22. Februar 2018 12.00-12.59

Frykt ei for Vestvatn: Linda Sandåker tar lederrollen etter Ludvigsens avgang

Etter at Ken Ludvigsen meldte at han fratrådte alle sine verv i Misvær IL, tok Linda Sandåker over styringen av Vestvatn alpinanlegg.

Får penger ut av Usbekistan etter 12 år

Veon, tidligere Vimpelcom, har for første gang klart å få penger ut av landet fra sitt datterselskap i Usbekistan. Likevel har noe av det gått opp i røyk.
Les mer om Usbekistan og Vimpelcom.
– Kontrollen er bedre nå
En ny spesialgruppe har på under et år avdekket misbruk av Skattefunn-ordningen for 57 millioner kroner.
Ei strafferunde
Tiril Eckhoff må ut i ei strafferunde etter si ståande skyting under OL-stafetten. Norge ligg 42 sekund bak teten. Marte Olsbu frå Froland går siste etappe. Der er mange samla på grendehuset for å følgje stafetten.
Les mer om Froland og OL-stafetten.
Første veksling!
Solemdal veksler på en fjerdeplass, 20 sekunder bak Italia. Norges kvinne nå er Tiril Eckhoff.
Les mer om Italia og Tiril Eckhoff.
Bra runde av Solemdal
Solemdal veksler på en fjerdeplass, 20 sekunder bak Italia. Norges kvinne nå er Tiril Eckhoff.
Les mer om Italia, Solemdal og Tiril Eckhoff.
Nedetid for Facebook og Instagram førte til Twitterstorm
Facebook og Instagram var nede i nokre minutt i store delar av verda torsdag. Då gjekk folket til Twitter for å klage.
Politiet sperret av bro i forbindelse med Janne Jemtland-saken
Dykkere har torsdag søkt i Glomma etter mulige spor i Janne Jemtland-saken.
Den svenske skiekspertens krav: – Få bort dette fra OL
– Det er helt verdiløst, sier Eurosport-ekspert Robin Bryntesson.
Norsk opptur: Sikret sølv i lagkonkurransen etter Graabak-rykk
Endelig medalje for kombinertgutta. PYEONGCHANG/OSLO: Tyskland var i egen klasse, men for Norge ble torsdagens lagkonkurransen en stor opptur. Etter et skuffende OL så langt, gikk Jørgen Graabak det norske laget inn til OL-sølv.
Tidenes største narkobeslag i Troms - fant 66 kilo amfetamin
En serbisk mann er siktet etter at politiet beslagla 66 kilo amfetamin i Tromsø. De 66 kiloene ble beslaglagt i oktober i fjor i Tromsø sentrum, men saken har ikke vært omtalt før nå.
Les mer om Tromsø.
Mener Hamar kun har fokus på seg selv
Erik Ringnes (V) frykter en ny bykamp kan ødelegge for sykehusplanene, og ber Hamar ta til fornuft. Hamar-ordfører Einar Busterud mener de bare har lagt fakta på bordet.
Les mer om Hamar.
Kramer ber om unnskyldning: Skadet to fans på bronsefesten
PYEONGCHANG (VG) Sven Kramer (31) ber offentlig om unnskyldning etter at to fans ble skadet da han og resten av Nederlands skøytestjerner feiret bronsemedaljen på lagtempo natt til torsdag i OL-byen.
Les mer om OL-byen.
Når byrådet ikke spiser sine grønnsaker!
Da er det på tide å komme forbi trassalderen. MDG etterlyser gulrøtter for bedre kollektivløsninger. Noe sier meg at problemet i Oslo ikke er manglende tilgang på gulrøtter, men en kresen byråd som nekter å spise grønnsaker når Frp er kokken.
Les mer om Frp og Oslo.
Norges 35. medalje: Sølv i kombinert
Tyskland paraderte inn til laggull, men Norge sikret sølvet foran Østerrike. Anbefalte saker Av NTB PYEONGCHANG: De norske kombinertgutta var sjanseløse på å forsvare OL-gullet i lagkonkurransen.
