13. Februar 2018 10.00-10.59

Viltpåkjørsel

Viltnemnda er varslet om at et rådyr er påkjørt i Engavågen i Meløy kommune. Det skal ikke være snakk om personskader i sammenstøtet.
Les mer om Engavågen og Meløy.

Bygger ny «Atlantic i Tyrkia

Ålesundrederiet Atlantic Longline ha bestilt en ny fiskebåt fra et tyrkisk skipsverft. Nye Atlantic er tegnet av Skipsteknisk i Ålesund og har en linekapasitet på 72000 kroker, men vil også bli den første båten her i landet kan drive med snurrevad. Båten får ny batteriteknologi for å redusere drivstofforbruket. Den skal være ferdig i oktober neste år.
Tankbil i grøfta
På Fylkesveg 246 ved Bøverbru har en tankbil kjørt i grøfta. Det er ukjent om det er personskade og nødetatene er på veg til stedet.
Les mer om Bøverbru.
Da makta lekte gjemsel
Nærmere 100 personer møtte opp på folkemøte for å få vite mer om et mulig salg av Øvre Eiker Energi. Det som overrasket mest var de som ikke var der.
Les mer om Øvre Eiker Energi.

Trafikkulykke ved Katfoss

Nødetatene rykker ut til trafikkulykke på riksvei 35 ved Katfoss i Geithus.
Fana-favorittene i to siste par
Du bør benke deg fra klokken 12.40.
Vegvesenet slår tilbake i Hordfast-debatten
Desse elleve påstandene stemmer ikkje, skriv Statens vegvesen i dette innlegget.
Les mer om Hordfast-debatten.
– Jeg er skuffet over at arrangementer i Øst-Finnmark får betydelig større midler enn oss i vest
Jon Arne Pettersen i Midnattsrocken uttalte til NRK radio at Varangerfestivalen fikk midlene de ønsket av FFK fordi de holder til i Vadsø. Det falt derimot ikke i god jord hos leder for Varangerfestivalen, Robert Lundgren.
Ny arkitektpris til Björk
Tar prestisjefull plass i White Guide for andre året på rad, og i forrige uke ble det en ny arkitektpris, denne gang fra Tyskland.
Les mer om Björk, Tyskland og White Guide.
Et lite gnagsår ble til koldbrann: – Målet er å gå så ingen merker at jeg har protese
Arne Johan Sigstad (68) i Elverum fikk et gnagsår på venstre fot etter en familietur til Stavåsdammen i fjor sommer. Såret ville ikke gro. 30. september måtte han amputere foten på grunn av koldbrann.
Les mer om Elverum og Stavåsdammen.
Begynner å rydde Hunnedalsveien - men usikkert om veien åpner
Brøytemannskaper er tirsdag formiddag i gang med å brøyte Hunnedalsveien i begge retninger. Statens vegvesen håper å få ut hyttefolk fra Hunnedalen, men vil ikke garantere at veien åpner i dag.
Les mer om Hunnedalen og Hunnedalsveien.
Høyres arbeidsliv er ikke så norsk
DEBATT: Arbeidslivet blir ikke godt bare av at vi sier det skal være det.
Fra OL til klubbmesterskap på Klett (pluss)
Skøyteløper Grunde Njøs har deltatt i OL. Når Leinstrand IL arrangerer klubbmesterskap sender han ungene på mellom fem og åtte år av gårde på isen.
Les mer om Klett.
Den overgrepsdømte ekspolitimannen kunne vært fri. I dag sa han seg skyldig i nye forbrytelser.
Johan Martin Vie (51) tilstår nedlasting av barneovergrepsbilder mens han var ute på prøve. I fengselet ble han betegnet som en mønsterfange.
Meglerhus jekker opp TGS
Meglerhus oppgraderer TGS-Nopec.
Hva nå Sør-Afrika?
Om Jacob Zuma nekter å gå av som Sør-Afrikas president er ikke det overraskende. Zuma har aldri tatt hensyn til folket og landets beste. I syv år har han hensynsløst beriket seg selv, sin familien og lojale støttespillere.
