13. Februar 2018 21.00-21.59

Fikk frostskader etter mobilbruk

David Paulsen tok av seg vottene for å bruke mobilen under en aketur. Resultatet var frostskader på fingrene. – Vi ser mer forfrysninger på grunn av mobilbruk, sier Svalbard-lege.
Les mer om Svalbard-lege.

Spydeberg får stryk i revisjonskontroll – har brutt loven gang på gang

– Begredelig lesing, slår Tron Kallum (Sp) fast. I 57 innkjøp er ingen tilbud eller kunngjøringer arkivert.
Les mer om Tron Kallum.
Vies forsvarer: – Han kan ikke settes inn igjen på en dom som ikke finnes
Advokat Ann Turid Bugge mener det kan bli svært vanskelig for retten å sette overgrepsdømte Johan Martin Vie (51) tilbake i forvaring.
Les mer om Johan Martin Vie.
Omstillingsmillionene til Andøy klarert
Nordland fylkeskommune har godkjent planene for omstillingsarbeidet i Andøy kommune, og dermed kan statens bevilgning på 35 millioner kroner settes i arbeid.
Les mer om Andøy.

Tyskland vurderer å gjøre offentlig transport gratis

i et forsøk på å bekjempe luftforurensing, ifølge et brev til EUs miljøkommissær. Mens norske politikere sørger for at priser på kollektivtrafikken tikker oppover, vurderer tyske politikere å gjøre kollektivtrafikken gratis.
Dette tvillingparet blir studert av forskere for å finne årsaken bak homofili
Sarah er heterofil og Rosie er lesbisk. Nå studerer forskere bilder fra barndommen deres for å lete etter ulikheter. Sarah Nunn og Rosie Abelwhite er identiske tvillinger.
Les mer om Rosie og Rosie Abelwhite.
Helsetopp slakter sluttavtalen til avgått sykehusdirektør
Sp og KrF reagerer på at den avgåtte UNN-direktøren har skaffet seg etterlønnsavtale på mellom 1,5 og 2 millioner kroner i året fram til han blir pensjonist. Se avtalen her.
Les mer om KrF.
– Vi har all grunn til å glede oss
Tidligere Hadsel-ordfører, nå stortingsrepresentant, Kjell-Børge Freiberg (Frp) mener den nye avtalen til Nordlaks er viktig for fylket. – At det investeres milliarder som dette i ny, innovativ produksjonsteknologi setter Nordland på verdenskartet, skriver han i en e-post til NRK.
De lar seg frivillig smitte med e. coli
Studenter i Bergen har drukket en milliard bakterier hver og håper de kan bidra til å redde titusenvis av liv.
Les mer om Bergen.
CSKA sto imot presset
Røde Stjerne hadde flere muligheter til å score på hjemmebane mot CSKA Moskva i europaligaens 16-delsfinale, men det endte 0-0 i første kamp. Røde Stjerne spilte sin første vårkamp i Europa-sammenheng på mer enn 25 år da laget møtte CSKA Moskva.
Les mer om Europa-sammenheng.
Derfor holder markedet pusten før nøkkeltall fra USA
God statistikk kan tolkes som dårlig nytt når den amerikanske konsumprisindeksen slippes onsdag. Markedet frykter at sentralbanken må ta overraskende grep.
Les mer om USA.
Sarpsborg 08-spiller er aktuell for AaFK
23 år gammel kantspiller på prøvespill i Spania.
Les mer om AaFK og Spania.
Stor skredfare i Rogaland og Agder
Kraftig vind i Vest-Agder og Rogaland vil onsdag føre til stor fare for snøskred. Vinden transporterer snø inn i leheng, som kan føre til snøskred utløst naturlig eller av skiløpere.
Les mer om Agder, Rogaland og Vest-Agder.
– Det er som å selge sand i Sahara
Kjøpmann Bernt Aasheim er så lei av snø at han bestemte seg for å selge den. Kundene på Joker i Rendalen kan nå kjøpe en pall for under 100 kroner.
Les mer om Det, Joker, Rendalen og Sahara.
Nederlandsk minister må gå etter Putin-løgn
Den nederlandske utenriksministeren Halbe Zijlstra trakk seg fra sin posisjon tirsdag etter å ha løyet om å delta i et møte med Vladimir Putin.