Den svenske skiekspertens krav: - Få bort dette fra OL
- Det er helt verdiløst, sier Eurosport-ekspert Robin Bryntesson.
Støv utløste brannalarm på Kilemoen
Like før klokken 12 torsdag formiddag rykket brannvesenet ut med stigebil i retning Follummoveien i Ringerike. Årsaken skulle vise seg å være lite dramatisk; da det var støv i forbindelse med produksjon ved en bedrift som utløste brannalarmen.
Omdømmeprosjekt i Nordland?
Vi genererer få nasjonale nyheter fra Nordland, Troms og Finnmark. NHO sin styreleder i Nordland mener at det må forberedes og utvikles et tverrpolitisk prosjekt og en egen markedsføringsplan for å løfte frem fylkets fenomenale fortrinn.
Les mer om Finnmark og Nordland.
Leken skriving i niende
SORTLAND: 9. klasse på Sortland fikk prøve seg som krimforfattere, lyrikere og manusforfattere. Den kulturelle skolesekken på Sortland gjennomførte i forrige uke skriveverkstedet Snakk!
Les mer om Snakk og Sortland.
Se her hva som skjer 23. februar del 2
Emma Hegermann og William's War Opposition har konsert i Hamar Teater fredag klokka 19.00. livssyn Hamar Normisjon har bønnens time i Misjonshuset fredag klokka 11.00. St. Torfinn kirke har korsvei fredag klokka 17.30.
Se her hva som skjer 23. februar del 1
brukshåndverk Salgsbua Hamar i tidligere sybutikken i Bekkegata er åpen mandag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag klokka .00. Olsruds Lille ved Hamar Arbeid & Aktivitet i Olsrudvegen 70 på Ridabu er åpen mandag-fredag klokka 09.00-15.00.
Person påkjørt av toget på Fetsund
Kongsvingerbanen er stengt etter at en person ble påkjørt av toget på Fetsund stasjon. - Vi har fått melding om at en person er påkjørt av toget på Fetsund stasjon.
Les mer om Fetsund.
– Denne er laget med ekte kjærlighet
Wenches saftige, søte, smaksrike og mye omtalte (av Peter i dag) gulrotkake!
Les mer om Denne og Peter.
- Hvis jeg vil være kald, så er det mitt valg
Hollywood-stjernen raser mot reaksjonene på kjolebildet i et innlegg på Facebook.
Les mer om Facebook.
Fredrikstad-forfatter nominert
Roskva Koritzinsky (28) er nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden. Koritzinsky er vokst opp i Fredrikstad, og debuterte som forfatter for fire år siden. 12 andre nordiske forfattere er nominert til prisen.
Les mer om Fredrikstad, Jeg og Nordisk.
Dette bildet av superkjendisen provoserer
I fjor raste debattene da Siv Jensen kledde seg i indianerkostyme. Nå reagerer samer på at Eurovision-kjendis Måns Zelmerlöw kler seg i et plagg som ligner samekofte.
Les mer om Siv Jensen.
Se det første gjennomslaget i Råtunnelen
Vi sender direkte når første salve går.
Les mer om Råtunnelen.
Dette skjer når du blir nedringt av ukjente, utenlandske numre
Mange nordmenn opplever å bli ringt av ukjente, utenlandske telefonnumre som legger på etter et par ring. – Ikke ta den, er rådet fra leverandørene.
UP varsler langt flere fartskontroller i 2018
Styrker innsatsen for å få ned farten.
Kramer ber om unnskyldning: Skadet to fans på bronsefesten
PYEONGCHANG (VG) Sven Kramer (31) ber offentlig om unnskyldning etter at to fans ble skadet da han og resten av Nederlands skøytestjerner feiret bronsemedaljen på lagtempo natt til torsdag i OL-byen.
Les mer om OL-byen.