Les mer om Sør-Afrika.
Klæbo med ny superprolog før OL-sprinten
OSLO/PYEONGCHANG (VG) Johannes Høsflot Klæbo (21) levnet ingen tvil i prologen: Han er i storform før OL-sprintfinalene.
Danske Oliver (19) skal prøvespille for TIL i Spania
Dansk landslagsspiller skal vise seg frem på TIL-treningene de neste dagene.
Les mer om Spania og TIL.
Oljefondet kastet ut seks selskaper i fjor
I 2016 solgte fondet seg ut av 23 selskaper fordi de mener de ikke driver bærekraftig. I fjor var tallet nede i seks.
Rykker ut til brann i industribygg
I Skien. Skien brannvesen, ambulanse og politi rykker ut etter melding om brann i et industribygg i Skien. Det brenner i en bygning på havneterminalen på Vold, Havnevegen. Politiet fikk melding av brannvesenet klokken 10.25 tirsdag.
Les mer om Havnevegen, Skien og Vold.
Ein av fem drar på vinterferie
Nokre vil til fjells, andre vil til utlandet. Totalt planlegg ein av fem nordmenn å ta vinterferie i år. Av desse reiser 42 prosent til utlandet, mens 35 prosent brukar ferien på hytte i Noreg, ifølgje ei undersøking frå Virke.
Les mer om Noreg og Virke.
Flere tar toget
Antall togreiser i Norge økte med 6,3 prosent i fjor, viser tall fra NSB. De fleste tog- og bussreisene er hverdagsreiser, men også blant dem som er opptatt av naturopplevelser øker togbruken.
Les mer om NSB og Norge.
Må taue opp bil
Glatt føre har ført til flere utforkjøringer tirsdag. Rett før klokka 10 tirsdag morgen melder politiet i Vestfold på Twitter at de er i Nattvalkrysset. Her skal det ha skjedd en utforkjøring.
Fana-favorittene i to siste par
Du bør benke deg fra klokken 12.40. Med to bergenske medaljekandidater, spørs det om det om ikke det blir en kaffepause på svært mange arbeidsplasser i Bergen frem mot klokken 13.00 tirsdag!
Les mer om Bergen.
Lange køer: Flere veistrekninger sperret av
Trafikken står på Strømsø som følge av vannlekkasjen som startet etter et tett rør på Austad tirsdag morgen. DRAMMEN: Flere veistrekninger fra Austad og ned mot Bjørnstjerne Bjørnsons gate er sperret av.
Les mer om Austad og Strømsø.
Er journalister flokkdyr?
I kveld skal det være et pressearrangement med film og påfølgende debatt på kinoen i Skien. Det er Telemark Journalistlag som står for arrangementet.
Klæbo nummer to i OL-prologen
Alle de norske videre til kvartfinalene. Eirik Brandsdal, Emil Iversen, Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo er alle kvalifisert for kvartfinalene i OL-sprinten. Alex Harvey er det største navnet som ikke tok seg videre.
Klæbo nummer to i sprintprologen
Alle de norske gutta er klare for finalene. PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo (21) er storfavoritt på OL-sprinten etter den fenomenale verdenscupsesongen han har hatt.
Les mer om OL-sprinten.
Ta tak i all mobbing
- Vi savner å være barn, sier to tenåringer bladet Psykisk helse har intervjuet om sosiale medier. De knytter savnet av barndom til smarttelefonen.
Les mer om Psykisk.
Forvaringsdømt eks-politimann lastet opp nye overgrepsbilder av barn kort tid etter løslatelsen
GJØVIK (NRK): Nå skal det avgjøres om den ti år lange forvaringsdommen mot mannen skal forlenges.
Ny arkitektpris til Björk
Tar prestisjefull plass i White Guide for andre året på rad, og i forrige uke ble det en ny arkitektpris, denne gang fra Tyskland.
