23. Februar 2018 13.00-13.59

Utvider herredømme på Geilo

Roger Espeli (44) har tredoblet inntektene på Vestlia Resort på Geilo, mens erkerivalen Dr. Holms sliter. Han og hotelleier Pål G. Gundersen skal angripe med nytt hotell.
Les mer om Geilo, Pål G og Vestlia Resort.
Pendlerne: Trist og flaut av NSB
NSBs nedbemanning gjør at inntil 10 prosent av togene på Østlandet er innstilt, skriver Aftenposten. – Det er trist og flaut dette nok en gang skal ramme de reisende, sier leder Jan Riddervold, leder i Norsk pendlerallianse.
To nye tilfeller av skrantesyke
Det er funnet skrantesyke på to voksne villreinbukker som holdt til i Nordfjella. De to bukkene ble felt henholdsvis 13. og 17. februar i år. Undersøkelsen på Veterinærinstituttet ga positivt resultat i både lymfeknuter og hjernevev på begge dyrene, opplyser instituttet. Med disse to er det nå funnet 17 reinsdyr med påvist skrantesyke fra Nordfjella.

Sølv på herrestafetten i skiskyting

Lars Helge Birkeland og Norge tok sølv på herrestafetten i skiskyting i OL, etter at ankermann Emil Hegle Svendsen måtte ut i strafferunde på siste skyting. Sveriges Lindstrøm traff alle fem blinkene og sørget for svensk gull. Tyskland gikk inn til bronsen.
Les mer om Emil Hegle Svendsen og Norge.
Kraftig røykutvikling
Politiet melder om kraftig røykutvikling fra brannen i Henningsvær. Beboere i nabohusene blir nå evakueret.
Les mer om Henningsvær.
Røde Kors: Øst-Ghouta er en dødsspiral
Syriske regjeringsstyrker fortsetter angrepene mot opprørskontrollerte Øst-Ghouta. – Sivilbefolkningen lever i en dødsspiral, sier Røde Kors.
Les mer om Øst-Ghouta.
Rektor fikk 60 roser – og like mange klemmer
Hun ble hentet av to elever. Fikk bind for øynene, og ble leid til gymsalen. Der ventet 60 roser og mange flotte former for hyllinger.
Rykket ut til melding om barn utrygg is
Politet har fått melding om barn på Liavatet i Bergen vest. – Isen er ikke trygg, advarer politiet.
Les mer om Bergen og Liavatet.
Timer før dugnaden raste taket sammen. Nå advarer bonden andre: – Rydd snø før det er for seint!
Sjur Alhaug på garden Høgring i Fløtlia mellom Næroset og Moelv opplevde alle huseieres mareritt; deler taket på driftsbygningen kollapset på grunn av tung snø.
Les mer om Fløtlia, Høgring, Moelv og Næroset.
Liverpool gjør ingen feil hjemme på Anfield
Liverpool er ubeseiret på Anfield denne sesongen.
Les mer om Anfield.
Stoke er Premier Leagues dårligste bortelag
Stoke har kun vunnet to av 29 bortekamper mot Leicester.
Les mer om Leicester.
Overlot kredittkortet til ny daglig leder
– Jeg vet ikke helt om jeg våger å gi fra meg kredittkortet, sa Halvor Hansen da han fredag offisielt gikk av som daglig leder ved Karmsund ABR-senter. Den nye lederen karakteriserte Hansen som en raus gjerrigknark.
«Plutselig smalt det. Da slapp jeg å tenke på kaffien – det var bare om å gjøre å komme seg fortest mulig opp fra maskinen
De var redusert fra ni til to skip. De tyske ubåtene var nær ved å gjøre noe som de aldri hadde klart før, å utslette en hel konvoi. Sveibuen Bernt Frøkedal overlevde torpederingen.
Christine og Marie bidrar godt til folkevekst i Sandnes
Sandnes vokste med 831 personer i 2017 og stod dermed for over halvparten av veksten i Rogaland. Stavanger fikk 411 flere innbyggere, men opplevde større fraflyttning enn vekst i årets siste måneder.
Les mer om Marie og Rogaland.
