12. Februar 2018 17.00-17.59

Bande trenger seg inn hos eldre

Politiet ønsker publikums hjelp til å stoppe en bande som tar seg inn hos eldre mennesker langs kystlinjen på Østlandet. Tyveribanden er aktive nå.
Les mer om Østlandet.

Elg gikk gjennom isen i Flå

Brannmannskaper har rykket ut for å hjelpe en elg som har gått gjennom isen i Hallingdalselva ved Stavn i Flå. Elgen var medtatt, men i live. Det har vært flere slike hendelser i vinter fordi elgen trekker ned i dalen når det er mye snø, ifølge vaktleder hos Vestviken 110.
To dødsulukker på Sunnmøre
To personar omkom i to ulike trafikkulukker på Sunnmøre måndag. Den eine ulukka skjedde ved ferjekaia på Sulesund, to bilar og eitt vogntog var involverte. Den andre dødsulukka skjedde ved Eiksundbrua i Ulstein kommune, der to bilar frontkolliderte.
Bil av vegen i Haram
Ein bil har køyrd av vegen på fylkesveg 146 ved Grytastranda i Haram, det melder politiet. Naudetatane er på veg til staden og skadeomfang er så langt ukjent.
Les mer om Grytastranda og Haram.

Telia-sjefen: Kan kjøpe bredbåndsselskap i Norge allerede i år

Toppsjefen i det svenske telekonsernet Telia har foreløpig gitt opp oppkjøpsdiskusjonene med danske TDC. Med krigskassen full av penger leter han nå etter en inngang i det norske bredbåndsmarkedet, men Johan Dennelind avviser at han har dårlig tid.
Les mer om Johan Dennelind, Norge, TDC og Telia.
Suste av gårde i 138 km/t i 80-sone
Ble dømt til fengsel.
15 år i Statoils tjeneste. Nå blir det minst ett år til
Eidesvik Offshore sitt fartøy Viking Energy har vært på kontakt til Statoil siden det ble levert i april 2003. Nå klargjøres skipet for landstrøm, før en ny kontraktforlengelse starter i april.
Les mer om Statoil og Viking Energy.
Se kampen mellom RBK og Stjørdals Blink(pluss)
Rosenborg møter 2. divisjonsklubben fra Stjørdal til treningskamp i Abrahallen.
Les mer om Abrahallen, RBK og Stjørdal.
Derfor gråter ikke Maren Lundby
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Alle rundt henne tok til tårene. Men ikke gulljenta Maren Lundby (23). Hun gråter bare for andre.
Les mer om Maren Lundby.
Fortsatt ingen Andrine Hegerberg i landslagstroppen: – Vi har funnet en stamme
Andrine Hegerberg er ikke en del av Martin Sjögrens ferske landslagstropp i fotball, til tross for at hun har signert for mesterligafinalist Paris Saint-Germain.
Les mer om Andrine Hegerberg.
Lehne Olsen er solgt til eliteserieklubb
Thomas Lehne Olsen er ferdig i TIL. Lillestrøm har innfridd kravet som Tromsø IL har stått på hele veien og dermed har TIL solgt Thomas Lehne Olsen til LSK, skriver TIL i en pressemelding.
Les mer om LSK, TIL og Tromsø IL.
Dronning Margrethe alene på besøk hos prins Henrik
Dronning Margrethe var mandag på et kort besøk hos sin ektemann prins Henrik på Rigshospitalet i København. Besøket varte en halvtime.
I huset sitt har hun en tro kopi av huset sitt
Jorunn Hodne elsker interiør, og har ofte litt ville ideer. Heldigvis har hun en miniatyrversjon av huset som hun kan teste påfunnene sine i.
Krever at Stortinget får stemme fritt om eggdonasjon
Det er egentlig flertall på Stortinget for eggdonasjon, så lenge partiene får stemme fritt. Ap advarer Høyre mot å binde opp sine samarbeidspartier.