Sp ber Stortinget vurdere tilliten til stortingspresidenten
Høyre, Frp, Venstre og KrF må ta stilling til om de skal kaste Olemic Thommessen (H) som stortingspresident allerede neste uke. Det mener Marit Arnstad (Sp).
Facebook hadde tekniske problem
«Sorry, something went wrong
Jørgen Graabak kriget inn OL-sølv til kombinertgutta etter thrilleravslutning!
Etter et par skuffende konkurranser av kombinertgutta, kunne de endelig juble for sølv.
Les mer om OL-sølv.
Neste år skal varer fra Johs Olsen rulles ut med el-lastebil
Norengros Johs Olsen i Gjøvik er blant de første i landet til å bestille el-lastebil fra Tesla. Det opplyser bedriften i en pressemelding.
Les mer om Gjøvik og Tesla.
Facebook er nede over hele verden
Både Facebook og Instagram er nede over hele verden. De tekniske problemene begynte ved 12-tiden torsdag. Nå er de sosiale mediene nede på både mobil og desktop. Instagram eies av Facebook. (NTB)
Les mer om Facebook og Instagram.
Graabak sikret sølv til Norge
Rykket fra Østerrike på den siste runden. De norske kombinertgutta var sjanseløse på å forsvare OL-gullet i lagkonkurransen. Det tyske laget var i en klasse for seg og vant 52,7 sekunder foran Norge.
Les mer om Norge, OL-gullet og Østerrike.
Nominert til Nordisk Råds litteraturpris
Roskva Koritzinsky (28) fra Fredrikstad er nominert til Nordisk Råds litteraturpris for 2018. Roskva Koritzinsky debuterte i 2013 med novellesamlingen «Her inne et sted» og fikk Tarjei Vesaas debutantpris.
Les mer om Fredrikstad og Her.
Tysk gull, men Norge leder på Tyskland sammenlagt
De norske kombinertgutta var sjanseløse på å forsvare OL-gullet i lagkonkurransen. Det tyske laget var i en klasse for seg og vant 52,7 sekunder foran Norge. Men i sammendraget er Tyskland bak - selv med like mange gull som Norge.
Les mer om Norge, OL-gullet og Tyskland.
Bevilger 400.000 til NM på ski
Finnmark fylkeskommune bidrar til å skape folkefest i Alta. - Finnmark fylkeskommune og Skialliansen i Alta går sammen for å lage folkefest i Finnmark under NM på ski i Alta, skriver fylkeskommunen i en pressemelding. 4.-8.
Les mer om Alta, Finnmark og Skialliansen.
Ny versjon av Sola Arena presentert: - Et helt unikt prosjekt
Velodromen er i mål med finansieringen, og vinneren av anbudskonkurransen er avgjort. Den planlagte åpningen av anlegget vil være i årsskiftet 2019/2020. - Dette er en lettelse.
Les mer om Sola Arena.
Gløshaugen og Elgeseter er vårt Oxford og Paris
Vi har alle sett de flotte gatene i Paris, eller historiske bygningene fra vakre Oxford. Tenk: vi har det samme i Trondheim, vi ser det bare ikke på grunn av eksos og biltrafikk.
Les mer om Elgeseter, Oxford og Trondheim.
Snusboksene blir nøytrale: - En seier for folkehelsen
Swedish Match har nok en gang tapt slaget om å få selge fargerike og forlokkende snusbokser. - En seier for folkehelsen, sier folkehelseminister Åse Michaelsen. - Jeg er veldig glad for at lagmannsretten har forkastet anken fra Swedish Match.
Polen brøt forurensningslov
Polen er dømt i EU-domstolen for å bryte EUs regler om luftforurensning. Domstolen pålegger nå Polen å innordne seg reglene, etter at landet i årevis har brutt grensene for partikkelutslipp.
Les mer om EU-domstolen og Polen.
