19. Februar 2018 18.00-18.59

Skal ha ombestemt seg: - Vil ha strengere regler for våpenkjøp

I fjor insisterte USAs president, Donald Trump, på alle amerikaneres rett til å bære våpen. Nå vil han stramme inn reglene for hvem som får eie.
Les mer om Donald Trump.

— Jeg ble tatt på sengen

I 2016 stengte Bjørn Svensson Michelin-restauranten Fauna fordi han ikke orket mer. Nå får hans nye restaurant Galt stjerne etter bare fem måneders drift.
Les mer om Galt og Jeg.
Planer for oppkjøpsraid
Ståle Kyllingstad mener timingen er optimal for oppkjøp av oljeserviceselskaper. Nå har børsnoterte Hunter Group sammen med Kyllingstad lagt planer for et oppkjøpsraid.
Les mer om Hunter Group og Kyllingstad.
AP: Bankeier knytter Latvias sentralbanksjef til krav om bestikkelser på 100.000 euro i måneden
– Jeg kan miste banken, tape pengene, men jeg vil aldri bli en del av dette, sier hovedaksjonær Grigrij Guselnikov i den latviske banken Norvik Banka.

Se Østfold-nyhetene

Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
Pipebrann i Sandefjord
Brannvesenet i Sandefjord rykker ut til en pipebrann i Hystadveien, opplyser de på Twitter. Skadeomfang er foreløpig ukjent.
Sjå distriktsnyheitene klokka 18.50
Bibbi Kjølås gir deg siste nytt frå Møre og Romsdal.
Les mer om Møre og Romsdal.
Mener meglerhusets kunder var «dødsdømte: – Systematisk bedrag
I fjor kom Forbrukerrådet med en spådom: Finanstilsynets dom er så knusende, at Nordic Securities må forvente rettslig etterspill. Nå er selskapet siktet av Økokrim.
Les mer om Forbrukerrådet og Økokrim.
Spionsiktede Frode Berg får fri rettshjelp
Frode Berg, som siden desember i fjor har sittet fengslet i Moskva siktet for spionasje, får nå sine advokatutgifter dekket av den norske stat.
Les mer om Moskva.
Fylkestinget bør si ja til avtalen
–Jeg mener det er viktig å anerkjenne sorgen, skuffelsen, fortvilelsen og sinnet til de av oss finnmarkinger som føler seg tråkket på og overkjørt, skriver Aina Borch, ordfører i Porsanger.
Les mer om Aina Borch og Porsanger.
Edvard har signert for Raufoss
Edvard Linnebo Race (20) er Raufoss Fotballs nye forsvarsspiller.
Linkedin vil røpe hva du kan vente deg i årslønn
Dermed kan det bli slutt på hemmelighetskremmeriet.
Gull-rekka tar visst aldri slutt
KOMMENTAR: Når til og med bergenserne begynner å håve inn OL-gull for Norge, da er vi virkelig i «dytten. Hvor skal denne gullfangsten ende? skriver Sunnmørspostens kommentator Helge Skuseth.
Les mer om Helge Skuseth, Norge og OL-gull.
16-åringen Håvard har imponert Bohinen stort
I februar i fjor var Håvard Mork Breivik (16) med på tape 9–0 for Hareid i juniorkvalifsieringen. Ett år senere imponerer han Lars Bohinen stort i AaFK.
Stygge scener i hatoppgjør: Ti spillere utvist(!)
Det gikk hett for seg i en brasiliansk cupkamp mellom Vitoria og Bahia. (FourFourTwo): Det var litt av noen scener som utspilte seg i den brasilianske cupen i går.
Les mer om Bahia og Vitoria.
Tatt for promillekjøring mandag ettermiddag på Finnsnes
Klokken 17.20 melder Troms politidistrikt at en person siktes for ruspåvirket kjøring på Finnsnes. - vi sikrer oss de nødvendige prøver. Førerkortet beslaglegges og vi oppretter sak, melder operasjonssentralen.