Les mer om Høyre og Stortinget.
Hvordan jeg overlevde ungdoms-OL
Jeg har aldri kunnet skryte på meg å være spesielt sportsinteressert. Panikken var derfor stor da jeg som 20-åring plutselig skulle være med å dekke ungdoms-OL i Lillehammer.
Les mer om Lillehammer.
Netanyahu: Israel og USA drøfter annektering av bosetninger
Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at han har samtaler med USA om en eventuell annektering av bosetninger på Vestbredden.
TILs toppscorer solgt til Lillestrøm
- Jeg kommer til å savne folk som er i klubben, for det er veldig tungt å dra fra denne klubben. TILs toppscorer Thomas Lehne Olsen er solgt til Lillestrøm.
Les mer om Lillestrøm.
Måtte berge brettseiler i nød
Mandag ettermiddag måtte brannvesen og politi bistå Narvik havnevesen i å berge en brettseiler i nød. HRS Nord-Norge skriver på Twitter at brettseileren hadde problemer utenfor Taraldsvika i Narvik.
Les mer om Narvik, Taraldsvika og Twitter.
Silje leverte sitt beste internasjonale renn i OL-debuten
Silje Opseth leverte sitt beste internasjonale renn med 16.-plass under OL-rennet i Pyeongchang mandag. Lagvenninnen Maren Lundby tok gull. 18-åringen fra Hole lot seg rive med av gullvenninnen Maren Lundby.
Dobbeltseier til KFK på Geilo
Kongsberg Freestyleklubbs Tevje A. Skaug (bildet) vant herreklassen og Tiril Hansen Pytte dameklassen i buskerudcupen i big air på Geilo i helgen.
Les mer om Geilo, KFK og Tiril Hansen Pytte.
Da Sagen gikk på barrikadene, gikk Lundby på trening
Maren Lundby kan sende noen varme tanker fra iskalde Sør-Korea til Anette Sagen også. Og de som studerer mental trening, har fått et nytt objekt.
Forlenget varetekt for ektemann
Hedmarken tingrett gir politiet medhold i videre varetektsfengsling i åtte uker av Janne Jemtlands drapssiktede ektemann.
Tilbake på landslaget
Elise Thorsnes er i landslagstroppen som skal til Portugal.
Les mer om Portugal.
Jobbet til hun ble 73 – endte med null i pensjon
Unni Bjelland jobbet drøyt seks år lenger enn det som er forventet. Den ekstra arbeidsinnsatsen kostet henne dyrt.
Kurdisk milits holder tusenvis av krigsfanger
Den kurdiske YPG-militsen holder tusenvis av krigsfanger i Nord-Syria, og USA mener at utlendingene bør utleveres til sine respektive hjemland.
Les mer om Nord-Syria og USA.
Omkom i bilulykke
En kvinne er bekreftet omkommet etter en trafikkulykke i Sula kommune i Møre og Romsdal i ettermiddag. To personbiler og en lastebil var involvert i ulykken, som skjedde på en ferjekai.
Les mer om Møre, Romsdal og Sula.
Kvinne omkom i trafikkulykke ved Sulesund
En kvinne mistet mandag livet i en trafikkulykke ved Sulesund fergekai i Sula kommune. Det var to personbiler og en lastebil involvert i ulykken, men politiet har ikke oversikt over hendelsesforløpet. - Det var en person i hvert kjøretøy.
Les mer om Sula og Sulesund.
Skiskytterjentene med samme lag på normaldistansen
Marte Olsbu, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold får tillit på onsdagens OL-normaldistanse i skiskyting. Norge stiller med samme lag som på sprinten og jaktstarten. Hilde Fenne forblir dermed reserve.
Jannes ektemann fengsles i åtte nye uker
Innlandet politidistrikt har fått medhold i å holde den siktede i Janne Jemtland-saken fengslet i ytterligere åtte uker. Saken ble behandlet av Hedmarken tingrett i dag uten siktedes tilstedeværelse - en såkalt kontorforretning.
