13. Februar 2018 13.00-13.59

Nilsson tok sprintgullet

Stina Nilsson var helt overlegen i sprintfinalen for kvinner tirsdag. Regjerende mester Maiken Caspersen Falla måtte ta til takke med sølvet. Mer på TV2.no.

Nederlandsk dobbeltseier da de norske feilet på 1500-meter

I den tradisjonelt sett sterke norske OL-grenen 1500-meter ble det en skuffende norsk dag i Pyeongchang.
Les mer om OL-grenen og Pyeongchang.
Klæbo tok OL-gull etter monsterrykk
Storfavoritten innfridde det enorme forventningspresset.
Les mer om OL-gull.
Golberg nummer fire
Pål Golberg ble nummer fire på langrennssprinten under OL i Sør-Korea. I mål var han nesten fire sekunder bak den olympiske mesteren, Johannes Høsflot Klæbo.
Les mer om Sør-Korea.

Trolig flertall til forslag fra KrF

Tore Askildsen og KrF har i Vest-Agder fylkesting lagt frem et alternativt kompromissforslag til silofinansiering. Forslaget, som kan leses i sin helhet her, kan høste flertall i fylkestinget.
Les mer om KrF og Vest-Agder.
– Det er ofte vi ikke har peiling
– Det er ofte vi ikke har peiling på det vi skal ta stilling til, sier Venstres Stein Inge Dahl. Han mener Randi Øverland (Ap) svartmaler usikkerheten rundt kunstsamlingen til Tangen. – Vi må støtte oss på de som har peiling, både SKMU og fylkesrådmannen.
Les mer om Det, Randi Øverland og Tangen.
Bardal tror på Lundby-effekt
Tidligere storhopper Anders Bardal håper og tror Maren Lundbys OL-gull vil gi et løft til rekrutteringsarbeidet på kvinnesiden i norsk hoppsport.
Les mer om Lundby-effekt.
Ingvild misfornøyd med Kowalczyk-manøver
Ingvild Flugstad Østberg røk ut av OL-sprinten i kvartfinalen. Etterpå sendte hun en porsjon kritikk i retning den polske veteranen Justyna Kowalczyk.
Kolliderte på vei ut av p-plass – blir anmeldt
En kvinne i midten av 20-årene blir anmeldt av politiet.
Samir (53) ble rammet av kreft før jul – takker helsevesenet for at han allerede nå er helt frisk
Før jul ble Samir Tawfiq (53) rammet av kreft, og ettersom dette ble oppdaget tidlig er han nå helt frisk igjen.
Les mer om Samir Tawfiq.
- Ikke tro på produsentene av skifterolje
- Ikke tro et ord av hva de sier, sier analytikerAmrita Sen.
Les mer om Sen.
Kolonihagen-gründer frustrert av Tine
– Det er trist at en organisasjon eid av bøndene, er så sedat og tungrodd.
Les mer om Tine.
Prester skal fortsatt gå med dødsbud
En ny beredskapsavtale for prester er på plass. Det er fortsatt prester som skal overlevere dødsbudskap, men det gjøres endringer i prestenes beredskap.
Dobbelt nederlandsk da nordmennene misset på 1500 meteren
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Sverre Lunde Pedersen (25) misset stygt på tampen av dagens 1500 meter, og endte på 9. plass. Sindre Henrksen (25) ble beste nordmann på syvendeplass, mens tenåringshåpet Allan Dahl Johansson (19) falt.
Klæbo lekte i OL-finalen - sikret gull på sprinten
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Johannes Høsflot Klæbo (21) gikk enkelt videre til en høydramatisk sprintfinale. Der gjorde han også som han ville - og sikret sitt aller første OL-gull.
Les mer om OL-finalen og OL-gull.
Suverene Klæbo spurtet inn til OL-gull etter monsterrykk
Overlegent OL-gull til 21-åringen.
Les mer om OL-gull.
Kjeder du deg i lunsjen? Sjekk ut Mari og Kjetils geniale tips!
- Voksne mennesker fjaser for lite, sier Kjetil Vold. Nå håper han at «Kjetil & Maris nistespill» blir en sulten internettbevegelse. Konseptet er enkelt: Hvem matcher nistepakka best i klær, form og farge?
Les mer om Kjetil, Kjetil Vold og Mari.
