18. Januar 2018 15.00-15.59

Eckhoff slo tilbake: – Jeg har kjent på angst og skrekk

Tiril Eckhoff har slitt hele sesongen, men på sprinten løsnet det endelig. To fulle hus, og fantastisk langrennsform holdt til en overlegen seier.

300 mister jobben i Nortura

Nortura skal kvitte seg med 300 ansatte for å kutte kostnader, og ansatte over hele landet blir berørt, Konsernsjef Arne Kristian Kolberg sier til Dagens næringsliv at inntjeningen i selskapet ikke svarer til ambisjonene. Nortura er et landbrukssamvirke, eid av rundt 18.000 kjøtt- og eggprodusenter og har et av sine produksjonsanlegg i Tønsberg.
Trafikkulykke i Kristiansand
En bil har kjørt inn i to andre biler ved Hånes i vestgående retning, etter å flere ganger ha stukket fra politikontroll. Ifølge politiet startet hendelsen på E18 ved Oddernesbroa. Skadeomfang er ukjent. Et av feltene i vestgående retning er nå åpnet.
Les mer om E18, Kristiansand og Oddernesbroa.
Olsbu nummer 65
Marte Olsbu frå Froland enda heilt nede på 65. plass på sprinten i verdscupen i skiskyting i Anterselva. Olsbu skaut tre bom på dei to skytingane og var over to minutt bak tyske Laura Dahlmeier som vann.

