17. Februar 2018 10.00-10.59

Ulykke på fylkevei

To biler har kollidert i Åseral.
Les mer om Åseral.
Får ikke bruke anlegget til 15 millioner kroner på vinteren – det får trenerne til å rase
Manglende undervarme på det nye idrettsanlegget til 15 millioner på Kjempesteinsmyra får fotballtrenere til å rase. - Det er som om du kjøper en ny bil til 15 millioner kroner, og så lar du den bare stå i garasjen, sier Terje Frøyna.
OL-hopper snakker ut om sjokkbildet: - Jeg er lei meg
- Det var ikke meningen å fornærme noen. Og jeg er frisk, sier tsjekkeren Vojtech Stursa til Dagbladet.
Les mer om Dagbladet og Vojtech Stursa.

- Respektløs og rivingskåt?

Jorunn Fjellanger er kritisk til mulig riving av Bergsmohuset. Som barn var jeg på sommerferie på Stokmarknes hos tante og onkel. De bodde i lensmannshuset som Anne-Katrine Hoel eier nå. Der var det fint.
Kvinnestafetten: - Norge har gitt Sverige en mulighet til å avgjøre dramaet
Tomas Petterson, sportskommentator i den svenske avisen Expressen, tror Sverige kan slå Norge. Anbefalte saker - Norge kaster altså Astrid Uhrenholdt Jacobsen inn på laget. Hun som har vært syk. Hun som ikke har gått et eneste løp i OL.
Hvis Jonstang tror at vår motivasjon er økonomisk, tar han feil!
Sitat fra Tønsbergs Blad torsdag 15. februar: «Dersom noen opplever det som ikke ønskelig å bli boende, vil de kunne selge til prosjektet for markedspris før ulempene påvirket boligverdien, sier Jonstang».
Les mer om Jonstang.
Følg Ingvild og langrennsjentene her
Ingvild Flugstad Østberg går første etappe på lørdagens OL-stafett.
Les mer om OL-stafett.
Roger Ingebrigtsen vil ikke utelukke at neste generasjon skal få oppleve OL på norsk jord, men mener det må ligge noen krav til grunnen
Jeg har gått fra å elske øyeblikkene OL ga meg i Sarajevo og senere Lillehammer, via å arbeide for et OL i Tromsø, til å være sterkt i tvil om Norge noen gang igjen skal søke skriver Roger Ingebrigtsen i Helgetanker.
Naturvernforbundet stiller spørsmål ved Rana Blads dekning av snøscooterdispensasjon-saken
Å bruke en hel forside og dobbeltsides oppslag samt nettoppslag mot en avsender som med n setning har bedt om saksinnsyn, bærer mer preg av kampanjejournalistikkens kjennetegn enn forskriftsmessig kritisk journalistikk.
Trygve Hegnar har kjøpt 5 prosent av Scandic
Trygve Hegnar har brukt rundt en halv milliard på å bli tredje største eier i Scandic Hotels. – Et godt sted å være, sier han.
Les mer om Scandic.
Finnmark Sp krever folkeavstemning om sammenslåing
Finnmark Sp krever folkeavstemning om spørsmålet om sammenslåing av Troms og Finnmark. I en kommentar i Altaposten skriver partiet at de ikke uten videre godtar en sammenslåing av Finnmark og Troms.
Les mer om Altaposten og Finnmark.
Tafset på damene - ble bortvist av politiet
En ung mann ble for nærgående mot damene på et utsted i Drammen. DRAMMEN: Flere kvinnelige gjester følte det ubehagelig da den 18 år gamle mannen forsøkte å tafse på dem inne på et utested, ifølge politiet.
Les mer om Drammen.
Lars feiret hummerfredning med å ta sin første tatovering
NESODDTANGEN: Det var denne uken prosjektleder i Marinoperatørene Lars Dalen postet et noe overraskende bilde av seg selv på Facebook. På bilde sitter Dalen med et noe usikkert smil mens han får tatovert overarmen hos Memento Tattoo i Oslo.
