13. Februar 2018 07.00-07.59

Røkke-selskaper får milliardkontrakter

Kjell Inge Røkke-kontrollerte Kværner har fått Johan Castberg-kontrakt av Statoil verdt 3,8 milliarder kroner. 450 millioner av disse går til Røkkes Aker Solutions som skal hjelpe med leveringer.

Flere dyreeiere får forbud mot dyr

For å verne dyr mot lidelse er det stadig flere dyreiere som gis aktivitetsforbud. Bare siden 2015 har 63 dyreiere i Norge fått aktivitetsforbud for ett eller flere dyr, hvorav fire er fra Østfold. Mattilsynet i Østfold og Follo forteller at enkelte dyreeiere mangler både kompetanse, evne og vilje til å hindre at dyrene lider.
Les mer om Follo, Norge og Østfold.
Bjelker fjernet
Politiet har ryddet tunnelen for bjelker. Hortentunnelen er nå åpnet.
7. plass til Kjetil Jansrud
Kjetil Jansrud fra Vinstra ble nummer 7 under superkombinasjonen i OL i morges. Han lå på 4. plass etter utfordelen, men endte til slutt på 7. plass. Marcel Hirscher fra Østerrike tok gull, 2.15 sekunder raskere enn Jansrud.

Sikringsarbeidet held fram enno ein månad

Sikringsarbeidet på fylkesveg 53 ved Finnsåstunnelen blir truleg ferdig i løpet av mars.
Les mer om Finnsåstunnelen.
Skogheksa med eget trossamfunn
NORD-ODAL: Skogheksa Lena Ragnvaldsdatter Skarning følte det manglet noe i de etablerte naturreligionene. Nå er hun forstander i et helt nytt trossamfunn.
Denne glade laksen blir ny politileder etter å ha «navet i en årrekke
Unni Pedersen Stock (50) fra Vadsø blir den nye politistasjonssjefen i Kirkenes.
Les mer om Vadsø.
Med denne e-posten kan bankkontoen din tømmes
DNB bekrefter at kundene kan få tappet kontoen sin.
Dette er dagens begravelser og bisettelser(pluss)
Dette er dagens begravelser og bisettelser i Midt-Norge tirsdag 13. februar 2018.
Les mer om Midt-Norge.
Legger frem kollektivkutt-liste i møte(pluss)
Trøndelag fylkeskommune kutter kollektivtilbudet for å spare inn ca. 78 millioner kroner. Høyres Torhild Aarbergsbotten er ikke overrasket over kuttene.
Over og ut for Martin Schulz
Mens den store taperen i det tyske regjeringsspillet, Martin Schulz, i dag går av som SPD-leder, fortsetter bråket i de store partiene. Til skade for demokratiet og Europa.
Les mer om Europa og Martin Schulz.
Kvinne fjernet 14 ormer fra øyet i USA
En kvinne fra delstaten Oregon i USA fikk 14 ormer fjernet fra øyet etter å ha fått en sjelden parasittinfeksjon spredt av fluer.
Les mer om Oregon og USA.
NRC Group mangedobler bunnlinjen
NRC Group leverer tall for 4. kvartal 2017.
Dette vil påvirke Oslo Børs
Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag.
Hirscher tok sitt første OL-gull – Jansrud nummer syv
PYEONGCHANG/OSLO (VG) 28 år gammel tok alpinkongen Marcel Hirscher endelig sitt første OL-gull da han vant kombinasjonen tirsdag. Kjetil Jansrud ble beste nordmann på 7. plass.
Nordmenns reiselyst vender tilbake
Lysten til å bruke penger på reiser og større anskaffelser er stigende blant nordmenn, men forskjellene mellom dem med høy og lav inntekt, øker.
OL-studio: Han har blitt kalt tidenes beste, men manglet n ting. Frem til nå.
Marcel Hirscher vant sitt første OL-gull.
Les mer om OL-gull.
Skolesaken i Krødsherad - endelig en langsiktig løsning eller bare noen nye «pauseår»?
Skolesaken i Krødsherad har vært en prosess i godt over tre år nå, og den har ikke alltid vært like lett å følge. Det har vært krefter som har dratt i ulike retninger og valgkampen i 2015 ble også en merkelig periode i prosessen.
Les mer om Krødsherad.
Kulda kan gi ladesjokk for elbilister
For med kulda øker også ladetiden drastisk - noe som igjen kan slå ut på økonomien.
