19. Februar 2018 11.00-11.59

Veidekke skuffet over Oslo-foreldre

På landsbasis anbefaler 37 prosent av norske foreldre yrkesfaglig utdanning til barnet sitt, viser en undersøkelse fra Veidekke. I Oslo er tallet bare 23 prosent. Administrerende direktør Dag Andersen er skuffet over de store regionale forskjellene.

BA mener: Stortingspresidenten er ikke skikket til jobben

Olemic Thommessen (H) bør gjøre som sin direktør og gå av.

Fotballglede over to helger

Fotballcupen i Etnedal har blitt en av de populære cupene for aldersbestemte lag. Den arrangeres over to helger, og arrangøren bestreber seg på at det skal bli minst mulig ventetid for lagene mellom kampene.
Les mer om Etnedal.
Tre presoner til legevakt etter trafikkulykke i Levanger
Ulykken har skjedd ved Magneten.
Les mer om Levanger og Magneten.
Fem av sju varslersaker ferdig behandlet i Frp
To saker er fremdeles ikke ferdig behandlet i Fremskrittspartiet, som har behandlet i alt sju saker med varsler og bekymringsmeldinger i kjølvannet av metoo.
Les mer om Fremskrittspartiet og Frp.
Norendal promoterte privat sponsor – brøt OL-reglene
Det melder TV2.
Les mer om OL-reglene og TV2.
Superstjernas kjæreste sendt hjem fra OL
Mikaela Shiffrin må greie seg uten støtten fra kjæresten Mathieu Faivre i OLs siste uke. Franskmannen gikk ut mot egne lagkamerater, og fikk beskjed om å pakke kofferten og dra.
Les mer om Mathieu Faivre.
BA mener: Stortingspresidenten er ikke skikket til jobben
Olemic Thommessen (H) bør gjøre som sin direktør og gå av. Aldri har Norge hatt en stortingspresident med så lite støtte.
Les mer om Norge.
Norendal fikk kjeft fra IOC etter å ha brutt reklameregler
Silje Norendal fikk påpakk fra IOC, da de mente hun brøt de strenge reklamereglene under OL. Silje Norendal har kjørt med et sponsorskjerf i OL. Det liker IOC dårlig, men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.
Les mer om IOC.
- Jeg laget Utøya-film for å minne om hvordan høyreekstremisme kan se ut
Erik Poppe sier han ville lage en film om Utøya for å vise hvordan høyreekstremisme kan se ut. - Minnet om det som skjedde på Utøya falmet hos folk, mener han.
Les mer om Utøya og Utøya-film.
Minneord: Petter Andreas Karlsaune
PETTER ANDREAS KARLSAUNE Petter Karlsaune døde 26. januar etter noen tids sykdom, bare 46 år gammel. Petter ble født i Ås, men vokste opp i Verdal.
Les mer om Verdal.
Velkommen til Skole & Utdanning
Skole & Utdanning tar for seg den enorme bredden av skole- og utdanningsmuligheter som finnes i Bergen og Norge. På de neste sidene vil ulike skoler presentere seg, sine særegenheter og noe av det store utvalget av studielinjer de tilbyr.
Les mer om Bergen, Norge, Skole og Utdanning.
Tre biler i ulykke
DRAMMEN: Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke der tre biler skal være involvert. Det skal ikke være meldt om personskader i ulykken, som har skjedd i Konnerudgata ved Lassebakken.
Les mer om Konnerudgata og Lassebakken.
Martine døde i 2006: Var i ferd med å bli foreldet
RINGERIKE TINGRETT (VG) På dagen ti år etter at Martine (1) døde av omfattende hodeskader, besluttet Riksadvokaten at straffeforfølgelsen av dagmammaen hennes skulle gjenopptas. Dette var samme dag som saken ville ha blitt foreldet.
Les mer om Martine og Riksadvokaten.
Nato-øvelse pågår
Militære fly deltar i Nato-øvelse. Sunnmørsposten har fått tips om at jagerfly er observert over Hellesylt mandag morgen.
Les mer om Hellesylt og Nato-øvelse.
- Ylvis på topp
Brødrene Ylvis er tilbake på norske skjermer. Skal man tro anmelderne er serien «Stories from Norway» verdt å få med seg. Brødene Ylvis' siste tv-konsept er øyensynlig en rar fugl.
Les mer om Norway.