Arla i økte omsetningen til 100 milliarder kroner
Økt omsetning har gitt økte melkepriser for Arla-bøndene. Arla-konsernets omsetning økte med 8,1 prosent til 10,3 milliarder euro i 2017, skriver meierisamvirket i en presemelding. Omsetningen omregnet til norske kroner er på 99,7 milliarder.
Les mer om Arla-bøndene.
Svenske med pappa fra Fauske imponerte i OL-slalåmen
Kristoffer Jakobsen (23) med pappa fra Fauske ble nummer sju i slalåmen i de olympiske leker i PeyongChang natt til torsdag.
Truet og ranet i eget hjem
En kvinne på Gjelleråsen ble truet med våpen og bundet opp i sitt eget hjem i går kveld. Det skriver Varingen. Tre maskerte menn tok seg inn i boligen i 18-tiden, og politiet ønsker nå tips fra folk i området, sier lensmann Bjørn Bratteng.
God start for Norge
Synnøve Solemdal skjøt fullt hus på første skyting på OL-stafetten i skiskyting. Norge ligger på fjerdeplass ut fra skyting. Marte Olsbu fra Froland går siste etappe for det norske laget.
Les mer om Froland, Norge og OL-stafetten.
Måtte bruke ekstraskudd
Synnøve Solemdal måtte bruke et ekstraskudd på sin andre skyting under OL-stafetten i skiskyting. Norge ligger på 3. plass ut fra skyting. Marte Olsbu fra Froland går siste etappe. Følg stafetten her.
Les mer om Froland og OL-stafetten.
Solemdal fyller
Synnøve Solemdal treffer fullt på første runde og går ut som nummer fire.
Joggere suser rundt på anleggsområde
På anleggsområdet til den nye barnehagen på Skredsvikmoen er det sprengningsarbeider, og store maskiner er i sving. Likevel dukker det opp en og annen jogger der inne.
Les mer om Skredsvikmoen.
Stenger gangveg på Frekhag
Les mer om Frekhag.
Lena (47) advarer alle som vurderer å måke snø av taket: – Se hvor jeg ligger nå
Lena Løchting (47) fra Elverum skulle bare opp på garasjetaket for å måke vekk litt snø. Det endte med knall og fall, brudd i ryggen og skadd lever. Fra senga på sykehuset advarer hun andre mot å måke snø fra taket uten sikkerhetstiltak.
Les mer om Elverum.
Neste år skal varer fra Johs Olsen rulles ut med el-lastebil
Norengros Johs Olsen i Gjøvik er blant de første i landet til å bestille el-lastebil fra Tesla.
Les mer om Gjøvik og Tesla.
Får endelig moderne brannbiler: – Det var viktig. Det dreier seg både om sikkerheten til befolkningen og egen sikkerhet
Kommunestyret i Nesna bevilget fem millioner kroner til nye brannbiler.
Les mer om Nesna.
UP varsler: I år blir det flere fartskontroller
Ferske undersøkelser viser at nesten annen hver nordmann kjører for fort.
Ranet i sitt eget hjem
Tre maskerte menn tok seg inn i en bolig på Gjelleråsen. En kvinne ble truet med våpen, bundet opp og ranet.
Les mer om Gjelleråsen.
Markert nedgang i varsler om permitteringer og oppsigelser
Det var en nedgang på 41 prosent i varsler om permittering og oppsigelser fra 2016 til i fjor, ifølge Nav.
Les mer om Nav.
Disse skal få kjempe om å bygge motorvei
Fire tilbydere er kvalifisert for å konkurrere om entreprisen på E39 på Sørlandet.
Les mer om E39 og Sørlandet.
FED-sjef: - La inflasjonen komme til oss
Sjefen for Federal Reserve Bank of Minneapolis, Neel Kashkari, er tålmodig og vil ikke være med på å heve renten før inflasjonen er et faktum.
Facebook og Instagram ute av drift
Folk blir møtt med meldinga om at noko har gått gale når dei loggar på Instagram og Faceook.
Les mer om Faceook og Instagram.