Klepp størst på Jæren
KLEPP: På Jæren har de tre kommunene Time, Klepp og Hå vært omtrent like store, men nå er Klepp i ferd med å befeste seg som storebror.
Les mer om Jæren, Klepp og Time.
FN har avdekket bestialske overgrep mot sivile i Sør-Sudan
Regjeringssoldater og opprørere i Sør-Sudan har stått bak omfattende og bestialske overgrep mot sivile, slår FN-etterforskere fast.
Den raude lina er dekka i blod
Frankrike og USA bør bombe presidentpalasset i Damaskus. Borna i Aust-Ghouta treng handling, ikkje tomme ord.
Les mer om Aust-Ghouta og USA.
– Ingen tvil om at politiet gikk inn i et kirkebygg
Biskop Halvor Nordhaug mener politiet brøt sine egne retningslinjer da den afghanske familien ble hentet i menighetshuset på Fitjar.
Les mer om Fitjar og Ingen.
Stor dag for liten prinsesse
I dag fyller prinsesse Estelle seks år og i den anledning har det svenske kongehuset offentliggjort nye bilder av kronprinsesse Victoria og prins Daniels datter.
Les mer om Estelle og Victoria.
Den glemte deportasjonen – 75 år siden Gotenland-transporten
Deportasjonen av 158 jøder med skipet Gotenland blir ofte oversett. For overgriperne – okkupasjonsmakten og Quisling-regimet – betød denne transporten at Norge var tømt for jøder. Også i etterkrigstidens oppgjør med forbryterne ble deportasjonen og ansvaret for den glemt.
Skjøt seg bort på siste skyting
De norske skiskytterne tok sølv på stafetten i OL. NORDISK DUELL: Emil Hegle Svendsen foran Fredrik Lindström fra Sverige på 4. etappe på skiskytterstafetten i Pyeongchang.
Fylkestopp hardt ut mot bykrangel: - Det er lett å bli sjølopptatt og mistenksom
Kommunikasjonssjef i Nordland fylkeskommune, Geir Johnsen, mener at mye av kranglingen mellom Tromsø og Bodø er medieskapt, det sier han i et intervju med nettstedet historiernordfra.no.
Brann i bygning i Lofoten
Politiet har fått melding om en brann i en bygning i Henningsvær i Lofoten, skriver politiet i Nordland på Twitter fredag formiddag. Nødetatene er på vei til stedet.
Profitt. Nå skal det være profitt.
Strømforsyning ble etablert i Norge for å dekke behov for strøm til produksjon og hushold. Nå er det profitt som teller Før var helsetilbud en selvfølge. Nå er det egenandeler som teller.
Les mer om Før og Norge.
Advarsel fra Eidsiva: - Ligg unna kraftlinjene!
Eidsiva Nett advarer nå folk om at det kan være livsfarlig å være nær eller berøre kraftlinjer med hender eller skistaver. Oppland og Hedmark har fått svært store snømengder i vinter.
Les mer om Eidsiva og Hedmark.
Nytt mareritt for Hegle Svendsen: Norge tapte gullet til Sverige
Sverige tok sjokkgull på herrestafetten etter vindfull sisteskyting. Gårsdagens kvinnestafett ble preget av tett snøvær og til tider sterk vind, og vinden skapte også trøbbel for herrene.
Les mer om Hegle Svendsen og Sverige.
Kundene liker ikke å betale for parkering på togstasjonene
1. februar gikk det fra gratisparkering til 60 kroner i døgnet ved flere togstasjoner i Oslo. Det falt ikke i smak hos de reisende, og Bane Nor innfører nå rimeligere parkering for pendlere.
Les mer om Bane Nor og Oslo.
Erkebiskopen måtte reise hjem uten møte
Verken fader Johannes eller menighetsmedlemmer møtte erkebiskop Jean da han var i Norge. Nå blir det opp til patriarken hva som vil skje. - Det er svært alvorlig.
Les mer om Jean og Norge.
