19. Februar 2018 10.00-10.59

Verdifullt verktøy stjålet

Verktøy for store verdier er stjålet i forbindelse med innbrudd i to containere i Mossedistriktet i løpet av helgen. Den ene containeren står ved Hopperen skole i Moss, den andre i Mosseveien i Råde.

Varsler tilsyn i industrinæringa

Arbeidstilsynet skal de neste ukene gjennomføre uanmeldte tilsyn, med spesielt fokus på farlige maskiner og arbeidsutstyr, i industribedrifter landet over. Ifølge Arbeidstilsynet er unge arbeidstakere og arbeidstakere i små virksomheter mest utsatt.
Mye røyk på Vigra
Brannvesenet gjør oppmerksom på at det er et bål på Blindheim på Vigra som genererer litt røyk. Ingen fare på stedet, skriver 110-sentralen i Møre og Romsdal på Twitter.
Les mer om Blindheim, Møre, Romsdal, Twitter og Vigra.
Frikjent for mordbrann
Påtalemyndigheten mente 37-åringen var hovedmannen bak brannen i det planlagte asylmottaket i Lindås. Nå er han blankt frikjent.

Kvinne dømt for ruskjøring

Kvinnen i 50-årene slapp å sone, men må ut med 40.000 kroner i bot for ruskjøring.
Hvorfor kommunestyret sier nei til utvidet skjenketid i martn'an
Røros kommunestyre har med klart flertall sagt nei til utvidet skjenketid i Rørosmartnan 2018. Bakgrunnen for dette er klare uttalelser fra politiet, kommuneoverlegen og Huseierforeningen i Røros sentrum.
Hvis vi vil at folk skal bo i distriktene må vi ha et godt kollektivtilbud
Kuttene i hurtigbåt- og fergetilbudene er uakseptable skriver Rødt Nordland.
Les mer om Rødt Nordland.
Fagdirektør innrømmer at arbeidsforholdene til avdeling for smittevern ikke er tilstrekkelige
Avdelingen jobber i dag med smittevern på et sykehus de ikke holder til på. Flere ganger i uken må de ansatte kjøre seks kilometer fram og tilbake mellom sykehuset på Kalnes og kontoret i Sarpsborg sentrum.
Les mer om Sarpsborg.
Barn falt fra veranda på kro
En åtte år gammel gutt falt ut gjennom en luke i verandarekkverket på Vangslia kro søndag.
Les mer om Vangslia.
Slik får du tilbake knappen Google fjernet
Gjør dette. (Video)
Les mer om Google.
Avventende selgere hindrer kraftig prisfall
Flere har ventet et kraftig boligprisfall i London. Forsiktige selgere gjør imidlertid at fallet uteblir.
Les mer om London.
- Kjøp disse 10 aksjene
Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets bytter ut n aksje i sin ukeportefølje.
Les mer om Sparebank.
Nå herjer Facebook Messenger-viruset igjen - ikke klikk på lenka
Ny runde, og mange er dessverre ukritiske.
Ble først dømt til syv års fengsel for asylbrann – nå er «hovedmannen blankt frifunnet
Juryen frikjenner 37-åringen politiet mente var hjernen bak mordbrannen. – Han er glad og svært lettet, sier forsvareren til BA.
Kaller Solvik-Olsen inn til Stortinget i InterCity-saken
Stortinget settes i en «håpløs situasjon. Samferdselsministeren sitter med ansvaret og må svare på InterCity-utsettelsen så fort som mulig, mener Ap.
Ungarns statsminister: - Vesten vil falle
Den ungarske statsministeren Viktor Orbán trapper opp retorikken mot innvandrere og islam og hevder «Vesten vil falle» og at Europa blir «invadert».
Les mer om Europa, Vesten og Viktor Orbn.
Fem av sju varsler ferdig behandlet i Frp
To saker er fremdeles ikke ferdig behandlet i Fremskrittspartiet, som har fått i alt sju varsler og bekymringsmeldinger i kjølvannet av metoo.