Stadig flere levninger og flydeler funnet etter russisk flystyrt
Over tusen deler av levninger og flere hundre flydeler er funnet på ulykkesstedet der et russisk fly styrtet nær Moskva i helgen. 71 mennesker mistet livet.
Les mer om Moskva.
Avsetter Zuma
Regjeringspartiet ANC i Sør-Afrika ber president Jakob Zuma om å gå av. Det ble klart på en pressekonferanse i ettermiddag.
Les mer om Jakob Zuma og Sør-Afrika.
Oversvømmelse Drammen
En lekkasje som gjorde at store mengder vann rant gjennom et boligområde i Drammen i dag er nå stanset. Snø og isdekke i bekkeleiet gjorde at vannet tok nye veier. Og minst ett hus har skader. Drammen kommune sier de nå har kontroll.
Les mer om Drammen.
Flystyrten i Svolvær: De omkomne rakk aldri å løse ut redningsvesten
Det er usikkert når flyvraket etter flystyrten i Svolvær kan hentes opp. Kort tid etter at flyet til Leif Jarle Stamnes (79) og Einar Halvorsen (63) hadde tatt av fra Svolvær Lufthavn Helle skjedde det som ikke skulle skje.
«Nordmørsplass1» i Kristiansund - nytt navn på tomta til campus?
Vår politiske nestor Asbjørn Jordahl etterlyser debatt om nytt navn på Devoldholmen, da han mener dette er feil. Med historisk pondus foreslår han like godt «Fosnakvartalet».
Ingvild misfornøyd med Kowalczyk-manøver
Ingvild Flugstad Østberg røk ut av OL-sprinten i kvartfinalen. Etterpå sendte hun en porsjon kritikk i retning den polske veteranen Justyna Kowalczyk. Ingvild gikk i den femte kvartfinalen.
Stina Nilsson knuste Falla og tok OL-gull i sprint
Stina Nilsson tok Sveriges andre OL-gull i langrenn for kvinner, i Pyeongchang. Det var duket for en real thriller på OL-sprinten i Pyeongchang tirsdag.
Nilsson parkerte alle - Falla tok OL-sølv
Den svenske jenta var sterkest fra start til slutt i OL-sprinten.
Les mer om Falla, OL-sprinten og OL-sølv.
Disse tjener mest på banken
Einar Busterud, Lars Mytting og Richard Heiberg har én ting til felles: De tjener veldig godt på aksjer i den lokale banken. - Pengene jeg får i utbytte skal jeg sette i banken - hvis jeg ikke kjøper enda flere egenkapitalbevis.
Les mer om Richard Heiberg.
Sparebanken
Sparebank 1 Østlandet har aner tilbake til 1845. Midler fra lokale kornmagasiner, allmenninger, kommuner og privatpersoner var grunnlaget for sparebankene. Banken er blitt til gjennom fusjoner av tidligere selvstendige sparebanker.
Les mer om Østlandet.
Snøkaos i Norge: - Så mye snø har det ikke vært siden 1994
Måking, brøyting og strøing: Store snømengder fører til at det er dét som står i hodet på mange nordmenn for tiden. I vår protokoll har vi fått inn en rekke bilder som viser at Norge er dekt av et nokså tykt lag med snø.
Les mer om Norge.
Lunde Pedersen mistet balansen i finalen - Sverre Lunde Pedersen mistet balansen og ble nummer ni
Det så lenge bra ut, men Lunde Pedersen mistet kontrollen på siste runde. Nederlenderen Kjeld Nuis vant suverent.
I år blir rundballene gule
De rosa brystkreft-rundballene erstattes av gule. Torsdag 15. februar er den internasjonale barnekreftdagen. Dagen markeres ved å sette fokus på barnekreft og vise støtte overfor rammede barn og unge og deres familier.
Klæbo tok OL-gull på sprinten
Ingen kunne tukte den norske 21-åringen. Johannes Høsflot Klæbo var storfavoritt på OL-sprinten i Pyeongchang. 21-åringen infridde, og sikret Norges tredje gull i mesterskapet. Gullet er Klæbos første OL-medalje.
Klæbo taklet kjempepresset - knuste konkurrentene i sprintfinalen
Parkerte motstanderne. VANT: Johannes Høsflot Klæbo innfridde, og sørget for norsk sprintgull. Foto: NTB scanpix Johannes Høsflot Klæbo (21) har hatt et nærmest umenneskelig press på sine unge skuldre før OL.