Avlyser alternativmessen
Ingen Tosa Alternativmesse i Kristiansund til helgen - og ingen foreløpige alternative datoer Fredag 23. februar til søndag 25. februar skulle det avholdes alternativ messe på Handelens hus i Storgata 21 i Kristiansund.
Les mer om Fredag, Kristiansund og Storgata.
Avviser at styrtet fly er funnet
Dårlig vær hindrer letingen etter passasjerflyt som styrtet med 65 personer i Iran søndag. TV-kanalen Press TV har meldt at letemannskapene hadde nådd fram til ulykkesstedet, men dette avvises av Røde Halvmåne, ifølge nyhetsbyrået ISNA.
Les mer om Iran og Røde Halvmåne.
Langrenn.com med debattinnlegg – Publikum som takker ja til stoff som er publisert gratis ER IKKE gratispassasjerer
Nylig omtalte bransjeforeningen for mediebedrifter, MBL,deler av sin leserskareog sitt publikum som gratispassasjerer, Langrenn.com deler ikke et slikt ståsted.
Les mer om Langrenn.com, MBL og Publikum.
Økokrim slo til mot meglerhuset Nordic Securities – flere siktet
Økokrim har siktet flere personer i meglerhuset Nordic Securities for økonomisk kriminalitet.
Farmen-deltaker angrepet på byen – utsatt for hatvold
Camilla Cox Barfot (32) havnet på legevakta med brukket skulderblad.
Slik vil Snapchat fikse design-kritikken
Men de går neppe tilbake til sånn det var før.
Les mer om Snapchat.
Politiet bør lære av helsevesenet
Politiet kan få ned etterforskningstiden i seksuallovbrudd mot barn ved å lære av helsevesenets pakkeforløp for kreft. Det mener stortingsrepresentant Ingjerd Schou fra Høyre i Østfold. I snitt bruker politiet 200 dager på å etterforske slike saker. Schou mener politiet kan lære av logistikken i helsevesenet for å få tiden ned.
Les mer om Høyre, Ingjerd Schou og Østfold.
Sju medisinske sakkyndige
Rettssaken mot den tiltalte kvinnen på Hønefoss er satt med sju medisinske sakkyndige som skal belyse når skadene ble påført ett år gamle Martine. Det er et avgjørende punkt. Kvinnen var jentas dagmamma og er tiltalt for å ha påført jenta hodeskader slik at hun døde.
Les mer om Martine.
Lettere skadet etter påkjørsel
En person er lettere skadet i trafikkulykken i Konnerudbakkene i Drammen. Den skadede blir tatt hånd om av ambulansepersonell. Årsaken til ulykken er påkjørsel bakfra.
Les mer om Drammen og Konnerudbakkene.
Trafikken flyter greit
Vinterferien får litt av æren for at trafikkflyten i dag tidlig gikk greit gjennom Langsækrysset i Arendal. Blødekjærtunnelen stengte for oppgraderinger i helgen.
Les mer om Arendal og Langsækrysset.
– Vaksinen beskytter ikke like godt
Det er mange alvorlig influensasyke, og antallet er økende. En smittevernlege tror man delvis kan skylde på en vaksine som ikke funker optimalt.
Les mer om Vaksinen.
USA vurderer avgiftshopp på stål og aluminium: – Kina kommer garantert ikke til å like det
Trump-administrasjonen vurderer betydelige tollsatser på import av stål og aluminium. Kina svarer at de forbeholder seg retten til hevn.
– Ylvis på topp
Brødrene Ylvis er tilbake på norske skjermer. Skal man tro anmelderne er serien «Stories from Norway verdt å få med seg.
Les mer om Norway.
Smuler igjen til VM-kreditorene
Dersom arrangøren av sykkel-VM går konkurs, kan 80 kreditorer ende opp med å dele noen få millioner kroner.
Les mer om VM-kreditorene.
Få løpere – stor innsats
Det var plass til langt flere deltakere på Gjerstadrennet søndag, men de 16 langrennsløperne viste stor innsats i løypene på Kleivvann.
Les mer om Gjerstadrennet og Kleivvann.
– Kommunen burde flagge når unge vil satse
– Da endelig tilbudet om å kjøpe meg inn i virksomheten kom, var jeg aldri i tvil. Jeg måtte bare slå til. Vi hadde snakket mye om denne muligheten. Jeg var klar da tilbudet kom.
Les mer om Kommunen.