Thomas Lehne Olsen klar for Eliteserie-konkurrent
Det har vært en dårlig bevart hemmelighet at Thomas Lehne Olsen ønsket seg bort fra Tromsø og skal nå ha fått sitt store ønske oppfylt.
Forsiden NRK Super
Forrige veke byrja Marcus og Martinus på sin store Europa-turné. Den første konserten spelte dei i Danmark. Det enda med at den danske avisa Ekstra Bladet var alt anna enn nådelaus i sin anmeldelse.
Etter ti års maktgrep: Zuma summarum
Sør-Afrikas omstridte president Jacob Zuma vil først og fremst bli husket for korrupsjonsanklager og tallrike personlige skandaler, sier direktør Liv Tørres ved Nobels Fredssenter.
Les mer om Jacob Zuma.
Verdens nordligste kammermusikkfestival arrangeres for første gang i februar
En av konsertene under Arctic Chamber Music Festival skal holdes i en kullgruve på Svalbard. To ac NOSO Kammerorkesters musikere Foto: Yngve Olsen Sæbbe Av - Red.
- Litt galskap er lov
Samtidig som hun kastet ut julepynten, fant Therese Hartveit fram eskene med norske flagg, kubjeller og hodeplagg i rødt, hvitt og blått for å pynte til OL.
Les mer om Therese Hartveit.
Flykompis om avdøde Leif (79): – Han var en fantastisk venn og pilot
Kort tid etter at Leif Jarle Stamnes og Einar Halvorsen tok av fra Svolvær flyplass søndag kveld, styrtet flyet i havet. Nå sørger flymiljøet i Tromsø.
Trump fronter satsing på infrastruktur
USAs president Donald Trump skal mandag møte guvernører og ordførere for å sanke støtte til sitt forslag om større satsing på infrastruktur.
Les mer om Donald Trump.
Kritisk til abort-forslag
– Økonomi skal aldri være et påskudd for å få gode helsetjenester, sier ordfører i Mandal Alf Erik Andersen (Frp). Han mener forslaget til Aust-Agder Frp om at kvinner skal betale for egen abort, tilhører fortida
Lundby fløy ned til karrierens første OL-gull: – En helt nydelig følelse
Maren Lundby sikret gullet i kvinnenes OL-hopprenn i Pyeongchang. Den norske formhopperen tok gullet foran tyske Katharina Althaus.
Her er framtiden til Anders (23) og Ingrid (20)
I vakkert landskap, omkranset av fjell på begge sider, ligger ærverdige Sæter gård på Kvikne. Her er framtiden til det unge paret Anders Juveli (23) og Ingrid Grue (20).
Les mer om Ingrid, Ingrid Grue, Kvikne og Sæter.
Trafikkulykke på riksvei 2 – fire personer til sykehus
EIDSKOG: Fire personer er kjørt til Kongsvinger sjukehus etter at en lastebil kjørte inn i en personbil på grensa mellom Norge og Sverige. Nødetatene er på plass.
Les mer om Kongsvinger, Norge og Sverige.
Nå avgjøres Vestsida-skolens framtid
Framtida for skoletilbudet ved Vestsida oppvekstsenter avgjøres i Søndre Land kommunestyre i ettermiddag.
Les mer om Søndre Land og Vestsida.
SISTE: Thomas Lehne Olsen (26) signerer i kveld
Han reiste på treningsleir til Marbella som Tromsø-spiller, men drar derfra i LSK-tøy.
Les mer om Marbella og Tromsø-spiller.
Landets første sykehus-imam
Azeem Mohammad (44) er ansatt som sykehus-imam på Haukeland.
Les mer om Haukeland.
Krypskytter ble løvemat
SØR-AFRIKA: En antatt krypskytter ble spist av løver i Sør-Afrika, opplyser politiet i landet.
Les mer om Sør-Afrika.