Klæbo tok OL-gull etter monsterrykk
Storfavoritten innfridde det enorme forventningspresset. Få OL-reaksjoner i TV-stua og vårt livesenter her! Johannes Høsflot Klæbo var en av OLs største favoritter på den klassiske sprinten tirsdag. Og han levde opp til stempelet.
Les mer om OL-gull og TV-stua.
Nederlandsk dobbeltseier da de norske feilet på 1500-meter
I den tradisjonelt sett sterke norske OL-grenen 1500-meter ble det en skuffende norsk dag i Pyeongchang. Få OL-reaksjoner i TV-stua og vårt livesenter her!
Les mer om OL-grenen, Pyeongchang og TV-stua.
Prins Henrik overført til Fredensborg Slot
Danmarks prins Henrik er overført fra Rigshospitalet til Fredensborg, hvor han ønsker å tilbringe sin siste tid, opplyser hoffet.
Skuffende skøytedag for nordmennene i OL
Nederlender vant suverent foran landsmann. Sverre Lunde Pedersen var Norges fremste håp på 1500 meter på skøyter i OL tirsdag, men flere uhell gjorde at dessverre ingen nordmenn var nær pallen på distansen.
Varsellampene blinker for Oslofjorden!
Oslofjorden blir i dag utsatt for påvirkninger fra mange kanter samtidig. Vestfold Venstre ser det overhengende sannsynlig at Oslofjorden vil endre karakter totalt i løpet av få tiår med mindre det iverksettes snarlige tiltak på flere områder.
Les mer om Oslofjorden.
Rockegalleri klar med Krohn og Aasen
Rockegalleriet MAP på Tøyen i Oslo har vårplanene klare og byr på to profilerte musikernavn - som kunstnere. Først ut er May-Iren Aasen, i sin tid trommeslager i Jokke og Valentinerne, i dag fotokunstner.
Suverene Nilsson snøt Caspersen Falla for gullet
Stina Nilsson var helt overlegen i sprintfinalen for kvinner. Regjerende mester Maiken Caspersen Falla måtte ta til takke med sølvet. Få reaksjoner og følg OL-øvelsene i TV-stua her! Artikkelen oppdateres!
OL-SØLV TIL MAIKEN CASPERSEN FALLA
Maiken Caspersen Falla gikk inn til sølv på damenes OL-sprint tirsdag.
Les mer om OL-sprint.
Ser du hvem som dukket opp på OL-tribunen?
Kronprinsen var godt innpakket mens han fulgte sprinten i Sør-Korea.
Les mer om OL-tribunen og Sør-Korea.
Etterlysning: Ungt par som har kjøpt hytte for å leie ut på AirBnB?
Er dere et ungt par (under 30 år) som har kjøpt hytte på fjellet i løpet av de siste årene, og som leier ut hytta litt eller mye på AirBnB?Da vil vi gjerne komme i kontakt med dere. Send en mail til line.kaspersen@dn.no og fortell litt fakta om dere, hvor hytta ligger og bakgrunnen for hyttekjøpet.
Les mer om AirBnB og AirBnB.Da.
Askildsen med kompromiss
KrFs fylkesleder, Tore Askildsen har fremmet et kompromiss-forslag, som trolig får flertall i fylkestinget. Blant annet innebærer det at Sørlandets Kunstmuseum intensiverer arbeidet med å finne private investorer.
Les mer om Tore Askildsen.
Rakk ikke utløse redningsvesten
iTromsø skriver at de to som var ombord i flyet som styrtet i havet utenfor Svolvær, aldri fikk tid til å løse ut redningsvesten, ifølge politistasjonssjef Kjetil Finstad-Steira i Svolvær. Det er forventet at Havarikommisjonen vil bruke et fjernstyrt undervannsfarkost for å undersøke vraket som ligger på 60 meter dyp.
Sølv til Falla
Maiken Caspersen Falla, bosatt på Lillehammer, tok sølv under sprintfinalen i OL. Hun kom 3,03 sekunder bak Stina Nilsson fra Sverige.
I 30 år har han kjørt buss i Tromsø. Slik forklarer sjåføren hva som skjedde før det smalt
Bussrute 20 kom ned Fr. langes gate i Tromsø sentrum og skulle svinge til venstre. Så gikk det galt.