- Enklere og enklere og booke artister
Viseklubben Christian fortsetter satsingen og har mange godbiter på programmet denne våren. Klubben har allerede hatt to konserter i år. Først ut i januar var Frode Johansen og senere i måneden spilte Tove Bøygard.
Viser fram det «mystiske» bønnerommet i Stange
«God natt jøder. Bestefar kommer i natt og gasser dere». Ali Abdirasaaq Hassan, norsksomalieren i Stange som har stått i fremste rekke for innvandrere, viser fram eksempel på nettets mørke side.
Les mer om Stange.
– Tromsø har kanskje det ultimate OL-været nå
Mens hele olympiaparken i Sør-Korea blir evakuert på grunn av dårlig vær, bader Tromsø seg i vakkert vintervær. Styremedlem i NIF, Anne Berit Figenschau, sørger enda over at byen ikke fikk OL 2018.
Læreren Daniel (25) langet ut mot Listhaug
Publikum buet på justisminister Sylvi Listhaug under et folkemøte på Holmlia tirsdag kveld. - La Sylvi Listhaug snakke ut, formante ordstyreren etter at statsråden ble avbrutt av buing under en hissig ordveksling på Holmlia sør i Oslo.
Ampert under folkemøte
Publikum buet på justisminister Sylvi Listhaug under et folkemøte på Holmlia tirsdag kveld. Listhaug sa at Norge har en kjempeutfordring når det kommer til integrering.
Les mer om Holmlia, Norge og Sylvi Listhaug.
Minister må gå etter Putin-løgn
Den nederlandske utenriksministeren Halbe Zijlstra trakk seg fra sin posisjon tirsdag 13. februar etter å ha løyet om å delta i et møte med Putin.
David (16) fikk frostskader etter mobilbruk
David Paulsen tok av seg vottene for å bruke mobilen under en aketur. Resultatet var frostskader på fingrene. – Vi ser mer forfrysninger på grunn av mobilbruk, sier Svalbard-lege.
Les mer om Svalbard-lege.
Rykker ut til bodbrann
Brannvesenet i Sandefjord er på vei til en brann i en bod i Raveien.
Les mer om Raveien og Sandefjord.
Direktør frå Seim vil gjere oss attraktive: – Sjå til Sunnmøre og Austevoll!
Det 12. «Kva no?-møtet sette fokus på omstilling og smarte løysingar.
Les mer om Austevoll, Seim og Sunnmøre.
Vebjørn guider turister i isbjørnens rike, har møtt 48 kuldegrader i løypa – og kjører nå for en fjerdeplass i hundeløpet Yukon Quest!
Vebjørn Aishana Reitan (21) ligger an til å kjøre inn til en fjerdeplass i det store hundeløpet Yukon Quest.
Les mer om Yukon Quest.
Etablerte Sisa Marked: Drømmer om ny gründerkultur på vestkanten
Ti år etter at Sisa Kultursenter så dagens lys, er Sisa Marked nå født. Sisa Marked er varer og tjenester fra bedriftseiere fra hele verden og skal skape integrering og trivsel for innvandrere i Alta. – Sisa Marked er en ny måte å tenke entreprenørskap. Her kan du kjøpe varer og tjenester fra innvandrere som har etablert seg med egne bedrifter, sier John-Tore Martinsen i Sisa.
Tyskland vurderer å gjøre offentlig transport gratis
Tyskland vurderer å gjøre offentlig transport gratis i et forsøk på å bekjempe luftforurensing, ifølge et brev til EUs miljøkommissær.
OL er en ypperlig arena for protest, og det bør vi sette pris på
GJESTEKOMMENTAR: Servering av hundekjøtt og «kurering av homofili. Det er ikke bare de storpolitiske sakene det protesteres mot i årets OL.
Om det ble en jente, skulle hun hete Liv. Det var før ultralydundersøkelsen.
For Åsta Årøen og mannen gikk barnet i magen fra å være et symbol på livet, til å bli et barn som måtte beskyttes mot storsamfunnet.
Les mer om Liv.
Raste mot «Petter Kanin – nå klippes filmen om
«Peter Rabbit skapte harme på grunn av n spesiell scene da den hadde premiere i USA i forrige uke.
Les mer om Petter Kanin og USA.
Lokalbefolkningen raser mot feilinformasjon om ny topphemmelig radar
Den nye amerikanske etterretningsradaren Globus i Vardø blir mye større og mer ruvende enn plantegningene viste, mener lokalbefolkningen.
