12. Februar 2018 21.00-21.59

- Det var en forferdelig tid i livet mitt

Hollywood-stjernen mistet moren som 16-åring.

Netanyahu: Israel og USA drøfter annektering av bosetninger

Benjamin Netanyahu sier at han har samtaler med USA om annektering av bosetninger på den okkuperte Vestbredden. USA benekter at slike samtaler har funnet sted.
Les mer om USA og Vestbredden.
Skoleklasse funnet av Røde Kors
En skoleklasse fra Østfold som hadde gått seg bort i området ved Høgevarde i Krødsherad i Buskerud, er funnet i god behold. Mannskaper fra Røde Kors fant de to gruppene med elever og fikk dem fraktet ned til Tempelseter der de fikk varme seg i en varmestue. Elevene på 17 og 18 år var på skitur da de gikk seg bort. Det var klart vært, men kaldt i området da de ble funnet.
De bruker en drøy million på Risørs første russebuss
– Jeg tror veldig mange har negative tanker rundt buss. Vi har lyst å gi et positivt syn på buss, sier n av de 22 guttene på bussen som snart skal «rulle i Risør.
Les mer om Risør.
Se situasjonene som gjør at Ap-politikeren vil bevare busslommene
Ap-politiker Gaute Baarøy er skeptisk til Statens vegvesen sin plan om å fjerne busslommer. Derfor filmet han trafikken ved et såkalt kantstopp. Det han fikk se, skremte ham.
Les mer om Ap-politikeren.
Sier nei til større krise-fullmakter
Regjeringen ønsker større krise-fullmakter, men Arbeiderpartiet og Senterpartiet sier nei. Et nytt utvalg skal nå se på om regjeringen kan gjøre unntak fra lovpålagte rettigheter i ekstraordinære situasjoner.
Første sykehusimam
Haukeland universitetssjukehus i Bergen utvider sitt religiøse tilbud til pasientene og har som landets første sykehus ansatt en egen imam.
Les mer om Bergen.
- Før junioralderen var han egentlig ikke noe god i det hele tatt
Søndag overasket Simen Hegstad Krüger alle med å bli Norges første gullgutt i Pyeongchang. - Etter fallet tenkte jeg det kanskje var like greit å ikke se rennet, sier mamma Inger Hegstad Krüger.
Leif Gautestad er ny trener for Runar
Runar har ansatt ny hovedtrener for de to neste sesongene. Jobben er det Leif Gaustad som har fått. Det er klubben selv som på sin hjemmeside melder at Leif Gautestad har fått jobben som hovedtrener for Runar de to neste sesongene.
Polariseringsproblemet
I kjølvannet av den opphetede Jordan Peterson-debatten forrige uke har jeg tenkt mye på et fenomen som gikk igjen flere ganger når det sto på som verst, nemlig polariseringen av debatten.
- Disse tre klubbene skal ha jaktet Bendtner i vinter
RBK-legende Harald Sunde gjester Rasmus&Saga. Han var «1960-tallets Ciljan» og debuterte for Norge som 20-åring tilbake i 1964, Harald Sunde. Mens han ennå spilte for Nidelv på nivå to i norsk fotball.
Iversen foran OL-sprinten: – Da var jeg klin gal
Tirsdag går Emil Iversen sprint i OL. I forkant ble han spurt om hendelser fra 8 år tilbake i tid.
Les mer om Emil Iversen og OL-sprinten.
Avviser tilbud fra Driva Drift
UDI har avvist anbudet fra Driva Drift AS om å drifte en særskilt bo- og omsorgsløsning i lokalene som tidligere har huset Sunndal Asylsøkermottak. Det går frem av et brev til Sunndal kommune, skriver Driva. Det står ikke noe om hvorfor anbudet ble avvist. Det skapte sterke reaksjoner i kommunen da forslaget om å starte et mottak for truende og voldelige asylsøkere i det nylig avvikla asylmottaket.
De bruker en drøy million på Risørs første russebuss
– Jeg tror veldig mange har negative tanker rundt buss. Vi har lyst å gi et positivt syn på buss, sier n av de 22 guttene på bussen som snart skal «rulle i Risør.
