12. Februar 2018 19.00-19.59

Gjengen fra Tangerudbakken lover sterke scener i siste sesong

Det blir en forrykende sesong, om vi skal tro de kjente TV-profilene selv.

Trumps svigerdatter til sykehus etter å ha åpnet brev med hvitt pulver

Kona til Donald Trump jr., Vanessa Trump, er brakt til sykehus i New York for en sjekk etter å ha åpnet et brev som inneholdt et ukjent hvitt pulver, opplyser politiet.
Lærerstudenter som Eilen (22) blir utnyttet av skolene: – Vanskelig å si nei
Skoler som har lærerstudenter i utplassering bruker dem til å fylle hull i bemanningen. – Det er veldig uheldig, sier Høgskolen i Østfold om det studenter kaller utnytting.
Les mer om Eilen, Høgskolen og Østfold.

No kan du fly direkte til Tyrkia frå Sola

Auka interesse for feriering i Tyrkia er grunnen til at Norwegian no lanserer direkterute mellom Stavanger og Antalya.
Finanstilsynet advarer mot kryptovaluta
Finanstilsynet advarer forbrukere mot å kjøpe kryptovaluta, og kaller detsvært risikable og spekulative produkter, som gir stor risiko for tap.
Donald Trumps svigerdatter til sykehus for kontroll etter å ha vært i kontakt med brev med hvitt pulver
Brevet var adressert til Vanessa Trumps ektemann, Donald Trump Jr.
Les mer om Donald Trump Jr.
Carlsen økte ledelsen mot Nakamura
Magnus Carlsen økte ledelsen i det uoffisielle verdensmesterskapet i Fischer-sjakk. Med svarte brikker vant han det sjuende partiet mot Hikaru Nakamura.
«Tangerudbakken Borettslag»: - Nå gjør denne gjengen comeback: - Blir mye sterke øyeblikk
Deltakerne lover en forrykende siste sesong av «Tangerudbakken». HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I 2018 er det hele ti år siden TVNorge startet innspillingen av den første sesongen med «Tangerudbakken Borettslag».
Skal bli mer proffe på jobb-veiledning
Etablering av Hedmarks første karrieresenter skal profesjonalisere jobben med å få folk ut i arbeid, og ikke minst i riktig yrke. Karrieresenteret har vært etterspurt lenge.
Ola Lunde kritisk etter norsk bombonansa. Skytetreneren: - Ville gjort det samme igjen
De norske skiskyttergutta står uten medalje etter to løp. Ekspertene mener det skyldes mangel på skyting i kraftig vind.
- Skulle ønske OL var i et land der idretten betydde noe
De norske skiskytterne syns det er trist å kjempe om OL-gull i folketomme løyper. De norske skiskytterne er vant til å konkurrere foran nærmere 40.000 tilskuere i Tyskland, og andre steder i Europa.
Les mer om Europa, OL-gull og Tyskland.
- Nå går jeg bare rundt og hater
Slik forklarer skiskyttergutta OL-svikten. PYEONGCHANG (Dagbladet): Det ble en ny norsk nedtur for skiskytterne på OL-jaktstarten, selv om Tarjei Bø gjorde en fin innsats med 4. plass.
- Ikke lov eller råd til å si nei
Formannskapet vil bevilge 500.000 kroner til kommunens forsvarsutvalg. - Det verste vi kan gjøre nå er å sitte i ro til 3. mai, sa ordfører Jonni Solsvik.
Les mer om Jonni Solsvik.
- Følelsen av å være «stuck» et sted passer ikke for meg
Det å si opp jobben og bestille en enveisbillett til et eksotisk land for å reise på heltid, høres for mange skummelt ut. For Ingeborg Lindseth var det drømmen som hun nå lever ut.
Kjenner du igjen Hollywood-stjernen?
Skuespilleren ble en gang kåret til «verdens mest sexy mann». Nick Nolte (77) får fansen til å måpe. På nye bilder ute på ærend i sitt nabolag i Malibu, viser skuespilleren sin store forandring.
Les mer om Hollywood-stjernen og Malibu.
Trumps svigerdatter til sykehus
Vanessa Trump ble mandag fraktet til sykehus i New York etter å ha åpnet en pakke med et ukjent hvitt pulver, melder ABC News. Pulveret viste seg å være ufarlig.