Sist de spilte på Festspillene, ble stykket stoppet etter ni timer. Nå er kunstnerne invitert tilbake.
Årets festspill byr på alt fra skandaløst teater, heavy metal og store klassiske verk.
Les mer om Festspillene.
Ukrainsk grensepoliti bekrefter at Saakasjvili blir deportert til Polen
Georgias tidligere president Mikhail Saakasjvili ble mandag ettermiddag pågrepet i Kiev og utvist til Polen, ifølge ukrainsk grensepoliti.
Klar med 10 Gigabit på Melbu
HADSEL: Det er klart for det tolvte LoVe Lan på Melbu, melder Fredrik Angell Moe, og legger spesielt vekt på at internettlinja som er på hele 10 Gigabit.
Lehne Olsen går til Lillestrøm
Thomas Lehne Olsen går fra Tromsø til Lillestrøm. Det melder lsk.no mandag. Artikkelen åpner slik: "Lillestrøm og Tromsø er enige om en overgang for Thomas Lehne Olsen (26).
Les mer om Lillestrøm og Tromsø.
Høyre-kvinner egger til biobråk
Stortingsrepresentant Tina Bru (H) er selv ufrivillig barnløs. Hun er en av flere Høyre-kvinner som vil kjempe for å få partiet til å snu nei til ja om eggdonasjon i april.
Les mer om Høyre-kvinner.
Lehne Olsen er solgt til eliteserieklubb
Thomas Lehne Olsen er ferdig i TIL. Lillestrøm har innfridd kravet som Tromsø IL har stått på hele veien og dermed har TIL solgt Thomas Lehne Olsen til LSK, skriver TIL i en pressemelding.
Les mer om LSK, TIL og Tromsø IL.
Supertre kan erstatte stål
Ein nyutvikla behandlingsmetode kan gjere tre like sterkt som stål - og dermed erstatte stål i både bilar og fly og mykje anna.
Færre kvinner i norsk film: - Dypt problematisk
Bare 27 prosent av hovedrollene i norsk film spilles av kvinner. (Dagbladet): Kvinneandelen i norsk film er gjennomgått av Norsk filminstitutt (NFI), og publisert i en fersk rapport.
Les mer om Norsk.
Færre kvinner i norsk film: - Dypt problematisk
Bare 27 prosent av hovedrollene i norsk film spilles av kvinner.
Avslørt i Norge: Dette merket har du neppe sett før
Her snakker vi virkelig sjelden testbil.
Les mer om Norge.
Sperret vei i Aremark
Sperret vei i Aremark
Les mer om Aremark.
Wisting-serie får støtte
Norsk Filminstitutt støtter TV-serien om politietterforsker William Wisting med 26 millioner kroner, melder NTB. Serien spilles inn i Larvik i disse dager og er basert på bøkene «Hulemannen og «Jakthundene av Jørn Lier Horst fra Stavern. Serien skal sendes på TV3 og Viaplay.
Havnebåten plukket opp padleren
Havnebåten i Narvik plukket opp en surfer som hadde blitt dratt langt ut på fjorden utenfor Narvik. Mannen var av utenlandsk opprinnelse, og ble hentet av en bekjent da havnebåten hadde fraktet han til land, opplyser havneinspektør Rune Skavik ved Narvik havn.
Les mer om Narvik og Rune Skavik.
Snekkeren har så vidt funnet ly for saga
– Det er ikke dager som dette det er mest morsomt å jobbe ute.
Storfornøyd Kokkvoll ble nummer fire: – Alt har fungert!
Endelig løsnet det for Amund Kokkvoll i Femundløpet.
Tre biler havnet i grøfta
Tre trafikkuhell oppsto på veiene mandag.
Kari Brattset til Györ: – Kunne ikke si nei
Kari Brattset forlater Vipers Kristiansand og blir lagvenninne med Nora Mørk, Kari Aalvik Grimsbø, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen i Györ.