Jansrud på 4. plass etter kombiutfor
Kjetil Jansrud er på 4. plass etter kombiutforen. Aksel Lund Svindal dropper slalåmdelen av superkombinasjonen i OL i samråd med trenerne og helseteamet Svindal viste form i blåsten og lå på 2.-plass før slalåmdelen.
Les mer om Svindal.
Kulingvarsel natt til tirsdag
Har du et nyhetstips? Det er ingen meldinger fra Namdalen i nattens politilogg. Kulingvarsel mellom Rørvik og Støtt Yr.no har sendt ut kulingvarsel mellom Rørvik og Støtt, og melder om sørøstlig stiv kuling på 15 m/s fra natt til tirsdag.
Ingen medaljer for curlingparet
Fornebu-paret Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien måtte gi tapt 4-8 for OAR (russiske utøvere) i mixed double curling.
Les mer om Kristin Skaslien og OAR.
KrF-topp mener partiet bør gå i regjering
Avtroppende leder i Hordaland KrF, Pål Kårbø, tror partiet vil tjene på å takke ja til invitasjonen om å slutte seg til Erna Solbergs regjering.
Utsetter nye krav til legevakten
Mange kommuner var ikke klare til å gjennomføre nye legevaktkrav. Nå setter helseminister Bent Høie den nye forskriften på vent.
Les mer om Bent Høie.
Trafikkulykke i Hareid sentrum
Tre køyretøy skal vere involvert, ifølge politiet. Naudetatane rykker ut, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter. Vi oppdaterer saka
Les mer om Hareid, Møre, Romsdal og Twitter.
Ødelagt av piller - får erstatning
En Kongsvinger-mann får erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning etter at Pasientskadenemnda ikke anker dommen fra Glåmdal tingrett. Fra 1990-tallet og fram til idag, fikk han utlevert store mengder vanedannende medisiner.
Høie utsetter nye legevaktkrav
Mange kommuner var ikke klare til å gjennomføre nye legevaktkrav. Nå setter helseminister Bent Høie den nye forskriften på vent.
Les mer om Bent Høie.
Forskjellene i framtidstro øker
Lysten til å bruke penger på reiser og større anskaffelser er stigende blant nordmenn, men forskjellene mellom dem med høy og lav inntekt, øker.
Flere biler skal ha kjørt ut på E18
Nødetatene er på vei. Like etter klokka 07.00 tirsdag morgen melder politiet i Vestfold at nødetatene er på vei til E18, skriver Sandefjords Blad. Politiet skal ha fått melding om at flere biler har kjørt av veien.
Les mer om E18 og Vestfold.
Taliban-nestleiar drepen i Pakistan
Nestleiaren av Taliban i Pakstian er drepen i eit amerikansk droneangrep. Det kjem fram i ei utsegn frå opprørsgruppa, skriv AFP. Nestleiar Khalid Mehsud blei drepen i fjellområdet Waziristan 8. februar. USA har foreløpig ikkje kommentert saka.
Tirsdagens Premier League-rykter
Manchester United har jaget Madrids walisiske vingstjerne i vindu etter vindu.
Flytende CO2 skal gi milliarder for Statoil i USA
Flytende CO2 skal gi Statoil milliardgevinster i amerikanske skiferoljefelt. Med 70 dollar fatet skal Statoils virksomhet på land levere rundt 16 milliarder kroner i kontantstrøm de neste tre årene.
Les mer om Statoil og USA.
Hortenstunnelen stengt
Hortenstunnelen er stengt på grunn av bjelker i tunnelløpet. Politiet er på vei til stedet for å rydde tunnelen.
Må vente oss en del byger
Det blir noen sludd- og snøbyger i høyden og regnbyger langs kysten, men det blir stort sett oppholdsvær og mulighet for perioder med sol. Det blir rolige vindforhold, men mer vind og nedbør fra i kveld, ifølge statsmeteorolog Kristian Gislefoss.
Tre køyretøy i ulykke
Tre køyretøy er involverte i ei trafikkulykke i Hareid sentrum. Nødetatane har rykket ut. Det blir meldt om mindre personskade på stedet. På fylkesveg 35 blir det manuell dirigering og omkjøring forbi ulykkesstedet. Det ble raskt køer på stedet.
Les mer om Hareid.
Kværner får milliardkontrakt
Kværner skal levere moduler til plattformdekket til Johan Castberg-feltet for 3,8 milliarder kroner.
– Acosta er for god for Norge
Mons Ivar Mjelde er overrasket over at hans tidligere elev Bismar Acosta ikke er solgt til utlandet.
Les mer om Acosta, Bismar Acosta og Norge.
Kristian mistet klokke til 8,7 millioner ned på flisgulvet...
