19. Februar 2018 05.00-05.59

Advarer mot Taliban

Tidligere kamptolk Faizullah Muradi fra Afghanistan, ber nordmenn huske på hva Taliban-regimet har gjort, når det skal tas stilling til om personer fra Afghanistan skal få beskyttelse i Norge

Her er Giæver på plass på indre strøk: – Det snuses på ny flyplass

– Han bidrar med det flyfaglige, sier ordføreren
Les mer om Giæver.
Et fengsel i fengselet
I teorien fører Norge en human kriminalpolitikk. I praksis stenges syke mennesker inne på nakne betongceller.
Les mer om Norge.
Eksperter: Psykisk syke og barn skal ikke låses inne
Fengslenes bruk av glattceller til mindreårige og psykisk syke grenser mot brudd på menneskerettighetene, mener landets fremste fagpersoner.
Dobbel hai-fangst for Nicolai (10)
Nicolai Ødegård kunne slippe jubelen løs etter å ha fått to sjeldne arter på kroken.
Les mer om Nicolai.
Norendal klar for Big Air-finalen
Silje Norendal er videre til Big Air-finalen. Hun kom på 10.-plass i kvalifiseringen mandag. Anna Gasser fra Østerrike vant kvalifiseringen. Finalen går av stabelen natt til fredag norsk tid.
Skytemassakren i Florida: - Mens sheriffen holder hånda til Florida-helten Anthony (15) vokser sinnet mot Trumps tonedøve oppførsel
Anthony Borges (15) hylles som en helt etter skoleskytingen. NEW YORK (Dagbladet): Anthony Borges (15) ble skutt fem ganger under skytemassakren på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida 14. februar og var livstruende skadet.
Olympiatoppen snur etter medieoppslag - vil gi innsyn i medisinske fritak
- Det er ingen søknader om medisinske fritak i OL, og vi jobber med å innhente informasjon om eventuelle fritak i de siste to OL.
Frykter for kort liggetid
Mødre sendes stadig tidligere hjem etter fødsel uten at kommunen har barselomsorg på plass. Fagfolk frykter det kan føre til økt spedbarnsdødelighet. – Mens sykehusene fortsetter å kutte liggedøgn, ser vi at kommunene mangler beredskap til å ta dem imot og gi forsvarlig oppfølging av mor og barn. Jeg frykter vi kan komme til å se økt spedbarnsdødelighet, sier Kirsten Jørgensen, politisk leder i Den norske jordmorforening, til Dagsavisen.
SV går sammen i Innlandet
Fylkespartiene til Hedmark SV og Oppland SV vedtok på sitt felles årsmøte i helga forslaget om å slå seg sammen til SV Innlandet. Dette skal i praksis gjelde fra årsmøtet i 2019.
«Ikke i min villeste fantasi trodde jeg at dette skulle skje med meg
Helge (52) gikk inn på legens kontor klokken 1130. Neste morgen var han en dødssyk pasient.
Større kryss skal gi store besparelser
EIDSKOG: Utvidelser av fire sentrale veikryss skal gjøre det billigere og lettere å transportere varer for næringslivet – og sikrere for alle andre trafikanter på veiene.
Politikk som ikke virker, må endres
Regjeringen myket opp arbeidsmiljøloven for å få flere i utsatte grupper i arbeid. Skjer det ikke på sikt, må regjeringen finne ny politikk.
Reuters: Tidligere Oxfam-leder innrømmet sexkjøp i intern rapport
En tidligere landsjef for hjelpeorganisasjonen Oxfam i Haiti skal ha innrømmet å ha benyttet seg av prostituerte i landet.
Les mer om Haiti og Oxfam.
- Nervene bare bygde og bygde inni meg. Jeg var ikke til stede
Silje Norendal (24) så vidt til finale etter sine to dårligste hopp.
Ante ikke at de ble filmet. Nå vekker OL-kysset oppsikt i USA.
Øyeblikket beskrives som historisk. Freeskifinalen natt til søndag endte med gull til Øystein Bråten. Men i USA var det noe helt annet som fikk mest oppmerksomhet.
Olympiatoppen snur etter medieoppslag - vil gi innsyn i medisinske fritak
– Det er ingen søknader om medisinske fritak i OL, og vi jobber med å innhente informasjon om eventuelle fritak i de siste to OL.
– De er dessverre ikke verdens beste sjåfører
Statens vegvesen er bekymret for sikkerheten til de utenlandske turistene som stanser bilen «hvor som helst for å fotografere landskapet i Lofoten. Nå deler Vegvesenet ut 800 refleksvester som et strakstiltak.
Les mer om Lofoten og Vegvesenet.
Forsetter hevearbeidet i dag