– Kjører med hjertet i halsen
Bussjåfører krever bedre skraping i Østre Totenveg.
Les mer om Kjører og Østre Totenveg.
Fotballaksjer gikk amok på børsen
Investorer har mye å juble for.
Våren vil trolig la vente på seg
Vinteren slipper ikke taket med det første, skal man tro meteorologenes prognoser. De venter minusgrader til midten av mars.
– Folk har tatt livet av seg på grunn av Michelin-guiden
I dag blir det klart hvem som får behold stjernestatusen i restaurantverden når årets Michelin-guide for de nordiske landene presenteres.
Her får ikke engang superstjerner snike i køen
For ett år siden fikk Sabi Omakase sin første Michelin-stjerne. Nå er det syv måneders ventetid, og fulle seter. Det fikk den amerikanske komikeren Chris Rock erfare.
Aksel Hennie sett av fem millioner i USA - på én uke
Fem millioner amerikanere så Aksel Hennie i rollen som russisk astronaut bare på en uke. Hennie er å se i Netflix-filmen «The Cloverfield Paradox», som strømmetjenesten overraskende for mange la ut 4. februar, melder Dagens Næringsliv.
33-åring kjent skyldig i Bråten-drapet i Oslo
Lagmannsretten har kjent en 33 år gammel mann skyldig i knivdrapet på Egil Tostrup Bråten i Oslo sentrum i 2002. Mannen er i tillegg til forsettlig drap også kjent skyldig i forsøk på grovt ran, melder NRK.
Dopingsaken er full krise for IOC
PYEONGCHANG (VG) En russisk dopingsak er det aller siste ringenes herrer ønsket seg nå. Kan skandalen velte planen om å slippe stormakten inn i varmen igjen allerede til helgen?
Les mer om IOC.
Fire til sykehus etter kollisjon
To personer er sendt med ambulanse til Oslo universitetssykehus Ullevål og to er sendt til lokal legevakt, etter en frontkollisjon i Notodden i Telemark. Ulykken skjedde i 8-tiden mandag på fylkesvei 37 ved Bolkesjø, opplyser politiet i Telemark.
- Jeg har litt problemer med å være lydig
Frances McDormand stilte i rødt og rosa-mønstret antrekk - stikk i strid med oppfordringen om at stjernene skulle stille i #TimesUp-svart på Bafta-prisutdelingen.
Poppe: Lagde Utøya-film for å minne om hvordan høyreekstremisme kan se ut
Erik Poppe sier han ville lage en film om Utøya for å vise hvordan høyreekstremisme kan se ut. - Minnet om det som skjedde på Utøya falmet hos folk, mener han. Erik Poppes film «Utøya 22.
Les mer om Utøya.
Få kontroll på skiparken: Unngå å kjøpe ski som ikke passer - Lær å teste for ulike fører
Jeg opplever at det er mange som ikke føler de henger med i utstyrsjaget, sier Aslak Berglund i Milslukern Sport. Det vil han gjøre noe med.
Tarjei Bø vrakes
Tarjei Bø får ikke gå miksstafett i OL.
Fantastiske forhold for Hafjell Ski Marathon: – Nå kan deltakerne teste løypa slik den blir på konkurransedagen
- For hvert snøfall og flere ganger i uka er løypa blitt preparert, forteller løypesjefen til Langrenn.com.
Sundby: – Viktig etter mange enorme nedturer
Martin Johnsrud Sundby synesdet var på tide å sette strek for Sveriges suksess.
Trafikkuhell Drammen
Nødetatene er på vei til Konnerudbakkene i Drammen der det har vært et trafikkuhell ved innkjøringen til Lassebakken. Ifølge politiet er tre biler involvert, men det er ikke meldt om alvorlig personskade. Bilene er ute av veibanen og trafikken kan passere.
Barnefamilier kan få billigere bomring
Bompengene på Nord-Jæren kommer til å øke kraftig til høsten. Nå mener Ap de har funnet en måte for å kunne subsidiere småbarnsfamilier med dårlig råd.
Les mer om Nord-Jæren.
Kolonnekjøring i tunneler
Tirsdag og onsdag, 20. og 21. februar vil det bli enkeltvis kolonnekjøring gjennom tunneler mellom Megården og Berrflog. Det skriver Avisa Nordland. Grunnen til kolonnekjøringen er sikkerhetsinspeksjon i tunnelene.