Kristian Hviding Kvams lidenskap er dyr nok som den er. Den kunne blitt katastrofal da han nylig mistet en lånt klokke til 8,7 millioner kroner rett ned på et flisgulv i Genève.
KrF-topp mener partiet bør gå i regjering
Avtroppende leder i Hordaland KrF, Pål Kårbø, tror partiet vil tjene på å takke ja til invitasjonen om å slutte seg til Erna Solbergs regjering.
Han vil styre fylkeslaget
Under Senterpartiet i Rogaland sitt fylkesårsmøte som avholdes i Haugesund den 2.-3. mars gir Bjarne Undheim seg som fylkesleder etter 6 år i vervet.
Derfor ble Sørlandsbanen stengt
Dette er bildene jernbanens egne folk har tatt ute på jobb, mens snøkaos herjer og Sørlandsbanen har vært stengt store deler av søndag og mandag.
Les mer om Sørlandsbanen.
Svinenæringen må inn på teppet hos Dale
Norske svineprodusenter må tirsdag møte hos landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) for å diskutere dyrevelferd.
Les mer om Dale og Jon Georg Dale.
Ap med 17 forslag mot overgrep
Politiet har for få ressurser, helsevesenet har ikke fulgt med i timen og internett har senket terskelen for å begå overgrep, mener Aps Lene Vågslid.
BerGenBio i minus
BerGenBio leverer tall for 4. kvartal 2017.
Flere biler skal ha kjørt ut på E18
Nødetatene er på vei. Like etter klokka 07.00 tirsdag morgen melder politiet i Vestfold at nødetatene er på vei til E18. Politiet skal ha fått melding om at flere biler har kjørt av veien. Det opplyser de på Twitter.
Les mer om E18, Twitter og Vestfold.
Overleverer 36.500 underskrifter mot «avskilting» av lærere
Vil bli utvidet og oppdatert med foto fra overleveringen. I protest mot at Stortinget tirsdag avviser å droppe kompetansekrav for erfarne lærere, overleverer lærerorganisasjonene 36.5000 underskrifter mot kravet.
Les mer om Stortinget.
Fjerna 14 ormar frå auge til kvinne
Ei kvinne i Oregon i USA fekk 14 ormar fjerna frå auget etter å ha fått ein sjeldan parasittinfeksjon spreidd av fluger. Det skriv AP.
Les mer om Oregon og USA.
Forlik i Morgan Kane-saken
Morgan Kane-selskapet Wr Entertainment har inngått forlik med dets opprinnelige gründer, Ryan Wiik fra Drøbak. Wiik må levere tilbake 18,7 millioner aksjer som selskapet mente han urettmessig hadde ervervet.
Uttak til 10 km – Disse 4 går – Dette er forklaringen
Torsdag venter 10 km og kvartetten er nå plukket ut. Her er forklaringen på hvem og hvorfor:
Les mer om Dette og Disse.
Ryan-Wiik gir opp i Morgen Kane-konflikt
Styreleder i WR Entertainment, Tasmin Lucia-Khan, og Gunnar Ryan-Wiik har inngått et forlik som innebærer at sistnevnte leverer tilbake alle sine WR-aksjer til selskapet.
Nordmenns reiselyst vender tilbake
Lysten til å bruke penger på reiser og større anskaffelser er stigende blant nordmenn, men forskjellene mellom dem med høy og lav inntekt, øker.
Ett års fengsel for ID-tyverier
En 30 år gammel mann fra Nittedal er dømt til ubetinget fengsel for 45 ID-tyverier. Ved å bruke personnummer og falske epostadresser bestilte han varer som ble utlevert i forskjellige butikker, skriver RB. Forsvareren sier dommen blir anket.
Les mer om ID-tyverier og Nittedal.
Nedsatt hastighet på E18
Hastigheten på E18 i Sandefjord er satt ned etter flere utforkjøringer i nordgående retning mellom Natvall og Foksrød. Det er ikke meldt om personskader. Politipatruljen melder at det er veldig glatt på stedet, og bilførere oppfordres til å kjøre etter forholdene.
Les mer om E18, Foksrød, Natvall og Sandefjord.
Helse Nord bruker nest mest
Sykehusene i landet har brukt over 3,6 milliarder kroner på vikarer siden 2012 og fram til september 2017.
Ødelagt av piller – får erstatning
En Kongsvinger-mann får erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning etter at Pasientskadenemnda ikke anker dommen fra Glåmdal tingrett. Fra 1990-tallet og fram til idag, fikk han utlevert store mengder vanedannende medisiner. Han er 100 prosent ufør.
