22. Februar 2018 09.00-09.59

Europeisk priskrig på mat – dagligvarebutikker boikotter Nestle

En stor europeiske allianse av dagligvarebutikker truer med å boikotte produkter fra matvaregiganten Nestle, ettersom de mener prisene er for høye.
Les mer om Nestle.

Borr Drilling kjøper Paragon Offshore: Øker flåten med 32 rigger

Tor Olav Trøims riggsatsing blar opp 1,8 milliarder kroner i nytt oppkjøp.
Les mer om Paragon Offshore.
Peppes vil etablere seg i Kongsvinger
KONGSVINGER: Peppes Pizza har ambisjoner om å åpne 50 nye take away-restauranter i løpet av de neste tre årene. Kongsvinger er et av stedene hvor de ønsker å etablere seg, og nå er de på leting etter en egnet driver.
Les mer om Kongsvinger.

Forbrukerrådet: Nintendo bryter loven

Forbrukerrådet mener Nintendo ikke følger angrerettloven eller forbrukerkjøpsdirektivet. Nå ber de spillselskapet innføre angrerett på Nintendo eShop.
Les mer om Nintendo.
– Ingemund fra Alta ble LHL-sykehusets første pasient: – Jeg har vært røykfri i 15 år og trener regelmessig, men man vet aldri
– Vi som bor flere timers vei unna «lokalsykehuset i Hammerfest må holde oss friske, uttaler Ingemund Mjøen, 52 år gammel ingeniør.
– Det er folket som bestemmer hvor jernbanen skal gå i Sarpsborg!
Til syvende og sist er det folk i gata, sarpinger og det lokale folkedypet som bestemmer i Sarpsborg. Først og fremst ved lokalvalg, men også ved ekstreme enkelttilfeller dersom det er et solid ønske i befolkningen, skriver Steinar Haakenstad.
Rekordmange bøtelagt for dårlig stelte fortau(pluss)
- Det har aldri før vært så mange gebyrer for manglende strøing av fortau til huseiere, grunneiere og gårdeiere som i år, sier Steinar Myhr, drift- og kontrollsjef i Trondheim parkering.
Les mer om Steinar Myhr og Trondheim.
Snapchat svarer rasende brukere – endringer kommer
Over en million brukere krever endring.
Sigurdsen og Rom plukker grønne vinneraksjer for Oljefondet
DNB-forvalterne har gjort det bedre enn egen indeks og Oljefondets miljøportefølje.
Les mer om Oljefondet og Rom.
Oceanteam granskes
Bergen tingrett har igangsatt granskning av Oceanteam.
Les mer om Oceanteam.
DNB Markets oppjusterer Tomra-aksjen
DNB Markets mener fortsatt aksjen er for høyt priset.
Les mer om Tomra-aksjen.
God hopping av Norge
Foreløpig fjerdeplass til Norge
Les mer om Norge.
Fadervår
Har det noen gang slått deg at Fadervår er en bønn i tillit? Det var Jesus selv som lærte disiplene å be den, da de spurte ham. Den begynner med «Fader vår», eller «vår Far», som det står i den nyeste oversettelsen.
Les mer om Fader, Fadervår og Far.
Tolv selskaper får dyrke cannabis i Danmark
Siden september 2017 har tolv firmer i Danmark fått godkjennelse til å dyrke og håndtere medisinsk cannabis. Image-text: Illustrasjonsbilde.
Les mer om Danmark.
Tapte snusrettssak
Snusprodusenten Swedish Match har tapt ankesaken i Borgarting lagmannsrett der kravet var at lovendringen som innebærer nøytrale snusbokser, ble satt til side.
Les mer om Borgarting.
I år blir det flere fartskontroller
Utrykningspolitiet er ikke fornøyd med antallet som bryter fartsgrensene. Undersøkelser viser at 55 prosent av alle norske bilister holder seg innenfor fartsgrensene.
Er du blant de 97.000 som snart kjører ulovlig? Det må du gjøre noe med nå!
Så mange har nemlig ikke lovpålagt forsikring, en uke før de må begynne å betale gebyr 1. mars innføres nemlig en ny regel om det er lovpålagt å forsikring på ditt kjøretøy.
Norge henger med i medaljekampen
Går ut på fjerdeplass, men det er tett mellom lagene. Norge endte på fjerdeplass i hoppdelen i lagkonkurransen i kombinert. Den norske kvartetten, med Jørgen Graabak på laget, går ut 27 sekunder bak ledende Østerrike.
