12. Mars 2018 19.00-19.59

Slik så det ut da den ble stoppet

Mandag formiddag ble et utenlandsk vogntog ilagt kjøreforbud av politiet på Sortland, etter at det ble observert på veien med store skader på vei ut av landet. Etter at det ble gjort utbedringer av skadene fikk vogntoget kjøre videre til Sverige for å foreta ytterligere reparasjoner.
Les mer om Sortland og Sverige.

Politiet: – Det er ingenting som tyder på at noe kriminelt har skjedd

Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet til en 20 år gammel kvinne som ble funnet død i Fagernes i Oppland søndag, opplyser politiet.
Les mer om Oppland.
Ofoten: I sinne og pillerus tok han hagla – og fyrte av tre skudd i bilen til kompisen
Bakgrunnen for aggresjonen var at kompisen angivelig hadde skutt i stykker vinduet på soverommet hans.
Klart for årets store travbegivenhet – nå kan du vinne flotte premier
Lørdag er det klart for årets store travbegivenhet på Momarken, Unionskampen. I den forbindelse kjører vi ny runde med travquiz.
Les mer om Momarken og Unionskampen.

Lønn for strev

Det er gode grunner til å lønne gode folk godt. At toppledere også i offentlige foretak og virksomheter skal ha høye lønninger, er en selvfølge. Lønn avspeiler funksjon og ansvar.
Isaksen sier det nye styret bør vurdere Traaseths stilling
– Jeg har ingen formening om hvem som skal være sjef i Innovasjon Norge, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.
To pågrepet etter skyting i Oslo
Ytterligere to personer er nå pågrepet etter skytingen på Lambertseter i Oslo i natt. Tilsammen er nå fem personer pågrepet og siktet for grov våpenovertredelse.
Les mer om Lambertseter og Oslo.
Politiet: - Det er ingenting som tyder på at noe kriminelt har skjedd
Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet til en 20 år gammel kvinne som ble funnet død i Fagernes i Oppland søndag, opplyser politiet.
Les mer om Oppland.
Kollenvinner Tande 10. mann dagen derpå
Daniel-André Tande, som imponerte stortt søndag med å vinne hopprennet i Holmenkollen, ble tiendemann i mandagens kvalifisering på Lillehammer.
Les mer om Holmenkollen og Lillehammer.
Faktisk.no: Er Arbeiderpartiet mot å frata terrorister og fremmedkrigere statsborgerskapet?
Redaksjonen i Faktisk.no har sett nærmere på påstanden om at Arbeiderpartiet mener at terroristers rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet.
Herrem ferdig i Åsane - klar for eliteserieklubb
Spissen får sjansen på øveste nivå. Geir André Herrem har vært en garantist for mål for Åsane i en rekke sesonger. Han har lenge ønsket seg en mulighet i den øverste divisjonen. Nå blir det en realitet.
Les mer om Åsane.
Politiet tror organiserte kriminelle står bak skyting i Oslo
Politiet arbeider ut ifra at skytingen på Bjørndal og på Lambertseter i Oslo natt til mandag var et oppgjør i et kriminelt miljø i byen.
Les mer om Bjørndal, Lambertseter og Oslo.
Nordea kutter også BSU-renten kraftig for kunder over 34 år
I februar meldte DNB at renten på spareløsningen BSU kuttes kraftig for kunder over 34 år. Nå følger Nordea etter. Fra 21. april endrer DNB betingelsene for BSU (boligsparing for ungdom).
Les mer om BSU, DNB og Nordea.
Kjøpte egg i butikken - 22 dager senere kom denne lille kyllingen til verden
Solveig Barstad om kylling-vidunderet: - Den er veldig søt! Lørdag formiddag klekket en kylling ut av det butikkjøpte egget som Matkontrollen og Solveig Barstad hadde kjøpt.
Laks kimchi med sjokoladekake til dessert
Laksen kan du fra før. Men med dette tilbehøret blir tallerkenen superlekker! Mandelpotetpurè med hvite bønner og ristet hvitløk Kokte poteter har svært høy glykemisk indeks og kan derfor gi høye blodsukkertopper alene i en purè.
Les mer om Kokte.
Kittel vant igjen da Boasson Hagen ble hindret av velt
Sikret sin andre spurtseier i rittet. Marcel Kittel har ikke hatt den beste sesongstarten, men torsdag kunne han juble for etappetriumf i Tirreno-Adriatico. Det var tyskerens første seier i år. Mandag kom seier nummer to.