- Et samferdselspolitisk mageplask
STANGE (NRK): Samferdselsministeren får på pukkelen fra flere partier etter at det er sådd tvil om Intercity-utbyggingen på Østlandet. - Mageplask, er attesten fra ordføreren i Stange.
Derfor blir årets rundballer gule
Rundballene som dukker opp langs veiene har vært farget rosa og blå. I år blir de farget gule til inntekt for rammede av barnekreft. I 2016 var rundballene rosa, og i fjor var de farget blå.
- Uakseptabelt!
Banevokterne vil ikke akseptere en ny utsettelse av Ringeriksbanen. viser ifølge dem at Bane Nor aktivt forsøker å saldere investeringsbudsjettet for jernbaneutbyggingen de kommende årene ved å utsette Ringeriksbanen.
Les mer om Bane Nor og Ringeriksbanen.
– Kan tvinge oss tilbake til strikkepinnekultruen
SV mener abortforslaget er et angrep på kvinners rett til å bestemme over egen kropp.
Les mer om Kan.
Derfor blir årets rundballer gule
Rundballene som dukker opp langs veiene har vært farget rosa og blå. I år blir de farget gule til inntekt for rammede av barnekreft.
Asker skal slanke kommunen
Når Asker slåes sammen med Røyken og Hurum kommuner i 2020 skal administrasjonsledelsen i den nye kommunen slankes fra 19 direktører til sju, skriver Budstikka. Rådmennene i Røyken og Hurum er garantert å bli to av de nye direktørene.
Les mer om Budstikka, Hurum og Røyken.
- Viser forakt for Stortinget
Ordførerne i Hobøl, Askim, Eidsberg og Spydeberg mener Bane Nor viser total mangel på samfunnsansvar og en forakt for Stortinget ved å utsette intercity-utbyggingen. Det skriver de i en pressemelding.– Som ordførere i Indre Østfold forventer vi at underordnede myndigheter arbeider for å etterkomme stortingsvedtak – også innen samferdsel, sier blant annet Erik Unaas (bildet) videre.
Her kan du se Østafjells 18.50:
Østafjells 18:50
Her kan du se Østafjells 18.50:
Østafjells 18:50
17-åring dømt for Jodel-trussel
En 17 år gammel gutt er i Alstahaug tingrett dømt til 15 dagers fengsel for å ha lagt ut en trussel mot en videregående skole på mobilappen Jodel i mars i fjor. Det skriver VG. Ifølge avisen skal gutten ha lagt ut en melding med et bilde av ei hånd formet som en pistol, med teksten «don't come to school tomorrow.
Les mer om Alstahaug, Jodel og Jodel-trussel.
Kasai sikter mot to nye OL
Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.
Vestbygd skule søker ny rektor
Sittande rektor vert pensjonist til sommaren.
Stille før stormen: Her blir det snart folkeliv
Tirsdag starter martnan. Men allerede mandag er mange godt i gang med å rigge seg til. Foreløpig stille før stormen!
Jonas Holøs velger sofaen framfor skibakken
Jonas Holøs velger sofaen og fjernkontrollen under OL. Han zapper seg gjennom det meste av sport i deltakerlandsbyen.
Utøya-film hylles og kritiseres internasjonalt
«Utmattende og «hjerteskjærende, men også «unødvendig og «dvelende. Reaksjonene etter visningene av Erik Poppes «Utøya 22. juli på filmfestivalen i Berlin varierer mellom stående applaus og fordømmelse.
Les mer om Berlin.
Syklet 17.000 km for å se sønnen i OL
Mischa Gassers mor og stefar syklet fra Sveits for å se ham konkurrere i Sør-Korea.
Les mer om Sør-Korea.
«I mi djupe nød kalla eg på Jesus til frelse, og eg vart motteken»
Gunnar Sigmund Kjøde vart fødd 23. august 1922 i Nordfjord, men familien flytta til Spjelkavik då han berre var tre år. Barndomsheimen var prega av kristen tru og tanke, og Gunnar fekk åndeleg næring gjennom Guds ord og bøn.