Les mer om Tromsø.
39-åring frikjent for drapet han har erkjent
En 39 år gammel mann har erkjent at han drepte moren sin ved Harstad, men er frikjent fordi han begikk drapet i psykose og det ikke er fare for gjentakelse.
Les mer om Harstad.
ANC ber Zuma gå av
Ledelsen i Sør-Afrikas regjeringsparti ANC bekrefter at de har bedt president Jacob Zuma om å gå av.
Les mer om ANC, Jacob Zuma og Zuma.
Telenor-datter handler
Telenors datterselskap Grameenphone tar grep.
Les mer om Grameenphone.
Prins Henrik skal tilbringe sin siste tid hjemme
Prins Henrik har blitt overført fra sykehuset til Fredensborg slott.
Les mer om Fredensborg.
Snøkaos i Norge: – Så mye snø har det ikke vært siden 1994
Måking, brøyting og strøing: Store snømengder fører til at det er dt som står i hodet på mange nordmenn for tiden.
Les mer om Norge.
Svensk gull - Falla jublet for OL-sølv
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Maiken Caspersen Falla (27) måtte se seg slått av Stina Nilsson (24) i sprintfinalen i OL. Det ble norsk sølv foran russiske Julia Belorukova.
Nilsson suveren - tok gullet foran Falla
PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Stina Nilsson var suveren i sprintfinalen i OL og knuste Maiken Caspersen Falla.
Kristoff med sjuendeplass i Tour of Oman
Alexander Kristoff måtte ta ti takke med sjuendeplass på åpningsetappen av Tour of Oman. Franske Bryan Coquard vant.
Les mer om Oman og Tour.
Østberg og Kowalczyk i krangel: - Er det der lov?
Uenige om skyld.
Les mer om Kowalczyk.
Caspersen Falla med OL-sølv – ble knust av svenske i sprintfinalen
Det ble en duell mellom Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson i sprintfinalen i OL.
To Kongsberg-firmaer kan bli «Årets lærebedrift» i Buskerud
Kongsberg Defence & Aerospace AS og Carlsen Fritzøe Stiltre er nominert. Kongsberg-bedriftene er to av totalt fire nominerte til prisen. I tillegg er også Elektroservice Hallingdal Installasjon AS og Hole kommune nominert.
Østberg og Kowalczyk i krangel: - Er det der lov?
Uenige om skyld. PYEONGCHANG (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg og polske Justyna Kowalcsyk røk begge ut av samme kvartfinaleheat på OL-sprinten. Rett før oppløpet havnet duoen i kluss ved en sporveksling.
Prora-gründer Terje Eriksens forsvarer mener han bør frifinnes(pluss)
Terje Eriksen må frifinnes på alle punkter var påstanden fra Terje Eriksens forsvarer, da han holdt prosedyre i Prora-rettssaken tirsdag.
Les mer om Prora-rettssaken.
Caspersen Falla med OL-sølv - ble knust av svenske i sprintfinalen
Det ble en ellevill duell mellom Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson i sprintfinalen i OL. PYEONGCHANG/OSLO: Stina Nilsson og Caspersen Falla lett videre fra prologen. Lett videre fra kvartfinalen.
Høyre har ingen stemme i innvandringsdebatten
Høyre er så elitistiske at de vil ikke snakke høyt om det som opptar vanlige folk. Masud Gharahkhani er innvandringspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.
Les mer om Arbeiderpartiet.
Dag C. Weberg: EUs energiunion er ikke vår tids største trussel
Signe von Streng mener i RB at jeg ser bort fra hva Grunnloven sier om norsk suverenitetsavståelse. Det er ikke riktig.
Les mer om Grunnloven og Streng.
Prins Henrik: - Prins Henrik utskrevet fra sykehuset
Ifølge det danske kongehuset ønsker prinsen å tilbringe sin siste tid hjemme. (Dagbladet): Prins Henrik ble i dag utskrevet fra Rigshospitalet og overført til Fredensborg Slott, hvor han ønsker å tilbringe sin siste tid.
Prins Henrik overført til slottet
Danmarks prins Henrik er overført frå Rigshospitalet til Fredensborg slott. Han ønskjer å ha si siste tid der, opplyser hoffet i Danmark. Ektemannen til dronning Margrethe er sjuk og tilstanden er svært alvorleg. Han blei innlagt 29. januar.