Les mer om Vardø.
Agdestein om den knusende triumfen: – Magnus har vært totalt overlegen
Vant uoffisielt verdensmesterskap.
Elevene planlegger uteområder på Holand
SORTLAND: På Holand skole har alle elevene jobbet sammen om å planlegge tre av skolens uteområder. Håpet er at noen av idéene kan realiseres i løpet av våren. - Vi har tre områder som vi bruker mye her på skolen.
Les mer om Holand.
Så mange millioner mottar kommunene: - Det skulle blått bare mangle
Gjennom Havbruksfondet vil nordlandskommunene få en uttelling for oppdrettsaktiviteten de har lagt til rette for. Rodøy vil for eksempel motta hele 9,39 millioner kroner.
Tigger ransaket - hadde millioner på innerlomma
Mannen skal ha vært truende og aggressiv da han tigget penger til en bussbillett. Da politiet pågrep mannen, raste det seddelbunker fra jakken hans. Denne merkelige hendelsen skjedde i den svenske byen Uppsala mandag denne uken.
Les mer om Uppsala.
Tyskland vurderer å gjøre offentlig transport gratis
Tyskland vurderer å gjøre offentlig transport gratis i et forsøk på å bekjempe luftforurensing, ifølge et brev til EUs miljøkommissær.
En kabelfeil var årsaken
Det var en feil på en strømkabel fra Glitre Energi som førte til strømbruddet på Drammen sykehus i kveld. Beredskapsleder Trond Eriksen i Glitre sier de skal søke etter feilen i morgen. Nå er alt i orden og sykehuset har fått strømmen tilbake, sier han.
Les mer om Drammen, Glitre og Glitre Energi.
Stor snøskredfare i Rogaland og Agder
NVE forventer store naturlig utløste skred i fjellet.
Les mer om Agder og Rogaland.
Har vært innesnødd i tre døgn
Om lag 200 personer har sittet værfast i Hunnedalen i over tre døgn. For en gruppe tyske turister kunne det ha gått riktig galt.
Les mer om Hunnedalen.
Har inngått avtale om bygging
Stokmarknes-baserte Nordlaks AS har i dag inngått avtale med det kinesiske verftet CIMC Raffles om bygging av den nye Havfarmen, et anlegg med kapasitet til å produsere nærmere to millioner laks til slakteklar størrelse. Det skriver selskapet i en pressemelding.
Les mer om Havfarmen.
Venabygdsfjellet stengt pga uvær
Fylkesveg 27 over Venabygdsfjellet er stengt mellom klokka 22 og 07 i morgen tidlig på grunn av uvær, melder Statens vegvesen.
Les mer om Venabygdsfjellet.
Eliteseriespillerne legger merke til n ny ting med Brann
Branns fokus var å holde nullen. Det klarte de. Og de var det treneren gledet seg over.
Les mer om Brann.
Politiet: – Hun var innesperret
Politiet mener den 16 år gamle jenten ble holdt innesperret i en kjellerleilighet på Løvstakksiden mot sin vilje.
Les mer om Løvstakksiden.
Klæbo-rykk og Klæbo-stil for alle penga
Det var Klæbo-rykk og Klæbo-stil for alle penga da Vind IL inviterte til Madshusstafett tirsdag kveld.
Solgt for 12,4 millioner
Sjekk eiendomssalgene på Romerike.
Les mer om Romerike.
Tigger ransaket - hadde millioner på seg
Mannen skal ha vært truende og aggressiv da han tigget penger til en bussbillett. Da politiet pågrep mannen, raste det seddelbunker fra jakken hans.
Selger keepermaska etter OL. - Håper den gir mye til kreftsaken
Norges hockeykeeper Lars Haugen (30) betyr OL mer enn sport. Han vil bruke anledningen til å samle inn penger for kreftsaken.
Klæbo: – Nå kan jeg senke skuldrene. Jeg kan bare gå rundt å smile.
Johannes Høsflot Klæbo (21) er den yngste vinneren av et olympisk langrennsgull noensinne.
Det grenseløse Europa
Les mer om Europa.
Opprettholder kompetansekrav
Til tross for at lærerorganisasjonene i dag leverte 37.000 underskrifter i protest mot regjeringens lærerkrav, opprettholdes kompetansekravene. Det avgjorde stortingsflertallet i dag, melder NTB.