Les mer om Risør.
Først fikk Randi (89) beskjed fra kommunen om å flytte hjem til et «byggeområde – men så fikset de opp
Etter en vannlekkasje på starten av året fikk Randi Tomine Lund en korttidsplass på Vea sykehjem. Da tiden var gått ut, måtte 89-åringen flytte tilbake til sin ubeboelige leilighet. Men da sa familien ifra. Og kommunen lyttet.
Les mer om Randi, Randi Tomine Lund og Vea.
Statens vegvesen vil ha lavere fart på ny motorvei til Værnes(pluss)
Nye Veier lovte fartsgrense 110 km/t. Så høy fart er trafikkfarlig, mener Statens vegvesen.
Roger Ruud om Lundby-gull: – Hun er dronningen av Toten!
Den tidligere topphopperen Roger Ruud (59) har fulgt Maren Lundby (23) siden hun var tre år. Totningen er ikke overrasket over suksessen til OL-vinneren.
Da er kampen i gang for å bli kvitt Hadia Tajik
En kamp ledet av middelaldrende menn.
Les mer om Hadia Tajik.
– Disse tre klubbene skal ha jaktet på Bendtner i vinter
RBK-legende Harald Sunde gjester Rasmus&Saga.
Les mer om Bendtner og Disse.
Skoleklasse har gått seg bort ved Høgevarde
SIGDAL: Politiet i nordre Buskerud melder på Twitter at de er på vei til området ved Høgevarde for å lete etter en skoleklasse som har gått seg bort i fjellet. Saken oppdateres.
Les mer om Buskerud, Høgevarde og Twitter.
Thomas Lehne Olsen mener det verste er å dra fra kompisene i Tromsø
Thomas Lehne Olsen (26) forteller at han reiser fra Tromsø med mange gode minner. Nå venter nye utfordringer, etter at han signerte på en fireårskontrakt med Lillestrøm. Begge klubbene bekreftet overgangen på sine nettsider mandag.
Les mer om Lillestrøm og Tromsø.
Film om Utøya flytter fokus tilbake til ofrene
- Utøya-filmen er en påkjenning for de berørte, men mange er også glade for at fokus nå kommer tilbake til ofrene, sier leder av støttegruppen Lisbeth Røyneland.
Les mer om Lisbeth Røyneland og Utøya.
Arbeiderpartiet: - Da er kampen i gang for å bli kvitt Hadia Tajik
En kamp ledet av middelaldrende menn. Sentralstyremedlem Jørn Eggum «åpner for utskifting i Ap-ledelsen» i et intervju med Dagbladet fredag forrige uke. Hele intervjuet er en skjult agenda for å bli kvitt Hadia.
- På tide å tenke litt på sommer'n!
Reidar Myhre bestemte seg for å ta Eivind Smiths utspill om «liv og røre» i sentrum på alvor. Til sommeren spilles det opp til allsangkvelder i sjøkanten, og i august blir det konserter med både Rune Larsen og Bettan.
Les mer om Bettan og Rune Larsen.
Servicemannen Alexander reddet dagen for Gull-Lundby
Maren Lundby møtte redningsmannen etter gull-hoppet.
Les mer om Gull-Lundby.
Servicemannen Alexander reddet dagen for Gull-Lundby
Maren Lundby møtte redningsmannen etter gull-hoppet.
Les mer om Gull-Lundby.
Glatt i hele fylket
Politiet melder om glatte veier i hele fylket. Nødetatene har rykket ut til en singelulykke på fylkesvei 111, Vestensletta, Fredrikstad. Mindre personskade.
Les mer om Fredrikstad og Vestensletta.
Slutt på Nordsjøfestivalen
Nordsjøfestivalen som har skapt liv og røre en helg i august i Elnesvågen i Fræna, kan være historie. Elnesvågen Småbåtforening skriver i en pressemelding at det er fritt frem hvis andre vil ta over ansvaret for festivalen som har eksistert siden 2004.
Verdensturneen fortsetter
Når statsminister Erna Solberg besøker Japan denne uken, har Norge i løpet av kort tid fått innpass hos tre av verdens største økonomier på knapt et år.