Ransaket mc-klubb i Stange

Politiet har i ettermiddag ransaket lokalene til en motorsykkelklubb i Stange, der den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland var styremedlem til i går. Ifølge Hamar Arbeiderblad, skjer ransakingen i forbindelse med etterforskningen i drapssaken.
Les mer om Janne Jemtland og Stange.
Avis: Ransaker MC-klubben drapssiktet ektemann var medlem i
Politiet skal ifølge Hamar Arbeiderblad nå ransake en motorsykkelklubb som den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland var medlem av.
Tiril Eckhoff overrasket stort – hylles av lagvenninnen
Vant verdenscuprenn etter skuffende sesong.
Politiet ransaker MC-klubb i forbindelse med Jemtland-saken
Torsdag ransaker politiet lokalene til en MC-klubb i Stange i Hedmark, hvor den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland inntil onsdag var styremedlem.
Fire grunner til at det meste du driver med ikke bør være hemmelig
For de fleste av oss utgjør forretningshemmeligheter en liten del av hva vi driver med. Resten kan vi dele.
Følg Tande i VM-kvalifiseringen
Følg Tande i VM-kvalifiseringen
Les mer om VM-kvalifiseringen.
Her er Northugs opp- og nedturer
Se hvor mange pallplasseringer Petter Northug har i verdenscupen.
Les mer om Petter Northug.
Publiserte Mørk-bilder: Hevder de trodde de var fra Instagram
Den ene avisen som publiserte Nora Mørks stjålne bilder onsdag ettermiddag, hevder de trodde bildene stammet fra hennes egen Instagram-konto.
Les mer om Instagram-konto og Instagram.
Norske Jørgen (35) jobber tett med Zlatan bak kulissene: - Han fortalte de mest utrolige historiene
Jørgen Kjønø fikk et nært arbeidsforhold til svensken, og ble invitert på middag og fotballkamp av superstjerna.
Les mer om Zlatan.
Løfshus kritisk til at Northug ikke vil prate med ham
Landslagssjef Vidar Løfshus er klar på at han ikke er fornøyd med dialogen med Petter Northug.
Les mer om Northug og Petter Northug.
Her er Northugs opp- og nedturer
Se hvor mange pallplasseringer Petter Northug har i verdenscupen.
Les mer om Petter Northug.
Ekstraordinær båndtvang
Sande, Svelvik og Holmestrand kommuner har innført ekstraordinær båndtvang. Båndtvangen gjelder fram til 1. april 2018 av hensyn til rådyrene. Ifølge kommunene gjør snøforholdene at dyra bør få stå mye i ro. Slik kan de spare energireservene og ha større sjanse for å overleve vinteren.
Les mer om Holmestrand og Svelvik.
Skuffet Fannemel vraket: – Et av årets høydepunkt ryker
OBERSTDORF (NRK): Tidligere verdensrekordholder og hoppuke-treer Anders Fannemel klarte ikke å overbevise landslagssjef Alexander Stöckl.
Les mer om Alexander Stöckl.
Tande best av de norske
Daniel-Andr Tande var best av de norske hopperne under den første treningsomgangen før VM i skiflyging i Oberstdorf. Tande landet på 223,5 meter. Andre treningsomgang ble avlyst. Tande sikret seg dermed en plass på det norske laget til kvalifiseringen.
Les mer om Oberstdorf.
Omgangssyke stenger barnehage
Nordlandia Bjørneborgen barnehage må stenge og vaske på grunn av omgangssyke. Det melder nettstedet barnehage.no. Barnehagestyreren forteller at de har hatt barn som har vært syke nesten hver dag. Nå tar barnehagen grep, og stenger i morgen for å vaske og lufte bygget.
Grande hoppar ikkje etter Wirkola
KOMMENTAR: Trine Skei Grandes (V) inntog i Kulturdepartementet gir ny og sårt tiltrengt prestisje og - forhåpentlegvis - nye ambisjonar til kulturpolitikken.
Flott om sinne og hevn i Sørstatene(pluss)
Det bør vanke mange Oscar-nominasjoner til særdeles velspilt krimdrama om en rasende mor i kamp med politiet etter drap på datteren.
Nakendans gikk verden rundt - får modelltilbud
ÅRÅSEN (VG) Aleksander Melgalvis (28) mottar det han kaller «diverse forespørsler etter han stjal showet med sin strippedans etter cupseieren i desember. Gullet gir Lillestrøm plass i Europa League-kvaliken til sommeren, men allerede er klubbens navn blitt en snakkis internasjonalt etter oppvisningen.
Eckhoff vant: - Veldig, veldig deilig å få det til før OL
Var det noen som hadde mistet troen på Tiril Eckhoff (27)? Vel, etter seieren i generalprøven på OL-sprinten er skiskytteren plutselig gullkandidat igjen.
Les mer om OL-sprinten og Tiril Eckhoff.
Mener Berge bør kalle inn en ekstra kant: – Belastningen blir for stor
ZAGREB (VG) Landslagssjef Christian Berge (44) går inn i mellomrunden med uforandret 18-mannstropp. Han bør vurdere n endring, mener TV 2-ekspert og tidligere landslagsspiller Randi Gustad (40).
Les mer om Randi Gustad.
I et kott i dette bygget skal mannen ha blitt holdt fanget i to dager
Mannen i 40-årene skal ha blitt kidnappet, holdt fanget, slått med jernrør og truet med pistol før han ble dumpet i et skogholt. Fem personer må møte i retten.
Enorm opptur: Feilfri Eckhoff til topps
Tiril Eckhoff ser ut til å ha kommet i form akkurat i tide til OL.
Gjersem videre til EM-friløpet