Begraver stridsøksen i Morgen Kane-strid
Den bitre striden mellom WR Entertainment og dets grunnlegger Ryan Gunnar Wiik ser ut til å være begravet. Partene «røyker fredspipe i form av et forlik.
Tromsømann tiltalt for overgrep mot gutt – skylder på «sexomni
Mannen i 60-årene utelukker ikke at han hadde seksuell omgang med en ung gutt. Likevel nekter han straffskyld.
Et høyere yrkesretta studietilbud mot jobber innen reiseliv blir etablert i Rana
For å kapre enda flere turister til Helgeland blir det etablert en høyere yrkesrettet utdanning innen reiseliv med undervisning i Rana.
Les mer om Helgeland og Rana.
Axactor i rødt - men bedre
Axactor leverer tall for 4. kvartal 2017.
Akastor med røde tall
Akastor leverer tall for 4. kvartal 2017.
Forlik i Morgan Kane-saken
Morgan Kane-selskapet Wr Entertainment har inngått forlik med dets opprinnelige gründer, Ryan Wiik fra Drøbak. Wiik må levere tilbake 18,7 millioner aksjer som selskapet mente han urettmessig hadde ervervet.
Salten-lag imponerte da Skandinavias beste forskere ble kåret
Mandag var Statoils forskningssenter i Trondheim vertskap for tidenes første finale i forskning- og innovasjonskonkurransen Scandinavian Innovation Award.
Nord-Korea i OL - Nye detaljer avslørt om Nord-Koreas mystiske cheerleadere
De snakker ikke med noen andre, spiser i grupper på 30 og blir geleidet ut av hallene av påpassere. Dette er Nord-Koreas cheerleader-tropp.
Les mer om Nye.
Ryan-Wiik leverer tilbkake alle aksjene
Styreleder i WR Entertainment Tasmin Lucia-Khan og Gunnar Ryan-Wiik har inngått et forlik som innebærer at sistnevnte leverer tilbake alle sine WR-aksjer.
1 års fengsel for id-tyverier
En 30 år gammel mann fra Nittedal er dømt til ubetinget fengsel for 45 id-tyverier. Ved å bruke personnummer og falske epostadresser bestilte han varer som ble utlevert i forskjellige butikker, skriver RB. Forsvareren sier dommen blir anket.
Les mer om Nittedal.
Rydder miner i Oslofjorden
Fem fartøyer med 200 personer jobber nå med å rydde Oslofjorden for miner. Under andre verdenskrig slapp britene 1500 miner fra Moss og Horten og inn mot hovedstaden, og de fleste av dem ligger der ennå. Kapteinløytnant Ole Torstein Sjo sier det er en utfordrende jobb å finne miner:
Les mer om Horten og Oslofjorden.
Caroline sa opp jobben og startet for seg selv: Har millionomsetning på Norges mest populære blogger
Annonsører på jakt etter mest mulig valuta for pengene sikter seg i større og større grad inn på bloggere med store følgerskarer på både blogg og sosiale medier. Det blir det butikk av for Caroline Cormeliussen.
Med denne e-posten kan bankkontoen din tømmes
DNB bekrefter at kundene kan få tappet kontoen sin.
Slik mener brannvesenet at vi unngår komfyrbranner
Fersk statistikk fra DSB viser at brannvesenet rykket ut til 48 komfyrbranner i Hedmark i 2017. Det er 17 flere enn i fjor. En komfyrvakt kan redde hjemmet ditt fra å gå opp i røyk.
Les mer om DSB og Hedmark.
Verftet har arbeid – men hva med resten?
Skip har fylt dokk og kai hos Aibel med arbeid, selv i tider med mange i opplag. Men hvordan ser ordreboken ut for resten?
Les mer om Aibel.
Selvaag Bolig øker inntektene
Selvaag Bolig leverer tall for 4. kvartal 2017.
Murret over forholdene:- Kjedelig at de presser gjennom løpet
Aksel Lund Svindal ble nummer to, mens Kjetil Jansrud tok fjerdeplassen etter utfordelen av superkombinasjonen. Det var tøffe forhold i bakken.
Les mer om Kjetil Jansrud.
Falla er regjerende mester, men gir favorittstempelet til svensk konkurrent
Maiken Caspersen Falla mener hun kun er en utfordrer til sprintgullet.
Nordmenn med høy inntekt er mest optimistiske
Lysten til å bruke penger på reiser og større anskaffelser er stigende blant nordmenn. Men forskjellene øker mellom dem med høy og lav inntekt.