Les mer om New York.
Ny UNN-sjef vil ha sjefene ut av kontorene og møterommene: – Skal være mer coach og mindre sjef
Konstituert UNN-direktør Marit Lind er forberedt på at det vil ta tid å finne en ny UNN-direktør, men gir full støtte til sin mangeårige kollega Tor Ingebrigtsen – og vil fortsette der han slapp.
Les mer om Tor Ingebrigtsen.
Er Ryfast samfunnsøkonomisk lønnsomt?
DEBATT: I en artikkel 1. februar tok undertegnede til orde for at man måtte slutte å sammenligne Rogfast og Ryfast. Årsaken til dette er det er to helt forskjellige prosjekter – Rogfast er et stamveinettprosjekt mens Ryfast er en pendlertunnel.
Les mer om Rogfast og Ryfast.
Går rettens vei for å unngå at BKK-aksjer havner i Bergen
Fylkesordfører Jenny Følling (SV) vil sikre at verdier på langt over to milliarder kroner blir værende i Sogn og Fjordane.
Les mer om Bergen, Fjordane og Sogn.
Donald Trumps svigerdatter sendt til sykehus
Donald Trump jr. raser etter at kona Vanessa åpnet et brev som inneholdt et hvitt pulver. Det viste seg å være et ufarlig stoff.
Les mer om Vanessa.
Kona til Trump jr. til sykehus etter å ha fått brev med hvitt pulver
Kona til Donald Trump jr., Vanessa Trump, er brakt til sykehus i New York etter å ha åpnet et brev som inneholdt et ukjent hvitt pulver, opplyser politiet.
Trump har lagt fram ambisiøst budsjettforslag for 2019 - vil bruke enorme summer på infrastruktur
USAs president Donald Trump har lagt frem sitt budsjettforslag for neste år. Kritikere mener det vil føre til at budsjettunderskuddet eksploderer.
Les mer om Donald Trump.
- Leirstein-saken ikke tema hos oss
- Situasjonen i Råde Frp er ikke noe tema for oss i Halden, sier gruppeleder for partiet, Per Egil Evensen. Hele kommunestyregruppa i Råde Frp har varslet sin utgang fra partiet og at de vil melde seg inn i Høyre.
Må i fengsel etter ruskjøring
Mann i 30-årene. En mann i 30-årene er dømt til fengsel i 25 dager, 10.000 kroner i bot og inndragning av førerkortet i tre år etter blant annet ruskjøring.
- Best for barna
- Alle foreldre ønsker seg et best mulig barnehagetilbud for barna sine, skriver Martin Henriksen i dette debattinnlegget.
Les mer om Martin Henriksen.
Kjenner du igjen Hollywood-stjernen?
Skuespilleren ble en gang kåret til «verdens mest sexy mann.
Les mer om Hollywood-stjernen.
NRK har mottatt 19 varsler
NRK har mottatt 19 varsler etter at metoo-kampanjen startet i fjor høst. Varslene gjelder 15 personer. Syv av varslene gjelder hendelser fra de siste tre årene. Juridisk direktør i NRK, Olav Nyhus, sier ingen av sakene betegnes som grove.
Les mer om NRK.
Finnmark har fått ny europavei
Riksvei 93 er blitt historie: Alta-Kivilompolo er nå blitt E45
Les mer om E45.
Stolt og rørt leder hadde gullsang på lur
Leder i Kolbukameratene, Kai Henning Stensrud, slet med å sette ord på sterke følelser etter å ha sett idrettslagets hoppdronning sveve ned til OL-gull. Da fant han fram gullsangen han hadde på lur.
Marens lange reise mot OL-gullet
Familie, trenere, ledere og Maren Lundby-fans i alle aldre fikk oppleve et hopprenn de aldri vil glemme på storskjermen i KK-hytta.
Les mer om KK-hytta og OL-gullet.
Biltema gir ikke opp kampen for 50 nye jobber her på Forus, søker etter 25 nye medarbeidere på Bryne
Biltema Norge henvender seg nå direkte til vår nye kommunalminister Monica Mæland (H) i håp om å få lov til åpne et nytt konsept varehus med kaf i Stavanger.