Les mer om Fremskrittspartiet og Frp.
Mann til sykehus etter å ha falt ned fra tak
En mann i 30-årene er sendt til sykehus etter å ha falt ned fra et tak i Stavanger. Fallet var på omtrent tre meter, men mannen skal være ved bevissthet, ifølge politiet.
Les mer om Stavanger.
Tesla dobler antall ansatte
Skal ansette 300 nye servicemedarbeidere i Norge. [NA24]: De siste fem årene er det registrert mer enn 22.000 Teslaer i Norge. Den største veksten skjedde i fjor, da hele 8460 biler ble registrert i Norge, skriver Dagens Næringsliv.
Les mer om Norge.
Einar Erlend reiser nordover til loddefiske etter et forlenget opphold i Vestnes
Notbåten har blitt forlenget med 4,2 meter ved Aas mekaniske verksted. Aas mekaniske verksted AS har ferdigstilt forlengelsen og ombyggingen av snurrevad/notbåten MS Einar Erlend.
Antatt hovedmann frifunnet
Juryen i Gulating lagmannsrett frikjenner 37-åringen som politiet mente var hjernen bak brannen på det planlagte asylmottaket i Lindås i Hordaland i 2015.
Les mer om Gulating og Hordaland.
Blogger Sophie Elise - en negativ påvirker av de unge
Noen vil nok reagere på at undertegnede, en mann passert de 50 bryr seg om hva som foregår i Sophie Elises navlebeskuende verdensbilde - for har man da ikke annet fornuftig å bedrive? Jeg engasjerer meg fordi jeg bryr meg.
Aker Energy kjøper oljeselskap i Ghana
Aker Energy og TRG AS legger 777 millioner kroner på bordet for å kjøpe oljeselskapet Hess' virksomhet i Ghana. Aker Energy kjøper sammen med Aker ASA og TRG AS 50 prosent av oljefeltet Deepwater Tano Cape Three Points (DWT/CTP).
Les mer om Aker ASA og Ghana.
Javel, fru statsråd! Se hvem som har fått 660 000 kroner i skattelette
Det eneste sikre i livet er døden og skatten, er det et gammelt ord som sier. Det er i alle fall rimelig sikkert at man må betale sin skjerv i skatt, så lenge det er mulig.
Bål på Vigra
Kontrollert bålbrenning. Møre og Romsdal 110-sentral gjør oppmerksom på at det er et bål på Blindheim på Vigra som genererer litt røyk. - Ingen fare på stedet, melder sentralen.
Les mer om Blindheim, Romsdal og Vigra.
Slurvet med skrapa - det ble dyrt
Finnmark politidistrikt melder på Twitter at en kvinne i 20-årene har godtatt et forelegg for kjøring med isete ruter i Alta Forelegget ble på 2.600 kroner.
Les mer om Alta Forelegget og Twitter.
Denne uka fjernes snøen i mange flere veier
Se om din vei står på lista. NORDRE AKER: Har du latt bilen snø ned, bør du ta en sjekk nå. Her er oversikten over veiene der snøen skal kjøres bort denne uka. (NB! I noen veier har arbeidet startet mandag).
Uakseptable kutt i hurtigbåt- og fergetilbudene!
Årsmøtet i Rødt Nordland vil påpeke at ferge- og hurtigbåttilbudet er det viktigste kollektivtilbudet som næringslivet og befolkningen har langs Nordlandskysten.
Skulle Tjomslands argumenter få gjennomslag på Brygga, blir jo alt som før!
Med bakgrunn i en samarbeidsavtale med Sandefjord kommune og familien Beck, har vårt selskap Hjertnes Eiendom bekostet og fremmet et forslag til regulering av Carlsen Kvartalet.
Fylkesvåpen - symbol på etnisk samarbeid?