Les mer om Björk, Tyskland og White Guide.
Danske Oliver (19) skal prøvespille for TIL i Spania
Dansk landslagsspiller skal vise seg frem på TIL-treningene de neste dagene. SOTOGRANDE, SPANIA: Oliver Kjærgaard (19) kommer til Sotogrande i Spania i dag.
Les mer om Sotogrande, Spania og TIL.
Ikke lett å holde seg på beina i vinter
Stadig nye snømengder daler nedover hovedstaden. Noe som skaper utfordringer både for Legevakten og for Bymiljøetaten.
Les mer om Bymiljøetaten og Legevakten.
Jotunheimen lufthavn?
Det er lenge siden ordførerne Ola Dahl i Sel og Sigurd Granerud i Vågå dro i gang planlegging av flyplass oppe på Tolstadåsen, som ligger i Vågå men nær grensen mot Sel.
Homeland-stjerne løftet fram flyktningspørsmål
Skuespilleren Mandy Patinkin - mest kjent som Saul i TV-serien «Homeland» - har fått sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles. Han brukte anledningen til å snakke om noe han virkelig brenner for.
Sigrid er klar for storfestivalene Reading og Leeds
Sigrid er blant de første artistnavnene som slippes til sommerens britiske storfestivaler Reading og Leeds. Hun er oppført på andre linje - rett under Kendrick Lamar og Panic! at the Disco - for å opptre lørdag 25.
Mary J. Blige mønstrer på Netflix-serie
Den amerikanske artisten Mary J. Blige kommer til å tre inn i rollen som Cha-Cha i filmatiseringen av Gerard Ways tegneserie «The Umbrella Academy». Gerard Way var sanger i bandet My Chemical Romance fram til bandet splittet opp i 2013.
Sirkus Gjendeosen
Himmelen låg knallblå over Jotunheimens smaragdgrøne perle da vegvesenet for snart 10 år sia lanserte bygging av Fjellets Opera til svimlande summar for å gjera Gjendeosen til eitt av tre nasjonale reiselivsikon på line med Trollstigen og
Les mer om Gjendeosen og Trollstigen.
Vegvesenet slår tilbake i Hordfast-debatten
Desse elleve påstandene stemmer ikkje, skriv Statens vegvesen i dette innlegget. Gjennom debattinnlegg i media er det sett fram nokre påstandar om Hordfast som Statens vegvesen ynskjer å kommentere.
Finne overrasket Klæbo & co i sprintprologen
Alle norske greit videre til utslagsrundene. Ristomatti Hakola var best av alle i herrenes sprintprolog under klassisksprinten i OL i Pyeongchang Han vant prologen foran forhåndsfavoritten Johannes Høsflot Klæbo.
Les mer om Klæbo og Pyeongchang Han.
Nytt tilbud for barn har blitt kjempesuksess i Tromsø
Byen har fått flere nye bydelslag og i helgen ble første minirunde arrangert i Tromsø. Innebandy er en sport i vekst, særlig på barnefronten.
Les mer om Tromsø.
Kuldesjokk gir ladesjokk. Dette må du gjøre
Lange ladetider og korte rekkevidder. Er elbilen rett og slett ubrukelig om vinteren?
Sterk prolog av Klæbo i OL-sprinten
De norske løperne tok seg alle videre fra herrenes sprintprolog under OL i Pyeongchang.
Queen til Fornebu i juni
Rockegruppa Queen har nå meldt sin offisielle ankomst til Norge på sommerens nye storturn: De rykker inn på Telenor Arena utenfor Oslo 17. juni med Adam Lambert på vokal. Billettsalget starter på fredag, melder NTB.
Vil ha flere arbeidsplasser i Hof
Senterpartipolitiker Anne Nordby Skarstad synes det er viktig at det blir kommunale arbeidsplasser i Herredshuset i Hof. Etter kommunesammenslåingen med Holmestrand har det gamle kommunehuset i Hof stått tomt. Ordfører Alf Johan Svele sier Kirken er tilbudt kontorer der, men at de ikke har bestemt seg ennå.