Sverige tok sensasjonelt gull på stafetten i skiskyting
Emil Hegle Svendsen sviktet på siste skyting. PYEONGCHANG/OSLO (Nettavisen): Sveriges skiskytterherrer er sensasjonelt OL-mestere i stafett etter at Fredrik Lindström skjøt best i tøffe forhold mot Emil Hegle Svenden og Norge.
Svenskenes reaksjon på stafett-gull: - Det er helt «galet»!
PYEONGCHANG/OSLO (VG) De svenske Eurosport-kommentatorene var i jubelrus da Fredrik Lindström sikret svensk gull på skiskytter-stafetten. - Det her ser jo fantastisk bra ut! Det må man kunne si!
Hegle Svendsen sprakk som i 2014: Norge endte på sølv
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Emil Hegle Svendsen (32) sprakk på siste skyting og mistet OL-gullet til Sverige. Også i Sotsji for fire år siden misset han som ankermann på stafettlaget.
Les mer om OL-gullet, Sotsji og Sverige.
Teolog vil løfte Akademiets dannelse
Jayne Svenungsson vil som den første teologen i Svenska Akademien på 70 år, bidra med teologisk refleksjon. - Vesten har mistet sin innsikt i den bibelske arv, og det går ut over evnen til å forstå historiens store forfattere, mener hun.
Les mer om Svenska Akademien.
Folketallet i Vesterålen falt kraftig mot slutten av året
I fjerde kvartal 2017 ble det 40 færre vesterålinger. Det viser ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå. Hadsel hadde den største tilbakegangen med 0,3 prosent.
Anmeldelse Film «The Shape of Water» - Nominert til 13 Oscar: Eventyrlig om forelskelse mellom menneske og havmann
Men psykologien blir vel enkel Image-text: EVENTYRLIG: Den underlige kjærlighetshistorien The Shape of Water leder Oscar-racet med hele tretten nominasjoner.
Norge utlignet medaljerekorden i OL
Tross at Emil Hegle Svendsen og skiskyttergutta mistet stafettgullet på siste skyting, har Norge nå utlignet medaljerekorden i vinter-OL med to dager igjen av lekene. Sølvet på skiskyting-staffeten var Norges 37.
Les mer om Emil Hegle Svendsen og Norge.
Hegle Svendsen sprakk totalt - Norge tok sølv bak Sverige
Det ble en ren duell mellom Norge og Sverige på OL-stafetten. Ankermann Emil Hegle Svendsen sprakk på siste stående og Norge måtte dermed nøye seg med sølvet.
Les mer om Norge, OL-stafetten og Sverige.
Hvordan utnytte plassen best mulig når du skal pusse opp et lite kjøkken?
Det er mange hensyn å ta når du skal renovere et lite kjøkken. Her er de viktigste stegene du må tenke på.
Hegle Svendsen sprakk totalt - Norge tok sølv bak Sverige
Det ble en ren duell mellom Norge og Sverige på OL-stafetten. Ankermann Emil Hegle Svendsen sprakk på siste stående og Norge måtte dermed nøye seg med sølvet.
Les mer om Norge, OL-stafetten og Sverige.
– Hele barndommen min var jævlig skremmende
Kristoffer Cezinando Karlsen er ferdig med ballett. Og innbrudd i biler.
Les mer om Hele.
Intens og melodiøs kunstpop
Topp stemning i Birkenes
Det er full jubel i Birkenes der en stor gruppe har samlet seg for å følge herrenes stafett i skiskyting. Lars Helge Birkeland gikk 1.etappe for Norge.
Les mer om Norge.
Sølv på herrestafetten i skiskyting
Norge tok sølv på herrestafetten i skiskyting i OL, etter at ankermann Emil Hegle Svendsen måtte ut i strafferunde på siste skyting. Sveriges Fredrik Lindstrøm traff alle fem blinkene og sørget for svensk gull. Tyskland gikk inn til bronsen.
Norge stopper utbetalinger til Kongo etter hogsttillatelse på regnskog
Norske myndigheter stopper utbetalingen av opptil 400 millioner kroner i året etter at Kongo har gitt tillatelse til å hugge 6500 kvadratkilometer regnskog.
Les mer om Kongo.
God start på opptaket
Idrettslinja har fått eit oppsving i år.