For vel 100 år siden kjempet Ole Olsen (komponist fra Hammerfest), Sofus Arctander og andre fremtredende personer fra Nord-Norge en kamp for å fremme felles identitet for nordlendingene.
Dårlig politisk arbeid i Aremark?
Aremark Senterparti skriver i et innlegg på sin Facebook side om vedtaket som ble fattet av kommunestyret vedrørende en interpellasjon fra Aremark Høyre om ungdomsklubben.
Froland Frp: - Yoga i skolen truer vår kristne kulturarv
- Yoga er en religiøs greie, mener Oddvar Østreim i Froland Frp. Oddvar Østreim stilte i Froland kommunestyre forrige uke spørsmål ved at det har vært brukt yoga som del av kroppsøvningen i kommunen.
Norendal promoterte privat sponsor - brøt OL-reglene
24-åringen hisset på seg IOC i forrige helgs slopestyle-finale. Reglene for hva man kan ha på seg og hva man kan reklamere for er i Pyeongchang-OL, som i alle andre leker, svært strenge.
Les mer om IOC, OL-reglene og Pyeongchang-OL.
UTBYGGING AV JAKOBSBAKKEN
I en lokalavis på Fauske var det nylig et oppslag om planer for utbygging av det gamle gruvestedet Jakobsbakken, som ligger 500-600 meter oppe på fjellet i Sulitjelma.
Sjetteklassinger laget egen miljøsang: - Plast blir aldri helt borte.
- Plast blir aldri helt borte. Vi skulle kanskje ikke gjort det. Det skulle bare vært et gode, men nå bekymrer det vårt hode. Det er ikke bra!! Vi sier ifra!!
Norendal brøt OL-reglene
24-åringen hisset på seg IOC i forrige helgs slopestyle-finale da hun reklamerte for en privat sponsor mens hun konkurrerte. Les mer på tv2.no!
Les mer om IOC og OL-reglene.
- Vi kom ikke til enighet med rektor
Onsdag kveld var det et møte mellom FAU og rektor Bente Vestgård ved Røkland skole.
Les mer om Bente Vestgård, FAU og Røkland.
Høye priser og god stemning
Ingen går på Theatercafeen for maten alene; gjestene kommer her for historien og stemningen under de buede, høye takene. Og her finner de god mat, høye priser og dertil stemning.
Les mer om Theatercafeen.
Ble først dømt til syv års fengsel for asylbrann – nå er «hovedmannen blankt frifunnet
Juryen frikjenner 37-åringen politiet mente var hjernen bak mordbrannen. – Han er glad og svært lettet, sier forsvareren til BA.
Skyldig i forsettlig drap
I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.
Andersen tok siste plassen
Espen Andersen får også gå OL-kombinertrennet i stor bakke. Landslagsledelsen valgte å fortsette med ham foran reserven Magnus Krog. Fra før var Jarl Magnus Riiber, Jan Schmid og Jørgen Graabak allerede sikret plass på laget til tirsdagens individuelle renn.
ESB stanser utbetalinger fra storbank i Latvia
Den europeiske sentralbanken (ESB) har stanset alle utbetalinger fra den kriserammede, hvitvaskings-anklagede storbanken ABLV i Latvia.
Les mer om Latvia.
Bergenser går for gull i dag: – Er i min beste form noensinne
Håvard Lorentzen har vært verdens beste skøytesprinter denne sesongen. Det betyr på ingen måte at han kan rusle til medalje på 500-meteren i OL.
Flest omkom i møteulykker i trafikken i januar
Seks personer døde i trafikkulykker på norske veier i januar, viser tall fra SSB. Det er lavere enn gjennomsnittet de siste fem årene.
Les mer om SSB.
Vil forlenge prøveperioden med sykkelfelt i Skjoldavegen
Byutviklingssjefen mener sykkel mot enveiskjøring i Skjoldavegen må prøves i et helt år før det kan evalueres ordentlig.
Les mer om Skjoldavegen.