Les mer om Erna Solberg, Japan og Norge.
Coca-Cola permitterer og legger storinvestering på is etter avgiftshopp
Leskedrikkjempen skylder på volumtap og økt grensehandel etter avgiftsøkning på brus.
Hjemdal kritisk til abortforslag
Dersom en kvinne tar abort, bør hun selv betale for inngrepet, mener Aust-Agder Frp. Forslaget møter motstand så vel internt som fra regjeringspartnerne.
Les mer om Aust-Agder Frp.
Bil i fjellveggen
Ein bil har køyrt i fjellveggen i Bergstunnelen på riksveg 5 i Fjærland.
Les mer om Bergstunnelen og Fjærland.
SE OPPTAKET: Finnmark møttte Troms til debatt om regionsammenslåingen 02/12/2018
Johnny Ingebrigtsen (SV), fra Finnmarks forhandlingsutvalg, møtte Willy Ørnebakk (Ap), leder av Troms sitt forhandlingsutvalg til debatt på Alta bibliotek. Opptaket kan du se her.
Les mer om Alta og Willy Ørnebakk.
Advarer mot speilblanke veier i hele distriktet
Politiet har fått flere meldinger om glatte veier.
Først fikk Randi (89) beskjed fra kommunen om å flytte hjem til et «byggeområde – men så fikk saken en lykkelig løsning
Etter en vannlekkasje på starten av året fikk Randi Tomine Lund en korttidsplass på Vea sykehjem. Da tiden var gått ut, måtte 89-åringen flytte tilbake til sin ubeboelige leilighet. Men da sa familien ifra. Og kommunen lyttet.
Les mer om Randi, Randi Tomine Lund og Vea.
Hjemdal kritisk til abortforslag
Dersom en kvinne tar abort, bør hun selv betale for inngrepet, mener Aust-Agder Frp. Forslaget møter motstand så vel internt som fra regjeringspartnerne. I dag har kvinner rett til selvbestemt abort til og med 12. uke av svangerskapet.
Les mer om Aust-Agder Frp.
R&Å-damene tapte mot Oslostudentene
R&Å-damene reiste hjem fra Oslo søndag med sjumålstap. Det brenner et blått lys for plassen i 3. divisjon. - Vi gir oss ikke, vi skal kjempe til alt håp er ute, lover trener Roy Andersen.
#metoo - Forlater Frp med tungt hjerte
- Vi har vært så stolte over partiet vårt, derfor er det vondt å måtte melde oss ut, sier Kjersti Bakker.
Skoleklassen funnet
Mannskaper fra Røde Kors er kommet frem til skoleklassen som hadde gått seg bort i området ved Høgevarde. Ifølge politiet, er elevene 17 og 18 år gamle. Planen deres var å gå fra Tempelseter til Høgevarde-hytta. De hadde delt seg i to grupper. Alle er nå funnet; kalde, men i god behold, ifølge politiet.
Sagen hyller Maren Lundby etter det historiske OL-gullet
Anette Sagen kjempet i årevis for at kvinner skulle få samme rettigheter som menn i hoppbakken. I dag fikk hun belønning for strevet.
Les mer om Maren Lundby og OL-gullet.
Flyttet til Trondheim
Les mer om Trondheim.
Forsøkte å lure til seg millioner
Studenter forsøkte å jukse seg til 36 millioner kroner i urettmessig borteboerstipend i løpet av 2016. I fjor ble 43 000 studenter som haddet oppgitt å bo borte kontrollert. Av disse var det 2.321 som ikke kunne dokumentere at de ikke bodde hos foresatte, skriver NTB.
Les mer om NTB.
Etterlyser tøffare medisinforhandlingar
– Seier ein ja til alle nye legemiddel uansett pris, vil grunnlaget for ei felles helseteneste rase saman, meiner Høgre.
Les mer om Høgre.
«Tognerd så mulighet for Modum
Den selverklærte «tognerden Geir Holen skisserte opp en forlokkende togframtid for Modum: Vikersund - Oslo på 55 minutter.