DIREKTE: Følg de som følger skiskytterstaffetten
iFinnmark sender direkte fra MIX i Hammerfest, der flere følger skiskytterstafetten.
Les mer om Hammerfest og MIX.
Hytta med panoramautsikt kan sette en solid prisrekord i Trysil
Prisrekorden i Bjønnåsen, med utsikt mot Trysilfjellet, er på 5,25 millioner kroner. Nå mener megler Daniel Bjørn at han kan få 6,2 millioner for ei hytte øverst på feltet.
Fortsatt ingen pågrepet etter hjemmeran i Nittedal
Politiet har ennå ikke pågrepet noen etter at en kvinne i 40-årene onsdag kveld ble ranet i sitt hjem i Nittedal. Nå etterlyses tips fra publikum.
Les mer om Nittedal.
Fossefallet bytter tribune på Stadion
Supporterklubben Fossefallet får plass på den nye tribunen i Klokkesvingen på Sarpsborg stadion denne sesongen.
Så mye alkohol selges i Strömstad
I den lille byen på andre siden av grensen selges det årlig 400 liter sterkøl per innbygger.
Les mer om Strömstad.
Strid om afghansk familie satt i kirkeasyl eller ikke
Biskopen i Bjørgvin Halvor Nordhaug er svært opprørt over at en afghansk familie i kirkeasyl er blitt hentet ut av politiet. – Ikke kirkeasyl, sier politiet.
Bil havnet på taket etter utforkjøring
En kvinne som kjørte bilen kom uskadd fra hendelsen.
NTNU-studenter vant internasjonal konkurranse(pluss)
Mats Jørgen Skaslien og Tobias Bergkvist har laget en chatrobot som sender og mottar kryptovaluta via Facebook Messenger.
Les mer om Facebook Messenger.
Svenskenes reaksjon på stafett-gull: – Det er helt «galet!
PYEONGCHANG/OSLO (VG) De svenske Eurosport-kommentatorene Roberto Vacchi og Carl Johan Bergman var helt i hundre da Fredrik Lindström sikret svensk gull på skiskytter-stafetten.
Hegle Svendsen sprakk som i 2014: Norge endte på sølv
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Emil Hegle Svendsen (32) sprakk på siste skyting og mistet OL-gullet til Sverige. Også i Sotsji for fire år siden misset han som ankermann på stafettlaget.
Les mer om OL-gullet, Sotsji og Sverige.
Norge utlignet medaljerekorden i OL
Tross at Emil Hegle Svendsen og skiskyttergutta mistet stafettgullet på siste skyting, har Norge nå utlignet medaljerekorden i vinter-OL med to dager igjen av lekene.
Les mer om Emil Hegle Svendsen og Norge.
Marerittet gjentok seg for Svendsen: Stafettgullet røk på siste skyting
Emil Hegle Svendsen gjenopplevde marerittet fra Sotsji da det ble strafferunde på siste skyting på OL-stafetten fredag.
Les mer om OL-stafetten, Sotsji og Svendsen.
Nominert til 13 Oscar: Eventyrlig om forelskelse mellom menneske og havmann
Men psykologien blir vel enkel
Les mer om Oscar.
Sviktet på siste skyting. Tapte gullduellen mot Sverige
Sølv til Norge på skiskytterstafetten.
Les mer om Norge og Sverige.
Nytt mareritt for Hegle Svendsen: Norge tapte gullet til Sverige
Sverige tok sjokkgull på herrestafetten etter vindfull sisteskyting.
Les mer om Hegle Svendsen og Sverige.
Dokumentar – «Meningen med livet: – Jeg ønsket lenge at jeg aldri ble født
Da han var 2 år gammel ble Truls (27) grovt mishandlet av morens kjæreste. Dette er historien om livet etter.
- Svensk toppolitiker får kritikk for upassende oppførsel
Sosialdemokraten Urban Ahlin, leder i den svenske Riksdagen, får kritikk fra sitt eget parti for å ha oppført seg upassende og uprofesjonelt.
Les mer om Riksdagen.