Les mer om Gunnar, Nordfjord og Spjelkavik.
Nordstrand Unge Høyre aksjonerte ved Skullerud
Søndag aksjonerte det nyetablerte styret i Nordstrand Unge Høyre på Skullerud for å spre det glade budskap. Det var den årlige Rustadstafetten, så det manglet ikke på folk ved stua. "Det er veldig bra stemning!
Fengselsstraff for nakenstunt med gevær
En 38 år gammel mann som kliss naken forsøkte å stoppe biler med gevær i Sande i Vestfold i 2016 er nå dømt til fem måneders fengsel. Politiet rykket ut med pansrede kjøretøy og helikopter for å stanse ham.
Les mer om Sande og Vestfold.
- Norske matbutikker kaster fortsatt for mye mat
Mener dagligvarebransjen må ta ytterligere grep mot matsvinn. - Norske matbutikker kaster fortsatt svimlende mengder brukbar mat. Det sier leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise.
«Denne oppgåva har dokke ikkje lov til å sleppe unna»
Gode grannar! Det er snart 70 år sidan eg småsprang fram gjennom Hareidsdalen for å nå fram til «Høddvoll» i god tid før fotballkampen starta.
Les mer om Hareidsdalen og Høddvoll.
Poppe: - Hvis det ikke gjør vondt å se denne filmen, så er det for sent
Minnet om hva som skjedde på Utøya, har begynt å falme, advarer filmskaper Erik Poppe. Han mener vi trenger en påminnelse om hvordan høyreekstremisme ser ut.
Les mer om Erik Poppe og Utøya.
Suksesstreneren dro fra OL-møte med en vond følelse i magen
De norske hopperne nådde målet om det historiske gullet, men trener Alexander Stöckl innrømmer at han tvilte underveis. Norge tok sitt sitt første gull i laghopp i OL-sammenheng siden konkurransen kom på programmet i Calgary i 1988.
Bill Gates: Milliardærer bør betale mye mer skatt
Bill Gates sier han har betalt over 10 milliarder dollar i skatt i løpet av sitt liv, men mener milliardærer som ham bør betale «betydelig mer.
— Jeg ble tatt på sengen
Michelininspektørene banket på døren i løpet av de første ukene Galt holdt åpent. I dag fikk Bjørn Svensson Michelinstjerne for tredje gang.
Se TV-sendinga kl 1850 her
Se TV-sendinga kl 1850 her
Stavanger har framleis to stjerner
Galt har berre vore open i eit halvt år, men blei måndag tildelt i stjerne i Michelinguiden. Dette er tredje gong kjøkkensjef Björn Svensson får stjerne.
Mann til sykehus etter ulykke
En mann er fraktet til Rana sykehus med skader i en fot etter en snøskuterulykke. Ulykken skjedde på Bomfjellet i Mo i Rana. Politiet opplyser om at de gjør videre undersøkelser i saken.
Les mer om Bomfjellet og Rana.
Kasai sikter mot nytt OL
Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 49 år når han hopper i Beijing i 2022.
Tok opp ny skole på Abel – igjen
KrF-politiker Edny Øybekk klarer ikke slå seg helt til ro med den nye 1 til 10-skolen Abel. Torsdag konfronterte hun rådmannen nok en gang.
Les mer om Abel.
Edvard er Raufoss sin nye forsvarsspiller
Edvard Linnebo Race (20) er Raufoss Fotballs nye forsvarsspiller.
Over 20.000 norske nettbrukere kan bli saksøkt
Dansk advokatfirma går etter fildelere og får medhold i Oslo tingrett.
Les mer om Oslo.
– Hvis de vinner NM-gull skal jeg male nye bilder med pokalen på!
Den lokale kunstmaleren Tommy Olsen fra Lande er lidenskapelig opptatt av Sparta. Nå har han malt bilder av spillerne – som han overrakte personlig mandag.