Les mer om Geir Holen, Modum og Oslo.
Tommy blir «supervikar
Tommy Flåten (59) vil vikariere som politistasjonssjef i Hammerfest, mens Terje Wikstrøm er ordfører i Kvalsund.
Her blir Eva pyntet til bryllupsfest av Kathrine Sørland
Søndag ble det arrangert Bryllups-outlet på Eidsverket. Kathrine Sørland var dagens vertinne, og lokale utstillere solgte brudekjoler og bryllupseffekter.
Guten (3) overlevde 45 minutt under snøen. Her er den sterke historia
HUNNEDALEN: Tre gutar på tre, sju og 17 år blei søndag fanga av eit snøras i Hunnedalen. Alle overlevde. Far trur ein pulk var redninga for barnet som låg lengst under snøen.
Les mer om Hunnedalen.
Dokumenterte massedrap på egne naboer: – Soldatene skjøt hver eneste mann to eller tre ganger
2. september i fjor ble ti menn fra rohingya-minoriteten i Myanmar stilt opp på rekke, bundet, tvunget i kne, skutt eller hakket til døde og kastet i en fellesgrav. Blant gjerningsmennene var naboer som fotograferte det hele.
Les mer om Myanmar.
NRK P3s musikksjef forstår tvil rundt Christine Danckes habilitet
– Noen burde melde dette til Pressens Faglige Utvalg, mener bransjeaktør om forholdet mellom P3-profil Dancke og artistmanager Silje Larsen Borgan.
Bussjåføren (64) satt og spiste matpakka si. Mannen som angrep ham er siktet for drapsforsøk
36-åringen, som i fjor høst ble siktet for grov kroppsskade etter å ha angrepet en bussjåfør i Bergen, er nå siktet for drapsforsøk.
Les mer om Bergen.
Kvinnekampen som endte med OL-gull for Maren Lundby
Endelig har Norge fått sin første kvinnelige olympiske mester i skihopping. Veien har vært lang.
Les mer om Maren Lundby, Norge og OL-gull.
Over tre millioner så OL i går
OL i Pyeongchang fenger det norske folk. 3 250 000 nordmenn fulgte TV Norge og Eurosports sendinger på TV, strømme-TV, på nett eller i sosiale medier i går. Den mest sette øvelsen i helgen var herrenes skiskyttersprint i går.
Les mer om Pyeongchang.
- Været som kommer er litt guffent
Har du muligheten, gjelder det å utnytte tirsdag formiddag maksimalt. Det er ruskevær i vente. Vi tar det positive først: - Det kan bli en flott start på dagen tirsdag.
Haukeland ansetter sykehusimam
Haukeland universitetssjukehus utvider sitt religiøse tilbud til pasientene og har som landets første sykehus ansatt en egen imam.
Kvinnekamp i hoppsporten - Kvinnekampen som endte med OL-gull for Maren Lundby
Endelig har Norge fått sin første kvinnelige olympiske mester i skihopping. Veien har vært lang. (Dagbladet): Mandag kronet Maren Lundby (23) sin fantastiske hoppsesong med Norges første OL-medalje gjennom tidene i skihopping for kvinner.
Anette Sagen om Gull-Maren: - Hun var veldig sjenert, og en gang måtte jeg hjelpe henne med å kle på seg
Hopp-pioneren hyller gullvinneren - Jeg ble så glad! Det sistehoppet til Maren var det skikkelig klasse over. Så fortjent, hun har jo vært best hele sesongen, sier Anette Sagen til Dagbladet.
Fire døde etter snøvær i Sverige
Etter den kraftige snøstormen som rammet Nord-Sverige 1. februar er til sammen fire eldre mennesker blitt funnet døde utendørs i Västernorrland. Det er flere enn normalt, ifølge politiet.
Med denne e-posten kan bankkontoen din tømmes
DNB bekrefter at kundene kan få tappet kontoen sin. At svindlere forsøker å lure til seg kredittkortinformasjon gjennom falske e-poster er ikke noe nytt, men en ny bølge er i ferd med å sette en ny standard.
