17. Desember 2017 17.00-17.59

Mann tiltalt for voldtekt – etterforskes for nytt overgrep

Mens Trondheims-mannen var under etterforskning for en voldtekt i Oslo i 2015, så skal han ha forgrepet seg på nytt i hjembyen i 2016.
Les mer om Oslo.

Sjokktap for Celtic

Celtic hadde ikke tapt i den skotske ligaen siden Brendan Rodgers tok over etter Ronny Deila i 2016. 69 kamper uten tap, men mot Hearts sa det stopp. Den tidligere klubben til Bjørn Maars Johnsen herjet med Glasgow-laget, og vant hele 4-0.
FT: Trump frustrert over kinesisk handelspolitikk
Trump vil anklage Kina for «økonomisk aggresjon når den nasjonale sikkerhetsstrategien presenteres i Det hvite hus mandag.
Les mer om Det og Kina.
Verdens nest høyeste bygg åpnes i stillhet
Reguleringer og manglende brannforskrifter har forsinket Kinas nye skyskraperikon. To år etter planen, er skyskraperen åpnet.

Den store badedagen(pluss)

I mer enn 20 år har beboerne på Lade benyttet den siste søndagen før solsnu til å hoppe i sjøen i Korsvika.
Les mer om Korsvika og Lade.
Rasende svensker tapte bronseduellen
Nederland ledet soleklart, men så en stund ut til å kaste vekk VM-bronsen i håndball. Til slutt måtte Sverige se slaget tapt med 21-24.
Les mer om Sverige og VM-bronsen.
VM-finalen direkte: Norge svarte på Frankrikes gode åpning
Følg Norge-Frankrike direkte her klokken 17.30.
Manchester United slapp unna skremmeskudd fra West Brom
Komfortabel ledelse til pause ble til stressende sluttminutter for Manchester United.
Lys til en halv million
Julebelysningen på Arkaden i Skien kostet en halv million kroner. Det forteller senterleder på Arkaden, Aziz Chaer til TA. Jobben med å planlegge julen på Arkaden startet allerede i vinter.
Les mer om Arkaden, Aziz Chaer og Skien.
United vant knepent
Scoringer av Romelu Lukaku og Jesse Lingard sørget for at Manchester United slo West Bromwich 2-1 i Premier League og tok med tre poeng hjem til Old Trafford.
Bob Dylan: Førtiårskristen
GJESTEKOMMENTAR: Høsten 1978 gjennomgikk Bob Dylan en usannsynlig forvandling og ble fundamentalistisk kristen i noen år. Det er mulig å se det som uttrykk for en fullskala førtiårskrise.
Les mer om Bob Dylan.
Stine Bredal Oftedal kåret til VMs beste spiller
Tre av håndballjentene på prestisjefylt liste.
Ny Lukaku-scoring i ny seier
Utskjelte Romelu Lukaku scoret for andre gang denne uken da Manchester United slo WBA 2-1 i Premier League. Jesse Lingard og Gareth Barry scoret også i kampen. Se video på tv2.no.
Suveren hoppseier til Lundby
Maren Lundby tok sin sjette verdenscupseier i karrieren da hun vant søndagens hopprenn i Hinterzarten. Verdenscuplederen Katharina Althaus ble nummer to, 14,4 poeng bak Lundby.
Les mer om Hinterzarten og Lundby.
Dette er stjernelaget i håndball-VM
Tre norske jenter er med på VMs stjernelag i håndball. De utvalgte ble offentliggjort før finalen søndag.
Kvinne frastjålet lommebok med 25.000 kroner
Tre personer klarte å stjele til seg en stappfull lommebok i Oslo søndag, men gleden ble kortvarig.
Les mer om Oslo.
DNs beste bilder fra 2017
DNs fotografer leverer over 50.000 bilder i året. Her er noen av beste.
Frankrike vant 23-21 over Norge
Les mer om Norge.
- Vi hørte det ble ropt hjelp(pluss)
Samboerparet Karoline Myrvold Møller og Edvin Schubert var med på å redde en mann fra Nidelva søndag morgen.
Les mer om Edvin Schubert og Nidelva.
George Clooney utvikler Watergate-TV-serie for Netflix
Hollywoodstjernen er i gang med å utvikle en TV-serie om Watergate-skandalen som skal gå på strømmetjenesten Netflix.
Lukaku tilbake i «scorings-steamen
(West Bromwich-Manchester United 1-2) Spisser har det med å score i «klaser. Romelu Lukaku (24) er på vei inn igjen etter å ha vært lenge ute.
Maren Lundby sikret ny verdenscupseier etter hopptriumf i Hinterzarten
Maren Lundby forsvarte ledelsen fra første omgang og tok hjem seieren i hopprennet i tyske Hinterzarten. Det var hennes andre verdenscupseier i vinter.
Les mer om Hinterzarten.
Northugs trener: - Helt i det blå hva som skjer fremover
Med verdenseliten i Toblach og resten av toppløperne i Finland, hentet Emil Iversen hjem en enkel seier i Rindalsrennet.