Lett å bli tilskuer i eget hjem
Livet blir satt på vent i store bofellesskap for psykisk utviklingshemmede.
Ap om forsinket togutbygging: – Skandaløst dårlig planlegging!
Bane Nor foreslår å utsette InterCity-utbyggingen – noe som gir lengre togreiser på Østlandet i enda flere år. Ap mener det er «skandaløst dårlig planlegging av regjeringen.
Erik Poppe møter utenlandsk presse etter Utøya-film
Mandag vises Erik Poppes «Utøya 22. Juli på filmfestivalen i Berlin.
Les mer om Berlin og Utøya-film.
Oppgitt etter russisk doping: - Føler ikke at jeg fortjener den bronsen
B-prøven er klar: Alexander Krusjelnitskij har testet positivt for meldonium. Det kan gi Norge bronsemedalje.
Les mer om Norge.
Denne mannen ville ha tjue autografer fra Solskjær etter kampen
– Jeg husker ham fra Cardiff, sier Nathaniel Lane.
Dagmamma nekter straffskyld for Martines død
Den tidligere dagmammaen som er tiltalt for å ha påført Martine så store hodeskader at hun døde, nektet straffskyld i retten i formiddag.
Les mer om Martine.
Åsnes har eget pol, men bare Eidskog handler mindre alkohol lokalt - i hele landet
Folk i Eidskog og Åsnes er av de kommunene i landet som kjøper minst alkohol «hjemme». Det viser en oversikt som er laget for omsetningen i hele landet. Gjennomsnittsnordmannen handler 5 liter ren alkohol i året fra butikk og Vinmonopolet.
Les mer om Eidskog og Vinmonopolet.
Bergenser går for gull i dag: - Er i min beste form noensinne
Håvard Lorentzen har vært verdens beste skøytesprinter denne sesongen. Det betyr på ingen måte at han kan rusle til medalje på 500-meteren i OL. BA følger 500-meteren i OL fra klokken 12.53 mandag.
Tromsø: Finne stanset - mistenkt for ruskjøring
En bilist er blitt stanset i Tromsø, mistenkt for promillekjøring. Vedkommende er finsk statsborger, skriver politiet i en melding på Twitter.
Les mer om Tromsø og Twitter.
Derfor frydet Brækhus seg ekstra over Lundbys OL-gull
Bokseren følger vinter-OL tett. Cecilia Brækhus tror Maren Lundbys OL-gull gjør at Anette Sagen sitter igjen med den samme følelsen hun selv hadde da hun fikk proffboksing tilbake til Norge.
Les mer om Anette Sagen og Norge.
Eiendomsskatten skal forbys!
Økonomien i norske kommuner har aldri vært bedre. Det er fordi Frp i regjering har stått for tidenes bevilgninger til Kommune-Norge. Likevel velger Bodø kommune, styrt av Ap, Sp og SV å pålegge sine innbyggere eiendomsskatt.
Les mer om Bodø, Frp og Kommune-Norge.
Chastain inspirert av «hudløs» Ullmann
Pokerfilmaktuelle Jessica Chastain har mer tro på hardt arbeid enn på gambling. Og det skader aldri med litt Ullmann-inspirasjon.
Mannen min vil utforske sexlivet, men jeg føler meg gammeldags og dum
Kvinnen mister lysten på sex fordi mannen vil utforske mer. - Jeg har et problem med at kjæresten min klager mer og mer på den sexen vi har sammen. Han mener at vi ikke har like god sex som tidligere. Kvinnen ringer for å søke råd.
Vi gjør mye, men må gjøre mer
Kulturrådet er positiv til Kulturtankens invitasjon om samarbeid for å få et mer mangfoldig kulturliv. Ber samtidig om flere innspill til konkrete tiltak. Romeo Brown var aspirant for Vest-Agder museum i 2016.
Les mer om Vest-Agder.