Mennesker elsket hunder også i steinalderen
Nye analyser av hundelevninger fra steinalderen tyder på at mennesker allerede da hadde hunder som kjæledyr, ikke bare som arbeidsdyr.
Brutal økonomi for småkommuner
«Skal politikerne i Midsund bevisst drive i minus og vente på berging i 2020?» Flere av kommunene i vårt område kommer til å oppleve 2018 som et år det økonomien settes på prøve.
Les mer om Midsund.
Erik Grimm: Dammyrdalsveien - spørsmål til Ringerike kommune
Kommentarer til vedrørende av 12. ds. (Heidi Skagnæs, enhetsleder miljø- og arealforvaltningen). 1. Dammyrdalsveiens lønnsomhet for skogsdriften.
Les mer om Ringerike.
Ole Ivars kommer til mini-UKA i Ås
Ventetiden kan bli lang før UKA til høsten. Så det skjer litt av hvert under mini-UKA i april. ÅS: Det starter med UKEstafetten onsdag 18. april. Samme kveld er det konserter med Hvitmalt Gjerde, The Modern Times og Vidar Villa. Torsdag 19.
Her er det gnistrende forhold og kortreist skiløype
Igjen har Øystein sørget for flotte løyper i nabolaget, for små og store, unge og gamle. Det er til og med kjørt opp trasé til hundelufterne. KJELSÅS: - Jippi, det er kjørt opp løyper her også nå!
Les mer om Øystein.
«Top Chef-vinneren sin Ost i kopp og Trøndertartar
I dag deler «Top Chef-vinner og driver av Bula Neobistro, Renee Fagerhøi noen av sine beste oppskrifter. En ujålete kokk som lager verdens beste mat, ifølge Wenche.
Kristoff knust i spurten
Alexander Kristoff måtte ta til takke med sjuendeplass på åpningsetappen av Tour of Oman. Franske Bryan Coquard vant.
Les mer om Oman og Tour.
Prins Henrik har reist hjem for å tilbringe sin siste tid på Fredensborg slott
Den danske prinsen har reist hjem fra sykehuset, men tilstanden hans er fortsatt alvorlig.
Les mer om Fredensborg.
Golberg til OL-finale
Pål Golberg ble nummer fire i sitt semifinaleheat under OL-sprinten. Men tempoet i heatet var så høyt, at løperen fra Gol går videre på tid. Han er dermed klar for OL-finalen i sprint.
Halve Ap stemmer mot eget forslag
– Jeg er ikke nervøs i denne saken, jeg er trygg, sier Kai Steffen Østensen (Ap). Fra talerstolen sier han at gruppa på ti er delt på midten, noe som vil bety at det blir flertall i fylkestinget for kunstsilo i dag.
Omkom på Eiksundbrua
Det var 82 år gamle Inge Bigseth fra Hareid som mistet livet i ulykken ved Eiksunbrua i Ulstein i går ettermiddag. Inge Bigseth døde på stedet etter at bilen hans kolliderte med en annen bil . Lensmann Hans-Eirik Pettersen i Ulstein sier bilen hans trolig fikk skrens på det glatte føret og kom over på feil side av veien.
– Senere middag skal ikke gå på bekostning av andre tilbud
Utvalgsleder Lisbeth Nesten i Arbeiderpartiet er klinkende klar på at innføringen av senere middag til eldre i Sarpsborg ikke skal gå på bekostning av andre måltider.
Fosby har doblet omsetningen, nå vil bedriften dele ut penger
Konsernleder Jon Fosby ønsker å gi tilbake til nærmiljøet og åpner pengesekken for lag, foreninger, frivillige eller organsisasjoner i Sarpsborg som trenger støtte til gode tiltak.
Les mer om Sarpsborg.
Kirkeskov på vei til polsk klubb
AaFK bekrefter at Mikkel Kirkeskov kan ha spilt sin siste kamp for klubben.
Les mer om Mikkel Kirkeskov.
Statsministeren vil ikke si når hun og Siv Jensen først diskuterte mistillit mot SSB-sjefen
Statsminister Erna Solberg avviser at striden rundt det såkalte innvandringsregnskapet var bakgrunnen for SSB-sjef Christine Meyers avgang.
Les mer om Siv Jensen.