Vent med skiturene
SNØSKRED: Det har vært flere snøskred i Rogaland i helgen. Mye vind og snø kan bidra til at flere skred vil gå de nærmeste dagene.
Les mer om Rogaland.
NRK har mottatt 19 varsler etter #metoo-kampanjen
Etter at seksuell trakassering ble satt på dagsorden i fjor høst har NRK mottatt 19 varsler om «uakseptable forhold.
Les mer om NRK.
Fylkesleder i KrFU trekker seg i protest
Herman Midtsjø trekker seg som leder i Østfold KrFU i protest mot partiets behandling av Julia Sandstø, som trakk seg fra alle verv i januar.
Byane kallar
Sidan 2008 har minst halvparten av alle menneska på jorda budd i byar. I år 2030 reknar FN med at 60 prosent av alle menneske på jorda vil vere urbane.
Økning på Skagen - nedgang i Andøy
HADSEL: 2,9 prosent flere passasjerer reiste over Skagen i januar i år målt mot fjoråret. Det viser statistikken Avinor har utarbeidet. Tallene viser at 8.271 passasjerer har benyttet flyplassen gjennom årets første måned.
Les mer om Andøy, Avinor og Skagen.
- Reklame er best på kino
Sjøborg kino har inngått ein avtale med mediehuset Capa om nasjonal kinoreklame frå 1. februar.
Les mer om Capa.
Slik kan Haugen gå på «billigsalg fra Brann: – Vi har en enighet
Fredrik Haugen (25) forblir i Brann – enn så lenge. For den nye treårskontrakten skal ikke endre Branns prisforlangende for midtbanespilleren.
Les mer om Brann og Haugen.
19 varsler i NRK etter metoo
NRK har mottatt 19 varsler etter at metoo-kampanjen startet i fjor høst. Varslene gjelder 15 personer. Tallene har økt betraktelig etter NRK meldte om kun to varsler i november.
Les mer om NRK.
Rakk å bli rik før dotcom-krasjet – nå gjør han ny suksess
Erik Bakkejord (47) ble rik på børsraketten Stepstone, og tok gevinst rett før dotcom-boblen brast. Nå har han bygget en ny suksess - på gamlemåten.
Les mer om Stepstone.
La frem budsjettforslag på 3.500 milliarder dollar
USAs president Donald Trump har lagt fram et budsjettforslag på 3.500 milliarder dollar. Kritikere mener det vil føre til at budsjettunderskuddet eksploderer.
Les mer om Donald Trump.
Ruter etterforskes for falsk anklage mot 19-åring
Kollektivselskapet Ruter anmeldte 19-åring for å lage en egen billettdelings-app. Nå er de selv under etterforskning for å ha gitt uriktige opplysninger til politiet.
Trailer sperrer veien
Politiet har fått melding om at en trailer står på tvers i Øvre Bøkeligate i Larvik. Politiet er på vei til stedet.
Les mer om Larvik og Øvre Bøkeligate.
Hadde sikret 22 tonn stål dårlig
En litauisk semitrailer ble stanset i Røyken i morges med 22 tonn stålstenger som var dårlig sikret og hadde forskjøvet seg under kjøring. Først klokka 1630 var politiet og lossemannskaper ferdige med å losse om. Sjåføren fikk et forelegg på 8000 kroner.
Les mer om Røyken.
– Et skalkeskjul for abortmotstand
Aust-Agder Frp får kritikk fra Unge Høyre og Frp sentralt for sitt forslag om betaling for abort.
Les mer om Frp og Unge Høyre.
Her er grunnen til at skøytetidene blir bedre og bedre: – Det har skjedd en revolusjon
– Klappskøyter og innendørsis er ikke det viktigste, mener skøyteekspert.
Kåfjord: – Sørlandet skal ha de beste fotballtrenerne i Norge på breddesiden
Sørlandsfotballens Venner har store ambisjoner for trenerne på Sørlandet. I fjor sørget støtteforeningen for at 541 barnefotballtrenere fikk ta Grasrot-kurset til NFF Agder gratis.
Fylkesleder i KrFU trekker seg i protest – støtter Julia Sandstø
Herman Midtsjø trekker seg som leder i Østfold KrFU i protest mot partiets behandling av Julia Sandstø, som trakk seg fra alle verv i januar.
