ingen store hindringer for trafikken.
Les mer om Flisa og Stange.
Playerunknown's Battlegrounds sliter på Xbox One
Ujevn ytelse preger spillopplevelsen på konsoll.
Les mer om Xbox One.
Kysten skaper verdiene, og verftene og miljøene rundt er avgjørende; men hvordan vil det gå etter 2022?
KRONIKK: Vi trenger en industrimelding for det eksportskapende Norge en industrimelding om kysten og Vestlandet. Det er nå vi må posisjonere oss for en omveltende revolusjon innen skipsfarten.
Les mer om Norge og Vestlandet.
Minst ti drept i selvmordsangrep mot politiskole i Somalia
Gjerningsmannen kledde seg ut som politi og sprengte seg i luften inne på skolens område.
Les mer om Somalia.
Froome: – Jeg har ikke brutt noen regler
Chris Froome avviser at han tok for høye doser av astmamedisin under årets Vuelta a Espaa. – Dette er ingen positiv dopingprøve, understreker sykkelstjernen.
Les mer om Espaa og Vuelta.
Clooney overrasket vennene sine med «tidenes julegave
Hollywood-stjernen har en svært gavmild side.
Populære mikrohytter
10 mikrohytter som Hedalm Aneby hus lanserte på Natrudstilen på Sjusjøen i fjor er alle solgt. Hyttene er i utgangspunktet på 23 kvadratmeter. Nå vurderes et nytt tomtefelt i samme område, melder Ringsaker Blad.
Nå får Slottet solceller på taket
Kongehuset har ambisiøse klimaplaner, og nå skal Slottet teste et solcelleanlegg på taket. Fungerer det, kan store deler av taket bli dekket med solceller.
Les mer om Slottet.
Flere trafikkuhell i morgentimene
Det har vært flere ulykker i distriktet som følge av glatte veier. Det forteller operasjonsleder Olaug Bjørnsen i politiet.
Les mer om Olaug Bjørnsen.
Du grønne glitrende
Treet i lille lungegårdsvann blir flyttet stadig nærmere fastlandet. Det er lite estetisk.
Syv trender fra Telenor
Forskerne hos Telenor kommer med syv spådommer om hva 2018 vil bringe på teknologifronten.
Les mer om Telenor.
Salma Hayek: – Harvey Weinstein er et monster
Salma Hayek (51) har skrevet et langt avisinnlegg, der hun røper hva den skandaleombruste stjerneprodusenten Harvey Weinstein (65) skal ha bedt henne om å gjøre.
Les mer om Harvey Weinstein.
Tony Martin beskylder UCI for dobbeltmoral i Froome-saken: – En skandale
Tempospesialisten Tony Martin liker svært dårlig at Chris Froome ikke er suspendert etter at storstjernen avla en prøve med for høye verdier av salbutamol.
Les mer om Froome-saken og UCI.
Svenske boligtall: Største boligprisfall på seks år
Prisene på borettslagsleiligheter i Sverige har falt med tre prosent fra en måned til en annen, viser tall fra november.
Les mer om Sverige.
Satt på glattcelle ved en feil
En 16 år gammel gutt ble ved en feil satt på glattcelle i nærmere to timer av Oslo-politiet fordi han hadde samme fornavn som en mistenkt, skriver VG. Politiet sjekket ikke guttens etternavn. Politiet innrømmer at de ikke gjorde en god nok jobb.
Les mer om Oslo-politiet.
Nedgang i klimagassutslippene
Det ble i 2016 sluppet ut totalt 53,3 millioner tonn klimagasser fra norsk territorium. Dette er drøyt 1 prosent mindre enn året før og bekrefter utviklingen i de foreløpige tallene som ble publisert i mai.
Elevar i grunnskolen, 1. oktober 2017
Føremålet med grunnskolestatistikken er å gi samfunnsnyttig informasjon om tilstanden i grunnskolen. Statistikken skal dekkje informasjonsbehovet både hos utdanningsmyndigheiter og andre interesserte.
Utslipp fra norsk økonomisk aktivitet, 1991-2016
Statistikken inneholder de innenlandske klimagassutslippene samt utslipp fra utenriks sjøfart og utenriks luftfart. Ved å måle utslippsintensitet som utslipp per produsert mengde vare eller tjeneste over tid, kan vi vise om produksjonen er blitt mer eller mindre utslippsintensiv.
Utslipp av klimagasser, 1990-2016, endelige tall
Statistikken viser utslipp av klimagasser fra norsk territorium som er forårsaket av menneskelig aktivitet. Tallene omfatter karbondioksid (CO2), metan (CH4), lystgass (N2O) og fluorgasser (HFK, PFK og SF6).
Les mer om PFK og SF6.
«Dieseljukset ga betydelig oppjusterte utslipp
Utslippene fra dieseldrevne personbiler de siste årene er justert opp med opp mot 30 prosent som følge av det såkalte utslippsjukset.
I dag kan du følge Putins maraton-pressekonferanse
Onsdag satt han i intense forberedelser - torsdag inviterer Russlands president Vladimir Putin til sin årlige pressekonferanse.
Les mer om Vladimir Putin.
Sju menn siktet etter Dark Room-etterforskning i Innlandet
Tolv saker er videresendt andre politidistrikt.
Martin beskylder UCI for dobbeltmoral i Froome-saken: – En skandale
Tempospesialisten Tony Martin liker svært dårlig at Chris Froome ikke er suspendert etter at storstjernen avla en prøve med for høye verdier av salbutamol.
Les mer om Froome-saken og UCI.
«Håndball kan ikke spilles raskere enn Norge gjorde det
KOMMENTER: Verdens raskeste håndballjenter skyndte seg til semifinalen.
Les mer om Norge.