Riksvei stengt etter trafikkulykke
Nødetatene rykker ut til riksvei 35 Katfoss i Modum etter melding om en trafikkulykke. Veien er stengt, opplyser Statens vegvesen.
Les mer om Modum.
Fastklemt etter alvorlig møteulykke
Politiet sier at en person er fastklemt etter det som er en møteulykke på riksvei 35 ved Vikersund. Nødetatene er på stedet.
Les mer om Vikersund.
Pris for arbeid mot mobbing
Stuenes skole i Arendal får fylkeskommunens pris for sitt arbeidet mot mobbing. – Skolen har gjort en særlig stor innsats for å forebygge og bekjempe mobbing, sa fylkesordfører Gro Bråten da hun overrakte prisen, som ble utdelt for første gang.
Les mer om Arendal og Gro Bråten.
Tyver lusket rundt i nabolag: – Vet ikke hvem som eier disse tingene
Politiet i Bergen sør sitter på tyvgods som mangler eier.
Les mer om Bergen.
Tror banden er på vei mot Østlandet
Tar seg inn til eldre mennesker. Politiet advarer.
Les mer om Østlandet.
Hør GULL-sangen for Maren
Les mer om Maren.
Hør GULL-sangen for Maren
Maren Lundbys hylles fra alle hold etter mandagens OL-gull. På sportshytta til Kolbukameratene gjorde de det på sin egen måte. På videoen kan du høre totningene fremføre sangen for sin OL-helt.
Tottenham kan sjokkere i Italia
Juventus er storfavoritter hjemme mot Spurs, men vi tror Tottenham kan overraske.
Les mer om Italia og Tottenham.
Klubbleder: – Helt fantastisk!
De ansatte jubler for Johan Castberg-kontrakten til 3,8 milliarder. Kværner skal levere moduler til plattformdekket til produksjonsskipet for Johan Castberg-feltet.
To menn i stjålet bil
Ble pågrepet av politiet på Sluppen i Trondheim.
Les mer om Sluppen og Trondheim.
Nye vind-rekorder i hele Europa
Men bransjeorganisasjonene er bekymret for framtiden.
Les mer om Europa.
«Sea of Thieves dropper «lootcrates. – «Pay to win blir aldri en del av spillet
Slik blir mikrotransaksjonene og progresjonen.
Dobbel bunn i aksjer og den lange renten
Teknisk sett er det utviklet en dobbel bunn både i den amerikanske 10-års renten og i SP 500. Begge kan bety at oppturen fortsetter - og at det er enestående å være i teknologiaksjer.
Kutter kursmålet på Yara
UBS ser økt risiko.
Les mer om Yara.
Nøkkeltall fra Storbritannia
Les mer om Storbritannia.
Uber i forlik med Waymo - må ut med 1,9 mrd kroner
Uber er blitt enig med Waymo om et forlik, men må ut med alvorlig mye penger.
Les mer om Waymo.
Om 12 år er 17 prosent over 60 år
Det kommer en flodbølge med eldre mennesker i Asia når vi nærmer oss 2030.
Les mer om Asia.
Akilov sa seg skyldig i terrorhandling
Usbekeren Rakhmat Akilov (39) erkjente skyld etter tiltale da terrorrettssaken startet i Stockholm tirsdag.
Les mer om Stockholm.
Queen til Norge
Bandet som nektet å dø etter den karismatiske frontfiguren Freddie Mercury døde kommer til Norge. Med en tidligere Idol-deltaker i front.
Harvey er slått ut
Alex Harvey er slått ut av sprinten!
OL-studio: Medaljekandidat røk ut
Slik gikk herrenes sprintprolog.
- Jeg vil ikke gå med slips og jobbe for folk med masse penger
AUFs toppkandidat til fylkestinget har ingen drømmer om å sitte på Stortinget, og ingen sans for å ta «slipsjobber». - Jeg vil gjøre en forskjell for folk. Ambisjoner om penger eller storpolitikk får andre ta seg av, sier Even Eriksen (22).