Hjelperne forklarer: Skøytehelten Lorentzen er skapt for fart
PYEONGCHANG (VG) Det ligger en ekstrem utholdenhet – og en unik skøyteteknikk bak det populære OL-gullet til Håvard Holmefjord Lorentzen (25) – avslører apparatet rundt bergenseren.
Halvparten av svenske DNM dømt
Halvparten av de kjente medlemmene i den nazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) i Sverige er straffedømt, viser en kartlegging fra Sveriges Radio. Hvert fjerde medlem er dømt for voldelig kriminalitet.
Les mer om DNM, Den og Sverige.
Uvaksinerte barn får ikke lov til å gå på skolen i Oregon
Skoleelever i Oregon blir sendt hjem fra skolen hvis de ikke er vaksinerte. Fra og med torsdag 21. februar, får ikke uvaksinerte barn gå på skole eller barnehage i Oregon.
Les mer om Oregon.
Byguide Tjuvstart våren i Sevilla
Tjuvstart våren i Sevilla Av Vibeke Montero (tekst og foto) Sevilla er temperament og temperatur, og en by skapt for kunstelskere. Ikke på grunn av byens museer, men fordi selve livet er en kunstform i Andalucias hovedstad.
Vil gjøre dette sytten ganger så stort
8000 korsangere skal synge sammen på operataket når operabygget feirer 10-årsjubileum. Får de det til blir det verdensrekord.
Bli med under bakken i Øst-Ghouta: Her gjemmer barna seg for bombene
Store deler av befolkningen i Øst-Ghouta utenfor Syrias hovedstad, gjemmer seg nå i et nettverk av trange tunneler og kjellere for å unngå bombingen over dem.
Les mer om Øst-Ghouta.
USAs ishockeykvinner banket «storesøster etter 20 år
De amerikanske ishockeykvinnene kunne torsdag juble for seier etter en svært dramatisk OL-finale. Canada ble slått 3-2 etter straffeslag.
Les mer om OL-finale.
En nødvendig opprustning
– Det vil være et tap for Norge dersom Ringeriksbanen utsettes. Det sier regiondirektør Grete Karin Berg i NHO Buskerud. Hun mener Ringeriksbanen gir en nødvendig opprustning av jernbane mellom Norges to største byer.
Vil kjøpe tomta til Mynta
Norsk Bergverksmuseum vil kjøpe tomta til naboen Mynta for å utvide museumsdriften, skriver Laagendalsposten. Museet gir nå opp planene om et nybygg i Hyttegata til 400 millioner kroner, og vil heller utvide i bygningene som eies av Samlerhuset.
Oslofjordtunnelen stengt
Oslofjordtunnelen stengt
Frode Bergs familie møtte utenriksministeren: – Vi lever i uvitenhet
Familien og Støttegruppa for Frode Berg mener møtet med utenriksministeren torsdag i Kirkenes var en god bekreftelse på at UD jobber med saken på politisk nivå.
Les mer om Frode Berg og Støttegruppa.
Medaljen glapp for Mowinckel
Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en fjerdeplass i kombinasjonen. Michelle Gisin fra Sveits tok gullet, foran amerikanske Mikaela Shiffrin og sveitsiske Wendy Holdener.
Peppez vil etablere seg i Kongsvinger
KONGSVINGER: Peppes Pizza har ambisjoner om å åpne 50 nye take away-restauranter i løpet av de neste tre årene. Kongsvinger er et av stedene hvor de ønsker å etablere seg, og nå er de på leting etter en egnet driver.
Les mer om Kongsvinger.
Snusprodusent tapte ankesak om nøytrale snusbokser
Snusprodusenten Swedish Match har tapt ankesaken i Borgarting lagmannsrett der kravet var at lovendringen som innebærer nøytrale snusbokser, ble satt til side.
Les mer om Borgarting.
[Ekstra] Denne grafen har mer å si for nye investeringer i fornybar energi enn mange er klar over
En eventuell rentestigning kan bli avgjørende for investeringer i fornybaråret 2018, mener Utlånsdirektør industri og miljøteknologi i Eksportkreditt, Ivar Slengesol.
Nye tall: Skader og mangler på over 2000 bro-rekkverk
Broer nedprioriteres når Statens vegvesen skal bruke 135 milliarder på riksveinettet. Men Vegvesenet forsikrer at trafikkfarlige skader og sårbarheter skal prioriteres.
Kolstad-keeperen vurderer flere klubber: – Jeg håper på en løsning denne måneden
Lars Eggen Rismark (26) har kun få kamper igjen av kontrakten med Kolstad. Han holder alle dører åpne for sin videre karriere.
Les mer om Kolstad.