Les mer om NTB.
Politiet: - Hun var innesperret
Politiet mener den 16 år gamle jenten ble holdt innesperret i en kjellerleilighet på Løvstakksiden mot sin vilje.
Les mer om Løvstakksiden.
Ansatt i menighet ble anmeldt for å ha kidnappet en 12-åring. Mener selv han bare skulle prate
En mannlig ansatt i en menighet i Finnmark tok med seg en 12 år gammel gutt fra en lekeplass, og kjørte han to kilometer bort fra bygda. Bakgrunnen skal ha vært en konfrontasjon på en lekeplass, mellom 12-åringen og mannens 10 år gamle sønn.
Les mer om Finnmark.
- Jeg skal legge roseblader på sengen
Vi har snakket med fem personer om kjærlighetsdagen.
- Må få tilbake fast politipost
Holmlia må få tilbake den permanente politiposten sin, sier SV-politiker Petter Eide. Anbefalte saker - Vi må styrke det lokale politiet, og Holmlia bør få tilbake den permanente politiposten sin.
Skal servere rock der det slås hardt på tromma
Surnadal Konseptutvikling inviterer til Rock Fest på hotellet. SKUV arrangerer konserter I Surnadal på løpende band. Rett før jul var det «Merry F***ing Christmas».
Les mer om I Surnadal og Rock Fest.
Én OL-kommentator er i særklasse
KOMMENTAR: Uansett hva de sier og gjør, vil de aldri få samme status, skriver Bertil Valderhaug.
– Stas at Elias skal snakke kinesisk
Den lille norske redningsskøyta Elias er blitt kjendis i over 100 land. Nå skal den også sjarmere kinesiske barn, som får møte den lille helten på TV for første gang når de feirer kinesisk nyttår.
Selger keepermaska etter OL. - Håper den gir mye til kreftsaken
Norges hockeykeeper Lars Haugen (30) betyr OL mer enn sport. Han vil bruke anledningen til å samle inn penger for kreftsaken.
Israelsk politi mener Netanyahu bør tiltales for korrupsjon
Etter langvarig etterforskning anbefaler israelsk politi at statsminister Benjamin Netanyahu tiltales for korrupsjon. Selv nekter han for å ha gjort noe galt.
Saltdalingene slapp ikke inn et eneste mål og seilte til topps i futsal-turnering
Rognan ungdomsskole slapp ikke inn ett mål engang i Nordsia cup. Det holdt til seier.
Les mer om Nordsia.
Sjå 20.55-sendinga:
Programleiar Olaug Bjørneset gir deg nyheitene frå Møre og Romsdal klokka 20.55.
Les mer om Møre og Romsdal.
Første fagbok på nynorsk
For første gong er det lansert ei fagbok som handlar om bruk av nynorsk i barnehagen. Forfattarane av boka meiner det er viktig at dei tilsette i barnehagane er medvitne på nynorsk stimulering også i typiske nynorskkommunar som til dømes Ørsta og Volda. Den nye boka skal brukast i barnehagelærarutdanningane og i barnehagane.
Les mer om Volda og Ørsta.
Stine er årets brilleambassadør
KONGSVINGER: Briller er kult og trendy å ha på nesa. Derfor er Stine Westlund fra Kongsvinger årets brilleambassadør i Specsavers.
Skifest på Vindplassen
Det var Klæbo-rykk og Klæbo-stil for alle pengene da Vind IL inviterte til Madshusstafett tirsdag kveld.
- Noen ganger er livet ute på tur jævlig(pluss)
Jens Kvernmo har lagt ut på en 140 kilometer lang tur med hundespann. 32-åringen fra Ogndal forventer både trasige dager med blodslit og at tårene vil trille i lykkerus.
Les mer om Ogndal.
Heia Norge – og Sverige(pluss)
I alle tider har jakten etter gull fått folk til å bli gale.
Les mer om Sverige.
Israelsk politi mener Netanyahu bør tiltales for korrupsjon
Etter langvarig etterforskning anbefaler israelsk politi at statsminister Benjamin Netanyahu tiltales for korrupsjon. Selv nekter han for å ha gjort noe galt.
Tyskland vurderer å gjøre offentlig transport gratis
Tyskland vurderer å gjøre offentlig transport gratis i et forsøk på å bekjempe luftforurensing, ifølge et brev til EUs miljøkommissær.