Dagmamma nekter straffskyld etter at Martine (1) døde
- Min klient tar det tungt at det nå er reist tiltale, sier kvinnens forsvarer. Elleve år etter at Martine (1) døde, er en tidligere dagmamma tiltalt for dødelig vold.
Les mer om Martine.
Den vordende trebarnsmorens BAFTA-antrekk skapte nok mer oppmerksomhet enn hun hadde regnet med
Skuespillerstjernene markerte #Metoo-kampanjen ved å bære sorte antrekk - hertuginne Kate stilte i flaskegrønn kjole. Søndag 18.
Les mer om Kate.
Dagmamma nekter straffskyld etter at Martine (1) døde
– Min klient tar det tungt at det nå er reist tiltale, sier kvinnens forsvarer.
Les mer om Martine.
Leger advarer: Snømåking øker risikoen for hjerteinfarkt
Hjerteleger advarer mot å ta for hardt i når snøen skal måkes bort. En ny studie viser at n tredjedel av alle hjerteinfarkt i Qubec skjedde etter snømåking.
Les mer om Qubec.
Ulykke på Sotrabroen
Tre biler involvert. Det er lange køer på stedet.
Les mer om Sotrabroen.
Tatt for promillekjøring dagen etter rakfisklag
KONGSVINGER: Mannen i 60-årene forklarte i retten at han visste han hadde drukket endel akevitt kvelden før, og derfor utsatte kjøreturen dagen etter så lenge han kunne. Men tydeligvis ikke lenge nok.
Nå kan Fosen, Stjørdal og Orkland bli del av «nye miljøpakken(pluss)
Den nye byvekstavtalen kan komme til å innbefatte flere av, eller alle kommunene i Trondheimsregionen.
Opel Combo Life - for deg som trenger MYE plass
Opel Combo Life seiler opp som et alternativ for storfamiliene.
Les mer om MYE.
Handelsbanken Capital Markets, SEB og Credit Suisse tar grep
Tre meglerhus tar grep og nedjusterer kursmålet på Hydro.
Les mer om Credit Suisse, Hydro og SEB.
Svenskene holdt krisemøte etter stafettfiaskoen
Kom inn på femteplass på herrestafetten.
Derfor frydet Brækhus seg ekstra over Lundbys OL-gull
Bokseren følger vinter-OL tett.
Frikjent for mordbrann
Påtalemyndigheten mente 37-åringen var hovedmannen bak brannen i det planlagte asylmottaket i Lindås. Nå er han blankt frikjent. - Han er naturligvis glad og svært lettet over at det nå er over, sier forsvarer Fredrik Schøne Brodwal til BA.
Folkefest på Ullevålseter
Et blaff av tidligere tiders hoppmoro på Ullevålseter i helgen. ULLEVÅLSETER: Ullevålseter har ikke bare vært turmål med kakao og varme boller for markabrukere til fots og med langrennsski i Nordmarka.
Les mer om Nordmarka og Ullevålseter.
Hele 53 prosent av svenskene vil ikke ha OL i Sverige
Sveriges OL-komité gir ikke opp, men det svenske folket viser motstand mot vinterleker i Stockholm i 2026.
Les mer om Stockholm og Sverige.
Folket seier nei til svensk OL
53 prosent av det svenske folket er imot vinterleikar i Stockholm i 2026, viser ei undersøking. Berre 34 prosent svarar ja, mens 14 prosent ikkje har gjort seg opp ei meining, melder Sveriges Radio. Ingen har så langt formelt søkt om OL 2026.
Les mer om Stockholm.
Ethereum-grunnlegger: – Kan falle til nær null
Prisen på kryptovalutaene kan stupe når som helst, advarer Vitalik Buterin, grunnleggeren av Ethereum.
Les mer om Ethereum og Vitalik Buterin.
ESB stanser utbetalinger fra storbank i Latvia
Den europeiske sentralbanken (ESB) har stanset alle utbetalinger fra den kriserammede, hvitvaskings-anklagede storbanken ABLV i Latvia.