Her heier de på skøytehelten
Mens Ida Njåtun (27) gikk for OL-medalje i Pyeongchang, samlet familie og andre seg i Asker kulturhus for å heie.
Les mer om Asker, OL-medalje og Pyeongchang.
Ny hovedtrener i Dala
Brumunddal har funnet ny hovedtrener til A-laget. Vemund Brekke Skard skal være hovedtrener, etter at Viggo Tollefsen ga seg på grunn av helsemessige årsaker. - Det ble en intern løsning, en løsning vi er veldig godt fornøyde med.
Les mer om A-laget, Dala og Viggo Tollefsen.
Øyeblikket har vært en norsk besettelse i 36 år. Nå lurer New York Times på hvorfor.
«Ikke akkurat en månelanding, er det vel?», skriver storavisen. En russer og en nordmann - i frenetisk kamp på oppløpet. Et snødekt Holmenkollen. Og et inferno av lyd fra folkehavet.
Les mer om Holmenkollen.
Oxfams nestleder går av etter prostitusjonsskandale
Nestlederen i Oxfam går av etter avsløringen om at ansatte i den britiske hjelpeorganisasjonen kjøpte sex av prostituerte i Haiti etter jordskjelvet i 2010.
Les mer om Haiti og Oxfam.
Leter etter skoleklasse i fjellet
Politiet er på vei til området Høgevarde for å lete etter en skoleklasse som har gått seg bort i fjellet.
Les mer om Høgevarde.
Trøndersk ordfører blir sammenlignet med diktator Kim Jong-un
Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes (Sp) blir kalt «Kim Jong-Vigdenes etter å ha lagt ut et profilbilde på Facebook. Selv tar han det hele med et stort smil.
Les mer om Facebook og Kim Jong-un.
Tangen setter hardt mot hardt
Den omstridte kunstsiloen i Kristiansand kan være historie i morgen. Milliardær og kunstsamler Nicolai Tangen setter nemlig hardt mot hardt, og trekker seg dersom fylkespolitikerne krever at han skal gi flere penger for å realisere bygget.
Skal gi gjennomslagskraft
Fiskesalgslagenes Samarbeidsråd skifter navn til Norsk Villfisk. Leder, Sveinung Flem sier at navnebyttet er et steg på veien for å skaffe villfisknæringen gjennomslagskraft som reflekterer dens betydning. Norsk Villfisk organiserer landets om lag 11.000 registrerte fiskere.
– Været som kommer er litt guffent
Har du muligheten, gjelder det å utnytte tirsdag formiddag maksimalt. Det er ruskevær i vente.
Les mer om Været.
Slik blir seniorane sprekare
- Eg har ikkje alltid lyst til å gå på trening, men det kjennest veldig godt etterpå.
Kaiprosjekt skal vurderes på nytt: – Fare for at 200.000 er kastet ut av vinduet, og at fiskere forlater Vadsø
Fiskerne i Vadsø frykter det blir lenge å vente på hardt tiltrengte egnebuer etter at planene om utvidelse av Samvirkekaia er satt på vent.
Les mer om Samvirkekaia og Vadsø.
Lehne Olsen: – Jeg kan utvikle meg i LSK og forhåpentlig hjelpe klubben opp på tabellen
Thomas Lehne Olsen (26) dro til Spania i Tromsø-tøy mandag morgen. På kvelden ble han presentert som LSK-spiller.
Les mer om LSK, Spania og Tromsø-tøy.
Du kan tape store beløp hvis du ikke sjekker dette
Arbeidsgivarar er lovpålagt å opprette pensjonsordning for dei tilsette. Men du må ordne opp sjølv, om bedrifta ikkje betaler inn.
Over n million så Farmen-finale
Nå jakter TV2 på nye kjendiser til det populære tv-programmet.
Les mer om Farmen-finale og TV2.
Guten (3) overlevde etter 45 minutt under snøen. Her er den sterke historia
HUNNEDALEN: Tre gutar på tre, sju og 17 år blei søndag fanga av eit snøras i Hunnedalen. Alle overlevde. Far trur ein pulk var redninga for barnet som låg lengst under snøen.