Naturvernforbundet stiller spørsmål ved Rana Blads dekning av snøscooterdispensasjon-saken
Å bruke en hel forside og dobbeltsides oppslag samt nettoppslag mot en avsender som med én setning har bedt om saksinnsyn, bærer mer preg av kampanjejournalistikkens kjennetegn enn forskriftsmessig kritisk journalistikk.
Mann dømt til døden for voldtekt og drap på sjuåring i Pakistan
En pakistansk domstol har dømt en 24 år gammel mann til døden fire ganger for å ha voldtatt og drept ei lita jente. Zainab Ansari, som var seks eller sju år gammel, ble funnet død på en søppelplass i byen Kasur 9. januar.
Les mer om Kasur og Pakistan.
Roger Ingebrigtsen vil ikke utelukke at neste generasjon skal få oppleve OL på norsk jord, men mener det må ligge noen krav til grunnen
Jeg har gått fra å elske øyeblikkene OL ga meg i Sarajevo og senere Lillehammer, via å arbeide for et OL i Tromsø, til å være sterkt i tvil om Norge noen gang igjen skal søke skriver Roger Ingebrigtsen i Helgetanker. Jeg var 18 år.
Fikk utdelt lønn i sedler rett etter trening
Fotballnomaden Kai Risholt gjester Fotballradioen. Han har spilt i en haug klubber i Norge og testet fotball-livet i både Bulgaria og på Malta.
Dømt for drap på Zainab
En pakistansk domstol har dømt en 24 år gammel mann til døden fire ganger for å ha voldtatt og drept sju år gamle Zainab Ansari i januar i år.
Les mer om Zainab Ansari og Zainab.
Seadrill med nye opplysninger om endelig løsning
Det er nye fremskritt i Seadrill-forhandlingene, viser nye dokumenter. Nær 70 prosent av obligasjonseierne vil skyte inn ny kapital i selskapet.
I gang med slokkingsarbeid
Brannvesenet er i gang med å slokke bilbrannen ved Rønningveien. Ingen ble skadet i brannen, melder politiet.
Les mer om Rønningveien.
OL-klar
Marte Olsbu fra Froland er på det norske laget i fellesstarten i skiskyting under OL lørdag. Olsbu sikret seg sølv under lekenes åpningshelg. Konkurransen kan høres på NRK Sport fra klokka 12.
Les mer om Froland.
Tror fisk blir viktigere enn olje
Nordmenn tror fiskeri- og oppdrettsnæringen vil bli viktigere enn olje og gass i framtida. Det viser en ny undersøkelse fra Universitetet i Bergen. Professor og marin dekan ved Universitet, Jarl Giske, mener folk har forstått at oljen er på vei ut.
Gjerstad kommune går med overskudd - rådmann og økonmisjef roser enhetene
I fjor proklamerte økonomisjef i Gjerstad kommune Espen Grimsland at de var på sporet av en sunn økonomi. I år fortsetter trenden; regnskapet for 2017 viser et overskudd på 7,7 millioner kroner.
Les mer om Espen Grimsland og Gjerstad.
– Jeg ser forskjell på torsk og fjesing
Nå må fisk og skalldyr på Risør Akvarium lære seg et helt nytt språk. Når den nye akvariumssjefen lokker med matposen, går det på nederlandsk.
Les mer om Jeg og Risør Akvarium.
SE OPPTAKET: Bossekop UL J-15 - 1 - Hif/Stein J-15 - 2
Se opptak av direktesendingen fra FEFO-turneringen i Lakselv lørdag 17. Februar 2018.
Les mer om Lakselv.
SE OPPTAKET: Alta IF J-15 - 1 - Hif/Stein J-15 - 1
Se opptak av direktesendingen fra FEFO-turneringen i Lakselv lørdag 17. Februar 2018.
Les mer om Lakselv.