USA vurderer avgiftshopp på stål og aluminium: – Kina kommer garantert ikke til å like det
Trump-administrasjonen vurderer betydelige tollsatser på import av stål og aluminium. Kina svarer at de forbeholder seg retten til hevn.
Har gått sin seiersgang både i Norge og Sverige – nå kommer den hit
KONGSVINGER: Petimeteret Oves historie har gått sin seiersgang både i Sverige og Norge, i bokform og på film. Nå er teaterstykket her.
Les mer om Norge og Sverige.
Politiet ønsker tips om pøbelgjeng i Odda: 8–12 år gamle barn gjer skadeverk
Politiet har over tid fått inn dei same meldingane, men opplever at folk ikkje vil seia namna på dei det gjeld.
Les mer om Odda.
Trafikkulykke i Levanger
Ulykken har skjedd ved Magneten.
Les mer om Levanger og Magneten.
Martine døde i 2006: Var i ferd med å bli foreldet
RINGERIKE TINGRETT (VG) På dagen ti år etter at Martine (1) døde av omfattende hodeskader, besluttet Riksadvokaten at straffeforfølgelsen av dagmammaen hennes skulle gjenopptas.
Les mer om Martine og Riksadvokaten.
Dopingsaken er full krise for IOC
PYEONGCHANG (VG) En russisk dopingsak er det aller siste ringenes herrer ønsket seg nå. Kan skandalen velte planen om å slippe stormakten inn i varmen igjen allerede til helgen?
Les mer om IOC.
33-åring kjent skyldig i Bråten-drapet i Oslo
Lagmannsretten har kjent en 33 år gammel mann skyldig i knivdrapet på Egil Tostrup Bråten i Oslo sentrum i 2002. Mannen er i tillegg til forsettlig drap også kjent skyldig i forsøk på grovt ran, melder NRK.
37-åring frikjent for mordbrann - broren tilsto alt
En 37 år gammel mann er frifunnet for å ha tent på et planlagt asylmottak i Lindås i Hordaland i 2015. Da ankesaken startet i januar, tilsto broren alt.
Les mer om Hordaland.
Fra student til direktør på rekordtid
Karoline (25) fra Drammen er nominert til Årets kvinnelige teknologigründer, for en oppfinnelse som kan befri oppdrettslaksen fra sin verste plageånd.
Les mer om Drammen.
Tiril Eckhoff ble forbauset av USA-spørsmål: - Jeg tror ikke Trump vil like meg nå
Amerikansk storavis ville høre hva 27-åringen mener om omstridt lov. PYEONGCHANG: Da pressekonferansen med Tiril Eckhoff etter bronseløpet så godt som var over sent søndag kveld, dukket en amerikansk journalist opp.
Les mer om Tiril Eckhoff og Trump.
Kortreist mat med fantastisk smak
Wenche befinner seg i Tromsø og i dag er det stekt skrei med eplesaus, stekte epler og sprøstekt bacon som står på menyen.
Les mer om Tromsø.
Den nye venneskjermen kan få en egen «stories-seksjon
Men de går neppe tilbake til sånn det var før.
Milliardene renner inn i KLP
KLP fikk 7,1 milliarder kroner i avkastning i fjor. Nå pensjonsfondet ut fem milliarder kroner ut til kundene.
Les mer om KLP.
Norendal brøt OL-reglene
Silje Norendal har kjørt med et eget sponsorskjerf under OL i Sør-Korea. Det er brudd på det strenge regelverket til Den internasjonale olympiske komit, men ifølge TV2 får det ingen konsekvenser for Norendal. En pressetalsmann fra IOC sier til kanalen at problemet «er løst i samarbeid med utøveren.
Varsler tilsyn i industrinæringa
Arbeidstilsynet skal de neste ukene gjennomføre uanmeldte tilsyn, med spesielt fokus på farlige maskiner og arbeidsutstyr, i industribedrifter landet over. Ifølge Arbeidstilsynet er unge arbeidstakere og arbeidstakere i små virksomheter mest utsatt.
Store styrker jakter på Ski-ranerne – ber folk om hjelp
Politiet har hatt mye folk på jobb i helgen for å spore opp mennene som sto bak det brutale ransforsøket i Ski i forrige uke.
Les mer om Ski og Ski-ranerne.
Vogntog sperrer vei ved Røros
Politiet på vei til stedet.
Tiril Eckhoff ble forbauset av USA-spørsmål: – Jeg tror ikke Trump vil like meg nå
Amerikansk storavis ville høre hva 27-åringen mener om omstridt lov.
