13. Januar 2018 13.00-13.59

Advarer mot falske selgere

Norsk Folkehjelp advarer mot falske selgere av hjertestartere etter meldinger om en person i Aurskog-Høland som utga seg for å komme fra organisasjonen, skriver Indre Akershus Blad. Det er også meldt inn et liknende tilfelle i Stange i Hedmark.

Dykkere søker etter Janne Jemtland i Glomma i Våler

Brannvesenets dykkere er på plass ved Glomma i Våler for å søke etter Janne Jemtland. Ifølge NRK har den siktede ektemannen forklart hvor liket befinner seg.
Les mer om Glomma, Janne Jemtland og Våler.
Sundby avgjorde med langspurt
GÅSBU (VG) Martin Johnsrud Sundby (33) utklasset feltet med en strålende langspurt under 30 kilometer med skibytte på NM.
Sveitsisk hjemmeseier i Wengen - Svindal på pallen
Aksel Lund Svindal kjørte godt fra startnummer tre og kom på pallen for syvende gangen på rad i utforsammenheng med en 2.plass i Wengen. Men ingen kunne gjøre noe med sveitsiske Beat Feuz.
Les mer om Beat Feuz, Svindal og Wengen.

121 km/t i Oslofjordtunnelen

En 24 år gammel Fredrikstad-mann er dømt til 30 timer samfunnsstraff, etter at han kjørte i 121 kilometer timen i Oslofjordtunnelen i september i fjor. Fartsgrensen på stedet er 70 kilometer i timen. 24-åringen må også klare seg uten førerkort i 11 måneder.
Pågrepet for skadeverk og trusler
En 53 år gammel mann er pågrepet for omfattende skadeverk på et verksted i Åmli. Ifølge Politiet skal vedkommende ha hevnet at han fikk sparken og skal dermed har sprutet ned hele verkstedet med smørsyre. Han skal også ha kommet med alvorlige drapstrusler mot innehaver.
Les mer om Åmli.
Vis ekstra hensyn slik at alle kommer seg trygt fram
DEBATT: Antall trafikkdrepte på norske veier er redusert med nærmere to tredeler de 10 siste årene. 106 mennesker omkom i veitrafikken i 2017. Det må være en spore til enda sterkere innsats i årene fremover.
1960-tallet var et annet sted
Vikings stjerne fikk ikke bli proff. Samson bendte seg ut av fengselet. Et rockeband ble utvist fra Stavanger. 1960-tallet var slett ikke som i dag!
Les mer om Stavanger.
Dykkere søker etter Janne Jemtland i Glomma i Våler
Brannvesenets dykkere er på plass ved Glomma i Våler for å søke etter Janne Jemtland. Ifølge NRK har den siktede ektemannen forklart hvor liket befinner seg.
Les mer om Glomma, Janne Jemtland og Våler.
Nora (9) til skidronningen Bjørgen: - Du er den tøffeste jeg vet om
Marit Bjørgen ble heiet fram i NM-løypene til individuelt NM-gull nummer 24. Hun digger budskapet fra fansen.
Les mer om Bjørgen, NM-gull og NM-løypene.
Skuffet Sagosen gir seg selv terningkast tre
Norges nye stjerne slet med å sove etter det sure tapet for Frankrike.
Les mer om Frankrike.
- Ikke snakk sånn til stemoren din
Anne-Kat. Hærland nekter å bli kalt bonusmamma.
Blokkjedeelev til tidligere læremester: – Gisle, skjerp deg!
Jon Ramvi i konsulentselskapet Blockchangers tar et oppgjør med norsk akademia og mener it-lektor Gisle Hannemyr er i villrede når han snakker om blokkjeder og kryptovaluta.
Les mer om Gisle Hannemyr.
Krisemøte i Unge Høyre
Alle fylkeslederne i Unge Høyre samles i Oslo i dag for å diskutere varslingssakene. Høyre har mottatt ytterligere varsler etter pressekonferansen fredag.
Les mer om Oslo og Unge Høyre.
Besøksfall på kunstsenter
123.000 færre besøkte Henie Onstad Kunstsenter i 2017, sammenlignet med 2016. Hele 180.000 var innom i 2016, da museet viste japanske Yayoi Kusama og Nikolai Astrup. Fjorårets utstilling med Carsten Höller slo ikke til og totalt besøk ble på 57.000, skriver Budstikka.
Politiet søker etter Janne Jemtland i Våler
Kripos og lokalt politi reiste lørdag til Våler i Hedmark for å lete etter Janne Jemtland som politiet mener er drept. Fredag ble ektemannen siktet for drap.
Les mer om Hedmark, Janne Jemtland og Våler.
Uhrenholdt Jacobsen etter å ha tapt to NM-gull med fire tideler: – Nå blir jeg enda mer på hugget!
De sure tapene for Marit Bjørgen inspirerer Astrid Uhrenholdt Jacobsen.
Søker etter Janne i Glomma
Politiet leter lørdag etter savnede Janne Jemtland i Braskereidfoss i Våler kommune. Ifølge NRK har den drapssiktede ektemannen fortalt politiet hvor de kan finne liket av Janne.
Storstilt politiaksjon mot oljetyveri i Singapore
Millioner av dollar i kontanter. Et lite tankskip. 20 arresterte. Politiet er i ferd med å rulle opp storstilt oljetyveri fra Shell i Singapore.
Les mer om Shell og Singapore.
Andreas er blitt halve mannen
- Jeg er blitt vant med at folk bruker litt til på å kjenne meg igjen, sier Andreas Vestvann Johnsen (26). Han har gått ned nesten 70 kilo.
– Dette må være norgesrekord
SKIEN (NRK): Ekteparet samlet på absolutt alt gjennom et langt liv. – Vi har aldri sett på maken, sier Christian Marthinius Eek i Eek auksjonsforretning.
Les mer om Dette og Eek.
Russland advarer Trump mot å skrote Iran-avtalen
Russland advarer president Donald Trump mot å trekke USA fra atomavtalen med Iran og sier at Moskva vil gjøre alt for å berge den.
Derfor er det «grafikkortkrise
Dette svarer produsenter og nettbutikker om høye priser og tomme hyller.
Søker etter Janne Jemtland i Glomma
VÅLER (VG) Politiet har lørdag formiddag sperret av begge sider av Glomma i søket etter Janne Jemtland (36). Informasjon politiet har fått det siste døgnet gjør at de nå leter etter tobarnsmoren ved Braskereidfoss i Våler kommune.
Les mer om Glomma, Janne Jemtland og Våler.
Janne Jemtland fortsatt savnet: Politiet har sperret av område i Våler i Hedmark
Politiet sperret lørdag av et område ved Våler i Hedmark, sju mil fra Brumunddal.
Les mer om Brumunddal, Hedmark og Våler.
Hinduistisk tempel på Jessheim
En gruppe hinduer ønsker å bygge et tempel i Birkelundvegen på Jessheim, skriver rb.no. Området er et landbruks-, natur- og friluftsområde. Hinduene har derfor rettet en forespørsel til Ullensaker kommune om de likevel kan bygge et tempel på tomta.
Vil bidra til mindre plast
FØRDE (NRK): Stadig fleire klesbutikkar tek betalt for plastposane sine. – Eit av mange tiltak for å redusere mengda plastavfall i verda, meiner Naturvernforbundet.
Les mer om Naturvernforbundet.
Søker etter Janne i Braskereidfoss
Politiet gjennomfører nå søk etter savnede Janne Jemtland i Braskereidfoss, Våler kommune. Det opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding lørdag ettermiddag. Dette området ligger rundt sju mil fra Brumunddal der Jemtland bor.