Ny versjon av Sola Arena presentert: – Et helt unikt prosjekt
Velodromen er i mål med finansieringen, og vinneren av anbudskonkurransen er avgjort. Den planlagte åpningen av anlegget vil være i årsskiftet 2019/2020.
Les mer om Sola Arena.
Selger skolen for en tusenlapp
Kåfjord bygdelag får kjøpe skolen for symbolsk sum. Det er rådmann Bjørn-Atle Hansen som anbefaler en slik løsning, nemlig å overdra skolen for tusen kroner. Saken skal opp til politisk behandling i formannskapet neste uke.
Les mer om Bjørn-Atle Hansen.
Tiltalt for drapsforsøk med nøkkelknippe
36-åringen som overfalt og skadet en bussjåfør på Birkelundstoppen i fjor høst, er tiltalt for drapsforsøk. Det har statsadvokaten i Hordaland nå bestemt etter at etterforskningen er ferdig.
Anmeldte politiet for telefon-beslag
Saken henlagt av Spesialenheten for politisaker. Spesialenheten for politisaker behandlet i februar en anmeldelse for brudd på Straffeloven (2005) 171, om tjenestefeil.
UP varsler: I år blir det flere fartskontroller
Ferske undersøkelser viser at nesten annen hver nordmann kjører for fort. [Broom] Ferske undersøkelser viser at bare 55 prosent av alle norske bilister holder seg innenfor fartsgrensene.
Les mer om Ferske.
Norsk sølv i lagkonkurransen
Tyskland vant suverent gull. PYEONGCHANG/OSLO (Nettavisen): Norge tok sølv i lagkonkurransen i kombinert, torsdag.
Norsk opptur: Sikret sølv i lagkonkurransen etter Graabak-rykk
Endelig medalje for kombinertgutta. PYEONGCHANG/OSLO: Tyskland var i egen klasse, men for Norge ble torsdagens lagkonkurransen en stor opptur. Etter et skuffende OL så langt, gikk Jørgen Graabak det norske laget inn til OL-sølv.
Norsk opptur: Sikret sølv i lagkonkurransen etter Graabak-rykk
Endelig medalje for kombinertgutta. PYEONGCHANG/OSLO: Tyskland var i egen klasse, men for Norge ble torsdagens lagkonkurransen en stor opptur. Etter et skuffende OL så langt, gikk Jørgen Graabak det norske laget inn til OL-sølv.
Norsk opptur: Sikret sølv på lagkonkurransen etter Graabak-rykk
Endelig medalje for kombinertgutta. PYEONGCHANG/OSLO: Tyskland var i egen klasse, men for Norge ble torsdagens lagkonkurransen en stor opptur. Etter et skuffende OL så langt, gikk Jørgen Graabak det norske laget inn til OL-sølv.
Norsk OL-sølv i kombinert
Det norske kombinertlaget tok OL-sølv, bak et overlegent lag fra Tyskland som sikret gullet. Østerrike tok bronse.
Les mer om OL-sølv og Tyskland.
Lagsølv til Norge i kombinert
Gikk forbi både Japan og Østerrike i løypa, men tyskerne ble for sterke. De norske kombinertgutta var sjanseløse på å forsvare OL-gullet i lagkonkurransen. Det tyske laget var i en klasse for seg og vant 52,7 sekunder foran Norge.
Les mer om Japan, Norge, OL-gullet og Østerrike.
Nominert til Nordens gjeveste litteraturpris
For tredje gang er Carl Frode Tiller nominert til Nordisk råds litteraturpris.
Les mer om Carl Frode Tiller og Nordisk.
Jeg har utdannelse og barn. Hva skal til for at jeg flytter hjem?
Jeg er ung vålsokning, med utdannelse og barn. Hva skal til for at sånne som meg skal komme hjem? Hvis det er muligheter for jobb, så tror jeg folk tenker på hvor de, og barna deres kan få et godt liv.