Medaljehåpet lever for Norge: – Vi er på skuddhold
Norge går ut 27 sekunder bak lederen.
Les mer om Norge.
Medaljehåpet lever for Norge etter hopprennet
Jevnt før langrennsdelen i lagkonkurransen i kombinert. PYEONGCHANG/OSLO: Med unntak av Jarl Magnus Riibers to fjerdeplasser, har OL vært en stor nedtur for de norske kombinertløperne.
Les mer om Norge.
Medaljehåpet lever: Det norske laget på 4. plass etter hoppkonkurransen
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Det norske kombinertlaget går ut i langrennssporet 27 sekunder bak ledende Østerrike. Norge fikk en godkjent start på lagkonkurransen i kombinert. Det er 27 sekunder opp til Østerrike som leder, som leder.
Les mer om Østerrike.
Da smatt det inn en norsk bronsemedalje til
Det norske curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien får bronsemedalje i OL. Det skjer etter at russeren Aleksandr Krusjelnitskij ble dopingtatt.
Mowinckel nummer fire i OL-kombien
Ragnhild Mowinckel var 0,29 sekund fra medalje i kvinnenes superkombinasjon i Pyeongchang. Sveitsiske Michelle Gisin vant rennet. Ragnhild Mowinckel lå på andreplass, 0,74 sekunder bak Lindsey Vonn etter utfordelen av kombinasjonsrennet.
Solevåg skjønte at medaljen glapp
Sebastian Foss Solevåg innså at han kjørte bort en OL-medalje med feilen på tampen av annenomgangen i torsdagens slalåmrenn i Pyeongchang. 26-åringen var nummer fem etter første omgang og kjørte det remmer og tøy kunne holde i den andre.
Les mer om OL-medalje og Pyeongchang.
Trailer av veien
På riksvei 3 ved Hanestad i Hedmark har en trailer kjørt av veien. Trafikken blir dirigert på stedet, opplyser Vegtrafikksentralen.
Havarert buss skapte trøbbel på Bryggen
I denne saken kan du følge trafikken direkte. Vi oppdaterer saken ved spesielle hendelser.
Les mer om Bryggen.
– Visste jeg ikke kom til å bli musiker
Blant elevene som har gått musikklinja på Skeisvang Videregående skole finner vi alt fra leger til prester. Og musikere, så klart.
Rennesøy-ordføraren fryktar Sp-flukt i Nye Stavanger
RENNESØY: Ordførar Dagny S. Hausken(Sp) er redd samanslåinga med Stavanger og Finnøy vil føra til at mange Sp-folk frå Rennesøy ikkje stiller til val i 2019.
Rådgiver i LOs største forbund: - Har du hull i CV-en, får du ikke jobb uansett
Pøbelsjef Eddi Eidsvåg kaller beskjeden fra Fagforbundet stigmatiserende, trakasserende og svært alvorlig. Selv mener rådgiveren det må være lov å spissformulere seg.
Les mer om CV-en og Fagforbundet.
Dette er en Tesla – 0 til 100 km/t på 2,7 sekunder
Litt Tesla, litt Honda, litt Chevrolet. (Video)
Les mer om Chevrolet, Honda og Tesla.
Er det en sammenheng her?
Tykkelsen på øynebryn kan visstnok si noe om fremtiden på børsen i Japan. Eller?
Les mer om Japan.
Medaljehåpet lever: Det norske laget på 4. plass etter hoppkonkurransen
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Det norske kombinertlaget går ut i langrennssporet 27 sekunder bak ledende Østerrike.
Les mer om Østerrike.
Medaljehåpet lever for Norge etter hopprennet
Jevnt før langrennsdelen i lagkonkurransen i kombinert.
Les mer om Norge.
Kan bli sånn igjen
Den klassiske bensinstasjonen i Maridalsveien 10 skal restaureres til fordums Caltex-storhet.
- Prøver å skildre livet
Anbefalte saker Lasse Haugen (42) Forfatter og lærer kommer til Øvre Eiker bibliotek torsdag for å snakke om boka «Endepunkt ved reisens start» Hva handler boka om?
Sier nei til matlov
- En matkastelov er unødvendig, sier lederen av Matsentralen Norge, paraplyorganisasjonen for landets matsentraler.
Les mer om Matsentralen Norge.
Har ikke e-post - fikk ikke trene
- Er det virkelig sånn at de utelukker folk som ikke er oppdatert på det siste innen data? spør Thorleif Skålerud.
Les mer om Thorleif Skålerud.