Smedvig skal bygge it-klynge i Stavanger: – En får ikke folk hit på grunn av vær og vind, hvis de ikke surfer
Investeringsselskapet Smedvig putter penger i et nytt it-konsulentselskap og planlegger å bygge en hel it-klynge på 9000 kvadratmeter i Stavanger.
Les mer om Stavanger.
Ny spiss klar for Bodø/Glimt
Geir Andr Herrem er klar for Bodø/Glimt, ifølge Bergensavisen. Han går fra vestlandsklubben Åsane i 1. divisjon og får et etterlengtet opprykk til eliteserien. Noe av bakgrunnen for overgangen skal være at Glimt-spissen Endre Kupen røk korsbåndet.
Vipps-pengene rett i konkursen: – Får en bismak
Som takk for festen samlet gavmilde bergensere inn 3,4 millioner til VM-arrangøren. Nå har intiativtakeren til aksjonen blandede følelser rundt hele kronerullingen.
Les mer om VM-arrangøren.
18-åringen ble hat trick-helt
ESTEPONA: Stortalentet imponerte stort mot kinesisk motstand.
Bjørn Egil var den første i verden til å oppdage sammenhengen. Nå ber han kvinner sjekke seg.
Kvinner som har hatt svangerskapsforgiftning har større risiko for å få nyresykdom. Professor Bjørn Egil Vikse ber dem sjekke seg.
Stille på Lerkendal Episode 2: Mystery Box
Hvor stille klarer RBKs spillere å være når ting blir vondt eller ekkelt? Sjekk Adresseavisens nye TV-serie på nett.
Trailer sperrer E6 i Snåsa
Nødetater er på vei til stedet.
Les mer om Snåsa.
Listhaug mistet ansvaret for fremmedkrigerne i forhandlingene med Venstre
Til tross for at saken om statsborgerskap ble flyttet fra Sylvi Listhaug til Jan Tore Sanner i regjeringsforhandlingene, fronter hun saken i media. SV mener Sanner fremstår svak, mens KrF ber Erna Solberg klargjøre regjeringens syn.
Burger-roboten Flippy måtte ta ferie, og ikke grunnet tekniske problemer
Det er menneskene som må læres opp. (Video)
Faktisk.no: Er Arbeiderpartiet mot å frata terrorister og fremmedkrigere statsborgerskapet?
Redaksjonen i Faktisk.no har sett nærmere på påstanden om at Arbeiderpartiet mener at terroristers rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet.
Dempsey om Start-jobben: – Sånn som jeg jobbet i Manchester United
SØR ARENA (VG) Starts nye eiere har brukt millioner på nye spillere, men trener Mark Dempsey (54) føler ikke noe press med å utvikle dem til hete salgsobjekter.
Herrem ferdig i Åsane - klar for eliteserieklubb
Spissen får sjansen på øveste nivå.
Les mer om Åsane.
Johansson tapte poeng til Stoch i Lillehammer mandag
Robert Johansson ble Norges bestemann med 3.-plass i mandagens kvalifisering som er det 4.-rennet i Raw Air, men han ble knust av sammenlagtleder Kamil Stoch.
Lege fikk liste over hva Angelica ikke skulle spørres om
Vitner tegner et bilde av en mor som oppsøkte en rekke institusjoner for å gi datteren hjelp. Aktor mener å kunne bevise det motsatte. - Pasienter med anoreksi bruker ofte spisevegringen som et maktmiddel.
Les mer om Angelica.
Pipebrann i Norddalsfjorden
Det braut i kveld ut pipebrann i eit hus i Norddalsfjorden. - Mellom to og tre personar var inne i huset då det tok til å brenne, seier vaktleiar Frode Korneliussen ved vaktsentralen i Florø.
Joda, denne bilen er faktisk til salgs i Norge
En Rolls-Royce Silver Shadow som er bygd om til en dragster hører til sjeldenhetene. At den i tillegg er så strøken fra topp til tå som denne, er unikt!
Les mer om Norge.
Idrettspresidenten: – Her er vi nødt til å bli bedre
PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Tom Tvedt (50) oppfordrer folk med penger til overs til å støtte Norges para-utøvere.
Ikke noe kriminelt bak dødsfall i Fagernes
Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet til en 20 år gammel kvinne som ble funnet død i Fagernes i Oppland søndag, opplyser politiet.