Ni personer hever direktørlønninger i Helse Nord – kun åtte jobber der
* Full direktørlønn i rådgiverstilling * Ekstra fri med lønn * Kontraktsfestet hemmelighold. Her er de ukjente gullavtalene ved Helse Nord-kontoret i Bodø:
Pasient sexkrenket sine pleiere
Pasienten hevdet at han var svært syk under sitt opphold på Sykehuset Østfold Kalnes. Men ifølge Sarpsborg tingrett var han frisk nok til å forgripe seg på fire ulike sykepleiere.
Les mer om Sarpsborg.
Brann
Tre ting du må gjøre for egen brannsikkerhet
Brannvesenet i Askim sier at folk stort sett er flinke med brannsikkerhet. Men det er et par enkle ting du kan gjøre for å sikre deg og dine.
Les mer om Askim.
Gabriel vil ha FN-styrke i Ukraina og lette på sanksjonene mot Russland
Tysklands utenriksminister mener at sanksjonene mot Russland bør lempes på hvis man skal lykkes med å sette inn en fredsbevarende FN-styrke i Øst-Ukraina.
Avlivet nærgående elgku
En elgku som har hatt tilhold i Sjøvegan sentrum er avlivet. Troms politidistrikt melder at ettersøksringen gjorde jobben lørdag.
Les mer om Sjøvegan.
«Rettssakene er uheldig for Knarvik senter og Knarvik som handelsstad»
For rundt eit år tilbake fortalde vi om ein stor og langvarig konflikt i Knarvik senter.
Les mer om Knarvik.
Kvinne dømt etter dødsulykke
En 21 år gammel kvinne er dømt til 90 dager i fengsel for uaktsomt drap etter en dødsulykke i Tromsø i 2016. Kvinnen, som var læringssjåfør, førte en semitrailer som kolliderte med to biler. En kvinne døde i ulykken.
Les mer om Tromsø.
Uber vil tilbake i Norge
Transporttjenesten Uber kan gjøre comeback i Norge.
Les mer om Norge.
Kritisk til pendlerparkering
Samferdselsministeren må forklare hvorfor det innføres betaling ved mange pendlerparkeringer, mener Sverre Myrli (Ap). Bane Nor fjerner gratisparkering ved mange togstasjoner, og har tidligere økt prisen ved en del andre stasjoner. Fra mars mister stasjoner som Hokksund og Sande gratis pendlerparkering.
Les mer om Hokksund, Sande og Sverre Myrli.
Tysk minister snuser på jobben til NATO-Jens
MÜNCHEN (VG) Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen nevnes av kilder i NATO som mulig arvtager når Jens Stoltenbergs periode som alliansens generalsekretær går ut i 2020.
Les mer om Leyen og Ursula.
Her er FFK-spillerne på vei til i Tyrkia
Kun noen få timer etter kampslutt mot Skeid er FFK-spillerne lørdag morgen på flyet til Tyrkia. Fredagens treningskamp ble en kjedsommelig affære. Skeid var klart nærmest seieren i en 0-0-kamp hvor FFK kun skapte en målsjanse.
Les mer om FFK, Skeid og Tyrkia.
Arnt Hjalmar og Elvis overbeviste
HADSEL: Finnmark-myter og strålende musikk i en høyere enhet fikk latterdøra opp hos publikum på Stokmarknes. Den arbeidssky Arnt Hjalmar blir presentert som Mehamns store sønn.
Les mer om Arnt Hjalmar.
Claudia Scott om tårene i «Hver gang vi møtes: – Har aldri klart å komme over sorgen
Claudia Scott (60) var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da TV-produsentene hentet frem gamle bilder under innspillingen.
Les mer om Hver og TV-produsentene.
Prosten skal snakke om kirken i endring
De siste årene er kirken løsrevet fra staten, prestenes boplikt er opphevet, og kirkens interne organisering utarbeides på nytt. Kommunereform, økende sekularisering og økende flerkulturell utforming av samfunnet.