Barn får si sin mening om barneombudet
Barneombud Anne Lindboe slutter til sommeren. Nå ber regjeringen barn si sin mening om å hvordan det neste barneombudet bør være.
Politiet mener to unge jenter står bak væpnet ran i Alta
Politiet tror to unge jenter står bak et væpnet kioskran i Alta søndag. Det ble avfyrt skudd under ranet, og gjerningspersonene var utstyrt med pistol og kniv. Det melder Altaposten. - Sannsynligvis er det brukt løskrutt.
Les mer om Alta og Altaposten.
Har 40 juniorspillere - ønsker enda flere
SØRUMSAND: Per-Einar Gjelsvik er trener for Sørumsands fotballjuniorer foran kommende sesong, og rår over om lag 40 spillere. Men han ønsker seg enda flere! - For det første fordi vi har plass til flere.
Hoppsjefen trodde gulljentas karriere var over
Et lite døgn før Maren Lundby tok sitt historiske hoppgull fryktet flere i det norske støtteapparatet at 23-åringens karriere var over. Søndag kveld fikk den norske storfavoritten et særdeles ublidt møte med den sørkoreanske snøen på trening.
Les mer om Maren Lundby.
Magnus Carlsen leder 9-5 i Fischer Random - Carlsen økte ledelsen mot Nakamura
Magnus Carlsen økte ledelsen i det uoffisielle verdensmesterskapet i Fischer-sjakk. Med svarte brikker vant han det sjuende partiet mot Hikaru Nakamura. Magnus Carlsen leder turneringen med 9-5 sammenlagt før det siste av mandagens partier.
Ruter etterforskes for falsk anklage mot 19-åring
Kollektivselskapet Ruter anmeldte 19-åring for å lage en egen billettdelings-app. Nå er de selv under etterforskning for å ha gitt uriktige opplysninger til politiet.
Emil Iversen er på medaljejakt
OL i Pyongchang har hittil vært en meget stor suksess for Norge, og etter at Maren Lundby innfridde som storfavoritten i hoppbakken mandag, står Norge med to gull etter tre konkurransedager.
Les mer om Maren Lundby, Norge og Pyongchang.
Den bitre striden i Nedre Eiker Ap er fullt forståelig. Men nå bør den være over.
Tirsdag kveld skal Nedre Eiker Arbeiderparti ha det samme møtet som alle andre partilag i Svelvik, Drammen og Nedre Eiker må ha før våren setter inn. De skal legge ned seg selv.
Blir du svett av valentinsdagen?
Du er ikke alene, men parterapeutene mener du bør gi skikken en sjanse. - Alle jeg snakker med blir ganske svett av valentinsdagen. Psykolog og parterapeut Andreas Løes Narum i parweb.no er ikke i tvil.
Raser mot Frp-forslag om abort: - Bakstreversk og kvinnefiendtlig
Dersom en kvinne tar abort, bør hun selv betale for inngrepet, mener Aust-Agder Frp. Forslaget møter motstand så vel internt som fra regjeringspartnerne. I dag har kvinner rett til selvbestemt abort til og med 12. uke av svangerskapet.
Beintøff test venter for lokale sykkelhåp: - Det må til for å kjøre seg i form
Om snaue to uker er alvoret i gang for Susanne Andersen og Stine Borgli. I årets første ritt smeller de rett inn i den beryktede Paterberg-bakken. Med sine 400 meter høres det ut som en enkel utfordring.
Sju utlendinger løslatt, men 22 år gammel nordmann fortsatt fengslet i Kambodsja
Pågrepet for «pornografisk dans i ferieparadis.
Les mer om Kambodsja.
Kritisk til Frp-forslag om abort
Dersom en kvinne tar abort, bør hun selv betale for inngrepet, mener Aust-Agder Frp. Forslaget møter motstand så vel internt som fra regjeringspartnerne.
Tror bunnen er nådd i vest og sør
Meglere langs vest- og sørkysten mener pilen peker riktig vei for næringseiendom.
Fylkeskommune vurderer å politimelde kommune etter graving i kulturminne
LÆRDAL (NRK): Lærdal kommune kan ha øydelagt eit over 1000 år gammalt kulturminne. No vurderer Fylkeskommunen om dei skal sende saka vidare til politiet.