Les mer om Lande, NM-gull, Sparta og Tommy Olsen.
Tysvær vil sjekke eget barnevern
Uro og usikkerhet om saker meldt til barnevernet gjør at Tysvær kommune vil ha en gjennomgang og tettere oppfølging av barnevernet i kommunen.
Les mer om Tysvær.
Skadevare lurte Windows 10 med «0
Rettet for seks dager siden.
Spionsiktede Frode Berg får fri rettshjelp
Frode Berg, som siden desember i fjor har sittet fengslet i Moskva siktet for spionasje, får nå sine advokatutgifter dekket av den norske stat.
Les mer om Moskva.
Bill Gates: Milliardærer bør betale mye mer skatt
Bill Gates sier han har betalt over 10 milliarder dollar i skatt i løpet av sitt liv, men mener milliardærer som ham bør betale «betydelig mer».
Spionsiktede Frode Berg får fri rettshjelp
Frode Berg, som siden desember i fjor har sittet fengslet i Moskva siktet for spionasje, får nå sine advokatutgifter dekket av den norske stat. Det bekrefter den spionsiktede 62-åringens norske advokat Brynjulf Risnes overfor NRK.
Les mer om Moskva og NRK.
Trollmannen fra Helleland
Nesten på dagen 16 år etter at han selv ble olympisk mester i sprint i Salt Lake City, lyktes Tor Arne Hetland med det vanskelige kunststykket å lede Norge til OL-gull i stafett. Trollmannen fra Helleland har unektelig OL-magi.
Kragerø Faste Billedgalleri legges på is - fikk ikke løfte om støtte og garanti
I en epost til medlemmer og støttespillere skriver styret at galleriets tid nå er over for denne gang. - Vi ønsker ikke å si at vi skal legge ned, vi skal gjennomføre årsmøtet, sier Anny Skaug Grøgaard.
Kveli Rånes Bremseth tilbake til Hølonda
- «Det e itj størrelsa det kjem an på», kan passe godt som motto. Humortrioen Kveli Rånes Bremseth besøker Hølonda for å spille sitt nyeste show på Hølonda samfunnshus torsdag 8. mars.
Les mer om Hølonda.
Suksesstreneren dro fra OL-møte med en vond følelse i magen
De norske hopperne nådde målet om det historiske gullet, men trener Alexander Stöckl innrømmer at han tvilte underveis.
Måtte hjelpe skigåer
Røde Kors måtte bistå en dame på skitur i Mo i Rana. Hun ba om hjelp ettersom hun var kald, og usikker på veien ned fra Mogressfjellet. En scooterpatrulje hentet damen, opplyser politiet.
Les mer om Mogressfjellet og Rana.
Gull-Krüger: – Surrealistisk
Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag. – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.
Les mer om Gardermoen og OL-medaljene.
BILDESERIE: Styremøte i Helgelandssykehuset
Helgelandssykehuset avholdt styremøte i Mosjøen 19. februar. På agendaen sto blant annet hvordan tidligfasen i prosjekt Helgelandssykehuset 2025 skal gjennomføres.
Gled deg! Slik blir vinterferieværet
Store deler av landet har vinterferie denne uka, og de fleste vil kunne se fram til stabilt og pent vintervær framover. Snøskredfaren er også lav.
Edvard har signert for Raufoss
Edvard Linnebo Race (20) er Raufoss Fotballs nye forsvarsspiller. Race, som opprinnelig er fra Moss, har signert en ettårskontrakt. Han er født i 1997 og kommer til Raufoss fra Stabæk, hvor han har vært i fire og et halvt år.
Les mer om Stabæk.
- Vi trenger flere aktive for å levere til toppen
- For å få flere toppidrettsutøvere fra Nordland, må fylkeskommunen bidra til at flere kan dyrke idrett uten at størrelsen på lommeboka avgjør, ikke bare «barnestjerner».
Les mer om Nordland.
