12. Januar 2018 07.00-07.59

Trump avlyser London-besøk

President Donald Trump sier han avlyser det planlagte besøket til London neste måned.
Les mer om London og London-besøk.

Legger ned banken i Skiptvet

Fra juli stenger banken i Skiptvet. Da legger Askim og Eidsberg Sparebank ned sin filial. Banksjef Rune Hvidsten sier til Smaalenenes Avis at det er to grunner til nedleggelsen: leiekontrakten går ut og det er færre kunder innom lokalene, siden de fleste bruker nettbank.
Klæbo mener det ser mørkt ut for Northug
Johannes Høsflot Klæbo har en drøm om å gå lagsprint med Petter Northug i OL, men erkjenner at det begynner å se tungt ut for den muligheten.
Les mer om Northug og Petter Northug.

Lange køer over Bybrua

En bil står på Bybrua i Stavanger noe som medfører lange køer melder Kolumbus.
Les mer om Bybrua og Stavanger.
AI sett gjennom GDPR-briller
Datatilsynet lanserte i dag en rapport om kunstig intelligens sett i et personvernperspektiv. Tilsynet mener at det er mulig å bruke kunstig intelligens og samtidig ivareta personvernet.
- Jeg er ikke på utkikk etter noen mann
Hele Norges Mia elsker å lage mat til andre. 2018 kan bli året hun finner noen å dele kjøkken med!
Skal lage liv på Mars
Lite visste Ann-Iren Kittang Jost om at hun skulle sørge for at det kan bli liv på Mars da hun bestemte seg for å bli biolog.
Her kan dei snart ta mobilen ut av vindaugskarmen
STRYN (NRK): Etter fleire år med kamp for skikkeleg telefondekning, har Telenor bestemt seg for å stikke spaden i jorda og gje fylket sitt største hyttefelt dekning.
Les mer om Telenor.
Disse to kvinnene får en helt avgjørende rolle for at Ap skal ta tilbake makta(pluss)
Arbeiderpartiet er i fritt fall på meningsmålingene. Nå lover Ap-toppene Ingvild Kjerkol og Anne Marit Mevassvik at Trøndelag Ap skal ta en avgjørende rolle for å få tilbake velgerne.
Det er ikke kriminelt, men veldig unødvendig, da. Og ekkelt
«I vår tid så har kvinner den uforbeholdne rett til å være tafsefri sone. Og det skulle da bare mangle! skriver Katrine Engedal i dette debattinnlegget.
Les mer om Katrine Engedal.
Vi, de sykt friske(pluss)
Hvem av oss er ikke opptatt av å være friske, leve lenge og ha en god helse? Men hva er vi egentlig villige til å ofre av tid, tanker og penger for å investere i det vi håper blir et «evig liv? Stadig mer, ser det ut til.
Lundby tredje best i kvaliken
Maren Lundby la seg inn på tredjeplass i hoppjentenes kvalifisering til helgens to renn i japanske Sapporo. Storstjernen Sara Takanashi var best på hjemmebane.
Les mer om Sapporo.
Ryggeplaner skal være koordinert
Det amerikanske luftforsvaret hevder i egen prosjektbeskrivelse at planene om å bruke Rygge til å huse kampfly er koordinert med Norge.
Les mer om Norge og Rygge.
I år kommer de til å mangedoble salget i Norge
Det skyldes en bilmodell mange venter på.
Les mer om Norge.
Trump avlyser London-besøk
President Donald Trump sier han avlyser det planlagte besøket til London neste måned. Trump skulle etter planen åpne USAs nye ambassade Storbritannia.
Foreldre skal veiledes i kampen mot radikalisering
For å hindre radikalisering av ungdommer satser Skedsmo kommune på å veilede foreldrene. Kommunen mener foreldrene spiller en viktig rolle.
Les mer om Skedsmo.
Kvinnevold er ikke på pensum
Kjøp av sex og stereotype holdninger i voldtektssaker er blant temaer som ikke er på pensum for jusstudenter i Oslo, ifølge en ny rapport laget for fakultet. Ledelsen ved studiet sier at de tar rapporten på alvor, skriver Klassekampen.
Les mer om Klassekampen og Oslo.
Legger ned rusbehandlingstilbud
54 ansatte mister jobben fordi Bragernes Behandlingssenter i Drammen har mistet avtalen med Helse Sør-Øst, skriver Drammens Tidende. Senteret er et tilbud til alkohol- og medikamentavhengige, og behandlet i fjor rundt 50 pasienter. I tillegg var 154 pasienter inne til avrusning. Ifølge helseregionen får denne pasientgruppen et nytt tilbud gjennom fire andre virksomheter.