Ny norsk OL-medalje: Sølv i kombinert
Lagkonkurransen i kombinert sørget for Norges 35. medalje i OL i Sør-Korea. Få reaksjoner i TV-stua her! Kombinertlaget sørget for nok en norsk medalje i OL i Pyeongchang torsdag.
819.000 seere så Norge ta gull i lagsprint
819.000 seere fikk med seg at Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby sikret gull til Norge. Like populært var ikke skøyteguttenes finaleløp.
Hemmeligholder identiteten til forfatterne av omstridte SSB-notater
Striden om notater fra viktige møter mellom Finansdepartementet og Statistisk sentralbyrå fortsetter. Finansminister Siv Jensen har ikke fortalt Stortinget hvem som skrev dem.
Sosiale medier fungerer igjen
Facebook og Instragram fungerer igjen, etter å ha vært nede i noen minutter.
Les mer om Instragram.
Stafetten er i gang
Marte Olsbu fra Froland kjemper nå om OL-medalje sammen med resten av det norske stafettlaget i skiskyting for kvinner. Følg stafetten her.
Les mer om Froland og OL-medalje.
Tiltalt for drapsforsøk med nøkkelknippe
36-åringen som overfalt og skadet en bussjåfør på Birkelundstoppen i fjor høst, er tiltalt for drapsforsøk.
Les mer om Birkelundstoppen.
Nå er det ingen vei tilbake: Slik ender giftermålet mellom Hammerfest og Kvalsund
Statsråd Monica Mæland og kommunaldepartementet slapp forskrift for sammenslåing av kommuner torsdag. Dermed er sammenslåingen av Hammerfest og Kvalsund et endelig faktum.
Les mer om Hammerfest og Kvalsund.
I år blir det flere fartskontroller
Utrykningspolitiet er ikke fornøyd med antallet som bryter fartsgrensene.
Google anbefaler disse Android-telefonene
Samsung er ikke på listen.
Les mer om Android-telefonene.
Kombinertgutta tok sølv etter Graabak-rykk
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Det norske kombinertlaget fikk sin revansje og avsluttet OL med en sterk sølvmedalje i lagkonkurransen.
Les mer om Graabak-rykk.
Norsk opptur: Sikret sølv i lagkonkurransen etter Graabak-rykk
Endelig medalje for kombinertgutta.
Les mer om Graabak-rykk.
Norge på pallen i lagkonkurransen
Norge tok OL-sølv i lagkonkurransen i kombinert i Pyeongchang. Tyskland vant suverent. Saken oppdateres.
Les mer om OL-sølv og Pyeongchang.
Fire firmaer får konkurrere om E 39-strekning
Fire tilbydere er kvalifisert for å konkurrere om entreprisen på E 39 fra Mandal øst til Mandal by, melder Nye Veier.
Les mer om Mandal og Nye Veier.
Kombinertgutta tok sølv etter Graabak-rykk
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Det norske kombinertlaget fikk sin revansje og avsluttet OL med en sterk sølvmedalje i lagkonkurransen.
Les mer om Graabak-rykk.
Endelig medalje
Etter et par skuffende konkurranser av kombinertgutta, kunne de endelig juble for sølv.
Säpo mener trusselen mot Sverige er større enn på lenge
De ekstremistiske miljøene i Sverige vokser, og trusselen er størst fra islamistiske grupperinger, mener det svenske sikkerhetspolitiet Säpo. Aktiviteten i høyreekstremistiske grupperinger vokser også.
Les mer om Sverige og Säpo.
Anna Anka til VG: - Aldersforskjellen betyr ingenting
Anna Anka (46) letter på sløret, og hyller sin nye, unge kjæreste. Enkelte detaljer vil hun fortsatt holde hemmelig, men hinter om et snarlig tv-comeback.
Facebook med store tekniske problemer
Det rapporteres om store problemer med serveren til Facebook, messenger og Instagram over hele verden. Det sosiale nettstedet Facebook var ved 12-tiden torsdag nede.
Les mer om Facebook og Instagram.