Arbeidet med å heve småflyet utenfor Svolvær lufthavn fortsetter i dag. I går kveld ble skroget og n vinge hentet opp fra havbunnen. Etter å ha søkt på bunnen med en fjernstyrt ubåt ble de største delene lokalisert på rundt 70 meters dyp. Havariinspektør Tor Nørstegård i havarikommisjonen sier de har teorier om hva som har skjedd - og at vrakdelene vil kunne gi flere svar.
Les mer om Svolvær.
Dagens begravelser og bisettelser mandag(pluss)
Dette er dagens begravelser og bisettelser i Midt-Norge mandag 19. februar 2018.
Les mer om Midt-Norge.
Ante ikke at de ble filmet. Nå vekker OL-kysset oppsikt i USA.
Øyeblikket beskrives som historisk. Freeskifinalen natt til søndag endte med gull til Øystein Bråten. Men i USA var det noe helt annet som fikk mest oppmerksomhet.
Tysk IS-jente (17) dømt til fengsel i Irak
En 17 år gammel tysk jente som sluttet seg til ekstremistgruppa IS er dømt til seks års fengsel i Irak. For to år siden la jenta igjen en lapp hjemme hvor hun skrev «jeg er tilbake på søndag».
Les mer om Irak.
Sju av ti er fornøyde med bredbåndsdekningen
Sju av ti er fornøyde med bredbåndsnettet sitt. Det er et tydelig skille mellom land og by, ifølge en undersøkelse utført av Nationen.
Les mer om Nationen.
Slo med ølglass
En 28 år gammel Fredrikstad-mann må sone et halvt år i fengsel, etter at ha slo innehaveren av et utested i byen i ansiktet med et ølglass i fjor sommer. Slaget førte til at mannen fikk kutt i ansiktet som måtte stripses. Fredrikstad-mannen er dømt for voldsbruk tidligere, sist gang i august i fjor
Les mer om Fredrikstad-mann.
Kven skal ta over etter Elin, Magnar og Astrid?
GLOPPEN/STRYN (NRK): Mindre innvandring og lav folketalsvekst vil gje mangel på arbeidskraft i mange distriktskommunar om få år. Kven skal ta jobbane når etterkrigskulla tek sine siste vakter?
Les mer om Astrid, Elin og Magnar.
Norendal til historisk OL-finale: – Nervene kom veldig fort
Silje Norendal er klar for fredagens big air-finale i snowboard i OL etter å ha kommet på 10.-plass i en nervepirrende kvalifisering.
Les mer om OL-finale.
Fellesforbundet: Streikevilje for å stanse billig innleie
Fellesforbundet er villig til å streike for å styrke vilkårene for innleid arbeidskraft, varsler forbundsleder Jørn Eggum.
Les mer om Jørn Eggum.
Kylie Minogue brøt sammen av kjærlighetssorg
Kylie Minogue (49) var langt nede etter at forholdet til Joshua Sasse (30) tok slutt i fjor.
Les mer om Joshua Sasse.
Norendal klar for historisk Big Air-finale: - Nervene kom og tok meg skikkelig
PYEONGCHANG (VG) Etter fire år som kjærester, så Alexander Bonsaksen kjæresten Silje Norendal (24) i en konkurranse for første gang. Han fikk se at hun så vidt klarte kvaliken til Big Air-finalen.
Ante ikke at de ble filmet. Nå vekker OL-kysset oppsikt i USA.
Øyeblikket beskrives som historisk.
Les mer om OL-kysset og USA.
Amerikansk band skaper billettrush til Trestokkfestivalen
Det amerikanske bandet Vintage Trouble kommer til Trestokkfestivalen på Skogen på Åsnes Finnskog første helga i august. Det har ført til at billettsalget til festivalens fredagskveld har tatt av.
Ti på topp blir 15 på topp
Nå utvides det populære turkonseptet til 15 turer. Påmeldingen åpner snart.
Fellesforbundet: Streikevilje for å stanse billig innleie
Fellesforbundet er villig til å streike for å styrke vilkårene for innleid arbeidskraft, varsler forbundsleder Jørn Eggum.
Les mer om Jørn Eggum.
Denne ligningen kan gi hengebruer over de lengste E39-krysningene
Det største teknologiske gjennombruddet vi har hatt på lenge.
Underskudd på 40 mrd. – kjemper for å overleve
Noble Group var et av verdens mektigste selskaper og den tidligere skraphandleren Richard Elman kontrollerte omsetningen av noen av verdens viktige råvarer. Alt har raknet. Nå pågår kampen om å overleve.
Les mer om Richard Elman.
Anmeldt for flere forhold
En mann i 40-åra blir anmeldt for kjøring i påvirka tilstand, etter at han ble stoppet av politiet i Brumunddal søndag ettermiddag. Han hadde heller ikke gyldig førerkort.
Les mer om Brumunddal.
Nervøs Norendal klar for historisk Big Air-finale: - Nervene kom og tok meg skikkelig
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Etter fire år som kjærester, så Alexander Bonsaksen kjæresten Silje Norendal (24) i en konkurranse for første gang. Han fikk se at hun så vidt klarte kvaliken til Big Air-finalen.