Anne Line Gjersem (Asker Kunstløpklubb) oppnådde 48,70 poeng for sitt kortprogram og er kvalifisert for lørdagens friløp i kunstløp-EM. 24 av 40 løpere går videre til friløpet.
Les mer om EM-friløpet.
Pasient må i retten for overgrep mot sykepleiere
En tidligere pasient ved Sykehuset Østfold Kalnes må møte i retten i februar, tiltalt for å ha befølt flere sykepleiere. – Vi må sende et sterkt signal, sier sykehusjurist.
Forsinkelser på Sørlandsbanen
Det er forsinkelser på Sørlandsbanen grunnet en teknisk feil på strekningen mellom Grovane og Oggevatn. Feilen er lokalisert og mannskaper er kalt ut for utbedring, melder Bane nor.
– Mange spelarar har gått ut og fleire vil kome inn
Mange skadar, store utskiftingar i spelarstallen og nedrykk frå eliteserien. Fjoråret vart alt anna enn kva Sogndal-trenar Eirik Bakke hadde tenkt.
NATO holder døra åpen for Makedonia
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg vil ha Makedonia inn i alliansen. Men hardt arbeid gjenstår før det kan skje, understreker han.
Les mer om Makedonia.
Stortingets nei til stans av våpeneksport vekker harme
Det er ekstremt skuffende at våpeneksporten til alle landene som deltar i den Saudi-ledede koalisjonen i Jemen, ikke stanses, mener Redd Barna og Changemaker.
Tyrkias hær klar til å gå inn i syriske byer
Tyrkiske sikkerhetsstyrker som er utplassert ved grensen til Syria, har fått ordre om å forberede mulig inntog i den kurdiskkontrollerte Afrin-regionen i Syria.
Les mer om Afrin-regionen og Syria.
Strenge regler for eksport av forsvarsmateriell
DEBATT: Det ble i 2016 gitt 34 avslag på eksportlisenser, blant annet på grunn av hensyn til menneskerettigheter og intern undertrykking.
Bekreftet: Forfang er tatt ut til VM i skiflyging
Johann Forfang (22) hoppet seg til 8.-plass i første treningsomgang i Oberstdorf og er en av fire som får hoppe på det norske VM-laget.
Les mer om Oberstdorf og VM-laget.
Tiril Eckhoff overrasket stort - hylles av lagvenninnen
Vant verdenscuprenn etter skuffende sesong.
Kahoot har nådd 70 millioner månedlige brukere
Det norske quiz-spillet hadde en vekst på 75 prosent i 2017. Av selskapets 70 millioner brukere, er 1,8 millioner norske.
Signalfeil rettet
På Drammenbanen er signalfeilen mellom Drammen og Asker rettet. Forsinkelser vil trolig henge igjen en stund.
Les mer om Asker og Drammen.
Gjersem videre
Anne Line Gjersem fra Hønefoss oppnådde 48,70 poeng for sitt kortprogram og er kvalifisert for lørdagens friløp i kunstløp-EM. Gjersem deltok for Norge i OL i Sotsji i 2014, der hun endte på 23.-plass. I EM har hun 17.-plass som beste prestasjon.
Les mer om Norge og Sotsji.
Olsbu langt bak
Marte Olsbu frå Froland ligg på ein førebels heilt nede på 40. plass på sprinten i verdscupen i skiskyting i Anterselva. Olsbu skaut tre bom på dei to skytingane og er over to minutt bak tyske Laura Dahlmeier som leiar.
Tekniske problemer på ferge
Fergen som går mellom Bognes–Lødingen er midlertidig stengt etter tekniske problemer.
Les mer om BognesLødingen.
Mark Zuckerberg punget ut for «norsk luksusyatch
Facebook-sjefens ferske ferieskip er et «ekte sunnmørsprodukt.
Nakendans gikk verden rundt: - Det har blitt noen modelltilbud
ÅRÅSEN (VG) Aleksander Melgalvis (28) mottar det han kaller «diverse forespørsler etter han stjal showet med sin strippedans etter cupseieren i desember. Gullet gir Lillestrøm plass i Europa League-kvaliken til sommeren, men allerede er klubbens navn blitt en snakkis internasjonalt etter oppvisningen.
Måtte klippe opp drakta. Monsterarmene som bør skape EM-frykt
- Jeg var aldri et talent.
Les mer om EM-frykt.
Videodømming nylig innført. Nå får det slakt: - Hva er vitsen?
Gårsdagens kamp mellom Chelsea og Norwich i FA-cupen ga et bilde på at ikke alt er bedre selv om vi har videodømming.
Les mer om Chelsea, FA-cupen og Norwich.
Bakkerud nærmer seg ny avtale i VM-sirkuset
Rallycrossføreren begynner å bli utålmodig, men manageren antyder at en avklaring om fremtiden vil bli gjort ganske raskt.
Les mer om VM-sirkuset.
Han elsker å vinne, og hater enda mer å tape - selv mot sjuåringer
Nå er det vinn eller forsvinn for Norge. Og da blir Kristian Bjørnsen viktig.
Les mer om Kristian Bjørnsen og Norge.
Advokaten anbefaler ikke riving
- Vår advokat råder oss til å ikke rive bygget før dom er falt i saken, sier Per Fridahl i Fridahls Møbelhus i et brev til kommunen.
Les mer om Per Fridahl.
Strikkede Adidas-sko sparker ullprisene i været
Den norske ulltøyprodusenten Janus merker at prisene går oppover og varsler høyere priser på produktene sine.
Lot bilen stå på tomgang - bilen brann opp
NOME (NRK): Ein personbil blei totalskadd i brann på Nome asylmottak etter at eigaren lt bilen stå på tomgang for å lade batteriet.
Les mer om Nome.
Jusprofessor: Høyre må vurdere å politianmelde Unge Høyre-saken
Strafferett-professor Alf Petter Høgberg mener at Høyre må vurdere å politianmelde voldtekts-anklagene i Unge Høyre, uavhengig av om varslerne ønsker det. Men partileder Erna Solberg ønsker ikke å anmelde nå.