Les mer om Even Eriksen og Stortinget.
Buss har kjørt i busskur i Tromsø - tre personer skadet
En buss har kjørt i et busskur i Tromsø sentrum, ved SAS Radisson. Politiet melder at tre personer er skadd i sammenstøtet; sjåføren og to personer som sto i busskuret. De blir fraktet til UNN for kontroll.
Les mer om Tromsø og UNN.
- Ta tak i all mobbing
- Vi savner å være barn, sier to tenåringer bladet Psykisk helse har intervjuet om sosiale medier. De knytter savnet av barndom til smarttelefonen.
Les mer om Psykisk.
Lav tillit til politiledelsen
Færre enn fire av ti politifolk mener politimester i Sør-Øst politidistrikt Christine Fossen og hennes ledergruppe leder organisasjonen på en god måte.
Tre kvinner i min familie er fedmeoperert. To av dem er mer overvektig etter operasjonen.
Den tredje er ung, slank og ute av arbeidslivet. Det virkelige problemet med overvekt ligger andre steder og lar seg vel vanskelig operere bort? Jeg viser til artikkelen:, av Jøran Hjelmesæth og Rune Sandbu i Tønsbergs Blad 1. februar.
Dagen da det blåste for mye for Forsvaret...
To russiske bombefly av typen TU-160, var mandag 15. januar på tur utenfor kysten av Nord-Norge. De russiske mannskapene måtte etter hvert klø seg både i skjegget og andre steder. Denne dagen ikke fikk de besøk av norske jagerfly.
Les mer om Forsvaret og Nord-Norge.
- Nye muligheter for Nordland-industrien
Pilene peker oppover for norsk industri. Men det er også noen utfordringer. Nye prognoser fra Norsk Industri viser ny optimisme i industribedriftene.
Test av nye BMW X3: Oppgradert, men fri for x-faktor
Den nye generasjonen BMW X3 er jevnt over litt raffere enn den forrige, men mangler de helt store nyhetene. BMW X3 var den første mellomstore SUVen med premium tøtsj.
Les mer om SUVen.
Anita Killi viser "Mammas hår" på møte om kreft
LESJA: Anita Killi, Dovre, er en av deltakerne på et stort møte om kreft som bygdekvinnelagene på Lesja og Lesjaskog samarbeider om torsdag kveld 22. februar.
Les mer om Dovre, Lesja og Lesjaskog.
Takk, Aurora Aardahl Wegge!
Du skriver et flott innlegg om kroppspress som har gått altfor langt. Det er så sant som det er sagt. Det er meget betenkelig når tenåringer velger å sprøyte inn fremmedlegemer både her og der for å oppnå et skremmende «ideal».
Reiser til Spania for å gjøre seg enda bedre i fotball
Lyns damer rykket i fjor opp i Toppserien. Ting kan se lyst ut, i treningskampen lørdag banket de nabolaget Grei hele 10-0.
Les mer om Grei, Spania og Toppserien.
Android-appene som lar deg abonnere på iTunes-podkaster
Når podkastene kun finnes på iTunes
Tørt brød i skapet? Slik lager du krutonger
Til slutt blir selv det fineste surdeigsbrød for tørt til å nytes naturell. Med frø og krydder blir tørt brød til velsmakende snacks.
– Ren trussel
– Det er på mange måter en ren trussel, sier Aps Randi Øverland om ultimatumet Tangen har stilt i forkant av fylkestingene i Aust- og Vest-Agder. Der avgjøres millionbevilgning til Kunstsilo. Hør intervju med Øverland og fylkesordfører Terje Damman (H):
Overnattingsrekord på norske hotell
I 2017 registrerte norske hotell 23,3 millionar overnattingar, viser overnattingsstatistikken til SSB. Det er 3 prosent fleire enn i 2016 og ny rekord, skriv NTB. Norske overnattingar gjekk opp 4 prosent, utanlandske overnattingar ned med 1 prosent.