Mål for Elyounoussi
Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen.
Les mer om Basel, Elyounoussi og Grasshopper.
Naturen fekk tidleg julegåve
Ekorndalen, Skavdalen, Kaldalen og Kolåsen. Namna er små plassar i Nord-Trøndelag, der sjeldne naturperler og verdfull urørt natur no skal bli tatt ekstra vare på for ettertida. Skogvernet er det mest omfattande nokon gong, seier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.
Straks finale
Tre Vipers Kristiansand-spillere er med i den norske troppen som møter Frankrike i VM-finalen i håndball for damer søndag. Kampen kan høres her fra klokka 17.30.
Les mer om Frankrike og VM-finalen.
EM-vinnaren har trua på lagveninnene
Skadd handballkomet må følgje VM-finalen frå godstolen.
Les mer om VM-finalen.
Kollisjon i Bodø
To biler har kollidert i 16-tiden i dag, ved rådhuset i Bodø,skriver Avisa Nordland. Operasjonsleder Tom Ove Hammer forteller til NRK at en av de involvert har vært innom legevakt for sjekk, men at det ikke skal være snakk om personskader. Årsaken er foreløpig uklar, men Hammer sier at de involverte har blitt avhørt, og at politiet nå oppretter sak.
Les mer om Avisa Nordland, Bodø, Hammer og NRK.
Bergenser filmer Netflix-satsing
Erik Wilson fra Fana er filmfotografen bak barnefilmsuksessen «Paddington 2. Men det er Netflix-satsingen «The Dark Crystal som tar all tiden hans frem til sommeren.
Lundby vant igjen - deler ledertrøyen med tysk rival
Sesongen har kun handlet om to navn så langt: Maren Lundby (23) og Katharina Althaus (21). Søndag var Lundby igjen best, da hun slo tyskeren for andre gang.
Les mer om Lundby.
Sundby følte han var «døden nær hele løpet
TOBLACH (VG) Martin Johnsrud Sundby (33) hadde det «grusomt på søndagens 15 kilometer jaktstart. Nå ser han bare frem til trening og hva legesjekken til uken viser.
Rasende svensker tapte gullduellen
Nederland ledet soleklart, men så en stund ut til å kaste vekk VM-bronsen i håndball. Til slutt måtte Sverige se slaget tapt med 21-24.
Les mer om Sverige og VM-bronsen.
VM-finalen direkte: Håndballjentene er store gullfavoritter
Følg Norge-Frankrike direkte her klokken 17.30.
Ingen får vite hva Hergeirssons håndballkvinner veier
HAMBURG (NRK): 23 VM-nasjoner offentliggjør høyde og vekt på alle sine spillere, men ingen får vite hva finalejentene i den norske troppen veier.
Les mer om VM-nasjoner.
Snøskredfaren øker i nord
NTB melder at det er varslet betydelig snøskredfare i Nord-Norge fra tirsdag. Skredfaren betegnes som faregrad 3 – betydelig. I Nordland gjelder varselet for Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og på Svartisen, skriver nyhetsbyrået.
Maren Lundby vant soleklart
Hopperen Maren Lundby fra Toten utklasset konkurrentene i verdenscupen i Hinterzarten. Hun hoppet 105 meter i første og 102 meter i andre og vant med god margin foran Katharina Althaus. – Jeg var veldig nervøs i dag og det er var godt at jeg fikk til to lange hopp, sa Lundby etter seieren.
Les mer om Hinterzarten, Lundby og Toten.
Lundby vant i Tyskland
Maren Lundby ledet med et hopp på 105 meter etter 1. omgang, og selv om hun ikke kom like langt i 2. omgang ble det seier for Toten-jenta. Hun landet på 102 meter, fikk 269,1 poeng, og vant dermed med god margin foran Katharina Althaus på andreplass. – Jeg har vært nervøs i hele dag. Det er gøy å få til to gode hopp. Jeg har hoppet bra her før, sier Lundby.
Les mer om Lundby, Toten-jenta og Tyskland.
Verdens nest høyeste bygg åpnes i stillhet
Reguleringer og manglende brannforskrifter har forsinket Kinas nye skyskraperikon. To år etter planen, er skyskraperen åpnet.
Sundby følte han var «døden nær hele løpet
TOBLACH (VG) Martin Johnsrud Sundby (33) hadde det «grusomt på søndagens 15 kilometer jaktstart. Nå ser han bare frem til trening og hva legesjekken til uken viser.
Branntilsyn fant ingen feil på rekkehus på Borre
Åtte personer mistet hjemmene sine, og en person omkom i rekkehusbrannen på Borre i Vestfold. Da bygget nylig ble kontrollert, ble det ikke avdekket mangler.
Les mer om Borre og Vestfold.