Kvinne frå Vanylven vann i Extra
Og med det blei ho 810.000 kroner rikare enn ho var frå før. - Gurimalla! Er det sant? Eg har jo aldri vunne noko før, eg. Det er jo heilt utruleg, seier den glade kvinna frå Vanylven og ler godt, ifølgje Norsk Tipping.
Les mer om Extra, Norsk Tipping og Vanylven.
Medier: Israelsk politi anbefaler å tiltale Netanyahu for korrupsjon
Israelsk politi anbefaler at statsminister Benjamin Netanyahu tiltales for korrupsjon i to saker, melder israelske medier. Netanyahu avviser anklagene.
Én OL-kommentator er i særklasse
KOMMENTAR: Uansett hva de sier og gjør, vil de aldri få samme status, skriver Bertil Valderhaug.
Strømmen er tilbake på sykehuset
Deler av Drammen sykehus var uten strøm i kveld, men nå er feilen er rettet. Strømmen ble borte i 19-tiden og var tilbake like før klokka 20. Aggregatane slo inn som de skulle og forsynte de mest kritiske delene av sykehuset med strøm, sier Lena Skotland i Vestre Viken helseforetak.
Gebyr for manglende beltebruk
Fire passasjerer har fått gebyr for manglende bruk av sikkerhetsbelte på buss etter at en politipatrulje i kveld har avholdt en beltekontroll i Narvik, melder politiet i Nordland på Twitter.
Les mer om Narvik, Nordland og Twitter.
106 km/t i 80-sonen
Utrykningspolitiet har i kveld avhold laserkontroll på E10 ved Sørdalstunnelen. Totalt åtte forenklede forelegg ble delt ut, og høyeste målte hastighet var 106 km/t i 80-sonen, skriver politiet på sin Twitter-konto.
Koss selger kåken på Norefjell
Trenger du 17 soveplasser? Da kan du sikre deg hytta til skøyteesset Johann Olav Koss på Norefjell.
Les mer om Norefjell.
Fekk møta danseband-stjernene etter kronerulling
Roger Torsvik hadde to mål for kvelden.
Med hodet under Farmen
Jeg fikk sjokk da jeg så nyhetene søndag kveld, og jeg var sikkert ikke alene.
Les mer om Farmen.
Seks barn får erstatning etter morens selvmord
JÆREN: I nesten seks år måtte familien kjempe mot staten ved Pasientskadenemnda. - Pengene har aldri vært det viktigste, men rettferdigheten, sier avdødes eldste datter.
Les mer om Pasientskadenemnda.
Start frykter de må legge nytt kunstgress allerede i år: – Vi kjemper med nebb og klør
Da NFF var på besøk før jul, ble det funnet feil på Sør Arena som må fikses for at arenaen kan godkjennes for Eliteserien.
Les mer om Eliteserien og Sør Arena.
n OL-kommentator er i særklasse
KOMMENTAR: Uansett hva de sier og gjør, vil de aldri få samme status, skriver Bertil Valderhaug.
Utvidar for å selje meir Grandiosa
Nordmenn et ferdigpizza som aldri før. No må Grandiosa-fabrikken på Sunnmøre utvide.
«Kan du ha sex du da, du som ikke har noen bein?
Slike spørsmål kan Celine Halvorsrud (31) få. Holdninger som dette gjør henne både usikker, og det rammer selvtilliten. En ny rapport viser at hun ikke er alene.
Les mer om Celine Halvorsrud.
Slik er UKM-livet i Løten: «Visste du at pølser skal trekkes og ikke kokes?» «I Løiten er det common knowledge, Amanda!»
Lørdag var det Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Løten. Dagen startet med arrangøroppmøte klokka 11.
Les mer om Amanda og Løten.
OL onsdag: Legger trolig opp etter sesongen. Nå går han for OL-gull.
Sjekk hvor tidlig du må stå opp for å få med deg de norske medaljemulighetene. På dagens program er det minst en øvelse hvor nordmenn forhåpentligvis får juble for gull. I kombinert er Jan Schmid favoritt.
Les mer om Jan Schmid og OL-gull.
- Det beste vi har sett
Lagkameraten om hvorfor Klæbo overgår Northug. - Han mestrer alle elementer best. Jeg tror ikke jeg er så mye dårligere opp den siste bakken, men det hjelper ikke.
Les mer om Klæbo og Northug.