Les mer om Drammen og Helse Sør-Øst.
Mener sykkelforbundet kan ha brutt loven: – De må granskes
Eksperter mener det er grunn til å mistenke at Norges Cykleforbund brøt norsk lov i forbindelse med sykkel-VM. Dermed kan sykkelpresidenten og hans styre bli stilt til ansvar.
Spent før forhandlinger
Kraftgigantene Agder Energi og Skagerak Energi møtes i dag til forhandlinger om en mulig sammenslåing. Arendal kommune er den største eierkommunen i Agder Energi og ordfører Robert Cornels Nordli mener Agder Energi ikke har behov for å fusjon.
Nå må bedriftene spørre Aina om de ansatte har minstelønn
Nye regler kan gjøre det enkelt for bedrifter å bli lovbrytere. Skal du bestille tjenester eller varer, må du nå spørre om de ansatte får lønnen de skal ha.
Les mer om Aina.
Frist for anbud på hurtigrutedrift
I dag går fristen for å søke på hurtigrutedriften mellom Bergen og Kirkenes ut. Samferdselsdepartementet ønsker ikke å si hvem eller hvor mange som har søkt ved fristens utløp klokka 12.00, på grunn av forhandlinger med anbyderne.
Les mer om Bergen.
Lundby tredje best i kvalifisering
Maren Lundby la seg inn på tredjeplass i hoppjentenes kvalifisering til helgens to renn i Sapporo. Sara Takanashi var best på hjemmebane. Lundby leverte et svev på 94 meter. Katharina Althaus snek seg mellom de to på resultatlista.
Les mer om Sapporo.
Mette (32) har blitt både sterkere og fått bedre kondis med denne treningen. Slik gjør du det.
Men skal man bli veldig god på n av delene, må man velge, sier ekspert.
Sidersalget øker
Sider var produktet som økte mest på Vinmonopolet i fjor, med nærmere 76 prosent. Mange fruktbønder har sett at det er et marked i Norge og har investert i utstyr, sier pressesjef i Vinmonopolet Jens Nordahl. Bonde Marius Egge i Lier var den første her i landet som begynte å produsere alkoholholdig sider fra gården sin.
Les mer om Lier, Norge og Vinmonopolet.
Advarer mot post bare annenhver dag
Senterpartiet går sterkt imot regjeringens forslag om å kun levere post annenhver dag.
«Jeg har vært heldig som er en Smedvig-arving, men jeg ønsker å være kjent som mer enn en arving
Etter 17 år i London kom Petter Smedvig Hagland (37) hjem til Stavanger i fjor sommer. Med seg har han en arv på mellom 400 og 500 millioner kroner som han vil bruke på olje, eiendom og mat.
Mira Craig klar for «Farmen kjendis
– Jeg hadde planlagt å finne en maurtue og karamellisere mauren, forteller artisten.
Les mer om Farmen.
Denne 17-åringen fyller keeperhullet på Branns treninger
Lars Arne Nilsen er imponert over utviklingen til den unge målvakten Jo Krumsvik.
Les mer om Jo Krumsvik.
80 millioner til opprydding av marin forsøpling
Miljødirektoratet belønner ideer som kan hjelpe til å rydde opp forsøplingen i havet og langs kysten.
Ser fortsatt mot Pyeongchang
Sondre Turvoll Fossli har ikke gitt opp OL-håpet, selv om han havnet utenfor pallen i NM-sprinten. Hokksund-løperen er en av flere som kjemper om de tre siste plassene på sprintlaget i OL. Fossli vet at formen må bli bedre til neste helg i Planica, der siste uttaksrennet skal gå.
Kokken som tok frokosttronen tilbake for Scandic Nidelven(pluss)
Da alle kokkene sluttet på Scandic Nidelven ble Sigve Eliassen igjen og sørget for at hotellet igjen kunne servere den beste frokosten.
Dette er dagens begravelser og bisettelser(pluss)
Dette er dagens begravelser og bisettelser i Midt-Norge fredag 12. januar 2018.
Les mer om Midt-Norge.
Forfallet på Møllenberg kan stoppes
Det er lite vi kan gjøre, sier Trondheim kommune på spørsmål om hvorfor de ikke tar bedre vare på den verneverdige bebyggelsen på Møllenberg. Svaret er bare delvis riktig.
Les mer om Møllenberg og Trondheim.
Hevder Conte er ferdig i Chelsea etter sesongen
Chelsea og manager Antonio Conte kommer ikke til å fortsette samarbeidet neste sesong. Det hevder britiske Daily Mail.