Frp har konkludert i halvparten av varslingssakene
Fremskrittspartiet har konkludert i om lag halvparten av de sju varslingssakene de har fått på bordet siden november.
Mamma lå våken og la en liten beredskapsplan
SIRDAL: – Jeg må innrømme at jeg la en slags beredskapsplan da jeg la meg søndag kveld, sier Ingvil Førland Hellstrand, på vinterferie ved Gravatn i Sirdal.
Slik blir nye Android og slik tror de at de kan lure til seg iPhone-kunder
Skal ha busslomme som iPhone X.
Les mer om Android.
Trump fronter satsing på infrastruktur
USAs president Donald Trump skal mandag møte guvernører og ordførere for å sanke støtte til sitt forslag om større satsing på infrastruktur.
Les mer om Donald Trump.
To døde etter trafikkulykker i Møre og Romsdal
En kvinne og en mann omkom i to trafikkulukker i Møre og Romsdal mandag ettermiddag.
Les mer om Møre og Romsdal.
Lundby-dramaet: – Jeg kunne gått rundt i luften
PYEONGCHANG (VG) Maren Lundby (23) hoppet til gull. Men innrømmer at OL-konkurransen kunne endt med krasjlanding – og en tur på sykehuset – istedenfor øverst på seierspallen.
Les mer om OL-konkurransen.
To dødsulykker på Sunnmøre
To personar omkom i to trafikkulykker på Sunnmøre måndag ettermiddag.
Les mer om Sunnmøre.
To dødsulykker på Sunnmøre
To personar omkom i to trafikkulykker på Sunnmøre måndag ettermiddag.
Les mer om Sunnmøre.
Høyre-kvinner egger til biobråk
Stortingsrepresentant Tina Bru (H) er selv ufrivillig barnløs. Hun er en av flere Høyre-kvinner som vil kjempe for å få partiet til å snu nei til ja om eggdonasjon i april.
Les mer om Høyre-kvinner.
Lehne Olsen er solgt til eliteserieklubb
Thomas Lehne Olsen er ferdig i TIL.
Les mer om TIL.
Det ukjente dramaet bak Lundbys gull: - Vi fikk panikk
Timer før gullhoppet oppdaget servicemannen at noe ikke stemte. OSLO/PYEONGCHANG: Med 110 meter i sistehoppet sikret Maren Lundby OL-gullet i normalbakken. Lundby var den store favoritten. Og hun innfridde.
Fotgjengere og syklister må dele plassen på brua
I morgen tidlig stenger Statens vegvesen gangvegen over Tromsøbrua for å igangsette nødvendig vedlikehold. Det betyr at fotgjengere må menge seg sammen med syklistene på motsatt side.
Les mer om Tromsøbrua.
Melhus: Drapstiltalt 27-åring kjent skyldig
Juryen i Frostating lagmannsrett kjenner 27-åringen fra Melhus skyldig i drap på Råger Holte (38). Det melder Trønderbladet.
Kald Flamme til Urørtfinalen
Ung rapper frå Radøy vann duell i NRK P3 si musikktevling.
Les mer om Radøy og Urørtfinalen.
Lundby fløy ned til karrierens første OL-gull: - En helt nydelig følelse
Maren Lundby sikret gullet i kvinnenes OL-hopprenn i Pyeongchang. Den norske formhopperen tok gullet foran tyske Katharina Althaus. - En helt nydelig følelse. Jeg følte meg sterk i dag, sa Lundby til TVNorge etter rennet.
To omkom i trafikkulykker i Møre og Romsdal
To ulykker i Sula og Ulstein kommune mandag ettermiddag. En kvinne mistet mandag livet i en trafikkulykke ved Sulesund fergekai i Sula kommune i Møre og Romsdal.
Les mer om Møre, Romsdal, Sula, Sulesund og Ulstein.
Sykepleier tilsatte feil væske i medisinen til pasient
Onsdag 24. januar publiserte Nordlandssykehuset et nytt innlegg under «uønskede hendelser». Denne gangen var det en innlagt pasient som skulle ha et medikament intravenøst - men fikk feil behandling.