Mann siktet for å ha fått kollega til å drikke avløpsrens
En 24 år gammel mann i Tromsø er varetektsfengslet og siktet for å ha fått en kollega i 50-årene til å drikke etsende væske. Mannen nekter straffskyld.
Les mer om Tromsø.
Schlierenzauer hyller Stöckl etter Norges OL-triumf, men nekter å svare på ett spørsmål
Alexander Stöckl får mye av æren for Norges OL-gull i lagkonkurransen. PYEONGCHANG (Nettavisen): Det norske laget var i en klasse for seg selv da de hoppet seg til historiens første norske OL-gull i laghopping mandag.
Les mer om OL-gull og Stöckl.
Feil skapte forsinkelser på Østfoldbanen
En feil som hindret Bane NOR i å gi grønt lys mellom Lysaker og Sandvika medførte problemer på Østfoldbanen mandag ettermiddag. NSB melder at de reisende må regne med forsinkelser og innstillinger.
Vurderer å etablere seg i Molde-området
Bilutleiekjeden Rent-A-Wreck jakter lokal driver. - Vi vil etablere ti nye avdelinger i løpet av 2018, og vi ønsker å etablere oss i Molde-distriktet, opplyser daglig leder i Rent-A-Wreck Skandinavia, Tom Weum, i en pressemelding.
Antall unge uføre rett til værs
På åtte år har tallet på unge på uføretrygd i Hedmark blitt mer enn fordoblet. Tallene som HA i dag presenterer viser en eksplosiv økning i uføretrygd blant de yngste i Hedmark.
Les mer om Hedmark.
- Vi må kjempe mot Acer
SORTLAND: - Dette møtet lærte meg at vi må bare kjempe det vi kan fram mot Stortings-voteringa i mars, sier Unn Halvorsen. Sortland Nei til EU hadde møte om EUs energibyrå Acer, som Norge kan bli tilknyttet dersom Stortinget går inn for det.
Avgiftsparkering ved stasjoner langs Spikkestadbanen
Bane Nor lanserte nylig sin plan om å avgiftsbelegge parkering på stasjoner langs Spikkestadbanen fra 1. mars, herunder seks nye stasjoner mellom Lysaker og Asker. Samtidig legges det ikke opp til noen form for pendlerparkering.
Les mer om Asker, Lysaker og Spikkestadbanen.
Bekymra over haldninga foreldre har til yrkesfag
Det er store geografiske forskjellar i kor høg status yrkesfag har blant foreldre, og flest gutar blir tilrådd yrkesfag, ifølgje ei undersøking frå Veidekke.
Les mer om Veidekke.
Havets kvite gull
Wenche Cumming peker på svarte skyer som henger over havets kvite gull: Skreifisket er i full gang utafor Lofoten, Vesterålen og Senja, og det har vært skreifestival og skreikonferanse i Øksnes, for tiende år på rad.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Her er hele gullrekka i OL
Har du mistet oversikten over den norske gullfesten i Pyeonchang? Her er gullvinnerne slik de har kommet i rekkefølge. Til nå elleve ganger. Anbefalte saker 1. SIMEN HEGSTAD KRÛGER: Langrenn 30km (15 + 15km).
Les mer om Pyeonchang.
Skal ha ombestemt seg: - Vil ha strengere regler for våpenkjøp
I fjor insisterte USAs president, Donald Trump, på alle amerikaneres rett til å bære våpen. Nå vil han stramme inn reglene for hvem som får eie.
Les mer om Donald Trump.
Nytt liv i Stratos
En ny Stratos skal debutere i Genève. Med minst ti års historie bak seg - pluss de klassiske Stratos-tradisjonene. I 2010 begynte det å dukke opp bilder av noe som kunne se ut som en moderne Lancia Stratos, men som ingen visste hva var.
Storfamilen i fokus
Med Combo Life lanserer Opel en smart løsning for familier med stort plassbehov. Som navnet indikerer er dette personbilutgaven av varebilen Combo, og begge kommer i helt ny utgave mot slutten av året.