Les mer om Latvia.
Frikjent for mordbrann
Påtalemyndigheten mente 37-åringen var hovedmannen bak brannen i det planlagte asylmottaket i Lindås. Nå er han blankt frikjent.
Politiet vurderer bortvisning av pubgjest – skal ha slått en ansatt i armen og spyttet annen i ansiktet
Pubdriverne har bedt politiet om å bortvise en mann som følge av ufin oppførsel.
– Så mange drittkommentarer på Facebook. Jeg hadde ikke blitt politiker om det var oppfunnet da jeg startet
Ingalill Olsen har 14 dager igjen som leder for Finnmark Arbeiderparti. Hun er sterkt bekymret for rekrutteringen til politikken, etter at kommentarfeltene på Facebook flommer over av nettroll som spyr ut edder og galle mot politikere.
Huseier kan igjen leie ut hybler
Sangnes Eiendom AS kan starte utleie i Hans Mustads gate 3B igjen.
– En veldig viktig avtale
– Vi inngår nå en samarbeidsavtale som vi er utrolig glade for. Den er viktig for oss og for triatlonsporten i Norge, forteller Ironman-sjef Ivar Jacobsen.
Britene har ti dager på seg til å bruke over 2 milliarder kroner
Den britiske 10-pundseddelen blir verdiløs om ti dager. Britene må nå finne fram gamle sedler og bruke over 2 milliarder kroner.
Uber kan gjøre comeback i Norge
Nye endringer i regelverket åpner for tilbakekomst.
Les mer om Norge.
22. julifilm vises i Berlin i dag
Erik Poppes film om 22. juli skal vises på filmfestivalen i Berlin i dag. Leder i støttegruppen etter 22. juli, Lisbeth Kristine Røyneland sier at hun ser frem til at filmen blir vist.
En enda viktigere «Frelst»-debatt
I dagens avis settes frelsesinnbydelse på agendaen. Du kan blant annet lese hvor mange som har rakt opp hånden i norske Hillsong-menigheter i løpet av året som gikk. Det er ikke så rent få.
Kvar vil Rødt bygge bustader?
Som så ofte ellers går Geir Christensen og Nesodden Rødt høgt på banen når dei luktar protestar og konfliktar. Denne gongen er det planane om ein økolandsby på Skoklefall som får Rødt til å smelle til med storslegga.
Nå leder Fredrikstad Donald-konkurransen
Hamar-folk må stemme dersom man ønsker at Donald Duck skal komme til byen. De siste dagene har HA skrevet om Donald-konkurransen som pågår. I anledning det norske Donald-bladets 70-årsjubileum ble det laget kart over fire norske "byer".
Trailer sperrer veg på Moa
Trafikktrøbbel i morgentimene mandag. Politiet i Møre og Romsdal melder at en trailer delvis sperrer vegen på Moa ved «glassbroa». - Politiet dirigerer trafikken på stedet, ifølge operasjonssentralen.
Les mer om Moa, Møre og Romsdal.
Et nærmiljø for skolen - fremmer et godt læringsmiljø
Det er viktig for ei bygd å opprettholde skolen sin, men det er likeså viktig for en skole å ha et nærmiljø, og for elevene og ha en nærmiljøskole. Sterk forankring i nærmiljøet gir god kultur for læring.
- Har du morsmelk å gi bort?
- Morsmelk er det beste vi kan gi til syke nyfødte og for tidlig fødte. Nå trenger vi flere morsmelkgivere, og vi håper at det finnes mammaer som vil hjelpe, sier barnepleier Cecilie Ramstad i morsmelkbanken i Sykehuset Østfold.
Ap om forsinket togutbygging: – Skandaløst dårlig planlegging!
Bane Nor foreslår å utsette InterCity-utbyggingen – noe som gir lengre togreiser på Østlandet i enda flere år. Ap mener det er «skandaløst dårlig planlegging av regjeringen.