Les mer om NTB og SSB.
ANMELDELSE: Kingdom Come: Deliverance
Kingdom Come: Deliverance er endelig her. Var det verdt ventetiden?
En av fem drar på vinterferie
Noen vil til fjells, andre vil til utlandet. Totalt planlegger en av fem nordmenn å ta vinterferie i år.
Mildt vintervær i to uker, ingen tegn til kuldebølge
Mildværet dominerer varslene for Trøndelag de neste to ukene. Prognosene viser plussgrader i lavlandet hver dag helt fram til slutten av februar.
Les mer om Trøndelag.
Den overgrepsdømte eks-politimannen kunne vært fri. I dag sa han seg skyldig i nye forbrytelser.
Johan Martin Vie (51) innrømmer nedlasting av barneovergrepsbilder mens han var ute på prøve.
Framgang for NSB i 2017
NSB fikk både passasjervekst, økt omsetning og et godt driftsresultat i 2017, men er ikke fornøyd med punktligheten.
Les mer om NSB.
Morgan Kane-forlik mellom norsk gründer og filmselskap
Morgan Kane-gründer Gunnar Ryan Wiik har inngått forlik med filmselskapet WR Entertainment om å stanse søksmål mot hverandre.
Snowboard-Silje fikk trøst av kjæresten
PYEONGCHANG (VG) Alexander Bonsaksen (31) dro rett til kjæresten Silje Norendal (24) etter at han og resten av Petter Thoresens ishockeylandslag kom frem til OL-byens kystområde.
Les mer om Silje Norendal.
Klæbo med ny superprolog
OSLO/PYEONGCHANG (VG) Johannes Høsflot Klæbo (21) levnet ingen tvil i prologen: Han er i storform før OL-sprintfinalene.
Les mer om OL-sprintfinalene.
Terrortiltalte Akilov for retten i Sverige
Usbekiske Rakhmat Akilov, som sto bak fjorårets dødelige lastebilangrep i Stockholm, er på plass i tingretten i Stockholm. Han risikerer livstidsdom.
Les mer om Stockholm og Sverige.
Lars Bohinen: – Spillerlønningene i AaFK er for høye i forhold til kvaliteten
AaFKs nye hovedtrener føler at en av hans største utfordringer er at enkeltspillere i klubben har altfor godt betalt.
Les mer om AaFK.
Overnattingsrekord på norske hotell
I 2017 registrerte norske hotell 23,3 millionar overnattingar, viser overnattingsstatistikken til SSB. Det er 3 prosent fleire enn i 2016 og ny rekord, skriv NTB.
Les mer om NTB og SSB.
Akilov ville stoppe Sveriges kamp mot IS
Rakhmat Akilov (39) aksepterer å bli dømt for terror, sier advokaten hans.
Kan øke produktiviteten med 150 millioner
Fergefri forbindelse mellom Lofoten og Vesterålen kan føre til økt produktivitet i regionen, tilsvarende mellom 150 og 415 millioner kroner.
Les mer om Lofoten og Vesterålen.
Oljefondet med krav til antikorrupsjon
For første gang publiserer Oljefondet et dokument med forventninger til antikorrupsjonsarbeid hos selskapene fondet investerer i. Styrene skal holdes ansvarlige.
Les mer om Oljefondet.
Nå skal han ha ny gigantkonsert i Bergen
EDM-stjernen er den eneste bergenseren som har klart å fylle Koengen. Nå skal han prøve igjen. - Publikummet på «Cloud Nine»-festivalen i 2016 et av de beste jeg noensinne har spilt for, sier Kygo til BA.
De møtte opp i kulda for å protestere, men hvor ble det av politikerne?
Styret og beboerne i Schanches gate borettslag hadde kledd seg godt, for det var åtte kuldegrader og de var forberedt på å måtte vente litt. Men tida gikk, og politikerne så de ikke noe til Klokka er 08:00 tirsdag 13. februar.
Les mer om Klokka.