13- og 14-åringer brøt seg inn og gikk berserk på skole
I morgentimene torsdag meldte politiet om innbrudd og hærverk på en skole i Våle. Gutter på 13 og 14 år ble avhørt. Kommunen ser hærverket i sammenheng med andre hendelser den siste tiden.
Les mer om Våle.
Lover støtte til bygging av oppskytingsstasjon på Andøya
Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet mener regjeringen somler med en romfartsstrategi. Norge henger etter og er ikke proaktive nok, mener partiene. - Det vi venter på, er romstrategien, som lar vente på seg.
Les mer om Andøya og Arbeiderpartiet.
Norge med medaljelos i lagkonkurransen
Kombinertlandslaget håper på OLs første medalje. PYEONGCHANG/OSLO (Nettavisen): De norske kobinertherrene har et godt utgangspunkt før langrennet i lagkonkurransen i OL.
Taake - Må hyre inn ekstra sikkerhet før USA-turné etter nettstorm
Antifascister har gått til full krig på sosiale medier. Nå sikrer black metal-bandet Taake seg før USA-turneen. (Dagbladet): - Av 17 planlagte konserter er kun noen få blitt avlyst.
Les mer om Taake.
iPad i skolen
Vi kunne smilt litt overbærende over Høyres monopol på forståelse av skole. Vi kunne hatt en litt flau latter over et parti som tror de vet mer om skole og undervisning enn lærerne, elevene og foreldrene.
Diktaturet forsøker en sjarmoffensiv
Ett år etter det bisarre drapet på Kim Jong-uns halvbror i Kuala Lumpur stjeler diktatorens søster showet i Pyeongchang. Et familiedrama i mange episoder utspilles i det lukkede stalinistiske regimet i Nord-Korea.
Reiser hjem fra OL: En telefonsamtale fikk Klæbo til å bestemme seg
Johannes Høsflot Klæbo forklarer hvorfor han dropper femmila og reiser hjem fra OL. Nå får Emil Iversen sjansen.
Les mer om Emil Iversen og Klæbo.
Norsk medalje i curling! Russerne ble disket
Nedregotten bekrefter. Nedregotten og Skaslien tapte bronsekampen i mixed double mot OAR, men får bronsemedaljen etter at russeren Aleksandr Krusjelnitskij har testet positivt for det forbudte stoffet meldonium.
Legg E18 i tunnel under Lysaker
«Lysakerbyen, Veiledende plan for offentlige rom» er en meget omfattende plan. Den må ha kostet en masse tid, krefter og arbeid. Det er også enn meget svulstig plan med flotte referansebilder fra andre byer.
Les mer om Lysaker og Veiledende.
- Filmen er et vågestykke
Anbefalte saker - Jeg er utrolig overrasket over alle positive reaksjoner. Denne filmen var virkelig et vågestykke, sier del Toro når TT møter ham under filmfestivalen i Venezia, der filmen hans endte med å vinne Gulløven.
Les mer om Gulløven, Jeg, Toro og Venezia.
En fantastisk fiskefantasy
Årets store Oscar-favoritt er en helt bemerkelsesverdig og sterk film, som vi burde være takknemlig for at Guillermo del Toro har laget.
Les mer om Guillermo, Oscar-favoritt og Toro.
Ringebu-mann svarte ikke da Norsk Tipping ringte - det var kanskje like bra
Da spillselskapet ringte for å invitere til Joker-finale på direkte-TV, ble det stille i andre enden av røret. Da måtte datamaskinen Ask ta over jobben. Førstepremien i Joker fra Norsk Tipping, går til en tilfeldig uttrukket Joker-spiller.
Emil Iversen tar plassen til Klæbo på femmila
26-åringen fra Meråker får sjansen på siste OL-øvelse. Natt til torsdag norsk tid ble det klart at gullgutten Johannes Høsflot Klæbo velger å stå over lørdagens femmil i OL.
Les mer om Klæbo, Meråker og OL-øvelse.
Her er svinebonden som grisebanket børsen
– Jeg snakker aldri om aksjeinvesteringer i sosiale sammenhenger, sier Jan Erik Jørgensen. Den pensjonerte grisebonden lykkes i aksjemarkedet med langsiktige investeringer.
Truet med å kopiere Peter Madsen
Brukte datteren som mellomledd for å drapstrue ekskona.
Les mer om Peter Madsen.
Frode Bergs familie møtte utenriksministeren: – Vi lever i uvitenhet
Familien og Støttegruppa for Frode Berg mener møtet med utenriksministeren torsdag i Kirkenes var en god bekreftelse på at UD jobber med saken på politisk nivå.
Les mer om Frode Berg og Støttegruppa.