Les mer om Trump.
Andersen får ny OL-mulighet
Espen Andsersen sto i fare for å bli vraket fra storbakkerennet i kombinert. Mandag fikk han grønt lys. Mandag ble det norske laget for tirsdagens kombinertkonkurranse i OL klart.
Les mer om OL-mulighet.
- Utsettelse av Intercity vil få store negative konsekvenser for Fredrikstad og Sarpsborg
- En eventuell utsettelse ville vært svært uheldig for Fredrikstad og Sarpsborg.
Nå kan det komme mer snø!
Snøen som dalte ned i Østfold-distriktet i helgen smelter ikke med det første. Det kan faktisk komme enda mer, melder Meteorologisk institutt.
Godtar ikke senere utbygging av nye Vestfoldbanen
- Regjeringen må ta ansvar. Vi aksepterer ikke en ny utsettelse av InterCity-utbyggingen i Vestfold.
Skyldig i forsettlig drap
Mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten i Oslo i 2002, er av juryen i Borgarting lagmannsrett kjent skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.
Norendal promoterte privat sponsor - brøt OL-reglene
Det melder TV2. (Dagbladet): Under OL får utøvere ikke lov til å promotere personlige sponsorer. Det innebærer at man ikke kan bruke klær som viser frem merkevarer eller på andre måter syneliggjøre sponsornavn eller logoer.
Les mer om OL-reglene og TV2.
Busterud: - Det blir nok en politisk drakamp
Hamar-ordfører Einar Busterud mener det er bra at BaneNor er ærlig om hva de mener er realistisk for InterCity-utbyggingen. Nå er han spent på de politiske reaksjonene, og tror på politisk drakamp.
Er de to fastlands-løsningene fremtidsrettet nok?
Hele fastlandsforbindelse-prosjektet har vokst seg stort, både i økonomisk og fysisk omfang. Vi stiller et stort spørsmål ved om at løsningene som nå ligger på bordet er fremtidsrettete nok.
Lite å gjøre i vinterferien? Her er Bodø sentrums anbefalinger
Her er noen aktivitetstips fra oss i Bodø Sentrum som passer for hele familien, barn som blir passet av bestemor/bestefar - og barn som klarer seg litt selv, skriver Bodø Sentrumsforum AS på sine nettsider. Har du barn mellom 9-14?
Les mer om Bodø og Bodø Sentrum.
Pressekonferanse om Utøya-filmen
Pressekonferanse om Utøya-filmen
Les mer om Utøya-filmen.
- Lite og ingenting av verdiskaping kommer i bygdene våre
Vi er gjennom avisene gjort kjent med at nasjonalparkstyret for Møysalen og Svellingsflaket har bedt regionrådene se på muligheten for at hele området, ikke bare Austre Vågan, inkluderes i Verdensarv Lofoten.
21.804 norske nettbrukere kan bli saksøkt for fildeling
Dansk advokatfirma går etter fildelere og får medhold i Oslo tingrett.
Les mer om Oslo.
Ekspertene tror Norge kan sette ny medaljerekord i OL
Med 26 OL-medaljer allerede inne, tror ekspertene at USAs rekord på enorme 37 medaljer fra vinter-OL i Vancouver nå kan ryke.
Les mer om Norge, OL-medaljer og Vancouver.
Sundby: – Viktig etter mange enorme nedturer
Martin Johnsrud Sundby synesdet var på tide å sette strek for Sveriges suksess.
Synspunkt: Nå er det nok krangel
Sosialdemokratiet må så snart som mulig komme i gang med å bygge seg opp igjen som politisk kraft i Fauske. Det arbeidet kom knapt i gang før jul, før...
Les mer om Fauske.
Milliardresultat fra KLP
Pensjonsfondet KLP leverer nok et årsresultat på over en milliard kroner og deler fem milliarder kroner ut til kundene.
Les mer om KLP.
Journalisten-redaktør sier opp for å fullføre studier
Martin Huseby Jensen slutter etter ti år i Journalisten.
Les mer om Journalisten.
Nekter straffskyld
Den 49 år gamle dagmammaen til ett år gamle Martine Hove Lie nektet straffskyld på alle punkter da rettssaken mot henne startet i Ringerike tingrett i dag. Kvinnen er tiltalt for å ha skadet barnet slik at hun døde.
Skuffet Falk sendes hjem
Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.