Les mer om Oppland.
48 år siden Jimmy forsvant: – Minst n vet hvor han er
ÅSTED NORGE (TV 2): Tidligere etterforsker Asbjørn Hansen mener at minst n gjenlevende person må vite hvor levningene til 22-åringen er.
Les mer om Asbjørn Hansen og Jimmy.
Oppland-dødsfall ikke kriminelt
Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet til en 20 år gammel kvinne som ble funnet død i Fagernes i Oppland søndag. Det opplyser politiet mandag ettermiddag.
Les mer om Oppland.
Ingen etterspill for Kastrati-albue
Sandefjordspiller Flamur Kastratis albueslag mot Molde-spiller Vegard Forren får ikke etterspill. Det var under søndagens kamp at Katrati ga moldespilleren en albue mot magen før ballen var i spill. Kastrati fikk gult kort, men eksperter reagerte på den milde reaksjonen. Direktør Øystein Neerland i Molde fotballklubb sier de ikke gjør noe videre med episoden, men han håper spilleren lærer at dette er dumt å gjøre.
Trafikkulykke på E6 Helgeland
Nødetatene er på vei til ei trafikkulykke på E6 i Trofors. Det skal ha vært et sammenstøt mellom bil og vogntog. Totalt tre personer er involverte i hendelsen og alle er ute av kjøretøyene. Politiet melder om store materielle skader. – Skadeomfanget for de tre involverte er foreløpig ukjent, sier operasjonsleder Tommy Bech.
Les mer om Tommy Bech.
Johansson på tredjeplass i Raw Air
Robert Johansson ligger 23,5 poeng bak Kamil Stoch etter at han kom på en 3.-plass i kvalifiseringen. Bak Johansson i sammendraget følger tre nordmenn.
Les mer om Kamil Stoch og Raw Air.
Hanna har hovedrollen i «Hairspray: – Det er noe alle kan trenge å se
– Tracy bryr seg ikke om folk er hvite eller svarte. Det eneste hun vil er å danse, sier Hanna Zaal om hovedpersonen i forestillingen som har premiere denne uken.
Les mer om Hairspray og Hanna Zaal.
Butikk i Mosjøen legges ned, men nye leietakere er snart på plass
- Det blir litt butikk og litt annen næringsvirksomhet. Vi skal dele opp lokalet.
Les mer om Mosjøen.
Husker du å gjøre dette – kan du spare deg for 10.000 kroner
Sett opp vindusviskerne når du parkerer for kvelden. Det kan spare deg for mye penger.
Sp-politiker dømt for grovt bedrageri – må betale 900.000 i erstatning
Sp-politikeren Ruth Evy Berglyd fra Eigersund er i Dalane tingrett dømt til fem måneders ubetinget fengsel. Sammen med ektemannen må hun også betale over 900.000 kroner i erstatning til NAV, og 2000 i saksomkostninger.
Les mer om Dalane, Eigersund og NAV.
Bruttern innrømmer: – Vi har trent for lite med Bendtner og Søderlund sammen
Det skjedde ingenting da RBK-trener Kåre Ingebrigtsen spilte med begge superspissene på topp det siste kvarteret mot Sarpsborg. Men han vil ikke skrinlegge prosjektet.
Les mer om Bendtner, Sarpsborg og Søderlund.
Colombias president vil gjenoppta samtaler med ELN-geriljaen
Colombias president Juan Manuel Santos har beordret sine forhandlere om å gjenoppta fredssamtalene med opprørsgruppa ELN.
Les mer om ELN.
Russland anklager May for «sirkus og provokasjoner"
Russland beskylder britenes statsminister Theresa May for å ha holdt et sirkusshow og kommet med provokasjoner etter talen hennes i Underhuset mandag.
Les mer om May, Theresa May og Underhuset.
Foreslått som KrF-leder
Randi Walderhaug Frisvoll fra Haram er innstilt som ny leder av Møre og Romsdal Kristelig Folkeparti. Det melder partiet i ei pressemelding i forkant av fylkesårsmøtet i helga. Årsmøtet er lagt til Scandic Parken Hotel i Ålesund.
Midlertidig eiendomsskatt i Fræna?
Et krafttak, en dugnad for 2014 ble det kalt da eiendomsskatten ble innført for alle huseiere i Fræna. Siden har dugnaden vart og frustrasjonen blant huseierne øker. Det er bare å stålsette seg, denne dugnaden kan vare livet ut!