Les mer om Hunnedalen.
Ørsdalstunnelen ved Stavtjørn åpent igjen
Et snøras stengte tunnelinngangen like ved skisenteret på Stavtjørn på Fv 117 inn til Ørsdalen. Mandag morgen åpnet veien igjen.
Les mer om Stavtjørn og Ørsdalen.
Reinsdyrkalv forvillet seg ned i byen
Det var ikke bare tobeinte som benyttet seg av fortauene i Steinkjer sentrum mandag formiddag. Lassoen måtte tas frem for å få has på reinsdyrkalven som var på byvandring.
Les mer om Steinkjer.
Kan vindparker være vakre?
Ulempen med vindkraft er at du ser den.
Regjeringen ønsker større krise-fullmakter - Ap og Sp sier nei
Ap og Sp reagerer sterkt mot at regjeringen vil skaffe seg rett til å sette gjeldende lover til side i spesielle situasjoner, som en ny flyktningkrise. Et nytt utvalg skal utrede endringer i beredskapslovene i Norge.
Les mer om Norge.
Siktet for drapsforsøk etter vold
En 36 år gammel mann, som i fjor høst ble siktet for grov kroppsskade etter å ha angrepet en bussjåfør i Bergen, er nå siktet for drapsforsøk. Det melder Bergens Tidende.
Les mer om Bergen.
- Har store planer for 2018
Etter å ha brukt 2017 på å etablere hus og heim, er Gøran Helgesen (27) tilbake på skytebanen med et smell. - Målene for 2018 er høye, sier han.
Les mer om Gøran Helgesen.
Unacast henter 140 millioner kroner – mener det aldri kunne skjedd om selskapet ble igjen i Norge
Teknologiselskapet Unacast får inn internasjonale investorer og skal doble antall ansatte. Gründerne mener at det å flytte hovedkontoret til New York var avgjørende for å kunne vokse.
Les mer om New York og Norge.
Nyheter fra Østafjells
Østafjells 20:55
Advarer mot økt snøskredfare
Snøskredfaren på Blefjell øker. Mye snø, vind og økende temperaturer øker skredfaren, sier Tor Flesseberg i Kongsberg Røde Kors til Laagendalsposten. Røde Kors har fått rapporter om middels og store skred på Blefjell, Sigridsbu og i Langedalen.
Jublar over at Liam får livsviktig medisin
Femåringen Liam Rønnestad frå Ålesund får endeleg den livsviktige medisinen Spinraza.
Les mer om Liam, Spinraza og Ålesund.
Vestsida skole legges ned
17 stemte for å legge ned Vestsida oppvekstsenter i Søndre Land da saken ble avgjort i kommunestyret i kveld, ifølge OA. Åtte stemte mot nedleggelse.
Les mer om Søndre Land og Vestsida.
194 tilfeller av norovirus i OL
Totalt er 194 personer blitt smittet av noroviruset i OL-byen Pyeongchang. Mandag ble det oppdaget 17 nye tilfeller av viruset, bekrefter OL-arrangøren i en pressemelding. Dagen før det ble notert 19 nye tilfeller.
Svenske Lasse døde i snøværet – ble funnet død i bilen sin midt i byen
Store snømengder har fått tragiske konsekvenser i Nord-Sverige. Lasse (77) døde i sin innesnødde bil midt i byen, uten at noen hjalp ham.
Les mer om Nord-Sverige.
Varslar redusert kapasitet på ferjeavgang på grunn av farleg last
Redusert kapasitet på ein av avgangane til Leirvåg - Sløvåg tysdag.
Les mer om Leirvåg og Sløvåg.
Han reddet trolig liv i knivdramaet – les redningsmannens dramatiske historie
KONGSVINGER: Svein P. Flaen er mannen som fikk overmannet kvinnen som gikk til angrep med kniv i glasshuset i Gågata lørdag. Han er fortsatt skjelven etter den dramatiske hendelsen.
Les mer om Gågata.
– Han kan ha reddet flere mennesker
KONGSVINGER: Politiet roser Svein P. Flaen for å ha stoppet knivangrepet.
Les mer om Han og Svein P.