Over 1000 i Vestfold har den snikende sykdommen - uten å vite det
I kveld kan du lære med om grønn stær på sykehuset. Grønn stær, på fagspråket kalt glaukom, kan oppstå når trykket inne i øyet blir for høyt og over tid skader synsnerven. I ytterste konsekvens kan man bli blind.
Les mer om Vestfold.
Kraftressursene må Norge styre sjøl
Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) argumenterer selvsagt sterkt for regjeringens forslag om å knytte Norge til EUs energibyrå ACER i sitt svar 5. februar på mitt innlegg.
Les mer om Norge.
Stemmerett - eller plikt?
Man kan i de siste dager lese i TK at den borgerlige regjering blant annet har styrt landet sånn og slik at færre står uten jobb,
Fysioterapi må igjen bli en pasientrettighet
I januar 2018 fikk vi to nye gledelige lovendringer: Fysioterapi ble en lovpålagt tjeneste i kommunehelsetjenesten, og «direkte tilgang uten henvisning».
Det pedagogiske tilbudet til voksne
«De vil ha mer norsk» er overskriften i et oppslag i HA mandag 12.februar.
Hvor er stat og kommune?
Det er opprettet et minnefond til barn av den tragiske hendelsen i Brumunddal, for å sikre og hjelpe etterkommerne. Det er veldig bra. Men hvor er stat og kommune i slike saker? Dette burde så absolutt være i deres interesse.
Les mer om Brumunddal.
Samfunnets vinnere tar hele dagen i bruk
Det er fint å se at Klinge fra Senterpartiet bryr seg om ungdommens velvære. Hun fremmer ideen å forskyve skolestart til tidligst kl. 0900. Det minste man kan si er at dette er spesielle og spennende tanker, men jeg er ikke helt overbevist.
Les mer om Klinge og Senterpartiet.
Flystyrten i Svolvær: De omkomne rakk aldri å løse ut redningsvesten
Det er usikkert når flyvraket etter flystyrten i Svolvær kan hentes opp.
Les mer om Svolvær.
11 pågrepet etter eldretyverier
De siste dagene har eldre i Agder, Telemark og Vestfold blitt oppsøkt av kvinner som har gitt seg ut for å være hjemmehjelpere eller hjemmesykepleiere, kvinnene har stjålet smykker og penger. Sju ble pågrepet i Oslo, og ifølge politiet er trolig alle rumenere.
Les mer om Agder, Oslo, Telemark og Vestfold.
Støtter Aps forslag
Flertallet i KrF i Vest-Agder støtter Aps forslag om at Tangen skal betale delen av bygget der samlingen skal stilles ut. Flertallet mener forslaget ikke vil skrinlegge Kunstsilo-prosjektet, ifølge KrFs Rune Andre Sørtveit Frustøl.
Håper på ja fra Vest-Agder
Andreas Brovig (KrF), som leder kulturutvalget i Aust-Agder fylkesting, er glad for at det ble et klart vedtak i Aust-Agder. – Nå håper vi at Vest-Agder gjør et tilsvarende vedtak. Det er viktig at regionpolitikerne støtter opp om Kunstsiloen.
OBS-varsel
Meteorologisk institutt har kommet med et OBS-varsel for Møre og Romsdal: Fra onsdag kveld og utover torsdag ventes lokalt liten storm fra sør og søraust i utsatte fjord- og dalstrøk, med vindkast opp mot 25-30 m/s.
Les mer om Møre og Romsdal.
Forvaringsdømt om overgrepsbildene
Den forvaringsdømte eks-politimannen hevdet at han lastet ned nye overgrepsbilder fordi han var nysgjerrig, og fordi det var spennende. Han nektet for at bildene av barna gjorde ham seksuelt opphisset da han forklarte seg i Gjøvik tingrett i dag. Han er dømt for grove overgrep mot barn ned til 10-års alder.
Les mer om Gjøvik.
Kristoff på sjuendeplass
Alexander Kristoff måtte ta ti takke med sjuendeplass på åpningsetappen av Tour of Oman, skriver NTB. Franske Bryan Coquard vant. Odd Christian Eiking endte på 40.-plass, mens Sindre Skjøstad Lunke endte på 54.-plass.
Knallstart for Statoils vindpark
Statoils britiske havvindpark Dudgeon har hatt en kjempestart. Men Statoil tror ikke de knallsterke resultatene fortsetter.
Les mer om Dudgeon.