Les mer om Nordlandssykehuset.
Ny smell på E6
Mandag ettermiddag smalt det igjen på E6 gjennom Hedmarken. Ved 17-tiden smalt det mellom to biler på Rudshøgda i Ringsaker. Politiet opplyser at det ikke er meldt om personskade.
Ukrainsk grensepoliti bekrefter at Saakasjvili er deportert til Polen
Georgias tidligere president Mikhail Saakasjvili ble mandag ettermiddag pågrepet i Kiev og utvist til Polen, ifølge ukrainsk grensepoliti. Det rapporterer nyhetsbyrået Interfax ifølge Reuters.
Nestleiar i Oxfam går av etter prostitusjonsskandale
Nestleiaren i Oxfam går av etter avsløringa om at tilsette i den britiske hjelpeorganisasjonen kjøpte sex av prostituerte i Haiti etter jordskjelvet i 2010.
Les mer om Haiti og Oxfam.
Netanyahu seier han diskuterer annektering av busetjingar med USA
Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu seier at han har samtalar med USA om ei eventuell annektering av busetjingar på den okkuperte Vestbreidda.
Sportssjefen i ekstase etter Maren Lundbys historiske gull: - Har aldri sett noe lignende
Maren Lundby tok tidenes første norske OL-gull i hopp for kvinner. Maren Lundby var full av følelser etter at gullet var sikret. - En helt nydelig følelse. Jeg følte meg sterk i dag, sa Lundby til TVNorge etter rennet.
Les mer om Lundby, OL-gull og TVNorge.
- Derfor havner Chelsea utenfor
- Det er en massiv kamp som venter, sier TV 2-ekspert om mandagens Premier League-oppgjør. Se Chelsea - West Bromwich på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra kl. 20.30 Kampen om de viktige topp fire-plassene i Premier League hardner til.
Eiendomstopp risikerer fire års fengsel og millionregning
Trondheims kjente eiendomsutvikler Terje Eriksen kan få fire års fengsel og 14,6 millioner i inndragning hvis retten tar Økokrims påstand til følge.
Les mer om Terje Eriksen.
Erkjenner knivstikking i ny rettssak
18-åringen som er tiltalt for å ha knivstukket en 17 år gammel jente på en internatskole i Bygland erkjenner straffskyld. I dag startet rettssaken på nytt, etter at dommen for drapsforsøk er opphevet.
Les mer om Bygland.
Fire til sykehus etter ulykke
Totalt fem personer involvert i ulykken på rv 2, Magnor. Fire av dem er kjørt til sykehus.
Les mer om Magnor.
Trafikkulykke på E6
Nødetatene har rykket ut til et trafikkuhell på E6 ved Rudshøgda. To biler skal være involvert.
Les mer om Rudshøgda.
Kald Flamme til Urørtfinalen
Ung rapper frå Radøy vann duell i NRK P3 si musikktevling.
Les mer om Radøy og Urørtfinalen.
Tre havnet i grøfta
To trafikkuhell oppsto på E6 mandag. Samme dag oppsto det også et trafikkuhell på Hatter.
Les mer om Hatter.
Har vært flyvert og hotelldirektør. Nå blir Daniel polsjef
Daniel Johansen (43) fra Lakselv trakk det lengste strået, og blir ny butikksjef for Vinmonopolet i Lakselv. Han danket ut 30 andre søkere.
Les mer om Daniel, Lakselv og Vinmonopolet.
Hemmelig FKH-spiss i det blå
FKH-trener Eirik Horneland snakket varmt om en ny spiss i forrige uke. Men nå er det ikke sikkert at han kommer likevel.
To dødsulykker i Møre og Romsdal
En kvinne mistet livet i en trafikkulykke ved Sulesund fergekai i Sula kommune i Møre og Romsdal.
Les mer om Møre, Romsdal, Sula og Sulesund.