Les mer om Fræna.
48 år siden Jimmy forsvant: - Minst én vet hvor han er
ÅSTED NORGE (TV 2): Tidligere etterforsker Asbjørn Hansen mener at minst én gjenlevende person må vite hvor levningene til 22-åringen er. - Alle spor tyder på at den antatte drapsmannen ikke var alene da Jimmy ble drept.
Les mer om Asbjørn Hansen og Jimmy.
Listhaug sparker under beltestedet
Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har nok en gang provosert og skapt politiske bølger. «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonal sikkerhet», skriver Listhaug på sin Facebook-side.
Les mer om Facebook-side og Listhaug.
20 år med suksess og skandaler
Britney Spears gikk fra superstjerne til bunnen av næringskjeden.
Gransker straffbare handlinger i Siva
Noen dager etter at styret i statlige Siva mottok anonyme varslingsbrev, forsvant toppsjef Espen Susegg ut med millioner i etterlønn og gode skussmål. Nå skal en ekstern granskning avdekke om det har foregått noe ulovlig i statsforetaket.
Les mer om Espen Susegg og Siva.
Flere pågrepet etter skyting i Oslo
Ytterligere to personer er arrestert etter skytingen på Lambertseter natt til mandag. I alt fem personer er tatt i varetekt for å bære eller bruke våpen. Saken etterforskes i forbindelse med at en mann ble skutt på Bjørndal i morges.
Les mer om Bjørndal, Lambertseter og Oslo.
Glimts redningsmann måtte forklare seg for politiet etter kampen
Da snøværet traff serieåpningen på Aspmyra, ringte Bodø/Glimt til Lars Børre Vangen. Han var så ivrig med brøytebilen at politiet sto klar da jobben var gjort.
Les mer om Aspmyra.
TILBAKEBLIKK: Baksalen skole (del 2)
Se tilbakeblikk fra iFinnmarks arkiv.
Fikk huset sitt totalskadd av vill ungdomsfest mens de var i Syden
Mens ekteparet var på Gran Canaria tok rundt 100 ungdommer seg inn i huset deres og gjorde hærverk i alle rom. – Det er et moralsk ansvar her som ingen har tatt enda, fortviler de.
Les mer om Gran Canaria og Syden.
To utesteder er blitt tørrlagt i Askim – det ene for godt
Det blir færre serveringssteder i Askim som har lov til å skjenke alkohol fremover. To utesteder har mistet bevillingen sin.
Les mer om Askim.
Steinar oppdaget stjålet sykkel på bilde på adressa.no
Nå drar han for å hente den stjålne sykkelen.
- Grevlingen kjenner alle, nå løfter vi fram det store dyret (pluss)
- Jeg er oppe om natta og skriver og flirer, sier Øystein Dolmen.
Les mer om Øystein Dolmen.
– Det er vanlig å sende nakenbilder
Politiet mener det er foreldrenes plikt å passe på barna sine på sosiale medier så dette ikke skjer.
Les mer om Det.
Ber om 4,5 år for «byens mest voldelige ungdom
I dag endte rettssaken mot 18-åringen som er tiltalt for flere tilfeller av grov vold. Han har nå innrømmet episoder som han tidligere nektet for.
Eks-medarbeider angriper russisk opposisjonsleder
MOSKVA (NRK): – Aleksej Navalnyj er ikke opptatt av samfunnet. Han er kun opptatt av seg selv. Ordene kommer fra Vitalij Serukanov, en av den russiske opposisjonspolitikerens nære medarbeidere gjennom mange år.
Les mer om Vitalij Serukanov.
Ytterligere to personer er pågrepet etter skytingen i Oslo
Politiet mener skytingen er knyttet til et oppgjør i kriminelt miljø.
Les mer om Oslo.
Om miljø, biler og oppvarming
I Norge har vi olje, men den mener noen bør bli liggende. Vi har ren vannkraft og derav elektrisitet, men den skal selges til utlandet. For å bedre miljøet bør man la bilen stå (alternativt sykle eller gå).
Ikke noe kriminelt bak dødsfall
Ingenting tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet til en kvinne som ble funnet død i Fagernes i Oppland i går. Det opplyser politiet.
Les mer om Oppland.