Les mer om Fylkeskommunen.
I morgen starter terrorrettssaken i Sverige: Dette er den mistenkte terroristen
Når rettssaken etter fjorårets dødelige lastebilangrep i Stockholm begynner tirsdag, håper svenskene å få vite mer om hvem den mistenkte usbekeren Rakhmat Akilov er og hvorfor han gjorde det han gjorde.
Finanstilsynet advarer mot kryptovaluta
Norske tilsynsmyndigheter slår følge sine kolleger i Europa, og advarer forbrukerne mot høy risiko ved å kjøpe kryptovaluta som bitcoin, ether og ripple.
Les mer om Europa.
– Ville bare påføre smerte, ikke skade
KONGSVINGER: 24-åringen som angrep Jan Willy Pettersen (58) med slag og spark umiddelbart før han døde risikerer trolig maksimalt seks måneders fengsel.
Les mer om Jan Willy Pettersen og Ville.
– Jeg hadde det ille, men nå er det enda verre
KONGSVINGER: – Jeg hadde det ille før saken kom opp, men nå er det enda verre. Seks måneders fengsel for å ha forårsaket min fars død? Det føles tungt, fryktelig tungt akkurat nå.
Les mer om Jeg.
Finnmark har fått en ny europavei
Riksvei 93 er blitt historie: Alta-Kivilompolo er nå blitt E45
Les mer om E45.
Lennart (18) skulle gjerne kombinert yrkesfag med toppidrett, men det nye tilbudet dukker ikke opp før til høsten: – Det hadde vært mitt førstevalg.
Haugaland videregående skole er med på et prøveprosjekt der yrkesfag kombineres med toppidrett. – Jeg er utrolig stolt over at vi skal gjøre dette, sier rektoren.
Tamme svaner skaper farlige situasjoner på Torvastad
Svanefamilien i Vikjå på Torvastad skaper farlige situasjoner i trafikken, mener naboer.
Les mer om Torvastad og Vikjå.
- Det kommer til å bli en heftig diskusjon(pluss)
Trøndelag Høyre uenig med moderpartiets bioteknologi-forslag. Kvinnepolitisk leder Guro Angell Gimse varsler heftig debatt i partiet rundt temaet.
Les mer om Guro Angell Gimse.
Han begynte med videokunst da ingen visste hva det var
Kunstakademiet i Trondheim, med Oddvar I.N. Daren i spissen, var det første akademiet i Skandinavia som investerte i videoutstyr og laget videokunst.
Sjekk hvor du finner de billigste studentboligene(pluss)
Skal du studere til høsten? Vi har laget en oversikt over prisene på studentboliger i de største byene og tettstedene i landet.
Ap i Bergen vil ta imot 25.000 kvoteflyktninger de neste fem årene
Lokallaget går til angrep på eget partis nye innvandringsretorikk og vil doble antallet kvoteflyktninger som hentes til Norge.
Les mer om Bergen og Norge.
Nå vil solcelleprodusenten tidoble produksjonen
Solcelleprodusenten Norsun skrur opp ambisjonene for fabrikken i Årdal enda noen hakk, og planlegger investeringer for tre milliarder kroner og tidobling av produksjonen de neste årene.
Les mer om Årdal.
Nektar å vise kritisert avhøyr: – Dei har brukt metodar som ikkje toler dagens lys
Fem frikjente ungdommar og foreldra deira vil at NRK skal få innsyn i videoavhøyret, men no har statsadvokaten bestemt seg: Offentlegheita får ikkje sjå det.
Les mer om NRK.
19 varsler i NRK etter metoo-kampanjen
NRK har mottatt 19 varsler etter at metoo-kampanjen startet i fjor høst. Varslene gjelder 15 personer.
Les mer om NRK.
Beintøff test venter for lokale sykkelhåp: – Det må til for å kjøre seg i form
Om snaue to uker er alvoret i gang for Susanne Andersen og Stine Borgli.
Elevene i ungdomsskolen får praktisk håndverksfag som nytt valgfag
Elever i ungdomsskolen vil få et nytt praktisk og arbeidsrettet håndverksfag. De første elevene kan teste ut faget fra høsten 2019.
