12. Januar 2018 05.00-05.59

Innbrudd i Birkenes

Det har i natt vært innbrudd i en bedrift i Birkeland sentrum og en alarm ble utløst. Politiet søker på stedet.
Les mer om Birkeland.

Tatt for narkotikabruk

En person ble i natt stoppet av politiet i Hannevik i Kristiansand på grunn av bruk av narkotika. Han erkjente forholdet i avhør på stedet, ifølge politiet.
Les mer om Hannevik og Kristiansand.
– Datteren vår banket på døren i to timer uten å få hjelp
Det siste året er det kuttet i ressurser til bofellesskap. Samtidig innrømmer Bergen kommune at de ulovlig har låst psykisk utviklingshemmede inne.
Les mer om Bergen og Datteren.
Iranske kvinner slåss mot islamske lover
TEHERAN (VG) Kvinner skal ikke lenger bli arrestert for å vise håret. Men veien til likestilling i Iran er fortsatt lang.
Les mer om Iran.

Flere melder om dårlig dyrevelferd

Stadig flere tipser Mattilsynet om det de opplever som dårlig dyrevelferd. I fjor mottok Mattilsynet i Østfold og Follo 1070 bekymringsmeldinger, det vil si nesten tre meldinger om dagen i snitt. Mattilsynet i Østfold og Follo, forteller at svært mange av tipsene omhandler kjæledyr. Ca en av tre saker følges opp med inspeksjon.
Les mer om Follo, Mattilsynet og Østfold.
Ulvang om «Klæbo-teknikken: – Det beste som har skjedd klassisk
GÅSBU/OSLO (NRK): Renndirektøren i FIS vil ha «Klæbo-teknikken og klassisk sprint ut av langrennssporten.
Les mer om Klæbo-teknikken.
Falske økonomiske statistikker rammer kinesisk storby
Den kinesiske storbyen Tianjin må nedjustere størrelsen på økonomien med nesten 20 prosent på grunn av dobbeltrapportering. USA og Kina er uenige om hvor stor handelen mellom verdens to største økonomier er.
Les mer om Kina og Tianjin.
Innbrudd i garasje
Innbrudd i garasje
Full mann plaga trailersjåfører
En full mann forstyrra trailersjåfører som prøvde å hvile på en rasteplass i Stange i natt. Mannen ble tatt med av politiet og satt i arrest.
Les mer om Stange.
Appen som avgjør om du kan ha samleie
Appen Natural Cycles, som skal sikre kvinner mot graviditet, er klaget inn til det svenske legemiddelverket etter at minst 37 kvinner likevel ble gravide.
Trump sier han vil ha innvandrere fra Norge, ikke «drittland
President Donald Trump spurte i et møte med kongressmedlemmer hvorfor folk fra «drittland får komme til USA og sa han heller vil ha nordmenn, opplyser kilder.
Les mer om Norge og USA.
Advarer mot livsfarlige tabletter med falskt navn
Narkotika som er 50 ganger sterkere enn heroin, er i omløp i Trondheim under et navn som ligner et legemiddel. Kommunens overdoseteam advarer mot tablettene
Les mer om Trondheim.
Flere tas for ruskjøring
Til tross for positiv utvikling av ulykkestallene i trafikken, viser helt andre tall at stadig flere kjører bil i ruspåvirket tilstand.
Kritikken hagler mot Trump etter «shithole-kommentar
President Donald Trump ønsker seg flere innvandrere fra Norge, og færre fra «drittland. Det får «Norway til å koke på Twitter.
Les mer om Norge, Norway, Trump og Twitter.
Statkraft i forhandlinger om datasenter
Statkraft forhandler med flere aktører om å bygge store datasentre i Norge. Endringer i skatteloven gjør det mulig å tiltrekke seg datagiganter.
Les mer om Norge.
Ho får neppe ta over for Giske
Ingrid Heggø er nestleiar i Ap sin finansfraksjon på Stortinget bak Trond Giske. Likevel blir ho ikkje nemnt av nokon som etterfølgjar til det særs viktige vervet.
Les mer om Giske, Stortinget og Trond Giske.
Tissa på juletreet
En mann i 40-åra kan vente seg en bot etter at han i natt ble tatt på fersken av politiet da han tissa på julestreet som er stilt opp i Lillehammer sentrum. Saken er anmeldt.
Les mer om Lillehammer.
Støre: – Arbeiderpartiet slutter å spandere alkohol på partiarrangementer
Partileder Jonas Gahr Støre sier Arbeiderpartiet ikke lenger vil betale for alkohol på partiets samlinger. Uttalelsen kom under programmet Debatten på NRK.
Les mer om Arbeiderpartiet, Debatten og NRK.
Advarer mot livsfarlige tabletter med falskt navn
Stoffet skal være minst 50 ganger så sterkt som heroin.
Kilder: Trump sier han vil ha innvandrere fra Norge, ikke «drittland
President Donald Trump spurte i et møte med kongressmedlemmer hvorfor folk fra «drittland får komme til USA og sa han heller vil ha nordmenn, opplyser kilder.
Les mer om Norge og USA.