Fire frustrerte herrer jager én suveren polakk
Kamil Stoch hadde glemt det mislykkede hoppet i Kollen og knuste alle på Lillehammer i kveld. Kamil Stoch hadde et mislykket annethopp i Kollen søndag. Alt var glemt i Lysgårdsbakken på Lillehammer mandag kveld.
Stjernen klatret i Raw Air-sammendraget
Kamil Stoch økte ledelsen i Raw Air-sammendraget, mens Andreas Stjernen klatret opp til fra sjette- til fjerdeplass etter kvalifiseringen i Lysgårdsbakken. Raw-Air-sirkuset hadde mandag forflyttet seg til Lysgårdsbakken på Lillehammer.
Økende sensur i USA
En gjennomgang som nyhetsbyrået AP har gjort av innsynsbegjæringer i det amerikanske statsapparatet, viser at flere dokumenter enn noengang tidligere blir sensurert, holdt tilbake eller ikke lar seg gjenfinne, enn noe annet år.
Les mer om USA.
- Jobber kontiunerlig med å øke vår eksport til USA
Denne uka er Fiskeriparken Egga Utvikling og blant andre Nordlaks på Seafood Expo North America i Boston. Målet på kort og lang sikt er å øke eksponeringen til norsk sjømat og eksporten til USA.
- Det er i Hovden du blir god
Universitetslaget TrønderAlpin tar i bruk hele alpinanlegget i Oppdal for å kunne bli best mulig i idretten. Universitetslaget ble etablert vinteren 2015 med mål om å tilby den beste kombinasjon av alpin toppidrett og utdannelse.
Les mer om Hovden og Oppdal.
20 år siden Britney Spears slapp «Baby One More Time»: - 20 år med suksess og skandaler - Se og Hør
Britney Spears gikk fra superstjerne til bunnen av næringskjeden. (Se og Hør): I 1998 ble det sluppet en låt som forandret popbransjen for alltid.
Les mer om Baby One More Time og Hør.
Sju døgn i Jerusalem med Fredrikstad Gospelkor & Reflex
MIN KULTUR: Fredrikstad Gospelkor & Reflex med solister og orkester fremfører pasjonsverket «7 døgn i Jerusalem» av Martin Alfsen i Fredrikstad Frikirke fredag 16. mars.
Birgit Skarsteins knep har gjort konkurrentene nysgjerrige. Hemmeligheten ligger hos Halldor Skard (74).
I en leilighet på Gaustad kan Paralympics-håpet ha tatt innersvingen på konkurrentene. GAUSTAD/PYEONGCHANG: «Dette er rått. Akkurat det vi ser her, det liker jeg». Halldor Skard (74) sitter bøyd over datamaskinen.
LSK Kvinner i rute før seriestart
LSK Kvinner vant 4-0 over Røa, drøye to uker før seriestart. Ingrid Kvernvolden og Ingrid Moe Wold scoret hvert sitt mål, mens Guro Reiten kunne notere seg for to scoringer. LSK møter erkerival Vålerenga i første seriekamp 24.mars.
Birgit Skarsteins knep har gjort konkurrentene nysgjerrige. Hemmeligheten ligger hos Halldor Skard (74).
I en leilighet på Gaustad kan Paralympics-håpet ha tatt innersvingen på konkurrentene. GAUSTAD/PYEONGCHANG: «Dette er rått. Akkurat det vi ser her, det liker jeg». Halldor Skard (74) sitter bøyd over datamaskinen.
Johansson tapte poeng til Stoch i Lillehammer
Robert Johansson ble Norges bestemann med 3. plass i mandagens kvalifisering som er det 4. rennet i Raw Air, men han ble knust av sammenlagtleder Kamil Stoch. Mandag hadde Raw Air-hopperne forflyttet seg fra Holmenkollen til Lillehammer.
Kjøpte egg i butikken – 22 dager senere kom denne lille kyllingen til verden
Solveig Barstad om kylling-vidunderet: – Den er veldig søt!
Johansson tapte poeng til Stoch
Robert Johansson ble Norges bestemann med 3. plass i mandagens kvalifisering som er det 4. rennet i Raw Air, men han ble knust med 17 poeng av sammenlagtleder Kamil Stoch.
Les mer om Kamil Stoch, Raw Air og Stoch.
NRK Sørlandet 18:50
NRK Sørlandet 18:50
Trøbbel på europaveien
Isklumper og isblokker i kjørebanen på E39 i Flekkefjord skaper trafikale problemer. Vegtrafikksentralen sender nå mannskaper til stedet.