Bekymringsmelding om bolighus i Tromsø: - I hvert rom var det liggeplasser til mellom fem og syv stykker
En gråsone, mener brannsjefen om privat utleie. Brann og redning har sendt en bekymringsmelding til byggesakskontoret i Tromsø kommune etter observasjoner fra etatens feiere. Feierne ga fyringsforbud i boligen.
Les mer om Tromsø.
Finnmark Sp krever folkeavstemning om sammenslåing
Finnmark Sp krever folkeavstemning om spørsmålet om sammenslåing av Troms og Finnmark. I en kommentar i Altaposten skriver partiet at de ikke uten videre godtar en sammenslåing av Finnmark og Troms.
Les mer om Altaposten og Finnmark.
- Derfor blir de unge sykere
En av årsakene er at mange som før døde tidlig, nå vokser opp på grunn av bedre medisiner. Anbefalte saker Antallet unge uføre har eksplodert i Norge de siste årene. For ti år siden var det 7.664 uføretrygdede nordmenn under 30 år.
Les mer om Antallet og Norge.
Tror fisk blir viktigere enn olje
Nordmenn tror fiskeri- og oppdrettsnæringen vil bli viktigere enn olje og gass i framtida. Det viser en ny undersøkelse fra Universitetet i Bergen.
Les mer om Bergen og Universitetet.
Tysk minister snuser på jobben til NATO-Jens
MÜNCHEN (VG) Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen nevnes av kilder i NATO som mulig arvtager når Jens Stoltenbergs periode som alliansens generalsekretær går ut i 2020.
Les mer om Leyen og Ursula.
Curlinggutta tapte etter misforståelse
Thomas Ulsrud og laget hans har tapt tre av fire kamper i OL, men kan fortsatt komme til semifinale. Lørdag ble det tap for Sveits. Og på slutten av kampen så det ut til at det var kommunikasjonssvikt som gjorde at det endte 7-5 til Sveits.
Rykker ut til bilbrann
Tønsberg brannstasjon har rykket ut etter melding om en bilbrann i Rønningveien.
Les mer om Rønningveien.
Landets største kommuner frykter fastlegekrise
Det er store rekrutteringsproblemer til fastlegehjemler i kommuner over hele landet. Flere av landets største kommuner er bekymret over utviklingen.
Tiltalt for hjemmeran
To menn er tiltalt for å ha ranet og slått en 67 år gammel kvinne i hjemmet hennes i Vågsbygd i Kristiansand i oktober i fjor. Saken skal opp i retten i april, melder Fædrelandsvennen.
Vil styrke kampen mot ulovlig fiske
Et offentlig utvalg som oppnevnes i vår, skal vurdere Norges fiskerikontroll for å styrke kampen mot ulovlig fiske, sier fiskeriminister Per Sandberg. Norge bruker i dag store ressurser på kontroll og rapportering til havs og på land, ifølge NTB.
Les mer om NTB og Per Sandberg.
Brann-fansen kommer til å få hjertet i halsen
Supporterne kommer til å få hjertet i halsen av det nye spillet til Brann i 2018.
Les mer om Brann.
Opna etter opprydding
Riksveg 13 over Vikafjellet vart opna laurdag morgon etter oppryddingsarbeid.
Les mer om Vikafjellet.
SE OPPTAKET: Kautokeino IL J-15 - 1 - Porsanger IL J-15 - 1
Se opptak av direktesendingen fra FEFO-turneringen i Lakselv lørdag 17. Februar 2018.
Les mer om Lakselv og Porsanger IL J-15.
Har visst om saker i flere år
Det er flere år siden moderpartiet fikk høre bekymringer om en mann med verv i FpU og Frp, men Frp's organisasjonsutvalg har latt ungdomsorganisasjonen håndtere sakene selv fram til nå.
Les mer om FpU og Frp.
Hoppkolleger raser etter skandalebilde
- Flaut, sier Andreas Stjernen. Nå legger den tsjekkiske hopperen seg flat i en e-post til Dagbladet.
Les mer om Dagbladet.