Vil ikke gi single hjelp til å få barn i Norge
Kristin Halvorsen, som nå leder Bioteknologirådet, mener det er galt av samfunnet å lage systemer for at single skal få barn i Norge
Les mer om Bioteknologirådet og Norge.
Unacast henter 140 millioner - får Facebooks tidligere Europa-sjef på kroken
- Kan bli et av de ledende selskapene i verden i dette markedet. Så kom altså nyheten mange i det norske gründermiljøet hadde ventet på.
Les mer om Europa-sjef.
Delte reaksjoner etter Obama-portretter
De ofisielle portrettene av det tidligere presidentparet tar av i sosiale media. Barack Obama ønsket mindre ører. DELT: Både stygge og pene. Folk er delte i meningen om de offisielle portrettene av Barack og Michelle Obama.
Wiencke forlater OMD - blir kundedirektør i Re:Media
Petter Wiencke forlater OMD og går til Schjærven-systemet. - Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt i et norsk selskap.
Bustadhus overtent på Tysnes
Det meldt om brann i eit hus på Tysnes i Hordaland, melder politiet på Twitter. Ifølgje 110-sentralen er huset overtent. Brannvesenet er i gong med sløkking, men veit foreløpig ikkje om det er personar i huset.
Les mer om Hordaland og Twitter.
Kiwi starter priskrig på taco og pizza
Dagligvarekjeden Kiwi starter priskrig på taco og hjemmelaget pizza. - De er de to mest spiste middagene i Norge og derfor to viktige varegrupper for våre kunder.
Les mer om Norge.
Ja til leksefri Gjøvik-skole
Partier Rødt i Gjøvik fremmer et forslag i kommunestyret torsdag om at det etableres et prøveprosjekt med leksefri skole ved en av skolene i Gjøvik.
Les mer om Gjøvik, Gjøvik-skole og Gjøvik.
Dette bør du få med deg i OL i dag
Her er noen av de viktigste øvelsene du bør få med deg fra vinter-OL i Pyeongchang tirsdag.
Les mer om Pyeongchang.
Falla er regjerende mester, men gir favorittstempelet til svensk konkurrent
Maiken Caspersen Falla mener hun kun er en utfordrer til sprintgullet. - Stina Nilsson er favoritten. Hun har vært sterk inn i mot OL. Jeg er en utfordrer, mener Maiken Caspersen Falla (27).
Nordmenns reiselyst vender tilbake
Lysten til å bruke penger på reiser og større anskaffelser er stigende blant nordmenn, men forskjellene mellom dem med høy og lav inntekt, øker.
Ho er ein av få som vil lage mat for andre
SANDANE/FØRDE (NRK): Lærling på Gloppen Hotel, Isabel Stang, er ein av stadig færre som satsar på kokkeyrket.
Berget etter et halvt døgn
Et utenlandsk vogntog ble hjulpet på sporet igjen i Olumslinna natt til tirsdag, etter å ha stått fast i mange timer.
Les mer om Olumslinna.
Nå øker reiselysten igjen
Lysten til å bruke penger på reiser og større anskaffelser er stigende blant nordmenn, men forskjellene mellom dem med høy og lav inntekt, øker.
Dette skjedde i OL i natt
Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten måtte se curlingbronsen gli forbi, og den dopingtatte japaneren stiller seg uforståelig til den positive prøven.
Dopingtatt i OL: – Uforståelig
Vil bevise sin uskyld etter at han testet positivt på et forbudt stoff i OL-byen Peyongchang.
Buss for bane på deler av linje 1
T-banetrafikken går som normalt mellom Holmenkollen og Bergkrystallen. Buss for bane mellom Holmenkollen og Frognerseteren. Mye snø skapte store problemer på linje 1 mandag. (Bilde fra Midtstuen stasjon mandag.)
Flere utforkjøringer på E18
Politiet har fått melding om flere biler som har kjørt ut på E18 i Sandefjord. Nødetatene på vei til stedet.
Les mer om E18 og Sandefjord.
Med tvang skal Finnmark knele
– Vi blir enda mer en utkant, enda mer kun en råstoffleverandør, som ikke har noe vi skulle ha sagt
Les mer om Finnmark.
Lund Svindal på andreplass - står over slalåmdelen
Juryen kortet ned løypa på grunn av vinden - det var ingen fordel for de norske.
30-åringen stjal identiteten til 45 personer: – Det er ikke slik at du kan sperre et personnummer
Da politiet gikk til aksjon mot 30-åringens bolig fant de ID-papirer til 45 personer.
Les mer om ID-papirer.
Neida – dette trenger ikke å være krise...
Her er rådene som kan få deg opp fra grøfta igjen.