Les mer om E39 og Flekkefjord.
LSK Kvinner i rute før seriestart
LSK Kvinner vant 4-0 over Røa, drøye to uker før seriestart. Ingrid Kvernvolden og Ingrid Moe Wold scoret hvert sitt mål, mens Guro Reiten kunne notere seg for to scoringer. LSK møter erkerival Vålerenga i første seriekamp 24.mars.
Vil ta vare på gamle oppskrifter
Fem jenter på Luster ungdomsskule har laga hefte med oppskrifter på tradisjonsmat frå Luster.
Les mer om Luster.
Fortviler etter å ha fått parkeringsbot: – Skulle bare bære inn ved
– Vi vet det ikke er lov. Men vi skulle bare bære inn ved i huset. Hvor skal vi ellers stanse? spør Ane Halvorsen etter å ha mottatt parkeringsbot fra kommunen.
Les mer om Ane Halvorsen.
Russland anklager May for «sirkus og provokasjoner
Russland beskylder britenes statsminister Theresa May for å ha holdt et sirkusshow og kommet med provokasjoner etter talen hennes i Underhuset mandag.
Les mer om May, Theresa May og Underhuset.
Slik jobber de med å gjøre Audi flyvende med Airbus-droner
Gi det seks-sju år, så kan bilen din bli plukket opp av en drone.
Les mer om Airbus-droner og Audi.
Skøytetrener Skarli ut mot «nettroll: – Trist at folk tråkker på noen som ligger nede
Da Sverre Lunde Pedersen (25) fikk denne meldingen etter det bitre fallet på søndagens 10.000 meter, rant begeret over for skøytetrener Sondre Skarli (31). Nå tar han et oppgjør med det han mener er jevnlige personangrep mot hans egne utøvere.
Les mer om Sondre Skarli.
Kritiserer RBK-Kåre: – Bør gå til egne ledere før han sutrer i media
Etter tapet mot Sarpsborg 08, uttalte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at Fotball-Norge får ta en diskusjon rundt den tidlige seriestarten. At det er akkurat Ingebrigtsen som sier så, forundrer Stabæk-leder Jon Tunold.
Boasson Hagen hindret av velt da Kittel vant
Marcel Kittel tok sin andre etappeseier i sykkelrittet Tirreno-Adriatico. Tyskeren spurtslo verdensmester Peter Sagan på den 6.-etappen mandag.
Johansson tapte poeng til Stoch i Lillehammer
Robert Johansson ble Norges bestemann med 3.-plass i mandagens kvalifisering som er det 4.-rennet i Raw Air, men han ble knust av sammenlagtleder Kamil Stoch.
Fire frustrerte herrer jager n suveren polakk
Kamil Stoch hadde glemt det mislykkede hoppet i Kollen og knuste alle på Lillehammer i kveld.
Les mer om Kollen og Lillehammer.
Fire av fem får ryggsmerter i løpet av livet. Dette håper de skal hjelpe på plagene.
– Nå har jeg nesten ingen smerter lenger, sier Kenneth Myking.
Les mer om Kenneth Myking.
Faktisk.no: Er Ap imot å frata terrorister og fremmedkrigere statsborgerskapet?
Arbeiderpartiet har stemt imot å frata statsborgerskap uten dom. Også Sp, SV og KrF har stemt imot dette. Venstre har ikke stemt, men partileder Trine Skei Grande har uttalt at partiet er imot.
Les mer om KrF og Trine Skei Grande.
Elleve opposisjonelle iranere dømt for angrep på moskeer og annen eiendom
Elleve medlemmer av en iransk opposisjonsgruppe er dømt til opptil seks års fengsel, melder et statskontrollert nyhetsbyrå. Flere av de tiltalte ble kjent skyldige i å ha satt fyr på to moskeer i byen Masshad.
Les mer om Masshad.
Frykter omdømme etter fyllekaos
Idrettsbyråden i Oslo frykter at fyllekaoset i Holmenkollen på lørdag skal gå ut over det tradisjonsrike idrettsarrangementets gode navn og rykte.
Les mer om Holmenkollen og Oslo.
Fem pågrepet for Lambertseter-skudd
Ytterligere to personer er arrestert etter skytingen på Kambertseter i Oslo. I alt fem personer er tatt i varetekt for å bære eller bruke våpen.