Vannlekkasje ved kraftverk
Sunndal brannvesen er ute på vannlekkasje ved Ulvund Kraftverk. Det melder 110-sentralen i Møre og Romsdal.
– Jeg var Høyre-mann i 14 dager
Asbjørn Lind fyller 75 år og ser tilbake på gamle «synder. Men bil har han aldri kjørt.
Les mer om Høyre-mann og Jeg.
Finner et lik iblant juletrærne
GRUE: Et lik i juletrefeltet til Arne Wilhelm M. Omsted er opptakten til en ny krimserie.
Les mer om Arne Wilhelm M.
Vil du overnatte i iglo?
Kompisene Ivan Madureira (24) og Vegard Nordby (21) har trolig bygget Norges største iglo i Åsgreina. Byggingen tok seks uker og 500-600 isbokker er brukt. Nå har de lagt ut den seks meter høye bygningen til leie på nettstedet Airbnb.
Ivan har bygget Norges største – og nå leies den ut: – Å sove i iglo – det er det ikke mange som har gjort!
I hagen til «svigers har Ivan Madureira bygd Norges største iglo. Nå har han lagt den ut til leie på nettet.
Les mer om Ivan Madureira.
Magseis med avtale
Magseis har signert en intensjonsavtale for selskapet MASS-noder.
Gode nyheter fra Wilson
Kristian Eidesvik Wilson leverer mye bedre tall. Og 2018 ser ut til å bli bedre enn 2017.
Les mer om Wilson.
Oslo Børs åpner ned
Pilene peker nedover. Men Trøim-rigger går motstrøms.
Diktaturet forsøker en sjarmoffensiv
Ett år etter det bisarre drapet på Kim Jong-uns halvbror i Kuala Lumpur stjeler diktatorens søster showet i Pyeongchang.
Les mer om Kuala Lumpur og Pyeongchang.
Muligheter i mangfold
Det lønner seg å ansette innvandrere. Større mangfold på arbeidsplassen viser seg å øke både bedriftens produktivitet og inntekt.
Nye tall: Skader og mangler på over 2000 broer
Broer nedprioriteres når Statens vegvesen skal bruke 135 milliarder på riksveinettet. Men Vegvesenet forsikrer at trafikkfarlige skader og sårbarheter skal prioriteres.
Åtte viktige spørsmål og svar om hva som skjer i Syria nå
Hvorfor bombes Øst-Ghouta? Hva skjer videre? Og hvor farlig er opptrappingen langs den tyrkiske grensen? Her er åtte viktige spørsmål om utviklingen i Syria.
Les mer om Syria og Øst-Ghouta.
Tenkte ikke på OL-medaljer da hun skrev avtaler. - Får ta det som en eventuell bonus
Ragnhild Mowinckel (25) avsluttet sitt eventyr-OL med fjerdeplass i alpinkombinasjonen.
Les mer om OL-medaljer.
Norsk medalje i curling! Russerne ble disket
Nedregotten bekrefter.
Når gode vinnere er enda bedre tapere, er det bare svensk gull som ødelegger dagen
Verdenscuptap for Marcel Hirscher har vist oss Henrik Kristoffersens bitende konkurranseinnsinkt. OL-gullet som glapp tok han med et smil.
Les mer om Marcel Hirscher.
Emil Iversen går femmila
Går for medalje
Naturskader kostet staten millioner
Staten betalte ut 88 millioner kroner for naturskader i fjor. Det viser tall fra Landbruksdirektoratet, skriver NRK. Det var vestlandet, sørlandet og innlandet som ble hardest rammet. Flom var det som krevde mest penger.
Les mer om Landbruksdirektoratet og NRK.
Tenkte ikke på OL-medaljer da hun skrev avtaler. - Får ta det som en eventuell bonus
Ragnhild Mowinckel (25) avsluttet sitt eventyr-OL med fjerdeplass i alpinkombinasjonen. JEONGSEON (Dagbladet): Mowinckel reiser hjem fra Sør-Korea i morgen dekortert som tidenes mestvinnende vinterolympier i alpint på kvinnesiden i Norge.
Les mer om Norge, OL-medaljer og Sør-Korea.
Snusprodusent tapte ankesak om nøytrale snusbokser
Swedish Match tapte kampen mot nøytrale snusbokser. 1. juli i fjor besluttet regjeringen at alle tobakks- og snusprodukter skal ha nøytral emballasje.
Regjeringen vil ha flere datasentre til Norge - legger fram strategi i dag
Antallet store datasentre globalt vil øke kraftig de neste årene. Regjeringen har en strategi for å få flest mulig av disse gullgruvene til landet.
Les mer om Norge.