Les mer om Combo og Opel.
- Milliardærer bør betale mer skatt
Microsoft-grunnleggeren Bill Gates mener milliardærer som ham bør betale «betydelig mer» skatt. Gates er verdens nest rikeste mann, og sier at den nye amerikanske skattereformen favoriserer de rikeste.
Gi oss Stöckl på livstid!
PYEONGCHANG (VG) Bak fire lykkelige gullvinnere står det perfekte eksempelet på å ta Norge med storm. La oss håpe Alexander Stöckl (44) trives så godt at han bare blir hos oss.
Gi denne mannen et norsk pass. Snarest!
De norske hoppgutta er fantastiske idrettsutøvere. Men bak dem står en bauta av en mann. Når en idrettsutøver vinner OL-gull, er det alltid utøveren selv som har den største æren.
Les mer om OL-gull.
Syrlig og søtt med klippfisk
Få kokkenes oppskrifter fra «Fingrene av fatet.
Les mer om Fingrene.
Fortsatt to Michelin-stjerner til Stavanger
Både Sabi Omakase og Re-Naa beholdt sine Michelin-stjerner da den nordiske guiden for 2018 ble offentliggjort i København mandag ettermiddag.
Gi oss Stöckl på livstid!
PYEONGCHANG (VG) Bak fire lykkelige gullvinnere står det perfekte eksempelet på å ta Norge med storm. La oss håpe Alexander Stöckl (44) trives så godt at han bare blir hos oss.
Sjekk Hroar Stjernens elleville gullfeiring: - Dette er bare helt utrolig!
Hroar Stjernen (56) fløy opp av godstolen i Levanger og jublet hemningsløst for sønnens OL-gull i laghopp.
Les mer om Levanger og OL-gull.
Håvard Holmefjord Lorentzen tok OL-gull på 500 meter - Nederlenderne var bitre etter fiaskoen: - Du trenger flaks for å vinne
Nederlenderne var skuffet etter en tung 500 meter. Men de tok seg god tid til å hylle Håvard Holmefjord Lorentzen (25). PYEONGCHANG (Dagbladet): Stemningen mellom de norske og nederlandske utøverne er langt fra perfekt.
Forfang etter gullhoppet: - Hadde skuldrene oppunder ørene
Johann André Forfang innrømmer at det var mye nerver i det norske laget foran mandagens lagkonkurranse i OL. Dagen i Pyeongchang var sesongens viktigste.
Les mer om Pyeongchang.
Poppe: - Hvis det ikke gjør vondt å se denne filmen, så er det for sent
Minnet om hva som skjedde på Utøya, har begynt å falme, advarer filmskaper Erik Poppe. Han mener vi trenger en påminnelse om hvordan høyreekstremisme ser ut.
Les mer om Erik Poppe og Utøya.
Gi denne mannen et norsk pass. Snarest!
De norske hoppgutta er fantastiske idrettsutøvere. Men bak dem står en bauta av en mann.
- Finnes ingen bevis på at de var gift
Ifølge TMZ er det en mulighet for at paret aldri ble lovlig gift.
Vil tømme skoler i protest mot våpenlover
Aktivister vil ha en landsomfattende aksjon på amerikanske skoler og protestmarsjer mot landets våpenlover.
42 millioner kroner i krav etter Byggservice-konkursen. Lokale selskaper taper mest
Lokalt næringsliv går på de største smellene etter Øst-Finnmarks største konkurs siden Sydvaranger Gruve.
– Du casher ikke inn lottogevinsten før du har vunnet
Haugesund kommune gikk med 142 millioner kroner i overskudd i et år hvor mange langtidsbeboere måtte bo på dobbeltrom. Rådmannen og fungerende ordfører forstår at noen stiller spørsmål om det var nødvendig.
Brann i en container i Kolstadflata
Det er ingen fare for spredning og politiet jobber med å finne vitner.
Les mer om Kolstadflata.