Vi flytter til byene og vraker distriktene
Fram mot 2030 vil veksten i Norge skje rundt hovedstaden og i byene langs kysten, viser ny rapport. - Ved siden av utdanningstilbudet er det et større og mer variert arbeidsmarked i byene.
Les mer om Norge.
Giskes comeback
Lørdag gjorde Trond Giske politisk comeback i Arbeiderpartiet. Hvilken rolle og innflytelse han vil få i Ap, gjenstår å se.
19 varsler i NRK etter metoo-kampanjen
NRK har mottatt 19 varsler etter at metoo-kampanjen startet i fjor høst. Varslene gjelder 15 personer. Det forteller juridisk direktør i NRK, Olav Nyhus, til Aftenposten.
Les mer om Aftenposten og NRK.
Fylkesleder i KrFU trekker seg i protest
Herman Midtsjø trekker seg som leder i Østfold KrFU i protest mot partiets behandling av Julia Sandstø, som trakk seg fra alle verv i januar.
Vic Damone (89) er død
Den legendariske sangeren Vic Damone er død, 89 år gammel. Den amerikanske sangeren Vic Damone døde søndag, melder Associated Press (AP). Det er datteren til den kjente sangeren som opplyser om dødsfallet til nyhetsbyrået.
Les mer om Vic Damone.
I Sotsji var Fourcade livredd, skalv og hadde problemer med å puste. Fire år senere er frykten borte.
Martin Fourcade har ikke alltid vært like selvsikker som på den siste stående skyting som sikret han sitt tredje OL-gull.
Les mer om Fourcade og OL-gull.
«En generasjon vi aldri får tilbake»
KOMMENTAR: Når tre av våre største idrettsutøvere ligger nede, er det verdt å minne om hva de faktisk har betydd, skriver Adressa-kommentator Birger Løfaldli. PYEONGCHANG: 10.
Finanstilsynet advarer om kryptovaluta
– Kryptovaluta er svært risikable og spekulative produkter, skriver Finanstilsynet i en pressemelding.
Les mer om Finanstilsynet.
Venter mange kjøp og stigende leiepriser
Kontormarkedet i Oslo har hatt en sterk start på året. DNs ekspertpanel venter stigende leiepriser og et fortsatt høy aktivitet.
Les mer om Oslo.
Starter produksjon av flaskevann
Byglands-bedriften Ose-Water har fått godkjenning av NVE til å starte produksjonen av flaskevann. Dette kan bety mange nye arbeidsplasser i Setesdalen, ifølge bedriftens daglige leder Bergtor Haugå. Han sier målet er å bli en internasjonal aktør.
Les mer om Bergtor Haugå, NVE og Setesdalen.
Irritert over prøve-OL-kritikk: – Den drygaste spekulasjonen det går an å finne
OSLO/PYEONGCHANG (NRK): Som landslagstrener ville Ola Lunde beordret alle til prøve-OL. Johannes Thingnes Bø ser ikke verdien av en ekstra tur til Pyeongchang.
Les mer om Ola Lunde og Pyeongchang.
Marco vil at du skal snakke med ungdommen din: – Sett av minst 20 minutter hver uke
Rådhussalen var full av foreldre som tar bekymringene om ungdomsmiljøet i Hokksund på alvor.
Les mer om Hokksund.
Vi flytter til byene og vraker distriktene
Fram mot 2030 vil veksten i Norge skje rundt hovedstaden og i byene langs kysten, viser ny rapport.
Les mer om Norge.
Den tidligere Brann-spilleren advarer gamleklubben før BA-sendt kamp
Ungarske Zsolt Korcsmr mener Brann kan få det tøft i tirsdagens treningskamp.
Klarsignal for millioninvestering
- Når me får so positive signal frå politikarane så set me i gang.
Sterke følelser i sindig familie
Pappa Jan Helge og mamma Kristin slet med å sette ord på Maren Lundbys eventyrlige ferd mot OL-gull, og forteller om ei jente som allerede som tiåring var strukturert og veldig målrettet.
Les mer om Kristin og OL-gull.
Harvey Weinstein føler seg som en syndebukk for hele Hollywood
Slår tilbake mot anklagene.
Les mer om Hollywood.