Nye regler for kunstgressbanene
Skal bli slutt på spredning av miljøfarlig mikroplast. Innen nyttår skal nye regler for å hindre spredning av mikroplast fra kunstgressbaner være på plass, lover klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).
Les mer om Ola Elvestuen.
Dette bør du få med deg i OL i dag
Her er noen av de viktigste øvelsene du bør få med deg fra vinter-OL i Pyeongchang lørdag.
Les mer om Pyeongchang.
Hoppkolleger raser etter skandalebilde
- Flaut, sier Andreas Stjernen. Nå legger den tsjekkiske hopperen seg flat i en e-post til Dagbladet.
Les mer om Dagbladet.
Må stoppe useriøse trafikklærere
Vegvesenet: Noen få ødelegger for de som driver seriøst.
- Prøvde å redde ekteskapet med en siste ferie til Mexico
Men det gikk ikke helt etter planen for stjerneduoen.
Les mer om Mexico.
Brasiliansk smell for Tollefsen
I Skandinavia går det så det griner for den norske eiendomsmilliardæren Ivar Tollefsen. I Brasil sliter han tungt med å bli kvitt 30 leiligheter, som har påført Tollefsen og hans selskap milliontap.
Les mer om Ivar Tollefsen og Tollefsen.
Østberg misfornøyd etter SS10
Mads Østberg tok litt innpå ledende Thierry Neuville på Rally Swedens tiende fartsprøve, men var ikke fornøyd. – Grusomt. Jeg slet med selvtilliten, og jeg vet ikke hvorfor. Vi har gjort noen endringer, men kan ikke gjøre mer før servicen, sa Østberg til WRC's liveteam etter dagens andre fartsprøve.
Les mer om Thierry Neuville og Østberg.
Sinte trenere
Manglende undervarme på et nytt idrettsanlegg i Risør får fotballtrenere til å rase. Varmekilden som skal stå for oppvarmingen av anlegget til 15 millioner, er ennå ikke kommet på plass, melder Aust-Agder Blad.
Les mer om Aust-Agder Blad og Risør.
Fred skrinla flytteplanene – belønnet med gatelys
Etter at Austertana skrinla flytting til Båtsfjord, har Tana kommune satt i verk flere positive prosjekt for bygda. Og flyttegeneral Fred Johnsen ser bokstavelig talt lyset.
Dette bør du få med deg i OL i dag
Her er noen av de viktigste øvelsene du bør få med deg fra vinter-OL i Pyeongchang lørdag.
Les mer om Pyeongchang.
OL-ikonet Pita (34): - Skulle gjerne gått femmila. Det er bare ett problem
Pita Taufatofua (34) er kanskje mest kjent for sin bare overkropp, men drømmer om å skrive historie med å delta i tre OL i tre forskjellige idretter.
Nå er Federer verdensener igjen: – Det var en perfekt følelse
Detroniserte erkerivalen Rafael Nadal.
Les mer om Federer og Rafael Nadal.
Oxfam-sjef slår tilbake etter prostitusjonsskandale
Lederen for Oxfam, Mark Goldring, mener at kritikken mot den britiske hjelpeorganisasjonen er ute av proporsjoner. Oxfam vil likevel ikke søke om flere statlige midler før det er ryddet opp i kjølvannet av prostitusjonsskandalen.
Les mer om Mark Goldring og Oxfam.
Se fire eliteserielag i aksjon denne helgen
Oppkjøringssesongen til Eliteserien 2018 er godt i gang. Denne helgen spilles fire treningskamper, og du kan se samtlige direkte på ANtv.
Les mer om ANtv og Eliteserien.
Dette har ingen klart siden Oslo-OL i 1952
Å forsvare OL-tittelen i kunstløp hadde ingen klart siden Dick Button gjorde det på Jordal amfi i 1952.
OL-ikonet Pita (34): - Skulle gjerne gått femmila. Det er bare ett problem
Pita Taufatofua (34) er kanskje mest kjent for sin bare overkropp, men drømmer om å skrive historie med å delta i tre OL i tre forskjellige idretter.