Lorentzen slått på 1000-meteren, sølv etter nytt skøytedrama
Håvard Holmefjord Lorentzen klarte ikke å kopiere skøytelegenden Eric Heiden i OL. Fredag ble han nummer to på 1000-meteren i Gangneung med tiden 1.07,99.
Les mer om Eric Heiden og Gangneung.
Ga hverandre sitt ja foran ordføreren
For første gang noensinne ble et par viet av en vesterålsk ordfører. Det skjedde i Hurtigrutens Hus fredag formiddag. Suphawadee Ratpanya og Skjalg Fagerheim Celius ga hverandre sitt ja foran ordfører i Hadsel Siv Dagny Aasvik.
SV reagerer på politiaksjon
SVs Karin Andersen reagerer krafitg på at en afghansk familie i dag tidlig ble hentet ut fra kirkeasyl på Fitjar i Hordaland. Ifølge lederen for menigheten brøt politiet seg inn i lokalene da de aksjonerte.
Les mer om Fitjar og Hordaland.
Forlenget fengsling for drapssiktet
Mannen fra Nordland som er siktet for forsettelig drap på sitt spedbarn, er varetektsfengslet i ytterligere fire uker. Barnet ble i romjulen innlagt på Ullevaal sykehus med omfattende hodeskader, og døde 7. januar i år.
Les mer om Nordland og Ullevaal.
Arsenal trakk italiensk storhet i Europa League
Arsenal møter AC Milan i Europa Leagues åttedelsfinale. London-klubben havnet i kjempetrøbbel mot lille Östersund fra Sverige, men tok seg videre til tross for et pinlig hjemmetap i returkampen.
Sviktet på siste skyting. Tapte gullduellen mot Sverige
Sølv til Norge på skiskytterstafetten. (Dagbladet): For fire år siden havnet det norske stafettlaget på den sure 4.-plassen.
Les mer om Norge og Sverige.
Nytt mareritt for Hegle Svendsen: Norge tapte gullet til Sverige
Sverige tok sjokkgull på herrestafetten etter vindfull sisteskyting. Gårsdagens kvinnestafett ble preget av tett snøvær og til tider sterk vind, og vinden skapte også trøbbel for herrene.
Les mer om Hegle Svendsen og Sverige.
2018 er yrkesfagens år
6.500 ungdommer er elever i de videregående skolene i Oppland, og vi har ca. 15 00 unge med lærekontrakt i en bedrift - unge mennesker som forbereder seg til arbeidsliv og videre studier.
Les mer om Oppland.
«Uår» til Stokmarknes
Genialt, absurd og helt merkelig. Slik beskriver teatersjef Birgitte Strid ved Nordland Teater «Uår» av Terje Vigen, som hadde turnépremiere i Stormen konserthus torsdag 22. februar.
Plutselig føltes sølv som et nederlag
Når du er så god som Håvard Holmefjord Lorentzen, er kun det beste godt nok. Det oste skuffelse lang vei av gutten da han tapte gullet med fire hundredeler.
Følg langrennsløperne i skandinavisk cup
I helgen går norgescupen og skandinavisk cup i langrenn i Trondheim. Du ser alle konkurransene på Budstikka.no.
Les mer om Budstikka.no og Trondheim.
Italiensk motstand for Arsenal
Slik spilles Europaligaens åttedelsfinaler. Saken oppdateres! Arsenal gikk på en smell hjemme mot svenske Östersund, men tok seg likevel videre til åttedelsfinale i Europaligaen. Der venter AC Milan.
OL-SØLV TIL NORGE I STAFETT SKISKYTING
Tidvis svært kraftig vind ga store omveltninger i herrenes stafett i skiskyting under OL i Pyeongchang fredag.
Les mer om Pyeongchang.
Hvordan utnytte plassen best mulig når du skal pusse opp et lite kjøkken?
Det er mange hensyn å ta når du skal renovere et lite kjøkken. Her er de viktigste stegene du må tenke på.
Plutselig føltes sølv som et nederlag
Når du er så god som Håvard Holmefjord Lorentzen, er kun det beste godt nok.
Somler ikke med å lage engasjerende konflikter
Et søskenpar etterforsker foreldrenes død i krimserien «Advokaten. Det setter både deres eget og andres liv i fare.
Les mer om Advokaten.
Venter Sibir-kulde i Sør-Norge
Kuldebølge over hele Sentral-Europa innleder ny periode med kaldt vintervær. – Vi ser ingen ende på vinteren, sier meteorolog Geir Ottar Fagerlid.
Åpnet for normal trafikk
På E6 sør for Narvik er Skjombrua ryddet etter at et vogntog hadde mistet en arbeidsbrakke fra tilhengeren.
Les mer om Narvik og Skjombrua.
Liverpool gjør ingen feil hjemme på Anfield
Liverpool er ubeseiret på Anfield denne sesongen.
Les mer om Anfield.
– Helt fantastisk
På klubbhuset til Fana IL kokte det i noen nervepirrende minutter fredag ettermiddag.
Les mer om Fana IL og Helt.
DIREKTE: Følg de som følger skiskytterstafetten
iFinnmark sender direkte fra MIX i Hammerfest, der flere følger skiskytterstafetten.
Les mer om Hammerfest og MIX.
Bård Arild fikk sjokk da han leste i avisa at han hadde mistet plassen i kommunestyret
Bård Arild Sørum mistet varaplassen på grunn av flytting. Problemet er at knapstingen aldri har flyttet ut av kommunen.
Norwegian skal i Brasil-møter
Norwegian skal møte brasilianske myndigheter i mars for å diskutere ekspandering i landet.
Les mer om Brasil-møter.
- Vil kunne betale en voldsom budpremie for Subsea 7
Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie ser for seg at Schlumberger kan kjøpe opp norsk selskap.
Les mer om Carnegie, Schlumberger og Subsea.
Arsenal trakk italiensk storhet i Europa League
Arsenal møter AC Milan i Europa Leagues åttedelsfinale.
Les mer om Europa League.
Små plateselskaper kaprer Spellemann - storselskapene opptatt av enkeltlåter
Store plateselskaper satser på enkeltlåter - og det gir sterke utslag i nominasjonene til Spellemann, der det tradisjonelt har handlet om album.
Les mer om Spellemann.
Lorentzens trener: Denne feilen kostet ham gullet
- Han skulle vunnet, sier Jeremy Wotherspoon. PYEONGCHANG: Håvard Holmefjord Lorentzen (25) tok OL-sølv på 1000 meter fredag. Nederlandske Kjeld Nuis snappet gullet i siste par, kun fire fattige hundredeler foran nordmannen.
Ung kvinne forsøkte å sette fartsrekord på E6
Men der var politiet også... Fartsrekorder er noe du kan sette på bane eller lukket vei. Å forsøke å gjøre det på E6 er ikke like smart... Det fikk en ung kvinne fra Trøndelag erfare tidligere i år.
Les mer om Trøndelag.
Jerv sikret seg angrepsspiller
Luke Ferreira har signert en toårskontrakt med Grimstad-klubben. 23-åringen har vært på prøvespill i Jerv i en periode, og har imponert stort. Nå har klubben endelig fått signaturen til Ferreira.
SolstadFarstad med lite kontanter
Vurderer å selge flere skip. Selskapet SolstadFarstad presenterte fredag sine tall for 2017 (ekstern nettside). Selskapet vurderer å selge flere skip som ikke tilhører det de omtaler som kjerneflåten.
Skeiv, amerikansk teatermaraton om Trumps mentor
- Han er en drittsekk, men jeg må jo finne ut hvorfor han er blitt det, sier Terje Strømdahl om rollen som Roy Cohn, en mann som i sin tid var mentor for Trump.
Liverpool gjør ingen feil hjemme på Anfield
Liverpool er ubeseiret på Anfield denne sesongen. Det er ingen som har klart å slå Jürgen Klopps menn hjemme på Anfield denne sesongen, og vi vet hvordan rødtrøyene angriper motstanderne når de spiller foran sine egne fans.
Les mer om Anfield.
Italiensk motstand for Arsenal
Slik spilles Europaligaens åttedelsfinaler.
Les mer om Arsenal.